Een macrosculpteur met nanovingertjes

screenshot_30

(Door: “M.A.L. Sion”)

Hè, wat is dat nu weer? Dat is de omschrijving van Allah en God en alle andere bovennatuurlijke wezens die voor de mensheid van belang zijn. God is de schepper van hemel en aarde en alles wat zich daarop en daarin  bevindt. Zeggen ze …..  Gelooft u dat?

MACRO

De hemel houdt niet alleen een mooie blauwe lucht of een dreigend wolkendek in, maar ook alles wat zich in het universum bevindt. Ook op miljoenen lichtjaren van ons verwijderd. Dan moet deze beeldhouwer wel enorm grote handen gehad hebben.

Om een idee te hebben wat dat inhoudt de volgende definitie van lichtjaar:

Eén lichtjaar is de afstand die het licht in één jaar aflegt. Je wilt zeker ook wel weten hoeveel kilometer een lichtjaar is. Wel, het licht heeft een snelheid van 300.000 km/sec. In één seconde legt het licht dus 300.000 kilometer af. In één minuut dus 60 x 300.000 = 18 miljoen kilometer. In één uur 60 x 18 miljoen = 1080 miljoen kilometer. In één dag 24 x 1080 miljoen kilometer = ongeveer 26.000 miljoen kilometer. Dat is 26 miljard kilometer. Per jaar legt het licht 365 x 26 miljard = 9500 miljard kilometer af. Ofwel 9,5 biljoen kilometer.

Dat schrijven we zo: 9.500.000.000.000! Als een raket zó hard zou gaan, zou hij in één jaar 250 miljoen keer om de aarde kunnen vliegen. Of 13 miljoen keer heen en terug naar de maan. Of nog haast 1000 keer heen en terug naar Pluto! De dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri, staat op een afstand van 4,3 lichtjaar. Het licht heeft dus meer dan vier jaar nodig om van die ster naar de aarde te komen! De Andromedanevel, een naaste buur van ons melkwegstelsel, staat op 2,2 miljoen lichtjaar afstand; het licht dat we van dat stelsel ontvangen, vertrok dus 2,2 miljoen jaar geleden.

Als we nu praten over het moment dat God de aarde heeft geschapen, nl. 6000 jaar geleden volgens kenners, dan heeft deze schepper wel een antieke hemel geschapen. Laten we er een menselijke berekening naast zetten.

Stel, een aards persoon wordt 100 jaar. En deze persoon legt elke dag 50 km af. De eerste drie jaar op de schouder van pappa en de laatste 3 jaar achter de rollator. Dan is dat dus 100 x 365 x 50 km = 1.825.000 km. Een respectabele afstand. Een bescheiden vergelijking met de afstand tot de genoemde Andromedanevel (en dat is nog maar het begin van het achterliggende heelal), is als volgt: De Andromedanevel staat op 2,2 miljoen lichtjaar. Dat is 2,2 miljoen x 9.500.000.000.000 = 21.400.000.000.000.000.000 km. De schepper heeft natuurlijk met zijn handen tot het eind van het universum kunnen reiken. Ik ben er een beetje moe van om dit allemaal op te schrijven en uit te rekenen. Ik laat ook nog wat over voor u om uit te rekenen. Stel dat die persoon van 100 jaar de schepper is. Hoeveel van die personen zijn er dan achtereenvolgend nodig om de afstand tot het einde van het universum af te leggen. U mag er een miljoen jaar naast zitten.

NANO

Naast enorm grote afmetingen kennen we ook enorm kleine. De ‘schepper’ heeft in de lichamen van mens en dier allerlei verbindingen ‘geïnstalleerd’ (?) die nanoafmetingen hebben, dat wil zeggen de grootte van 1 miljoenste millimeter. Hij/zij heeft daarvoor heel goede ogen, goede microscopen en zeer verfijnd gereedschap nodig gehad. Denk aan hersencellen en de zenuwen die door het hele lichaam actief zijn. Niet te vergeten het DNA dat de vingerafdruk betekent voor de samenstelling van alle cellen.

CONCLUSIE

Gelet op deze schalen is duidelijk dat hier andere natuurmachten en –krachten aan het werk zijn geweest. Deze passen niet in een religie en andersom sluiten deze factoren en eigenschappen de religie uit. Alleen een evolutie, die tot stand is gekomen gedurende vele miljarden jaren, kan dit bewerkstelligd hebben.

Door:
“M.A.L. Sion”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

93 reacties op Een macrosculpteur met nanovingertjes

 1. Helaas heeft niemand het nog na kunnen vertellen na zijn dood. Dat blijft de grote verrassing.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Nou, dit gaat weer een toppertje worden met allerlei verdedigings-verhaaltjes, waarom jouw theorie niet klopt, van allerlei denkbeeldige vriendjes geïnspireerde, die nu toch wel tegen beter weten in dit zouden moeten weten, blijven volhouden waarom ze gelijk hebben.

  Ik zet vast bier en chips klaar.

  Geliked door 3 people

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Leuk !

  Ik heb mij altijd afgevraagd waarom god zoveel van die nutteloze draaiende bolletjes heeft geschapen .

  Zou een platte aarde met een zonnetje aan elke kant en een trappenhuis in het midden nu niet veel eenvoudiger zijn geweest .

  Vreemd hoor god creëerde wezens die andere wezens moeten opvreten om te kunnen bestaan, dat is een ziekelijke perversiteit !

  Maar toch sluit ik een creatie niet helemaal uit , maar dan wel wat anders dan in de reguliere sprookjes boeken is vermeld .

  evolutie en creatie hand in hand, maar zonder een god .

  Het bevreemd mij dan ook ten zeerste waarom de kennis van de Sumerians zo angstvallig verborgen wordt gehouden .

  Zou de ” waarheid ” voor ons verborgen worden gehouden omdat men vind dat de tijd nog niet rijp is voor een echte OPENBARING .

  Geliked door 1 persoon

 5. Benesha zegt:

  Vreemd artikel, vreemde zgn bewijsvoering en nog vreemder besluit. Zelf wetenschapper zijnde, weet ik dat hoe meer men zich als wetenschapper verdiept in wat er rondom ons te vinden is, kijkt naar de complexiteit van de wiskundig (in de natuur is ontiegelijk veel opgebouwd volgens de gulden snede of reeks van Fibonacci) opgebouwde ‘schepping’, hoe meer men beseft dat er wel degelijk iets intelligent aan hjet werk is geweest.

  Geliked door 3 people

 6. Ongelovige zegt:

  ‘Dat de wereld door evolutie is ontstaan is onwaarschijnlijker dan dat door het droppen van een bom op een schroothoop een afgewerkte Airbus zou ontstaan’

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Lieve help u vergelijkt een proces van 4 miljard jaren lang met een proces van een milliseconde !

   Dat kan ik dus echt niet intelligent noemen .

   Like

  • BertG. zegt:

   En wat zou het dan wel kunnen zijn, ONGELOVIGE.

   Like

   • Ongelovige zegt:

    Een schepper, één, tien, duizend, of 1 miljard, mekaars schepping proberend te vernietigen, of minstens te dwarsbomen. En zeker niet de goden die door mensen zijn verzonnen, zoals Jahweh, God of Allah. Het is trouwens opvallend hoe die alle drie hun optredens beperkten tot het Midden Oosten, alsof de rest vd wereld niet bestond (of tenminste, daar hadden ze geen vermoeden van)

    Like

 7. Maar we stammen natuuuuurlijk allemal af van de aap……………………DUH

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Wie beweerd dat dan ?

   Like

   • de wetenschap………..

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @jowitteroosblog

    O ja , kan u mij misschien enigszins verlichten met wat informatie over welke wetenschapper en wetenschap dat zou beweren.

    Gewoon even een link geven, dat is heel eenvoudig, zal ik dat eens wat nauwkeuriger bestuderen .

    Like

   • Oh Joopklepzeiker, dat wil ik niet, zoek die zelf maar op. Darwin met zijn evolutie theorie die door wetenschap was geaccepteerd…………

    En als ik dit schrijven van M.A.L. Sion ( bent u dat?) mag geloven op basis van wetenschappelijke kennis , dan is alleen een evolutie, wat miljarden jaren duurde, het antwoord. God kwam later en al die andere benamingen ook ( Jaweh, Allah etc.) .
    Die laatsten zijn natuurlijk gecreeerd om een soort orde in de maatschappij te creeren en macht te vergaren, zoals men nu doet door allerlei commissies en organisaties op wereldniveau…..en zoals we zien bij de macht van de Paus, de geprekspartner namens vele katholieken bij wereldleiders……….

    Aan de andere kant lijkt het me ( persoonlijk) een zinloos betaan als er niets meer is dan dit, ons aardse bestaan…………..en dat in zo’n groot heelal. Wetenschap gist ook maar, wel berekenend natuurlijk.

    Typische echter is dat de Bijbel verhalen kent over de toekomst die veel lijken op wat er gaande is en was door de eeuwen ( geen biljoenen jaren)……. ( vraag me nu niet naar directe teksten Joop, anders val ik flauw…..ahum, maar iets van dat de kinderen in opstand zouden komen, er valse profeten zijn en noem maar op. De echte bijbelkenner kan u er mee om de oren slaan.

    Ik geloof in iets groters, iets………. maar wat? Voor nu houd ik het maar bij Aliens, we zijn een aardse proeftuin……….

    Maar aangezien Allah en God erbij gehaald zijn in dit stuk van M.A.L. Sion, denk ik dat hij vindt dat deze zogenaamde religies een verzonnen, niet wetenschappelijk bewijsbare fenomenen zijn, daarom noemen ze het ook geloven………….. aanspraak maken op je voelen/denken en zelfs het denken…..Maar is alle geloof hetzelfde, neen dus. Vergelijk de Kerk maar met Islam.

    Uit het geloven ( even om het wat overigens) kunnen goede dingen voortkomen ( troost vinden bij het overlijden van een naaste bijvoorbeeld) en het slechte, zoals de Koran en islam vanwaaruit zij moorden plegen, verkrachten en de vrouw helft van de waarde van mannen toeschrijven ( iets van een rib en adam in de bijbelse versie overigens maar dan alleen anders ( naar islam’s genoegen geinterpreteerd).

    Van mij mag iemand geloven…..het gaat er bij mij om of dat geloven ( om het even wat) iets persoonlijks is en niet opgelegd mag worden aan anderen, er mag geen kwaad uit voortvloeien en mag een maatschappij niet in zijn greep houden. Er zullen ongetwijfeld nog meer redenen zijn.

    Ik ga u verder niet vervelen Joopklepzeiker, maar ik kan u wel iets over mijn geloven verklappen. Als kind, toen ik god niet kende, islam niet kende en net als andere kinderen een vrij geweten had en vooral op gevoel gericht was…………………kon ik heel goed zingen…………………………en mijn zingen heeft mij heel veel gegeven, als ik verdrietig was zong ik, als ik kwaad was zong ik, als ik honger had zong ik, als ik eenzaam was zong ik enz………………..Ik zong niet bewust, mijn lichaam en gevoel deden dat…………………………………geloven had voor mij niets met denken te maken maar met weten…………………onbewust weten…………..

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   @jowitteroosblog

   Helaas u gaat niet door voor de wasmachine.
   Darwin heeft nooit het ontstaan van de mens verklaard .

   Ik ben Klepzeiker en geen Sion, bij twijfel onze blog god raadplegen ook bekend onder heer Bron .

   Hoe komt u er op dat u mij zou vervelen , integendeel, ik heb u commentaar met aandacht gelezen, het getuigd van een stel werkende hersens, dat schijnt een zeldzaamheid aan het worden te zijn.

   Over het geloven of het voor mogelijk houden dat er een buitenaardse interventie in de evolutie heeft plaats gevonden waardoor de mens is ontstaan is zeker ruimte binnen een logisch denken op basis van beschikbare informatie.

   Over dat zingen kan ik ook nog wat opmerken, weliswaar zal ik het kort houden.
   Het is aangetoond dat de linker en de rechter hesenhelft op een iets andere frequentie werken.
   Nu blijkt het mogelijk te zijn door invloed van buiten af , die hersenhelften synchroon te alten werken waardoor de uitwisseling van informatie tussen die helften verbeterd wordt.
   Monniken deden en doen dat door het zingen ( chanten ) met een soort van kop stem in grotten en tempels, waardoor de beide oren het weerkaatste geluid iets anders ontvangen, waardoor de hersenhelften synchroon gaan werken.
   Dit is uitvoerig bestudeer door o.a Dr Alfred Monroe en diverse universiteiten.
   Nu kan dit met de moderne technologie een heel stuk eenvoudiger worden nagebootst.
   De alpha en beta golven, interessant, moet het wel allemaal opgraven uit het geheugen hoor, maar er is een hele berg info over .

   Zal wat later in dit topic misschien nog wel iets proberen te zeggen over trillingen, realiteit, beïnvloeding ,de dood en het leven, en eigenlijk ook onsterfelijkheid . etc etc .
   Ik ben al bezig in het goofd om een soort van eenvoudige vergelijking te maken, anders zou ik een leven van lezen en studeren hier moeten herhalen, en dat is mij toch iets teveel gevraagd .

   Gooi ik er nog wat taoisme stijl des Kleps in.
   Het leven is als een wandeling op het pad der kennis, het einddoel is en blijft onbekend maar de reis is zo verdomde interessant .
   Wel op tijd je schoenen vernieuwen want die slijten stevig tijdens die levenswandeling .

   Goh, toch nog snel heel wat lettertjes hier neergeplempt .

   Like

   • Dank voor uw reactie Joopklepzeiker
    – blog god? zal navraag doen
    – Volgens mij heeft Darwin juist beweerd dat de mens door evolutie is ontstaan, van de aap afstamt……….
    – Betreffende dat zingen, u geeft allerlei theoretische wetenschappelijke verklaringen die ik als kind niet kende. Zo zou ik u meer verhalen kunnen vertellen over een bijna dood ervaring en wat ik gezien heb als klein kind, wat altijd terug te voeren is naar dromen volgens de wetenschap……………..maar wat het voor mij beslist niet was.
    – Wat is het doel van dit stuk door M.A.L. Sion, anders dan alle religies aan te vallen en op een wetenschappelijke toer te gaan

    Niets verklaard de ondersteuning van regeringsleiders voor de islamitische instroom………………………….maar moeten we dit als een wandeling gaan zien op het pad der kennis?? Tuurlijk bedoeld u dit niet zo, maar als u zegt dat het leven als een wandeling is op het pad der kennis, dan heeft u het natuurlijk niet alleen over de wetenschappelijke kennis.

    Het stuk van M.A.L. Sion verklaard ook niet hoe de mens is ontstaan, maar geeft richting naar het wetenschappelijk…………….althans dat zou de vraagstelling zijn………..bewijzen hoe de mens ontstaan is…………..Wat vind u van de oerknal theorie betreffende de aarde…………………………………….Zou de mens ook ‘per ongeluk’ ontstaan zijn?

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @jowitteroosblog

    Hee hoor ,echt waar dat heeft Darwin nooit beweerd !

    Ben ik nu echt zo onduidelijk, dat synchroniseren van de hersen helften is geen theorie maar duidelijk aangetoond , gemeten en gereproduceerd.

    De wandeling op het pad des levens is een individuele gebeuren , helaas dat kan echt niet collectief.

    Maar het collectie als organisme evolueert ook, wat er nu allemaal gebeurd is niets anders dan een evolutie en een leerproces voor het collectief , het is een ander pad wat bewandeld wordt .
    Het pad wat gekozen is door de door u aangehaalde regeringsleiders is heel goed verklaarbaar.
    Maar u schijnt zich niet teveel in de materie te willen verdiepen,lees agenda 21 en 30 van de VN eens wordt er veel duidelijk.
    Voor de spirituele onderbouwing zorgt de wereldraad van kerken.
    Dit heb ik nu als een 100 maal hier gezegd , lees het nu ook eens , dat scheelt in het zich afvragen en onduidelijkheden.

    Wat ik van de oerknal vind ?
    Een correcte vraag maar zeer moeilijk te beantwoorden voor mij in dit gesprek.
    Dan moet ik eerst weten hoever uw kennis reikt betreffende een aantal wetenschappelijke basis begrippen.
    Maar zal het proberen op een eenvoudige manier
    Ik houd het niet voor onmogelijk dat de oerknal eigenlijk een gaatje is geweest in een ander univers waardoor de entropie van een dat andere univers een nieuw univers heeft gecreerd .
    In een ander commentaar van mij heb ik het ook over dat rondpomp effect.

    Het begrip per ongeluk is mij wetenschappelijk vreemd als verklaring van iets.
    Een mogelijkheid voor het ontstaan van de mens heb ik dus ook al in een ander commentaar uitgelegd.
    De evolutie en creatie hand in hand in het gevalletjes mens .
    Ook dat heb ik aangegeven en er is een hele boel over te lezen.

    Maar ook dat zal ik dan maar weer een op een eenvoudige wijze proberen uit te leggen.

    De aarde was bevolkt met allerlei wezen waaronder diversen soorten mensachtigen .
    Op zekere dag 150.000 jaar geleden kwam een kosmische wandelaar Enki genaamd de aarde bezoeken en begon te experimenteren met deze mensachtigen en creëerde de eerste echte mens.
    Hij gaf ze de mogelijkheid tot spraak en reproduceerbaarheid en nog wat meer , maakte ook wel wat foutjes in zijn DNA geknutsel, maar dat was van minder belang , ze leefden toch niet lang en planten zich snel voort .
    Enlil de broeder van Enki was niet zo blij ermee en vernietigde de mensheid met een zondvloed, Enki redde de reageerbuisjes uit zijn bio lab en redde zo de nieuwe mens .

    Dit is meer dan genoeg voor deze keer.
    En nu even de parallellen op zoeken met wat er o.a in de bijbel staat

    Geliked door 1 persoon

 8. sjuad kirosati zegt:

  Geliked door 2 people

 9. Luchtpint zegt:

  God heeft niets gemaakt, want de mens heeft God gemaakt naar zijn evenbeeld, en niet omgekeerd. Het universum was er al nog voor er ooit van God sprake was. God is een construct van mensen om een oplossing te proberen geven op de vraag waarom alles wat bestaat ook de facto bestaat. In Vlaanderen stelden de babyboomers van de jaren ’50 en ’60 en hun kinderen wel eens de bekakte jezuïeten-vraag “Moeder, waarom leven wij ?” Het antwoord op die vraag werd door hen per definitie religieus opgelost. En dan kon je lekker verder slapen in de wetenschap dat je de vraag makkelijk had opgelost. Gewoon braaf naar de kerk lopen en absolutie krijgen voor je zonden in de biechtstoel op te lepelen en dan kon je je er van afmaken door weesgegroetjes en onzevaders op te zeggen.

  Daar gaat het om: er zijn veel mensen op deze planeet die gewoon niet kunnen aanvaarden dat een droge, schijnbare “ontmenselijkte” chaos deze wereld heeft gecreëerd en dat een “onmenselijke” wetenschap – die volgens hen aan geen enkel moreel principe onderhevig is – zou kunnen verklaren waarom dit ooit gebeurd is. Neen, zegt men, God is bij wijze van spreken de meest moreel hoogstaande Oppermens – of misschien beter een soort antropomorfe lichaamsloze zuivere Moraliteit – die ooit heeft bestaan en die uit zijn Morele Goedertierenheid deze wereld voor ons gecreëerd heeft. Waarom hij dan ook immorele mensen gecreëerd heeft (psychopathische moordenaars, e.d.) zonder schuldgevoel of allerlei natuurrampen heeft afgeroepen over diezelfde mensheid die hem zogenaamd na aan het hart ligt, niemand die het weet.

  Als God zag dat het goed was, dan had hij best een betere bril gekocht om zijn knoeiwerk te overschouwen. Als hij dacht dat het goed zou zijn zo en zo zou blijven, dan kon hij alvast niet ver in de toekomst kijken. Want alle rotzooi op deze planeet wordt door mensen gemaakt en veroorzaakt, naast al het moois in kunst en cultuur, overigens. Dus God zelf, die maakt helemaal niets. De mens heeft God uitgevonden, en niet omgekeerd.

  Geliked door 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   En toch vraag ik mij af of de toenemende entropie ( chaos ) niet een stabilisering ter weeg brengt in een ander systeem en visa versa.
   De uitwisseling tussen dimensies of is er een uitwisseling tussen massa , zwarte massa en zwarte energie , het rondpompen van chaos .
   Komt er natuurlijk gelijk weer de vraag naar boven, wie of wat laat dat rondpompen nu plaats vinden.

   Is god een pomp bediende ?

   Dat zwarte spul is echt heel vreemd hoor maar het is wel 95 % van alles wat er is, zover we nu weten .

   Like

   • god = goud, olie, dollar………………

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Op deze planeet zijn de problemen relevant omdat ze door mensen worden veroorzaakt en omdat ze door mensen worden gevoeld. Onze problemen spelen zich af op onze planeet. Wat er in een ander universum of op een andere planeet zou gebeuren interesseert mij niet eens. Het gaat over het HIER en NU, op DEZE planeet. De menselijke realiteit, gemaakt, gekneed, vormgegeven en helaas ook multiple om zeep geholpen door de mensheid. (o.a. door PC en multikul)

    Als er een eencellig organisme op Mars wordt gevonden dat niets anders doet dan één millimeterje rechts en één millimeterje links kwispelen met zijn staartje per uur dat het leeft (en dat verder niet de moeite loont om te bestuderen) dan staat heel de wetenschapsgemeenschap de champagne te ontkurken en hiep hiep hoera te roepen als een bende kleuters.

    En dan zit ik te denken: hoe is dit relevant voor wat er HIER en met ONS gebeurt ? Maar toch er moet er altijd een soort Grote Oerbeweger zijn, blijkbaar, die alles in gang heeft gezet en uit NIETS ALLES heeft gecreëerd ?

    Wat voor zin heeft dat ? Wat schieten we er mee op ? Wie is er mee gebaat anno 2016 ? Waarom een Godheid of een algemeen ordenend principe voor alles of de grondslag voor alle materie poneren als de mens zelf zijn eigen oplossingen moet vinden voor al wat er CONCREET voor de mensheid fout loopt ?

    Dat zijn MENSELIJKE problemen, namelijk, en GEEN metafysische / hypothetische. Punt.

    Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   God is geen wetenschap en kan daarom ook niet als God geanalyseerd worden. God is….
   Maar wat is God? Voor iedereen iets persoonlijks, waar we nooit gezamenlijk achter zullen komen, daarom niet te bewijzen en niet af te wijzen.

   Like

 10. bigljohn zegt:

  Ons melkwegstelsel wat beschreven werd in het stukje, is voor menselijke begrippen al reeds veel te groot. Miljoenen lichtjaren….Daarnaast zijn er behalve onze Melkweg nog ontelbare andere melkwegstelsels met de nodige nog veel grotere afstanden in lichtjaren. En na het laatste melkwegstelsel komt…..ja, wat eigenlijk. Een begrensd heelal is voor het menselijk begrip net zo onmogelijk als een oneindig heelal. Wetenschappers die de grootte van het heelal berekend zouden hebben, zijn nog verder weg dan een zwaar demente chimpansee. In mijn visie, en door paranormale ervaringen, moet er wel een God of geest zijn, die enkel gebruikmakend van zijn superieure gedachtenkracht, mogelijk met een IQ van 10.000, alles kan verwezelijken. Op een zeer bescheiden schaal liet Uri Geller al eens lepels krom buigen, enkel en alleen door het gebruikmaken van zijn gedachtenkracht,

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  Niet alleen de kennelijk onbeperkte ruimte alsook de honderden-miljard sterrenstelsels. Astronomische getallen en onmetelijke wolken van levensverwekkende materie.

  Wie kan, wij nederig voortplantend aards mens, beter voorhouden dan de medicijnman dat we netjes samenleven als de kerk beoogt met een 1300 jarige islamafwijking ?

  Galaxy Song – Monty Python’s The Meaning of Life

  Like

 12. Paul zegt:

  Zelden grotere onzin gelezen! Auteur weet zowel weinig van wetenschap en wetenschapsfilosofie, alsook van theologie.

  “Gelet op deze schalen is duidelijk dat hier andere natuurmachten en –krachten aan het werk zijn geweest. Deze passen niet in een religie en andersom sluiten deze factoren en eigenschappen de religie uit.”

  In het theisme is God almachtig, en niet alleen schepper van hemel en aarde, maar ook van de natuurmachten en -krachten zelf! Dit past dus wel degelijk in religie, en sluit religie niet uit, integendeel.

  “Alleen een evolutie, die tot stand is gekomen gedurende vele miljarden jaren, kan dit bewerkstelligd hebben.”

  Evolutie zegt NIETS over het ontstaan van natuurmachten en -krachten EN OOK NIET over het ontstaan van het leven. De (neo-Darwinistische) evolutietheorie gaat over variatie in soorten door natuurlijke selectie.

  Like

 13. Witte raaf zegt:

  Niks evolutie of afstammelingen van de aap,de “missing link” is nml nooit gevonden,wij zijn gewoon een mislukt project van een buitenaardse beschaving
  maar dat is mijn mening hoor!

  Geliked door 3 people

  • joopklepzeiker zegt:

   Dat is uitstekend wat mij betreft , daar is nogal wat over te zeggen en te lezen .

   Vooral in de heel oude geschrifte op kleitabletten gevonden in het land van Summer ook wel het land van E-DEN genoemd.
   Velen malen ouder dan bv het Judaïsme .
   De kennis is bekend maar wordt nogal dood gezwegen

   Leuk is ook dat er zoveel parallellen te vinden zijn tussen veel later ontstane religiën vooral de abrahamistische maar ook de laten we zeggen Oriëntaalse en Amerikaanse

   Vooral de abrahamisten hebben stevig gekopieerd en een en ander toegevoegd MAAR VOORAL veel weggelaten .

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Een mening die ik best zou kunnen onderbouwen met wat zaken, dus wat mij betreft TOPPER !

   Like

  • Harry zegt:

   @Witte raaf ,

   Die missing link is inmiddels boven water hoor !
   Ze zit bij “Denk” .

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   In het boek’ waren de goden kosmonauten?’ Van E v. Daniken, is ook een heel interessant ‘gezichtspunt ‘ over.. ‘ vermoedelijke mensachtigen,? neergedaald? In Latijns-Amerika. Etc. Bij Indiaanse stammen. ( maar ja, ze werden door de …katholieke conquistadores, SPANJAARDEN, ( met hun eigen ( INDIAANSE)beschaving, uitgeroeid, vanwege?…..o.a.goud, en kolonisatie, (. door het…christendom voornamelijk)

   Like

 14. Martin de Koning zegt:

  Als de schrijver hier een mooi becijfering betoog houdt , dan vraag ik mij af waarom zijn betoog vergeet te melden dat bij de lichtsnelheid max de tijd nul is. Dus resume is zijn conclusie , net als vele pseudo wetenschappers doen , van niets en generlei waarde en ook een half ei en lege dop. Het sluit niet uit dat er een schepper is en zijn bekrompen begrip van de grote van deze Schepper is dus ook nihil. Wetenschap is nog steeds de zoektocht naar de waarheid, ongeacht wat de uitkomst van je onderzoek aangeeft. En niet bepaalde waarheden uit te sluiten en je conclusie onderbouwen met een paar factoren en de rest maar lekker links te laten liggen. Einstein zei : Ik wil de gedachte van God begrijpen en hij had er een hekel aan mensen die zijn onderzoek gebruiken om hun ongeloof te bewijzen.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Citaat : Wetenschap is nog steeds de zoektocht naar de waarheid
   Ikkes : nonsens , wetenschap is een zoektocht naar een verklaring met een reproduceerbaarheid van die verklaring.
   wetenschap wordt dan ook regelmatig bijgesteld als er door onderzoek ,en/of discrepantie meer informatie beschikbaar komt.

   Het dogmatische van de ” waarheid ” is in de echte wetenschap vreemd, echter er is een ” sekte ” binnen de wetenschap waarin gestudeerde mensen krampachtig hun religieus beleven proberen te integreren met de echte wetenschap, en dat leid dan ook tot soms dolkomische en soms ook kosmische uitspattingen, die echter met de echte wetenschap niets van doen hebben.

   Zeg maar de krampachtige pogingen om een synthese tussen wetenschap en religie te bewerkstelligen.

   Kubieke kilometer met de grootse kul is hier over geschreven
   Dol komisch !

   Ps: Einstein was een Joodse agnost

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Klopt volledig. Heb ik wel eens gelezen in een boek van Richard Dawkins. Je zou die mannen semi-creationisten kunnen noemen. Ze begrijpen maar al te goed dat echte creationisten zich hopeloos belachelijk maken met hun gezwets en toch willen ze zelf mondjesmaat religieuze moraliteit in de wetenschap injecteren.

    Te gek voor woorden. Ronduit belachelijk, au fond.

    Geliked door 1 persoon

   • U bedoelt vast Ruud Stapel………….Ook wetenschap moet zich houden aan regels……..

    Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  Ben even met de meiden naar de dokter , ben zo terug om eens lekker te kleppen over wetenschap en religie.

  Iemand nog peultjes ?

  Like

 16. Toon2 zegt:


  Uw antwoord zie : 39.00 t/m 45.00 min

  Like

 17. joopklepzeiker zegt:

  I beschikt nu over de wetenschap dat de wetenschapper het wetenschappelijk laat afweten.

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  Evolutie is waanzin. Keer op keer een mutatie en dat dan telkens tegelijkertijd bij mannetjes en vrouwtjes?
  En ook tegelijkertijd bij soorten die voor hun voortbestaan van elkaar afhankelijk zijn?
  En wat heb je nu bijv. aan een half ‘geëvolueerd’ oog?
  Waarom bestaan er nu nog steeds reptielen terwijl volgens de evolutieTHEORIE aanhangers vogels uit reptielen zouden zijn ontstaan?
  Er is een ontwerper aan het werk geweest; dat kán niet anders.

  Onderstaande documentaire is zeer de moeite waard:

  De Bijbel zegt nergens dat het universum slechts 6000 jaar oud is. De mensheid zou slechts 6000 jaar bestaan.

  Groetjes van een voormalige super atheïst en idem Bijbelhater.

  Like

  • BertG. zegt:

   Volgens de meest fanatieke god liefhebbers is de wereld pas 6000 jaar oud.
   Vraag maar aan een jehova of een andere fanatiekeling.
   Dinosauriërs zijn dan ook verzonnen volgens diezelfde gasten.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 8 oktober 2016 om 22:38

    Ik ben tien jaar omgegaan met Jehovah’s Getuigen (ik zal er nooit eentje worden) maar ook zij beweren NIET dat de wereld pas 6000 jaar oud is. De MENSHEID zou pas 6000 jaar bestaan.

    Ik blijf onderstaande video interessant vinden:

    Like

   • BertG. zegt:

    Jehova’s mogen enkel met andere (buitenstanders) omgaan wanneer er een kans bestaat dat je diegene erbij kan lullen.
    Dus hebben ze bij jou gedacht dat ze een behoorlijke goede kans maakten.
    Elk normaal contact of vriendschap is verder verboden.
    Ik heb hier de meest fanatieke jehova in de familie zitten die jij maar kan bedenken, vandaar dat ik ook zo de pest aan die gasten heb.
    Ze heeft mijn complete familie in haar eentje gesloopt omdat ze zo vriendelijk en uitbundig “kan” overkomen, net echt.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 9 oktober 2016 om 10:21

    Weet ik.

    En die zogenaamd door de Heilige Geest aangestelde broeders die de hele organisatie voorzien van ‘geestelijk voedsel’ staan me ook niet aan.
    Ik hoop achter mijn voordeur dat God bestaat; aan zalvende dominees e.d. heb ik geen behoefte.

    Like

 19. Pilgrim zegt:

  Maar in dit artikel wordt toch op een hele naïeve manier een Schepper voorgesteld? De schrijver geeft blijk van een archaïsch godsbeeld wat natuurlijk een discrepantie veroorzaakt met het moderne kosmologische wereldbeeld. Het gevolg is natuurlijk cognitieve dissonantie en ongeloof… Het ontbreekt de schrijver aan fantasie om de geestelijke draai te maken om het godsbeeld in overeenstemming te brengen met het natuurwetenschappelijke wereldbeeld. Vreemd dat mensen zou vreselijk vast kunnen zitten in een denkraam waardoor ze niet niet meer toegankelijk zijn voor voortschrijdend inzicht. Dat zie je niet alleen in die geloofstelsels maar ook in de politieke of ideologische stelsels… Grote crises zijn het gevolg hier van! (De islamisering o.a.)

  Like

 20. delamontagne zegt:

  Wat was alles vroeger dan toch eenvoudiger !.
  Zo wist een van de eerste Aartsbisschoppen van de Anglican Kerk in England al wetenschappelijk te bepalen hoe oud de aarde was.
  n.l.
  3Oktober 4004 Voor Christus gecreërd.

  Bisschop Samuel Wilberforce wist bovendien in de 19e eeuw de datum nog te “verfijnen”.
  Het juiste tijdstip was namelijk 16.04 in de namiddag.
  Toen was wetenschap nog eenvoudig.
  Nu is men aan het zoeken naar de “Theorie-van-Alles”.
  Dan weet men alles en hoef je verder niets meer te weten.
  Een vroegere buurjongen van ons in NL is daar als een van de Opvolgers van Einstein, druk meedoende in U.S., in Camden New Jersey.
  Geen jongen meer nu, maar een man van eind 50.
  Tsja, de tijd gaat snel, gebruikt hem wel.
  ( of ik de uitslag van z,n theorie nog ga meemaken,…………..?
  ik denk het neit. )

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   De unificatie, dat gaat leuk worden de unificatie opgevat dor de syntisten, dat levert vast wel weer een kubieke kilometer nonsens op.

   Gewoon even een vraagje .

   Sloeg Planck de plank mis ?

   zo niet dan kan ik nog wel wat leuks inbrengen , ga ik even uw fysiek bestaan digitaliseren en er een bit stroom van maken,

   En je weet het, zwarte gaten zijn bloedheet maar geven geen licht.

   Denk ——————————–er over na !

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dus Ëinstein” heeft plagiaat gepleegd ?

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @delamontagne

    Dat weet ik niet, maar wat lenen hier en daar kwam voor.
    Wat ik wel weet is dat Einstein het ook wel eens het bij het verkeerde eind had.

    Tesla en Einstein waren geen vriendjes zulle we maar zeggen .

    Like

   • delamontagne zegt:

    Einstein en Bohr wel. Jammer dat ze niet een halve eeuw later leefden, dan hadden ze de proefbom op de kern van het kwaad kunnen laten vallen.
    Mecca dus.
    Ik vergiste me, het is niet Camden in New Jersey, maar Princeton, New Jersey.
    De formule E = mc2 , kon ik nog enigszins begrijpen, maar toen hij over de theorie van “alles” [ ook met formules er bij ] begon, begreep ik er geen yota meer van.
    Al eerder had hij me iets (niet) kunnen uitleggen over de uitzetting van gassen.
    Begreep ik ook al niet. De “snotneus” was toen pas een jaar 16 -17 en ik al middelbaar.
    Robbert bedoel ik dus, niet Einstein.
    Die heb ik nooit meegemaakt………….

    Like

 21. Witte raaf zegt:

  Als wij volgens de evolutietheorie af zouden stammen van apen dan moet er in de apenheul inmiddels toch heel wat afgeouwehoerd worden door al die mensen in spe! 😂

  Like

 22. Republikein zegt:

  Dat is een grote gevangenis zei een aap tegen zijn maatje toen ze de bezoekers vanachter de tralies bekeken.
  Luns had het ook niet gedaan, het was zijn broer.
  K vind die kop best grappig, maximacro en minimicro.
  Komt er nu stoom uit je oren?

  Geliked door 2 people

  • joopklepzeiker zegt:

   Dat is een grote gevangenis zei een aap tegen zijn maatje toen ze de bezoekers vanachter de tralies bekeken.

   Kostelijk !

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   (PxV) : T

   Like

   • Republikein zegt:

    Jee, dat is te ingewikkeld voor me.
    Heeft het te maken met die vent die een scheet zenuwachtig wilde maken en toen een vergiet voor z’n hol hield om erachter te komen uit welk gaatje die ontsnapte?

    Like

   • delamontagne zegt:

    Die “Wet” geldt dan weer niet voor een Petomaan !

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Een scheet , de entropie van een open systeem .

    Tenminste dat hoop ik voor je want in een gesloten systeem wordt het wel erg benauwd.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @delamontagne

    Jawel hoor, gaat volledig op .

    maar ik zal het wat uitbouwen voor je

    (P1xV1):T1=(P2xV2):T2

    Kijk en daarom kan een ander zo lekker meegenieten van jouw scheet .

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @Republikein

    Dat ligt er helmaal aan of de scheet in stukjes komt of in golven .

    Like

 23. joopklepzeiker zegt:

  @delamontagne

  Dus het is : Hoge druk scheet 1 x volume scheet 1 gedeeld door de temperatuur van scheet 1 is dus gelijk aan lage druk scheet 2 in groter volume 2 gedeeld door temperatuur 2

  Hahaha

  Like

  • delamontagne zegt:

   Nu herinner ik me ook weer waar het 40 jaar terug over ging.
   Dat was: over Gastankers die vloeibaar gas vervoeren bij – 163 C.
   Wat gebeurt er als de generatoren uitvallen en daardoor de koeling uitvalt. ?
   Dus bij LNG-tankers.
   Maar bij dat voorbeeld van die “scheten”zou je dan weer kunnen denken aan:”Triple-expension-stoommachine.”
   Vroeger vooral op schepen, jammer, ook al verleden tijd.
   [ ook al weer veroudert………..! ]

   Like

 24. M.A.L. Sion zegt:

  Het is zondagavond 9 oktober 2016 en ik heb met smaak alle commentaren gelezen. Wat een scala aan theorieën en meningen, tegentheorieën en tegenmeningen. Verbazingwekkend. Spitsvondig, quasi wetenschappelijk, humoristisch, ironisch, sarcastisch enz.enz.
  Ik wil als een TENSLOTTE nog iets proberen toe te voegen.
  STEL : Als er een god zou bestaan en die zou zien wat een pleurisbende de aardmensjes er van gemaakt hebben zou hij zich dan niet zichtbaar, voelbaar, denkbaar, hoorbaar enz. aan ons tonen, manifesteren om ons te straffen voor wat we met ZIJN/HAAR schepping hebben gedaan.
  Hij zou overigens bulderend lachen om de ‘CLIMATCHANGE’. Met heel veel belastinggeld de SCHEPPING her-ordenen. Hi, ha, ho !!!
  Alle reaguurders hartelijk dank voor het meedenken en verder: WELTERUSTEN.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 25. Berkhoff zegt:

  Nu dhr Bron ook godloochenaars toelaat, moet ik helaas de uitingen van dhr Bron beëindigen.
  Nu mijn God en Zaligmaker, Hij die mijn ziel gered heeft van het komend verderf en mij in de rust en vrijheid heeft gezet door Zijn Zoon mijn Here Jezus Christus, beledigd wordt, is dit het einde van mijn contact met dhr Bron.

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Het ga u goed!

   Webmaster

   Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Zo was er die “dominee” die overal verkondigde [ tot in de Kerk ], dat God eigenlijk niet bestond.
   Maar hij bleef wel prediken.
   ? ?

   Like

  • Dat is dan, voor zo ver ík het althans kan nagaan, de eerste keer, dat U dat ‘contact’ zichtbaar maakt, Mijnheer Berkhoff: Een reageerder van úw soort zou ik heus wel onthouden hebben.
   Met andere woorden: Het valt te vrezen, dat verreweg de meesten hier, zo niet allen, zich tot op heden niet eens bewúst waren van uw “contact.”
   Derhalve: Aangenaam èn vaarwel! (proest!)

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik had ‘m zeker aangepakt als ik ‘m was tegen gekomen hier.
    Zeker als je zo begint te lullen hier.

    “Nu mijn God en Zaligmaker, Hij die mijn ziel gered heeft van het komend verderf en mij in de rust en vrijheid heeft gezet door Zijn Zoon mijn Here Jezus Christus, beledigd wordt,”

    Ik lig in een deuk, dat mensen er zo erg aan toe kunnen zijn, gaat zelf mijn voorstelling vermogen te buiten.
    Dat er sommige fanatiek zijn was mij bekend, maar het kan blijkbaar altijd nog erger.

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Het trappenhuis naar de hemel is 2e deur rechts of links het is maar waar u vandaan komt , de Veluwe misschien .

   Like

   • BertG. zegt:

    En nou had ik mij toch zo voor genomen om hier geen reactie op te geven.
    Maar toch vreemd dat de man mij nooit opgevallen is, ik doe godverdomme niks anders dan god verloochenen.
    Dat is zo’n beetje een hobby van mij geworden.
    Dus zo vaak zal hij deze site niet echt bezocht hebben, denk ik dan.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @BertG.

    Zie je wel Bert .
    Ik haal het beste in de mens naar boven .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s