EU en Duitse pers met schuim op de bek

screenshot_122

Viktor Orbán

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Na het referendum over “vluchtelingen”quota in Hongarije is er een discussie over de deelname en het resultaat losgebarsten. Na het tellen van de stemmen is duidelijk: 43,9% van de stemgerechtigde Hongaren ging naar de stembus, 50% was nodig geweest. Het referendum over het feit of de Europese Unie Hongarije mag dwingen om “vluchtelingen” op te nemen, bleef dus ongeldig. Dat schrijft de “Welt” laatdunkend. De Tagesschau meldt met leedvermaak: duidelijke klap voor Orbán. Om met 98,2% “NEE”-stemmers te spreken van een klap is echter een gedurfde interpretatie. Ook om er van uit te gaan dat de overige 56,1% voorstander zou zijn van “vluchtelingen” is absurd.

Van de deelnemers aan het referendum stemde volgens officiële informatie 98,2% met “NEE”, dus voor de regering. Daarmee bedroeg het absolute aantal meer dan 3 miljoen – meer dan destijds bij het referendum over de EU-toetreding. Desondanks wil in ieder geval de oppositie het resultaat als nederlaag voor minister-president Orbán beoordelen.

In zekere zin is het dat ook: de nationaal-conservatieve regering had een gigantische, deels “buitenlander-vijandige”, campagne op touw gezet en hiervoor meer dan € 11 miljoen uitgegeven. Zo moest gegarandeerd worden dat de 50%-drempel bij de deelname gehaald werd. En dat mislukte, aldus de “Welt” verder. 98,2% is niet voldoende voor de Duitse journalisten. Democratie op absurde wijze.

Desondanks is het aantal “NEE”-stemmers waarschijnlijk de relatieve meerderheid van de kiezers in het land. Er waren bijna geen “JA”-stemmen en velen van hen die thuis bleven, zijn vermoedelijk rechtse kiezers die het inhoudelijk eens zijn met de harde koers van de regering. En daarom beoordeelt deze het resultaat als overwinning. Orbán heeft al aangekondigd de grondwet te wijzigen. Nu moet alleen het Hongaarse parlement nog beslissen welke “niet-Hongaarse” staatsburgers zich in het land mogen vestigen. Dat is verbazingwekkend voor de brave Duitser, die over zulke existentiële kwesties niet eens mag nadenken, laat staan stemmen, maar alsjeblieft even gewoon naar zijn werk wil gaan, op tijd zijn belastingen wil betalen en bovendien zijn bek moet houden. Meedenken niet gewenst. Punt.

Al voor de einduitslag deelde Orbán mee dat het referendum wettelijke consequenties zal hebben. Het principe “met wie de Hongaren willen samenleven en met wie niet” zou in ieder geval zijn weg in het Hongaarse rechtssysteem vinden.

Orbán´s plan daar achter: zo dient een principeconflict met de EU teweeggebracht te worden. Volgens geldend recht is de asielpolitiek, waarover het bij het referendum ging, onderworpen aan de instanties van de Europese Unie. De concrete aanleiding van het referendum – “verplichte quota” voor de herverdeling van “vluchtelingen” binnen de EU – is politiek nauwelijks nog relevant. Het besluit om 160.000 “migranten” volgens een “eerlijke” verdeelsleutel over alle EU-lidstaten te verdelen, werd tot nu toe nauwelijks uitgevoerd. Ook over de uitbreiding van het principe op nieuw aankomende “vluchtelingen” wordt niet meer gediscussieerd. Daarom komen Merkel´s “gasten” nog steeds ongecontroleerd naar Duitsland.

De partij Fidesz van Orbán krijgt vooral instemming op twee terreinen: in de “vluchtelingen”politiek en in de EU-politiek, voor zover deze erin bestaat om zoveel mogelijk politieke speelruimte voor “soevereine” beslissingen van Hongarije te verkrijgen. Een voortdurende krachtmeting met “die in Brussel” kan Orbán´s kansen op succes in 2018 dus vergroten. Anders moet Fidesz bang zijn de absolute meerderheid kwijt te raken.

En dus is uiteindelijk de vraag te stellen of een EU-land eigen beslissingen in vragen betreffende de “vluchtelingen”problematiek en zodoende betreffende de veiligheid in eigen land nemen of zijn alle EU-landen afhankelijk van de genade van Merkel? Deze vraag is ook voor de Duitsers belangrijk, want de actuele verkiezingsresultaten zijn zo divers, dat het gevaar bestaat dat door de vorming van bepaalde coalities de gek in de bondskanselarij in functie blijft. Want wat hebben zelfs 20% voor de AfD voor nut als de grote coalitie in de toekomst wordt uitgebreid met de fracties van de links-fascisten en de Groene fascisten? Een duidelijke veroordeling in heel Europa van de welkomstpolitiek van Merkel zou voor Duitsland betekenen dat het met de “vluchtelingen”stroom blijft zitten. Merkel heeft hoog gepokerd en verloren, omdat niemand achter haar staat. Daarom kan ze niet streven naar een referendum in Duitsland, omdat ze het resultaat hiervan politiek niet zou overleven.

In het jaar 2003 stemden de Hongaren met 3.057.027 stemmen bij een verkiezingsdeelname van 45,62% voor toetreding tot de EU. Nu stemden 3.282.723 mensen met een verkiezingsdeelname van 43,91% tegen EU-“vluchtelingen”quota. En dat wordt door onze media aan ons verkocht als een ongeldig referendum. De laatste EU-verkiezingen hadden overigens een verkiezingsdeelname van gemiddeld 42,54% in heel Europa. Zoek de fout.

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Brussel, democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, establishment, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hongarije, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

28 reacties op EU en Duitse pers met schuim op de bek

 1. joopklepzeiker zegt:

  Prima stuk !

  Kan nog steeds geen Upjes geven .

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   WordPress doet raar. De “Facebooks” komen volgens mij ook niet door.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    ERG raar heer Bron, ik vermoed veel maar WEET heel weinig , uw site wordt gehost in de USA .

    Wel eens er over gedacht uw WP site over te hevelen naar een andere hosting provider , kost wel wat centjes maar dan bent u de baas en u kan gewoon het WP format blijven gebruiken.
    Ik kan heel moeilijk de kosten voor u bepalen , dat is afhankelijk van het data gebruik maar ik schat dat het een 300 euro per jaar zal bedragen .
    De betaal hosting site geeft u alle technische ondersteuning voor de transitie zodat het vloeiend verloopt .

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Nee, WordPress hapert wel vaker. En ik doe niet aan Facebook.

    Webmaster

    Geliked door 2 people

   • Ron zegt:

    Maar in de EU hosten kun je wel vergeten. Die vrijheid van meningsuiting wordt hier totaal afgebroken. Dan krijg je op zijn hoogst sites zoals die van xander.punt.nl (met overigens goede berichten) waarbij je nauwelijks tot geen stevige reacties of teksten zult aantreffen.
    De weinige blogs of alternatieve nieuwssites met daarin stevige uitspraken vind je in de meeste gevallen bij WordPress.

    Het is echter nooit verkeerd om alternatieven achter de hand te hebben.

    Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  We mogen van geluk spreken dat de Visegrad landen en Groot Brittannië natuurlijk ook flink tegengas geven over deze nepvluchtelingen anders hadden die idioten in Brussel waarschijnlijk honderden schepen en vliegtuigen ingezet om Europa te overspoelen.
  Nu blijkt de weerstand zo groot dat het voortbestaan van die Europese unie op het spel staat.

  Like

 3. Viktor doet toch wat hij het beste voor zijn volk vind, daar kunnen lamlullen in Brussel niets aan veranderen.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Isme voorspelt meestal niks goeds.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Op het eerste gezicht is Italië het voornaamste slachtoffer van de instroom van barbaren. Bij nader inzien wordt dit veroorzaakt door de overkoepelende organisaties, zoals de EU, Frontex en de NAVO. In plaats van het fort Europa te verdedigen tegen deze invasie spelen ze VEERDIENST.
  5600 op één dag GERED! Nee. OVER GEZET.
  De activiteiten moeten er op gericht zijn dat deze profiteurs Libië niet verlaten. De regeringen van de VISEGRAD wijzen deze politiek af. In West Europa zijn de zogenaamde populisten de drijvende kracht achter eventuele afwijzing. Ze worden verguisd door media in handen van GOEDMENSCHEN. Het wordt hoog tijd dat de POPULISTEN het roer overnemen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Dat klinkt me bekend; ook bij ons zijn de media woest als de bevolking verkeerd stemt. En gaat de linxe kerk constructies verzinnen waaruit blijkt dat iedereen moslims wil, vooral de mensen, die niet zijn gaan stemmen.
  De opkomst is niet gehaald, maar de overgrote meerderheid wil minder, minder, minder.
  Ik wil ook zo’n referendum.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  De ‘manieren’ van het vieze volk:

  moslim schijt op vloer van ziekenhuis

  Like

  • elisah zegt:

   Gatsie, wat een smeerlap, dat mens is het zo te zien gewent om zo te schijten, ze zal ook wel zo urineren dan…
   Er zijn toch zeker toiletten in een ziekenhuis waar ze gebruik van kan maken, maar ze doet t liever openbaar en staand. Doet ze dat ook in haar eigen huis zo?
   Ze draagt dus niet eens een onderbroek, die tentjurk zal vanbinnen onder de striemen van de vallende stront zitten en niet te vergeten, de spetters pies.

   Like

 9. Hendrik zegt:

  Orban als president van de EU in plaats van die stumperd Juncker!

  Like

 10. Ongelovige zegt:

  Saudi-Arabië heeft 27 christenen, onder wie ook verschillende kinderen, uitgewezen omdat zij samen hebben gebeden in een private woning. De christenen, die allen behoren tot de Maronitische Kerk, werden aangehouden bij een inval van de politie in een woning in Al Khafji, in het oosten van het land.

  Saudi-Arabië telt 32 miljoen inwoners, waaronder 1,4 miljoen christenen. De christelijke gemeenschap bestaat vrijwel uitsluitend uit buitenlandse migranten die in het land te werk zijn gesteld.

  Christenen mogen in Saudi-Arabië hun geloof niet publiek beleiden. Maar sinds 2006 mogen zij theoretisch in privékring bidden. Saudische moslims die zich tot een andere godsdienst bekeren riskeren nog steeds de doodstraf.

  Bron: Premier Christian Radio/EWTN news

  Like

 11. ildiko zegt:

  https://www.youtube.com/watch?v=RqfzEtUAM6s die mars van deze migranten naar de Hongaarse grens uit Belgrado

  Like

 12. Ekster zegt:

  Maar… bij een ongewenste uitslag van een referendum organiseren ze in Europa gewoon een nieuw referendum. Dit doe je net zo vaak totdat je de gewenste uitslag krijgt, dan stop je met referenda en de buit is binnen. Wat ze in Hongarije dus moeten doen is een nieuw referendum organiseren met dezelfde vraagstelling. Je zweept de kiezers op zodat de 50% dit keer gehaald wordt. De Hongaren zullen in ruime meerderheid dezelfde keuze maken, maar dit keer is het rechtsgeldig. Klaar!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Merkel heeft al die asielparasieten uitgenodigd, dus moet zij het maar oplossen, gewoon alle asielparasieten naar Duitsland en niet proberen de haar veroorzaakte ellende op andere landen af te schuiven !!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 11.27. uur, op 5/10. Precies, samen met LINKS, is madam Merkel de grote veroorzaakster van deze invasie vanuit de moslimlanden en overig Afrika.

   Like

 14. Jan zegt:

  Socialists lie to migrants to create problems at Hungarian border

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s