Contraproductief vasthouden aan “Turkije-deal”: EU neemt afstand van bondskanselier Merkel

screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU neemt afstand van de “vluchtelingenpolitiek” van de Duitse bondskanselier Angela Merkel (foto). In tegenstelling tot Berlijn beschouwt de Europese Commissie het “vluchtelingen”akkoord niet als blauwdruk voor nog meer vergelijkbare akkoorden met Egypte of andere Afrikaanse landen. De Oostenrijkse Eurocommissaris voor Europees Nabuurschapsbeleid en Uitbreiding, Johannes Hahn, intervenieerde volgens een bericht in de “Spiegel” daarom bij de chef van het kantoor van Merkel, Pater Altmaier (CDU). Het zou contraproductief zijn om deze vergelijking steeds weer in gesprek te brengen, zou Hahn bekritiseerd hebben.

duits-zuerst

De in maart ondertekende “Turkije-deal” voorziet erin dat Turkije als tegenprestatie voor EU-hulp ter verzorging van de drie miljoen “vluchtelingen” in het land alle migranten terugneemt die vanaf de Turkse kust oversteken naar de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. Bovendien moeten de mensensmokkelaars bestreden worden. Merkel had zich ingezet voor het akkoord. Dit heeft de EU echter drastisch afhankelijk gemaakt van Turkije – en functioneert in de praktijk alleen maar uitermate ontoereikend. Om het aantal naar Europa komende “vluchtelingen” te verminderen, streeft de bondskanselier naar het voorbeeld van het “vluchtelingen”akkoord met Turkije naar een samenwerking met de transitlanden in het noorden van Afrika.

Dit voorstel stuit echter op weinig wederliefde. Onlangs nog heeft Libië zo´n akkoord afgewezen. Vandaag vertrekt Merkel voor een driedaagse Afrika-reis naar Mali, Niger en Ethiopië. Daarbij moeten de “vluchtelingen”politiek en andere terugnemingsakkoorden een van de zwaartepunten zijn. Waarnemers beschouwen het als denkbaar dat de weigering van Libië al deel zou kunnen zijn van het pokerspel waarmee de fragiele regering in Tripoli probeert meer geld van de EU los te peuteren.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Naïviteit, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Contraproductief vasthouden aan “Turkije-deal”: EU neemt afstand van bondskanselier Merkel

 1. Yvonne zegt:

  je zou bijna wensen dat mevrouw A.M een paar jaar gegijzeld wordt, is de gewoonte daar om witte westerlingen te gijzelen, of dat ze per ongeluk door half Afrika in haar kruis wordt gegrepen, sorry maar ik ben beetje Merkel moe, ze wil iedereen betalen om hun eigen volk terug te nemen, nee Merkel die landen moeten hun inwoners niet, klaar uit

  Like

 2. Thom zegt:

  Merkel onze bondskanselier, de bondskanselier van de EU , van 28 landen.
  Rutte die tegen ons zegt dat degenen die tegen de komst van een AZC protesteren dat hij niet met ons door één deur kan en dat wij een keuze moeten maken. Deze keuze dient volgens Rutte uiteraard het volgen van onze Europese bondskanselier te zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. ieznogoedh zegt:

  Bootjes uit het water schieten, dat is goedkoper en veel effectiever.
  Dan is het dobberen zo over.

  Liked by 1 persoon

 4. ReaGluurder zegt:

  Merkel is de hort-op!! Mooie gelegenheid om haar Persona-NonGrata’ te verklaren. Die komt er niet weer in!!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ik hoop dat deze Merkel NIET MEER TERUGKOMT! Laat haar maar blijven bij haar vrienden van de islam, daar voelt zij zich toch wel thuis.

  Like

 6. Geronimo zegt:

  Het Merkelwijf gijzelen? Neen, liever te zien krijgen op een youtube filmpje van IS in de gekende laatste stand voor de tocht naar het hiernamaals. Dan komt ze zeker nooit meer terug. Opgeruimd staat altijd netjes. Er is meer dan genoeg onheil aangericht door dat Duits misdadig kreng !

  Like

  • Yvonne zegt:

   Geronimo, dat hoeft nu ook weer niet, een paar jaar uit zou ik al blij mee zijn, 3 Afrikaanse landen bezoeken, ze zal wel geilen op die grote gekleurde mannen, trouwens in Ethiopie slaan ze elkaar toch ook weer in elkaar, dat land zal ze dan wel overslaan om naar toe te gaan

   Like

 7. Merkel laat een spoor van ellende achter zich.

  Like

 8. fleckie zegt:

  En dan te bedenken hoe mo/alla-belijders over vrpuwen denken, (waarschijnlijk lachen ze ook nog uit, bij haar ‘ VERTREK, uit hun landen, …daaraan kan men zien dat dat mens totaal ongevoelig is voor bepaalde toestanden, ( halsstarrig, stijfkoppigheid!)

  Like

 9. Seculiere zegt:

  Voor vele van jullie moet dit landverraad zijn. Toch kan ik het niet laten om dit te berichten 🙂
  http://www.msn.com/nl-nl/entertainment/video/yolanthe-zingt-vloeiend-turks/vi-AAiTwvH?ocid=spartandhp

  Like

  • Harry zegt:

   Kom jij hier om ons te pesten , als een soort treitermoslim ?
   Daar hebben we er al genoeg van .
   Yolanthe is een heerlijke meid , maar volgens kennissen in Volendam die haar kennen , spoort ze niet .
   Bovendien is het een Spaans-Nederlands product en geen turks .
   Geen enkele reden dus voor jou om daar trots op te zijn , ze is daar toevallig verdaagd .
   Vanwege een stomme voetbal .
   Dat ze nu in het turks zingt hangt samen met die Volendamse opinie over haar .
   En geldzucht .

   Ik zie de humor er niet van , maar dat komt mogelijk omdat we zó godverdomd veel ellende van je soortgenoten hebben , dat we continu op het randje van ontploffen staan .
   Waar is die goede oude tijd zonder al die islamitische ergernis ?

   Kun je niet iets verzinnen om al die soortgenoten op te laten donderen uit mijn land ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s