Wilders en Trump aanvallen is het minachten van kiezers waardoor hun aanhang juist groeit

screenshot_68

(Door: Roderick Veelo)

‘Kiezers labelen als dom, achterlijk en slecht maar niet proberen ze te begrijpen’

Nog één debat en een maand te gaan en de nieuwe president van Amerika is bekend. Als Donald Trump het wordt – en die kans is reëel – zal hij in zijn dankwoord een belangrijk deel van z’n tegenstanders niet mogen vergeten.

Die tegenstanders hebben de strijd nog niet verloren, maar velen moeten zich toch achter hun oren krabben over het succes van Trump in Amerika en over de opmars van Wilders, Le Pen en Frauke Petry in Europa. Vijanden van de populisten en critici genoeg, maar de aanvallen – hoe fel ook – missen het gewenste effect. We zien eerder het tegenovergestelde: hoe harder de kritiek, hoe harder de aanhang groeit.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", demoniseren, Hypocrisie, Linkse Kerk, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Wilders en Trump aanvallen is het minachten van kiezers waardoor hun aanhang juist groeit

 1. delamontagne zegt:

  Een interessant artikel bij DREUZ: http://www.dreuz.info/2016/10/08/quand-bill-clinton-viole-des-femmes-en-plus-de-monica-lewinsky-les-medias-parlent-de-trump/

  Als Clinton vrouwen verkracht, hebben de Media het over……………Trump

  De “Affaires” van Clinton en de aanvallen……………

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Roderick Veelo is irritant en neerbuigend. Zoals alle “journalisten” . Alsof het begaan zijn met eigen volk en vaderland verdedigd moet worden. Anders plempen je we je in de basket of deplorables. Er hoeft mij niets meer “uitgelegd” te worden. Ik zal nl nooit meer terugkeren naar de geijkte sociaal aanvaarde partijen. Die hebben hun totale falen, hun onkunde en minachting voor het volk keer op keer bewezen, en mogen dus gewoon opgeheven worden. Tijd voor verandering, tijd voor een terugkeer naar oprechte vaderlandsliefde en echte democratie!

  Geliked door 3 people

 3. Tom Hendrix zegt:

  Demoniseren en “op de man”, spelen, is nu juist het kenmerk van “de linkse kerk”, de zich moreel hoogstaande achtende figuren als Schaap en Buruma, en de hele politieke-elite. Ze zijn volkomen “losgezongen”, van de werkelijkheid, volkomen.

  Geliked door 2 people

 4. Pete zegt:

  Nu nog een beetje hulp van de moslim, een aanslagje hier, een ontploffinkje daar. Net zolang tot de meerderheid het wel gaat begrijpen en er genoeg van heeft, en de moslim gaat uitkotsen.
  En de treinen laten rijden wordt ineens met veel begrip ontvangen en gesteund.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjaak zegt:

  Liever een Trump met orale schunnige uitlatingen
  genomen als aral van USA Kilery genaait !

  Geliked door 1 persoon

 6. Sjaak zegt:

  En daarom is Kilery zo gevaarlijk !

  Like

 7. Steven zegt:

  Dan maar hopen dat overal in het westen de aanhang zo toeneemt dat er eindelijk eens iets wordt gedaan tegen al die asielEISERS, verkrachtingsgolf en ROVENDE bijlmer brothers!!!

  Like

 8. toetssteen zegt:

  Mooie column in de volkskrant:
  http://www.volkskrant.nl/opinie/het-verraad-van-de-feministen~a4392302/

  Dat is de juiste mentaliteit in plaats van het larmoyante gehuilebalk van de feministen (kuch) die de boot gemist hebben en op een verwrongen manier nu menen via islamslijmen punten te scoren.
  Lees ze zien Baudet, horen hem en denken, als hij nou veertig jaar ouder zou zijn geweest, had hij mij misschien zien staan.

  Net mijn dagelijkse rondje Joop gehad, vandaar dat ik even mijn haren weer in bedwang moet zien te krijgen.
  De ‘ en nu vooruit’ generatie is verzand in engdenken. Blijkbaar ziet men dat een concept over is genomen, maar zij al lang niet meer de leiders van het debat zijn. Dat knelt.

  Vandaag heerlijk zitten babbelen met een Filippijnse die zo ongeveer mijn aangenomen dochter is geworden (ze is net oma geworden, dus zie het zoals ik zeg). Rassenverschillen? Nou daar kun je toch gewoon lekker over babbelen! Je bent in haar optiek mal als je het onder de mat zou schuiven!
  Duterte? Gogogo, wat haar betreft! Geen dealers meer rond haar zoon en dochter, want ze weten dat Duterte geen grappen maakt.
  O ja, de VS doen er alles aan om ook Duterte op te ruimen, want jasses, hij probeert zijn volk uit de bagger te trekken waar de moslimdealers het volk instort! Moet u vooral niet willen!
  Ahem, zij dus wel.

  Like

 9. Ik zat vanmorgen even in de trein en jawel: Een hele uiteenzetting in “Metro” over foute, seksistische uitlatingen van Trump, gedaan in 2005, die nu door het één of andere opgedoken filmpje aan het licht gekomen schijnen te zijn. Hierdoor, aldus het artikel, zouden momenteel zelfs republikeinen zich van hem afwenden.
  Inderdaad verdienen de uitspraken in kwestie geen schoonheidsprijs, maar even inderdaad: Het wordt maar al te gemakkelijk vergeten, dat Trump het ZEI, terwijl (de mannelijke) Clinton het DEED. Alsof dat perverse gemanipuleer met sigaren niet seksistisch zou zijn!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Zoals Trump zei, het was “locker room talk”. Neem van mij aan, dat ik in de kleedkamers van verschillende sportclubs echt wel erger heb gehoord dan wat Trump heeft gezegd. Het is wat mannen onder elkaar doen, een wedstrijdje vèrplassen. Stoerdoenerij en zo gauw ze de kleedkamer uit zijn blijft er niks van over.

   Wat ik wel zou willen weten is wie de luizenbos is die dit heeft opgenomen en aan de grote klok gehangen. Die verdient een draai om z’n oren.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    “locker room talk”. Stoere-kleedkamer-praatjes”, hoeft niet eens in kleedkamer te zijn.
    Stoere mannen-“kapsones”-praatjes, onder mekaar. Buiten gelijk snel vergeten.
    Maar helaas voor die mensen worden ze op ieder “scheet” bekritiseerd/beoordeeld.
    De luizenbos is trouwens op “non-active”gesteld.
    Wat mij bij de NL-media opvalt: Alles, maar dan ook alles wat men kan vinden om Trump te bekrisitiseren wordt uit de kast gehaald.
    Dit in tegenstelling tot Killary, ze lijkt bijkans een Heilige…………!

    Like

  • toetssteen zegt:

   @Geissler
   Kerels onder elkaar…., het verdient niet de schoonheidsprijs, maar waar gaat het over???? Nee dan Bill!
   Zucht en nu Plasterk weer inzake de financiering van de PVV. Ja, ook de kleine donateurs moeten met de billen bloot. Stel gekkies dat het er zijn.

   Like

 10. Republikein zegt:

  Die tegenstanders hebben de strijd nog niet verloren, maar velen moeten zich toch achter hun oren krabben over het succes van Trump in Amerika en over de opmars van Wilders, Le Pen en Frauke Petry in Europa.

  Het ego zorgt voor een blokkade.
  Gaat nooit over.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Aan onze NSB regering, en aan de RODEN en geheel de vieze LINKSE KERK:
  ” Wat voor democratie is een democratie, waarin een afwijkende mening verboden is, waarin die wordt afgestraft en wordt omgezet in een misdaad”.
  “Wat voor democratie is een democratie , waarin niet geluisterd wordt naar de burgers, maar waarin ze het zwijgen wordt opgelegd, en waar ze aan de VIJAND DE ISLAM- worden uitgeleverd en bloot worden gesteld aan machtsmisbruik en intimidatie”.
  Citaat: Oriana Falacci.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   Ter aanvulling: Dit citaat is uit haar boek: ” De kracht van de Rede”.
   Auteur: Oriana Falacci 2004.
   Deze dappere Italiaanse heeft de islam al voor 13 jaar terug ontmaskerd.
   Helaas is zij te vroeg gestorven.
   Grazie Oriana Falacci!

   Like

 12. mahoog zegt:

  Noem eens een vies woord…”.Linkse politieker”

  Like

 13. Mary zegt:

  Je kunt politici als Wilders, Trump, le Pen, Frauke Petry betitelen zoals je wil, feit blijft dat ze de WAARHEID verkondigen en dat is nu net HET PROBLEEM en dus wordt er door het tegenkamp en de media die (veel te verliezen heeft bij winst van bovenstaande) alles uit de kast gehaald om deze in een kwaad daglicht te zetten, en dus ook hun kiezers, ook daar zit een probleem, diezelfde media heeft eigenlijk niks om ze te beschuldigen, behalve dat ze die waarheid verkondigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s