Duitsers, houd op met van de hele wereld te houden, maar houd van jezelf

screenshot_146

(Door: Petra Raab – Vertaling: Theresa Geissler)

Mensen die niet van zichzelf houden, denken dat ze goede mensen zijn als ze in plaats daarvan alle anderen “liefhebben.” Dat “liefhebben” staat hier tussen aanhalingstekens, omdat niemand kan liefhebben als men zichzelf niet liefheeft. Men bedrijft slechts deze vermeende liefde jegens anderen om het eigen gevoel van eigenwaarde op te krikken. In werkelijkheid gebruikt men die anderen slechts daarvoor, die op hun beurt iemand net zo gebruiken. Hier ontstaat een gemeenschappelijk doel, dat met ware menselijkheid, naastenliefde en behulpzaamheid niet echt iets te maken heeft, want vóór men menselijkheid, naastenliefde en behulpzaamheid kan bedrijven, moet men ze primair voor zichzelf hebben.

Heeft men dat niet, dan zijn deze “menselijkheid,” deze “naastenliefde” en deze “hulpvaardigheid” voorzien van aanhalingstekens. Ware menselijkheid, naastenliefde en hulpvaardigheid kunnen pas ontstaan als men ze voor zichzelf heeft gevormd. Daarvan is echter bij de Duitsers nog niets te zien.

Zouden de Duitsers ècht menselijkheid, naastenliefde en hulpvaardigheid bezitten, dan zouden ze ook reeds bij voorbaat hun eigen landgenoten zo vorstelijk het hof gemaakt hebben als thans de zogenaamde “vluchtelingen.” Maar dat hebben ze niet. In plaats daarvan geven ze hun eigen land weg en behandelen hun gepensioneerden, kinderen, vrouwen en mannen in dat land slecht. Aldus ontwikkelt de naastenliefde in Duitsland zich niet tot een liefde voor zichzelf, maar tot een haat voor zichzelf. De Duitsers die vóór het overspoelen van hun land met andere volkeren zijn, leven in een absolute zelfverloochening. Ze geloven niet dat ze dit land hebben verdiend. Ze geloven niet dat de Duitsers het hebben verdiend.

Met deze zienswijze laten zij zien dat zij niet alleen geen achting en geen respect voor zichzelf hebben, maar dat zij op deze manier ook de bijdrage van iedere rechtschapen Duitser, die medeverantwoordelijk is voor hun welstand, met voeten treden. Aldus maken zij zich schuldig jegens hun eigen volk. Zij maken zich schuldig jegens alle mensen die Duitsland met hun vlijt en hun kunnen opgebouwd hebben.

Zij maken weliswaar gebruik van de voordelen, die zo voor henzelf zijn ontstaan, verachten echter de mensen aan wie zij dit voordeel te danken hebben. In plaats daarvan wensen zij hun eigen land te overspoelen met mensen die in hún landen getoond hebben dat zij tot een dergelijke bijdrage nog totaal niet in staat zijn. Deze houding toont aan hoe ver deze Duitsers nog van zichzelf verwijderd zijn. Hoe ver zij nog verwijderd zijn van de liefde voor zichzelf.

Daarom zijn zij in Duitsland niet de góeden, maar de slèchten. Zij zijn verder van zichzelf verwijderd dan de mensen die zij als slechter beschouwen. Daarom zijn het in Duitsland de “goedmenschen” en niet de ‘goede mensen’ die Duitsland vertroebelen.

Bron:
http://petraraab.blogspot.nl
Door: Petra Raab

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

27 reacties op Duitsers, houd op met van de hele wereld te houden, maar houd van jezelf

 1. Lijkt wel of de Duitsers een oorlogstrauma hebben over gehouden. Ze zijn zo gelaten en laten alles maar gebeuren.

  Like

 2. Marlies zegt:

  Prachtig artikel en fantastisch vertaald. Emotioneel betoog en de waarheid. Zo jammer van dat volk. En als men nog steeds de Tweede Wereldoorlog erbij haalt, dan denk ik: “WAT doet het Nederlandse volk nu ONS land wordt vernietigd?

  Like

  • Yvonne zegt:

   Marlies,NIETS, we zetten een kopje koffie en laten ons naar de andere wereld helpen, je voelt overal een rare sfeer, in de winkels, op de weg, ik zie wel paar keer in de week ruzie op straat of in de supermarkt, die 10.000 mensen uit Libie vind ik intussen ook beetje eng worden

   Geliked door 1 persoon

 3. joopklepzeiker zegt:

  Zoals u weet is de Klep het zonnetje in huis.
  Daarom verblijd hij u met wat humor voor de nucleaire winteravond .

  Dee volledige serie ALLO,ALLO
  http://www.watchfree.to/watch-2535-Allo-Allo-tv-show-online-free-putlocker.html

  Like

  • Had er niet even bij gemoeten: “Off topic,” ‘zonnetje-in-huis’? (proest!)

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ja hoor echt het zonnetje in huis , maar niet voor mensen die hun narcistische persoonlijkheidsstoornis zo graag etaleren.

    Like

   • Oh-oh…..Nog een gevaar voor zichzelf op de koop toe! (LOL!)

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @Theresa Geissler

    Dat ben je inderdaad, maar dat is geen enkel probleem . dat je het ook voor anderen bent is echter veel minder .

    Like

   • @joopklepzeiker: Je kunt alles overtrekken, Joop: Ik heb jou namelijk nóóit als een gevaar voor anderen beschouwd. Erewoord. (LOL!)

    Geliked door 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    @Theresa Geissler

    Laat je dat nu eens heel goed gezien hebben, de Klep is geen gevaar voor wie dan ook.

    Ik ben maar een heel eenvoudige reiziger die voor een raampje zit in de trein der historische gebeurtenissen .
    Maar wel met belangstelling het voorbij vliegende politieke en maatschappelijk landschap aanschouwd.

    Eigenlijk best wel wat saai, veel is al bekend en de verwondering is dan ook zeldzaam .

    Like

   • Welk een vreedzame inslag…..Overigens bedoelde ik voornamelijk: Fysíek geen gevaar; verder is het nog weer een ander verhaal.
    Maar ik maak me geen illusies, dat bij jou de wil aanwezig is om dát te laten doordringen: Dat maakt tenslotte eveneens deel uit van het symptoom.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @Theresa Geissler

    Alleen vreedzame inslag is goed de rest is helemaal verkeerd, en je spreekt jezelf tegen, dat heb je zo met die narcisten die denken dat ze denken .

    Like

  • Tistochwat zegt:

   joopklepzeiker 5 oktober 2016 om 22:53

   @ Heer Klepzeiker, is dat geen gevaarlijke website? Ik bedoel maar: men krijgt toch nooit iets gratis? Zit er geen addertje onder het gras?

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Nee absoluut niet gevaarlijk , kijk daar al jaren films en series .
    Ze leven van de reclame . zet dus een ad blocker aan .

    Like

  • elisah zegt:

   Schijnheilige onnozelaars, ze denken op deze manier vooraan op de eerste rij in de hemel terecht te komen. Dat zal een rude awakening worden….

   Like

 4. Republikein zegt:

  Was sich liebt neckt sich.
  Druk bij de therapeut.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Wat je niet hebt, kun je niet geven, zeg ik altijd.

  Het is volkomen tegennatuurlijk wat de “Gutmensch” eist.
  Jezelf haten en een volslagen vreemdeling, die jou ook nog eens vijandig gezind is, liefhebben.
  Ik begrijp werkelijk helemaal niets van deze ziekte: die drang naar “goed willen doen”.
  Dat zogenaamde “goed doen” gaat ten koste van de eigen bevolking.
  Ik vind dat men die “weldoeners” gerust “landverraders” mag noemen, zolang de ouderen (die weerloze arme drommels) alsmaar moeten inleveren.
  HET IS EEN GROTE SCHANDE!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Het is dan ook ziekelijk .
   Het een ander overdreven naar de zin maken om waardering en affectie terug te krijgen, en zo tot een sociaal groepje te kunnen behoren.
   Mensen met een laag tot zeer laag zelfbeeld , kan behandeld worden, maar aangezien het een onder grote gedeelten van de bevolking voorkomt is het een soort van norm
   geworden.
   Ernstig en ook gevaarlijk voor het voortbestaan en verdere ontwikkeling der mensheid het werkt als een rem op de evolutie van de mensheid.

   Ik noem dat koe gedrag lekker samen in een hoekje van het weiland staan loeien, het schiet niet op maar samen schijten is zo gezellig !

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En dan kan men weten, dat het artikel vooral van toepassing dient te zijn op de verraderlijke politieke elite, te weten in Duitsland; CDU/CSU,FDP, en LINKS, bestaande uit: SPD,Die Grüne, Die Linke.

  Like

 7. Erik zegt:

  Petra heeft het over gelukkig steeds minder duitsers, zie de opkomst van Pegida en het AfD.
  Hier in Nederland heb je ook dit fenomeen van valse humanisme, van het gebrek te compenseren door de arme te knuffelen, en dan losmins in het kwadraat. Zieke heelmeesters maken stinkende wonden, en door hun gebrek houden ze deze ziekte instand daar dit allen nog zin aan hun leven geeft.
  Thanks Klep lekker Allo Allo kijken!

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  In de maatschappij van Duckstad, die griezelig veel overeenkomsten met die van ons heeft, houdt vrijwel iedereen van zichzelf en vaak op een zodanige wijze dat ze elkaar bedriegen, chanteren, uitbuiten, tegen elkaar om het minste akkefietje of ergenis enorm veel geweld gebruiken, elkaar voor rot slaan of elkaar wegjagen!
  Het kwam echter vaak voor dat bepaalde (linkse) burgemeesters van Duckstad en dat zijn meestal (mens)varkens (!) allerlei oosterse heersers, marahadja’s, sultans, kaliefs etc. uitnodigen die vaak ontzettend neerkeken op de inwoners van Duckstad! Zij werden echter, meestal onbedoeld, door Donald Duck weggejaagd waarna hij zelf richting Timboektoe, Verweggistan of de Noordpool vluchtte! Dat Kwik, Kwak en Kwek ooit door Donald werden gedwongen om muzikant te worden terwijl zij geen muzikale aanleg hadden en andersom dat de neefjes wilden dat hun oom, tegen diens wil, beroemd zou worden staat even buiten kijf.
  Er zijn genoeg mensen die niet erg dol op zichzelf zijn en de nazi-minister Joseph Goebbels vond zichzelf al een mislukte creatuur met een mank been, gelijk aan Arthur Seyss-Inquart (zes-en-een-kwart), maar zij wilden juist dat de Duitsers voor en tijdens WO II alleen van zichzelf hielden terwijl vooral de volkeren in het oosten gehaat moesten worden, op bepaalde moslimextremisten na! Heinrich Himmler was zelfs stapeldol op dit soort figuren en vooral als ze dienst namen in de Waffen-SS!
  Niettemin kun je anderen niet dwingen om van degenen te houden die je verafschuwd en zij die zich gedragen als blauwe jakhalzen om vreemden te ontarmen en hun eigen vrienden te verstoten zullen ooit in een dodelijke omhelzing belanden waar ze NOOIT meer uitkomen maar er zijn vast genoeg Duitsers die NOOIT van de islam zullen gaan houden en erger gaan haten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s