Rusland besluit permanente militaire aanwezigheid in Syrië

screenshot_25

Russische Su-34 bommenwerper.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Russische parlement heeft de permanente stationering van zijn troepen in Syrië besloten. Moskou vreest het overslaan van de activiteiten van de radicaalislamitische en internationale huurlingen naar Russisch grondgebied.

dwn

Het Russische parlement heeft een akkoord van Rusland met Syrië over het “duurzame” gebruik van het militaire vliegveld van Hmeymim geratificeerd. Het parlement stemde met grote meerderheid voor het akkoord van augustus 2015, dat het Rusland toestaat om vanuit het luchtmacht-steunpunt in de buurt van de kuststad Latakia luchtaanvallen uit te voeren ter ondersteuning van de regeringstroepen. De Russische president Vladimir Poetin had de parlementariërs er in augustus toe opgeroepen het akkoord te ratificeren.

De ratificatie door het parlement geldt als stap op weg naar een duurzaam steunpunt. Rusland was in september 2015 met luchtaanvallen in Syrië begonnen en er daarmee beslissend aan bijgedragen de situatie in het conflict weer ten gunste van de regeringstroepen te wenden. Rusland vecht tegen de internationale en radicaalislamitische huurlingen in het Midden-Oosten, omdat Moskou een overslaan van de onlusten naar het eigen grondgebied vreest. Deze zorg werd onlangs door de Amerikaanse regeringswoordvoerder Kirby bevestigd, die had gezegd dat Rusland er rekening mee zou moeten houden dat het bij een blijvende aanwezigheid van de Russen in Syrië tot terreuraanslagen in Rusland zou komen.

Volgens schattingen zijn er op dit moment ongeveer 4000 Russische militairen in Hmeymim gestationeerd. Bovendien beschikt Rusland al lange tijd over een klein marinesteunpunt in Tartus. Vrijdag passeerde een Russisch korvet de Bosporus om de marine-eenheid voor de Syrische kust te versterken, zoals werd waargenomen door journalisten van AFP. Moskou heeft woensdag meegedeeld nog twee korvetten in het kader van een normale troepenuitwisseling naar de Middellandse Zee te sturen, waar ongeveer een twaalftal marineschepen actief zijn.

In de Amerikaanse regering werd enkele dagen geleden gediscussieerd over de mogelijkheid van een aanval op Syrië. Daarop deelde Rusland mee dat men alle vliegende objecten die de Russische soldaten in Syrië bedreigen, zonder waarschuwing vooraf zou neerschieten.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op Rusland besluit permanente militaire aanwezigheid in Syrië

 1. williaan zegt:

  Dat krijg je als je een beer uitdaagt!

  Geliked door 2 people

 2. Steven zegt:

  De Russen en de Hongaren zijn inmiddels de ENIGE nog met BALLEN!!

  Geliked door 1 persoon

 3. joopklepzeiker zegt:

  De havens zijn warm water havens , van strategisch belang voor Rusland.

  Dit kan nog heel leuk worden.

  Moet ik nog wat humoristische series opzoek voor de nucleaire winteravond , u vraagt en de Klep draait .

  Kan ook goedkope potasium iodine leveren .

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  U.S. Army Chief Threatens War With Russia

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Ik hoorde vandaag iemand in de kroeg het volgende zeggen:

  “Mochten die islamieten ook daadwerkelijk overgaan tot het opvolgen van deze islamitische orders. Dan ga ik over tot het oog om oog tand om tand principe. Het wordt sowieso tijd om al die islamitische aanvallen met hetzelfde te beantwoorden. Dood aan de islam en iedereen die de islam helpt!”

  Einde citaat.

  Geliked door 3 people

 8. joopklepzeiker zegt:

  Defcon 1 is a disaster.
  Befcon 1 is a joy

  Like

 9. ReaGluurder zegt:

  Maar even afwachten / zien waar de centjes vandaan (moeten) komen als Syria weer overeind geholpen moet worden!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Fantasties deze beslissing. Dit wordt niet lullen maar poetsen. De Yank wordt te kakken gezet.

  Like

 11. De Russen hebben er belang bij. Wat wil Amerika daar nou tegen doen. Dus niets, alleen toekijken. Uiteindelijk hebben wij die oorlogen aan hun te danken.

  Like

 12. Perfide Albion zegt:

  Lang leve Rusland. Dat de bondgenoten van die smerige Yankees over de hele wereld maar de tering mogen krijgen. Die lafaard van een John Mc Cain bewapent ISIS en Al Queida.

  Like

 13. Reint Meijer zegt:

  Goed dat president Poetin het akkoord heeft gekregen van het parlement. De Syrische regering moet koste wat kost worden beschermd tegen de Yanks en de islam. De Syrische regering is seculier en dat staat de Westerse landen niet aan. Bovendien hebben de laatsten enorme olie-en gasbelangen die via Turkije moeten lopen via pijpleidingen. Zolang de Russen daar zitten, kan de Westerse elite dat wel vergeten dat in handen te krijgen. Het ging een poosje goed, die olietransporten tussen Syrie en Turkije, die door het laatste land werd gestolen en door de Westerse elite werd opgekocht, maar sinds die konvooien dagelijks worden gebombardeerd door de Russen, komt er geen druppel olie Turkije meer binnen. Daarom wilden de Amerikanen voor de Russen een vliegverbod voor de Russen afdwingen.

  Like

 14. Goed besluit van de Russen.

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Brengt de balans een beetje terug, niet helemaal want overwicht is SA met Amerikanen en Turkije.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s