Libië wijst terugneming van “vluchtelingen” uit de EU af

screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Een tegenslag voor Angela Merkel´s “vluchtelingen”politiek: Libië heeft het afgewezen om “vluchtelingen” uit de EU terug te nemen. Merkel wilde met Libië een gelijksoortige deal sluiten als met Turkije.

dwn

De Libische minister van Buitenlandse Zaken, Mohammed Taher Siala, heeft donderdag in Wenen tijdens een ontmoeting met zijn Oostenrijkse collega Sebastian Kurz gezegd dat zijn land niet bereid zou zijn om “vluchtelingen”, die via Libië de EU binnengekomen zouden zijn, terug te nemen. Per slot van rekening zou Libië slechts een transitland voor “vluchtelingen” zijn.

Alleen die “vluchtelingen” worden teruggenomen die een Libisch visum kunnen laten zien. De EU zou “verantwoordelijkheid willen weigeren en deze in plaats daarvan op onze schouders willen laden”, citeert de Oostenrijkse krant “Standard” Siala. Daarentegen zei Kurz dat Libië niet in chaos zou mogen verzinken, omdat het land zich voor “Europa´s huisdeur” zou bevinden. “Dat hebben de mensen in Libië verdiend, is echte rook in ons eigen voordeel”, aldus Kurz.

Per jaar zouden er slechts 141.470 Libiërs buiten hun land leven, wat overeenkomt met een percentage van 2,2% op de totale bevolking, bericht de Internationale Organisatie voor Migratie. Maar in werkelijkheid is niet de “vluchtelingen”stroom uit Libië, maar uit andere Afrikaanse landen via Libië naar Europa een probleem.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Afrika, asielwaanzin, Derde Wereld, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Libië. Bookmark de permalink .

44 reacties op Libië wijst terugneming van “vluchtelingen” uit de EU af

 1. Guardiacivil zegt:

  One ticket to Paradise Europe.

  Like

 2. Ongelovige zegt:

  Met Berlusconi kon het wèl…

  Like

 3. Hans zegt:

  Ontwikkelings samenwerking met heel Afrika stop zetten. Libie plat gooien als ze ze niet terug nemen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dan wordt het tijd dat Libië ze grenzen gaat sluiten. En zelf wat gaat doen aan de mensensmokkelaars die zich in zijn land bevinden en hier schatrijk van worden.

  Geliked door 2 people

 5. joopklepzeiker zegt:

  Fijn he, gadaffi is weg en de yanks hebben democratie gebracht met wat hulp van de navo.
  isis heeft een nieuw tehuis gevonden, en de terroristische “vluchtingen” stromen binnen.

  Een groot succes !

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Ja , en een normale president zou zich achter de oren krabbelen : wat heb ik potverdomme gedaan ?
   Niet die zwarte aap in het witte huis , die gaat stom staan kijken en lult er dan overheen .
   Geen besef van wat ie anderen ( ons ) aangedaan heeft .

   Ik geloof niet in een god , maar als ie er is heeft ie groot gelijk dat ie die negers een andere kleur gegeven heeft , zodat wij van een kilometer afstand het verschil kunnen zien .

   Like

  • Thom zegt:

   Dankzij mevrouw Clinton destijds Secetary of State.
   Bekijk deze video maar eens. We came, we saw, he died.
   Wij kwamen, wij zagen, hij stierf.

   Daar is de viezerik trots op. Dat stuk onbenul en warmonger is nu op weg om president te worden en met Poetin te gaan rollebollen.

   Like

 6. Hendrik zegt:

  Die bootjes gewoon laten zinken, uiteindelijk zullen ze dan wel wegblijven…….

  Geliked door 1 persoon

 7. delamontagne zegt:

  Weer “goed” nieuws uit marokko…………….
  Islamistische PJD partij wint verkiezingen
  Blijde gezichten van vrouwen die de komende “vooruitgang” tegemoet zien….
  http://img.bladi.net/IMG/local/cache-vignettes/L400xH250/arton46421-5aa3c.jpg?1475908368
  De islamitische Partij geleidt door Abdelilah Benkirane heeft de verkiezingen in Maroc gewonnen.
  De PJD ( Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling..) krijgt 99 zetels in Parlement.
  http://www.bladi.net/elections-maroc-victoire-pjd,46421.html

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Toch elke keer weer grappig om te zien wat voor soort namen dit soort partijen weten te bedenken. Over gerechtigheid zal ik maar zwijgen en wat ontwikkeling is mislimischen landen betreft kan slechts een vraag worden gesteld: Ontwikkeling? Welke dan?

   Like

  • Ongelovige zegt:

   Die regeren al 5 jaar, dus veel zal er niet veranderen…

   Like

  • Karen zegt:

   Als ik dat zooitje zie zitten zou ik ze ook niet terug nemen, heel simpel. Maar Italie “redt” ze maar wat graag net voor de Libische kust. Ik ga er dus vanuit dat Italië net als Duitsland heel blij met deze mensen is.
   En ik moet zeggen ik zie het ook echt helemaal zitten hoor dat deze mensen ons zullen helpen onze economie en maatschappij draaiende te houden. Bovendien het is zo gezellig dat je die engerds nu echt overal tegen komt, zelfs hier in ons dorp, AFSCHUWELIJK.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Het is nu nog ’n kwestie van tijd voordat de islam-lente in Mocro-land zal losbarsten.
   Een zegen, want heel Amsterdam zal leeglopen om zich daar dan kapot te laten schieten of op te blazen.

   Geliked door 1 persoon

 8. Geert zegt:

  Raar dat een land hoogopgeleiden laat gaan.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Blanke vrijwilligers rapen het afval op van de ILLEGALEN in de “Jungle” van Calais, terwijl de “[a]sieligers zich vermaken met hun telefoontjes………….
  De video is recentelijk opgenomen en laat de Geestelijke verwrongen Ziekte zien, die bij sommige Europeanen is voortgekomen bij een NIET GEWENSTE IMMIGRATIE en waar heel veel misdaden erdoor, niet worden bestraft………………….

  Like

 10. Bas zegt:

  Ouote: Libië wijst terugneming van “vluchtelingen” uit de EU af.
  Vluchtelingen terug nemen was op geen enkele wijze te verwachten. Vrijwillig gaan ze sowieso niet terug.. Die EU van Merkel en consorten bewijst hiermee dat ze volkomen onbenullig zijn. Ze zitten bovendien met de handen in de haren, schuiven stukje bij beetje af op de hulp en opvang bereidheid van de plaatselijke bevolking. Het geduld wordt hierbij enorm op de proef gesteld, waarschijnlijk zolang het duurt tot dat de boel onhoudbaar wordt en het te laat is.

  Like

 11. ieznogoedh zegt:

  Tjee, wat een verrassing. Dat had toch werkelijk niemand verwacht dat Libië die cultuurverrijkers niet zou willen terugnemen. Dat Libië zoveel intellect aan zijn deur voorbij wil laten gaan.
  Enfin, zolang de “verdedigers” van de Europese grenzen de gelukzoekers/parasieten een paar honderd meter van de Libische kust opvangt en dan als veerdienst fungeert, heeft Libië wel een punt natuurlijk. Weg is weg en veel plezier ermee.
  Bootjes laten zinken en mensen een zwemband geven zodat ze weer terug naar Libië kunnen zwemmen is vele malen goedkoper.
  Iedereen weet dat parasieten uiteindelijk de gastheer zullen doden. Simpel is dan ook om parasieten niet in je lichaam toe te laten en degenen die er al zijn, uit te drijven.

  Like

 12. exmarineman zegt:

  En dat zo’n minvbuizak van zo’n land dan geen duidelijk weerwoord krijgt: he, jullie late al deze mensen jullie zuid, osst en westgrens oversteken en in jullie havens zijn al die mensensmokkelaars actief. Waarom DOEN jullie daar NIETS tegen?????? Want juist DAT is jullie, Libibische verantwoordelijkheid. Om die mensen juist tegen te houden in die gammele bootjes te stappen en de zee op te laten sturen!!!!!!! Maar ja die slappe knieën van de Europese ministers …… gewoon door Frontex de bootjes terug laten slepen naar de Libische wateren en niks aan boord nemen……. en dan breng je het probleem weer terug daar waar het hoort: in Libië…..en als er paar paar zinken dan MOET de libische regering en marine optreden.

  En heeft u overigens al eens ergens een bericht gezien of gelezen hoeveel vluchtelingen Turkije heeft terug genomen die in Griekenland of zo verblijven?????? Ik heb daar nog niets over gezien en dat zou toch een “succesverhaal” moeten zijn voor Merkel en aanhang……

  Like

 13. Witte raaf zegt:

  Haha Merkel komt in het nauw met haar wir schaffen das politiek, alleen shit dat wij/Europa de daar de dupe van zijn,wir schaffen das dus duidelijk niet meer!
  Ik denk dat ze Merkels bloed inmiddels wel kunnen drinken in Duitsland en niet alleen in Duitsland!

  Like

 14. Claudia M. zegt:

  Alle boten vanuit Libië terug de territoriale wateren duwen/dwingen en zorgen dat er niets vanuit dat land de grens van de EU kan overschrijden. Er moet gestopt worden met deze klanten voor de kust van Afrika op te halen.

  Hoe afschuwelijk ook, wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor het geboorteoverschot uit het continent Afrika en het Midden-Oosten! Wij kunnen al deze mensen ook niet verzorgen! Daarnaast willen we hier ook dat dwingende geloofje en mega cultuurverschillen van deze klanten hier niet!

  Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  Ziet u het patroon ?

  Libië word gedestabiliseerd en via Libië worden we overstroomt .
  Syria
  Irak

  Like

 16. Tjawatnu zegt:

  Dit is niet meer dan een manier om verantwoording af te schuiven. Westerse leiders willen helemaal niet dat deze mensen terug gaan. Ook verschuilen ze zich graag achter vn verdragen om maar niet te hoeven handelen. Schiet de boten uit het water, kijken hoe snel de stroom ophoud.

  Like

 17. Mary zegt:

  In de eerste plaats, tot op de dag van vandaag, laat ze ze met waanzinnige hoeveelheden Europa binnenstromen en nu zou ze een deal willen sluiten met Libië, zoiets als dweilen met de kraan open, wie houd ze voor de gek.

  Like

 18. Steven zegt:

  Gewoon voor de kust van Libië rubberboten de zee in gooien en die vluchtelingen erachter aan!

  Like

 19. Mirjam zegt:

  Libië heeft niet het recht om immigranten door te sluizen naar Europa, als ze daar al binnenkomen, horen ze daar geregistreerd te worden of anders terug naar hun landen te worden gestuurd. En Europa is gek dat ze gaat halen voor de kusten. Wij zijn de idioten hier in Europa.

  Like

 20. Republikein zegt:

  Die vent heeft gelijk., had er tenminste 1 op een rij.
  Zover is Merkel&Co nog niet.
  In een volgend leven misschien, met wat meer nano.

  Like

 21. Dan heeft die Merkel er weer niks van begrepen want Libië is één grote anarchistische bende waar niks mee af te spreken valt!

  Like

 22. Pingback: Contraproductief vasthouden aan “Turkije-deal”: EU neemt afstand van bondskanselier Merkel | E.J. Bron

 23. Pieter zegt:

  Waarom zijn onze zuid grenzen nog niet dicht voor asiel en immigratie tuig ?

  Like

  • exmarineman zegt:

   @Pieter…. omdat dat niet past in hun politieke plaatje en zij aan de (honden)lijn lopen van de Bilderbergers, de NWO’ers en Soros en niet te vergeten de islamitische olielanden (Resolutie van Straatsburg 1975 moet worden uitgevoerd…..). En daar boven op hebben ze ook niet het lef en de kracht om gewoon al die schepen te enteren en terug te slepen resp de opvarenden terug te brengen naar de Libische havens resp wateren zoals de Australiërs enz doen. Want FRONTEX is geen grensbewaking maar een gartis en veilige ferryorganisatie geworden. Ze moeten gewoon ook de havens en de wateren van Libië blokkeren en terug brengen/slepen die bootjes totdat Libië ECHT optreedt tegen die mensensmokkelaars die in HUN havens/land actief zijn en zij hun eigen grenzen in Afrika hebben gesloten en beschermen tegen die mensen……. En helaas loopt de hele EU – op een paar Visagradlanden en Hongarije na – achter Merkel aan en de bevolkingen van de EU-landen (m.n. dus de Schengenlanden) blijven wel klagen en mopperen maar actief worden en grote demonstraties blijven achterwege…..want men schijnt of bang te zijn of het interesseert ze verder geen ene r.tmoer en kijken liever naar boer zoekt vrouw of dergelijke programma’s….. De Nederlander is laf, lui en heeft het kennelijk nog veels te goed en zie wat er met de peilingen gebeurt…….hoe is het toch mogelijk dat de partij van die Rutte die ons referendum gewoon weer negeert en NIET uitvoert zoveel stemmen en zetels krijgt!!!!????

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @exmarineman: 02.09. uur. En weer, kan ik niet anders dan uw reactie volkomen te onderschrijven. Ik ben het helemaal met U eens.

    Geliked door 1 persoon

   • exmarineman zegt:

    Hoi Tom, ja wij zijn het heel erg vaak met elkaar eens en ik hoop dat er nog veel meer mensen – tienduizenden op zijn minst toch? – dat ook worden met ons. Maar als ik de nu bekende en geopenbaarde verkiezingsprogramma’s bekijk dan heb ik grote twijfels over de komende verkiezingen hoe Nederland gaat stemmen. Ik houd mijn hart vast daar voor.
    En als je dan in de krant leest wat die Saoediërs doen in Jemen (het bombarderen van een begrafenisstoet) en dan ook nog het gore lef hebben om van de EU te EISEN, ja echt te EISEN, om sancties op te leggen aan Rusland vanwege hun strijd in Syrië en hulp aan Assad……. En geen EU commissielid die hun op de vingers tikt en waar zijn nu AL die mensenrechtenorganisaties, zoals die van de VN of die Nederlandse directeur van die mensenrechtenorganisatie Amnesty International……..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s