Hoe rijker en hoe hoger opgeleid, hoe erger de terrorist

screenshot_17

(Door: Mick Van Loon)

De “strijders” die Islamitische Staat de jongste jaren in het buitenland rekruteerde, komen bijna nooit uit kansarme middens. Ze zijn over het algemeen beter af dan andere moslims, zijn langer naar school geweest en komen uit rijkere families. En dan is er dit: hoe beter ze het hebben, hoe groter de kans dat ze zich opgeven om zelfmoordaanslagen uit te voeren.

Het staat allemaal in een studie van de Wereldbank. De conclusie daarvan is:“Recruits to Islamic militant groups are likely to be well educated and relatively wealthy, with those aspiring to be suicide bombers among the best off.”

De makers van de studie zeggen totaal geen link te hebben gevonden tussen armoede en de roep van de jihad bij jongeren die vanuit andere delen van de wereld naar Syrië trokken om zich daar bij IS aan te sluiten. Er is ook geen enkel bewijs dat laaggeschoolden zich eerder zouden aangesproken voelen door de oproep tot jihad. Integendeel.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hoe rijker en hoe hoger opgeleid, hoe erger de terrorist

 1. Thom zegt:

  Dat diegenen die zelfmoordaanslagen plegen zich daar nou allemaal vrijwillig voor opgeven betwijfel ik. Ik heb wel eens gelezen, dat de rekruten geselecteerd worden. Degenen die ongeschikt zijn om als strijder op te treden wordt opgeleid als zelfmoordterrorist.
  Ontsnappen kunnen ze niet meer, want dan worden ze een gruwelijke manier als deserteur vermoord. Het idee aan de toekomstige vrijages met de maagden en de wetenschap dat ze niet kunnen ontsnappen zal ze de daad van terreur doen uitvoeren, tenminste daar bij het ISIS front in Syrië of Irak.
  Degenen die hier op zelfmoordmissie gaan doen het wel allemaal vrijwillig.

  Like

 2. elisah zegt:

  Hoe langer ze op een iSSlam school hebben gezeten, hoe meer ze gehersenspoeld zijn, hoe meer ze zich kunnen verdiepen in haatboeken.

  Like

 3. wim zegt:

  Dat het juist de ‘rijkere’ en meer opgeleide jongeren zien we ook bij links (RAF, Antifa). Het klopt ook met wat hier op de site maar al te vaak geconstateerd wordt, de grote werkende massa (huis, gezinnetje, baan, auto, sport en TV) die iets te verliezen heeft komt niet uit zichzelf in beweging, maar wacht af, denkt of hoopt dat het allemaal ‘wel meevalt’. Kijkt dus de kat uit de boom en zal uiteindelijk zich volgen en zich schikken.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Op Joop.nl zal dit vast heel anders geduidt worden. Zij zullen dit uitleggen als volgt. De hoog tot zeer hoog opgeleide moslims werden op de West Europese arbeidsmarkt ondanks hun opleiding zo erg gediscrimineerd dat ze lettelijk met de rug tegen de muur werden gezet. Tot uitserste wanhoop gedreven door deze discriminatore en racistische houding zagen getroffen jonge moslims geen andere uitweg dan zich via terrorisme te weer te stellen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we eindelijk een politieke partij hebben als DENK die een anti racisme politie in het leven wil roepen. Krijgen we het racisme uit de Europeaan komt er ook een einde aan de islamitische terreur. Logisch toch. Kom er maar in Geert Wilders.

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  De linkse leugen is natuurlijk precies andersom.

  Feit is dit. Als ik ergens in geloof, een doel heb. Dan ben je als je slimmer bent beter in staat om de doelen te begrijpen en te realiseren. Precies wat we zien bij de islam.

  Dood aan de islam en iedereen die het idee islam steunt.

  Like

 6. Ik denk dat ze net zo zijn gehersenspoeld als in WO II bij de Japanse piloten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s