Servië kondigt volledige sluiting van de grenzen aan

screenshot_138

(Vertaling: E.J. Bron)

Servië heeft voor het eerst een volledige sluiting van zijn staatsgrenzen voor “vluchtelingen” in het vooruitzicht gesteld. “Ik zal dat aan de regering voorstellen als Hongarije, Oostenrijk en Slovenië desbetreffende stappen nemen”, zei president Tomislav Nikolic dinsdag. Op dit moment bevinden zich ongeveer 7.400 “vluchtelingen” in Servië, de meeste van hen willen verder naar Hongarije.

Servië zou geen trechter kunnen worden waaruit geen water meer zou stromen, zei Nikolic. Daarom zou men, ondanks de wens om “vluchtelingen” te helpen, de grenzen moeten sluiten. De “vluchtelingen” zouden namelijk sowieso niet in Servië willen blijven, zei hij. Boven zou Servië niet meer dan 5000 tot 6000 “vluchtelingen” moeten opnemen, zei Nikolic tegenover de krant “Vecernje novosti”, blijkbaar als toespeling op het bedoelde Europese quotasysteem voor “vluchtelingen”.  

screenshot_139

Het aantal “vluchtelingen” in Servië bedraagt volgens informatie van de autoriteiten op dit moment ongeveer 7.400. In opnamecentra werden landelijk 5.200 “vluchtelingen” ondergebracht. Zij wachten er allemaal op om verder te kunnen reizen naar Hongarije of naar andere EU-landen.

“Vluchteling”: “We willen niet in Servië blijven”

Dinsdag zijn meerdere honderden “migranten” vanuit de Servische hoofdstad Belgrado op weg gegaan in de richting van de Hongaarse grens om via de geblokkeerde Balkan-route naar West-Europa te komen. Op met de hand geschreven protesten en met spreekkoren eisten ze open grenzen, aldus ooggetuigen. De mensenmenigte liep eerst langs de rivier de Save naar het noorden. Af en toe onderhandelden de meest jonge mannen met de Servische politie. “We lopen naar de Hongaarse grens”, zei een “vluchteling” tegen Servische media. “We willen niet in Servië blijven.”

screenshot_140

“Vluchtelingen” op weg van Servië naar Hongarije.

screenshot_141

Servische grenspatrouille.

screenshot_142

“Vluchtelingen” kruipen door een grenshek tussen Servië en Hongarije.

Mislukt referendum in Hongarije voedt de hoop van de “migranten”

In Belgrado leven de meeste “vluchtelingen” meestal in provisorische kampen in de buurt van het hoofdstation. Men vermoedt dat het mislukte referendum over de EU-“vluchtelingen”politiek in Hongarije afgelopen weekend bij velen nieuwe hoop gevoed zou kunnen hebben dat de grenzen geopend zouden worden. Hongarije heeft echter een grenshek opgericht, dat het “vluchtelingen” verhindert om verder te reizen via de Balkan-route naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Duitsland.

De Servische minister van Binnenlandse Zaken, Nebojsa Stefanovic, prees tegenover de “Vecernje novosti” de “correcte betrekkingen” met Hongarije bij het de baas worden van de “vluchtelingen”crisis, hoewel de beslissingen van Servië´s buurland “het leven niet altijd gemakkelijker gemaakt zouden hebben”. Volgens hem verhinderen de gemengde grenspatrouilles, bestaande uit politieagenten en soldaten, het dagelijks 150 tot 200 “vluchtelingen” om binnen te komen vanuit Bulgarije en Macedonië.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Balkan, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Multiculti, Servië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Servië kondigt volledige sluiting van de grenzen aan

 1. Tom Hendrix zegt:

  Het zijn voor het grootste gedeelte geen vluchtelingen. De meeste komen om hetzij, onze staatskas te plunderen – de sociale zekerheid- en/of ONS te overheersen. Zo zit dat, helaas.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mirjam zegt:

  Ze moeten nog strenger worden en vooral blijven…

  Like

 3. Flo zegt:

  “Vluchtelingen”? Alleen mannen en jong! Datzijn de toekomstige moslim moord eskaders! Wanneer en wat gaat dit stoppen voor het echt te laat is????

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Stoppen? Het wordt eerst nog erger: Frontex 2.0 start vandaag met meer grensbewaking (= Newspeak voor grensopening), zelfs tegen de wil vd betroffen lidstaat. Dus ook bv in Rotterdam, Antwerpen of Hamburg als Brussel beslist dat de ‘geredde vluchtelingen’ voor de Libische kust rechtstreeks naar daar moeten gebracht worden.

   Like

 4. Hendrik zegt:

  Ga eens schieten op dit tuig wat zeker geen vluchteling is. Dat is de enige taal die ze verstaan!
  Ze komen niet om ons te helpen, ze komen om ons leeg te zuigen en het nest uit te broeden!

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Ze willen dus geen paard van Troje in Servië

  Like

 6. Ekster zegt:

  Laten ze hun rug recht houden en never nooit zwichten voor dreigementen uit Brussel, want die zullen ongetwijfeld volgen. Servië zou sowieso nooit lid moeten willen worden van de door en door verrotte EU.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jackie2015 zegt:

  Servie volledig sluiten van grenzen. Fantastisch.

  Like

 8. Ted Bosma zegt:

  Geef die Duitse dominee een lintje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s