De brief die Netanyahu NIET aan de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, schreef

screenshot_79

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geachte meneer Juncker,

Sinds ik in 1996 voor de eerste keer minister-president van Israël werd, heb ik het gedrag van de Europese Unie met verbazing gevolgd. Vandaag is de bevolking van de EU met meer dan 500 miljoen mensen ongeveer 60 keer groter dan Israël en haar territorium is ongeveer 200 maal zo groot als dat van Israël. Deze cijfers zullen na de uittreding van Groot-Brittannië iets dalen.

Met enige verbazing las ik uw standpunt dat de EU zich 59 jaar na de overname van het Verdrag van Rome in existentieel gevaar bevindt. De Franse president François Hollande heeft over de actuele situatie na de “Brexit” gezegd: “Dat is niet nog een crisis, dit zou wel eens de crisis kunnen zijn die haar bestaan bedreigt.”

De EU heeft zich tegenover een langdurige economische crisis geplaatst gezien. Joseph Stiglitz, de winnaar van de Nobelprijs voor Economische Wetenschappen, heeft vastgesteld dat het daadwerkelijke bruto sociaal product per hoofd van de bevolking in de eurozone in het jaar 2015 nauwelijks hoger was dan in 2007. Hij voegde er aan toe: “Enkele landen bevinden zich al jarenlang in een economische crisis.” Daarvoor maakt hij de structuur van de eurozone verantwoordelijk: “Haar voorschriften en reguleringen waren er niet op gericht om groei, werkgelegenheid en stabiliteit te bevorderen.”

Jens Weidmann, president van de Deutsche Bundesbank, bekijkt de realiteit van de EU als volgt: “Voor veel van haar burgers heeft Europa inderdaad haar glans verloren en is een projectieoppervlak voor de schaduwkanten van de globalisering en migratie geworden. Eveneens vinden de gebruikelijke instincten van de EU-instellingen om op crises te reageren met “meer Brussel”, meer integratie, bij het publiek geen instemming meer.”

Jean Asselborn, de minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg, het EU-lid met bijna de minste bevolking, is niet tevreden met de uittreding van Groot-Brittannië. Hij wil nog een ander land uit de EU – tijdelijk of voorgoed – gooien: Hongarije. Asselborn zei dat Hongarije vluchtelingen bijna zou behandelen als “wilde dieren”. Zijn Hongaarse collega Péter Szijjártó antwoordde: “Het was bekend dat Asselborn een niet serieus te nemen mens is.” Hij voegde er aan toe dat men kan zien dat hij niet ver van Brussel verwijderd woont, omdat hij “arrogant en gefrustreerd” zou zijn. Szijjártó noemde Asselborn bovendien een echte nihilist, die uit alle macht zou proberen “om Europa´s veiligheid en cultuur te vernietigen”.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft onlangs gezegd: “Wegkijkende eurocraten ondernemen doelbewust de poging om gekozen regeringen in een oceaan van bureaucratie te verdrinken, om het hen praktisch onmogelijk te maken de wensen van hun eigen bevolking uit te voeren in plaats van de wensen uit Brussel.”

Hoewel zij al in de tijd toen ik minister-president werd haar eigen enorme problemen had, beweert de EU beter dan Israël zelf te weten hoe Israël zijn zaken zou moeten regelen. Hierover bestaat een interessante uitspraak van Frits Bolkestein, de Nederlander die van 1999 tot 2004 Eurocommissaris was. In een interview zei hij: “In de Europese commissie probeerde ik tweemaal het probleem van de multiculturele samenleving en de risico´s van onbeperkte islamitische immigratie in te brengen. Mijn collega´s hinkten in deze kwestie tien jaar achter Nederland aan en wilden hierover niet discussiëren. Ik zei tegen een Eurocommissaris dat men mij bijna als racist zou beschouwen. Hij antwoordde: ´Laat u het woord ´bijna´ maar weg.” Nu weten we allemaal dat Bolkestein gelijk had en dat zijn collega´s blind en weerzinwekkend waren.

Hier laat ik het onderwerp verder rusten. De citaten hierboven spreken voor zich. Ik ben niet van plan om er een schriftelijke verhandeling van te maken door nog meer politici in EU-lidstaten over de vele problemen in hun organisatie te citeren.

Het antisemitisme is in de EU in de nieuwe eeuw sterk toegenomen. Desondanks bestaan er niet eens vergelijkbare statistieken over antisemitisme in de verschillende lidstaten. Wat ooit de arbeidsdefinitie voor antisemitisme van het agentschap van fundamentele rechten van de EU was, is in 2013 van zijn internetsite verwijderd. Er bestaat nu een arbeidsdefinitie voor antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), waarvoor de instemming van alle 31 leden nodig was. Van deze 31 leden zijn er ook 24 lid van de EU. De Europese Commissie heeft eindelijk een coördinator voor antisemitisme benoemd, wat ik begroet. Ze heeft ook een coördinator voor Islamofobie benoemd. Er bestaat echter geen coördinator, die zich bezighoudt met de uit elementen van de islamitische gemeenschappen komende criminaliteit.

Mag ik u er aan herinneren dat in deze eeuw alle dodelijke aanvallen op Joden in de EU – die in Frankrijk, België en Denemarken plaatsvonden – door islamitische inwoners van Europa werden gepleegd? Enkele grote steden in Europese landen werden door heftige islamitische terreur getroffen. De meest dodelijke aanslag was die van 2004 in een station in Madrid, waarbij 191 mensen gedood werden en 1.800 gewond raakten. De terreuraanslagen van Londen in 2005 eisten 52 mensenlevens en verwondden honderden andere mensen. De aanslagen van Parijs in november 2015 kostten aan 130 mensen het leven en er raakten honderden gewond. De aanslagen op het vliegveld en de metro van Brussel doodden 32 mensen en verwondden vele anderen. Bij de terreuraanslag van Nice in juli 2016 vielen 84 doden en raakten er 200 mensen gewond. Er waren nog veel meer aanslagen en mislukte aanslagen.

In 2015 merkte de Anglicaanse aartsbisschop Justin Welby op dat antisemitisme een complex en moeilijk thema is; hij voegde er aan toe dat dit diep “in onze geschiedenis en cultuur in West-Europa was ingebed”. De EU heeft met haar regelmatige dubbelhartigheid in de omgang met Israël haar eigen bijdrage geleverd aan deze “geschiedenis en cultuur”. Zulk meten met twee maten wordt in de IHRA-definitie gedefinieerd als antisemitisch.

Meneer Juncker, ongeveer 40% van de EU-burgers denkt dat Israël zich net zo gedraagt als de nazi´s of dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert. Dat deze absurde meningen zo wijdverbreid zijn, is een vernietigende veroordeling van het moderne Europa. U hebt hier niets tegenover gezet. Integendeel, uw onterechte veroordelingen van Israël en uw discriminerende handelen hebben het nog aangewakkerd. Als u wilt, vraag ik mijn medewerkers een bundel over dit thema samen te stellen.

De heer Bolkestein heeft ons onlangs aan de conclusies van de reflectiegroep herinnerd. Een van uw voorgangers, Romano Prodi, benoemde twaalf vooraanstaande Europeanen die de geestelijke en culturele dimensies van Europa moesten analyseren. Ze kwamen tot de conclusie dat het gezien de enorm verschillende nationale, religieuze, etnische, confessionele en sociale overtuigingen in de EU onmogelijk zou zijn Europese waarden te definiëren.

Zelfs met het toegegeven ontbreken van een gemeenschappelijk moreel fundament gedraagt de EU zich vaak als dominee tegen ons. Het meest absurde herhaalde handelen van de ons aanvallende EU vindt iedere keer plaats als wij een paar woningen in de omstreden gebieden en ze tegen ons zegt dat dit slecht zou zijn voor de vrede. Meneer Juncker, ziet u niet de karikatuur van hetgeen u doet? U bent na bijna 60 jaar bang dat de EU uiteen zal vallen. En toch maken u en uw mensen er op eenzijdige wijze aanspraak op om te weten wat goed en slecht is voor de vrede in het Midden-Oosten?

Zegt u dus alstublieft tegen uw dienaren dat ze ermee moeten ophouden ons te beleren. U hebt uw eigen enorme problemen in de bestrijding van de terreur, bij de integratie van de vluchtelingen en de beveiliging van uw grenzen. Israël heeft veel ervaring op deze terreinen. Laten we in plaats daarvan daarom een comité uit de EU en Israël oprichten dat aanbevelingen voor uw organisatie zal ontwikkelen, die zich in een zware crisis bevindt en die kan profiteren van hetgeen Israël in het verloop van tientallen jaren heeft geleerd.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Benjamin Netanyahu, betutteling, Brussel, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, socialisme, Socialisten, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op De brief die Netanyahu NIET aan de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, schreef

 1. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Geheel eens met dit artikel/item. De EUSSR is hét PROBLEEM!

  Like

 3. Mary zegt:

  Juncker is compleet de weg kwijt, leeft in een andere wereld die niets met enige realiteitszin te maken heeft, het heeft geen enkele zin om deze man iets realistisch voor te schotelen vergeefse moeite, dat laatste geldt voor die hele zwakzinnige EU club welke tot nu alleen maar vreselijk veel heeft gekost en niets positiefs te weeg heeft gebracht voor het Europese volk en vooral ongevraagd en duidelijk tegen de wil van de bevolking in, een club van socialistische dictators meer is het niet en de geschiedenis laat zien wat dat soort te weeg brengt, rampspoed!!!!.

  Like

 4. Flo zegt:

  Prachtig verwoord!!!

  Like

 5. Pingback: De tweede brief die Netanyahu NIET aan de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, schreef | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s