De WC Eend verkiezingen van 2017

screenshot_4

(Door: H. Numan)

 Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen. Het lijkt wel of de verzekeraars de politiek zijn ingegaan. Er is net zo veel keuze… Ja, partijen te over om uit te kiezen. Maar de meeste van die partijen zijn eigenlijk een variant van elkaar. Is er nou echt veel verschil tussen de PvdA, D66, de VVD en het CDA? Zekers, er zijn verschillen. Maar niet echt groot. De VVD is ietsje minder Pechtold, het CDA is die kleurloze meneer die zo zachtjes praat. D66 zelf heeft niets anders te bieden dan ‘stem niet op Wilders’. De PvdA is de linkervleugel van de VVD, die zelf de rechtervleugel van de PvdA is geworden. Er zijn maar twee partijen die zich duidelijk profileren: WC Eend, dat is de VVD, en de PVV. De rest doet deze keer voor spek en bonen mee.

De PvdA is op sterven na dood, en men bereidt de nacht van de lange messen voor om Samsom kaal te scheren. De SP is iets groter, maar verdeeld. De kleindochter van de worstendraaier is al aan het warmlopen om de familie-dynastie voort te zetten. GroenLinks heeft een idioot die denkt dat hij Napoleon Obama is als grote leider. Pechtold gaat voor quitte of dubbel: of hij gaat regeren, of hij gaat op wachtgeld. Hopelijk het laatste. Het blokhoofd van het CDA fleemt iets vaags over normen en waarden. Wat hebben al die partijen gemeen? Ze voeren geen politieke campagne, maar proberen enkel om in de media een beetje aandacht te trekken.

Er zijn maar twee partijen die serieus campagne voeren: de VVD, met haar WC Eend campagne. En de PVV. Tamelijk briljant gedaan, overigens. Je hele programma in een A4’tje zetten, goed doorrekenen en het kloppend weten te maken. Ondanks een mediablokkade konden de media het niet nalaten om het af te branden. Doel bereikt: iedereen weet nu wat de PVV wil. Wilders is nog steeds de maestro van de Nederlandse politiek!

Die VVD WC Eend doet het verdacht goed in de polls. We zitten nu iets van 8 weken in de verkiezingsstrijd en WC Eend doet …. niets. Zoals altijd komen ze vlak voor de verkiezingen met stoere taal en royaal uitdelen. Verder verdomd weinig. Het kabinet is, in haar eigen woorden, allang uitgeregeerd. Toch hebben ze gratis voor niks 7 virtuele zetels cadeau gekregen van Maurice de Hond en zijn collega’s. Da’s best veel. Om virtueel 7 extra zetels te halen moet een partij over het algemeen behoorlijk z’n best doen. Wat heeft de VVD in de afgelopen 8 weken gedaan? Absoluut niets dat meer zetels rechtvaardigt, en een hoop dat een forse afstraffing verdient.

Allereerst trapte Rutte de WC Eend show af met een privéoptreden van maar liefst drie uur op de Staats Televisie. Scheiding tussen kerk en staat kennen we nauwelijks in Nederland en scheiding tussen publieke omroep en een drie uur durende WC Eend reclame voor de VVD al helemaal niet. Daarna jokte de VVD-minister voor volksgezondheid dat de verzekeringspremie slechts 3,5% omhoog ging. De dag na de troonrede: oeps, foutje. Die gaat 10% omhoog. Sorry, sorry, sorry. We hebben ook nog even in de doofpot van de MH17-affaire mogen kijken. En het referendum? Gaan we uitstellen, niet uitvoeren! Allemaal zaken waarin de VVD op z’n minst flinke steken liet vallen. Allemaal zaken die normaal gesproken terug te zien zijn in de polls. En al die zaken kan je rechtstreeks toeschrijven aan de VVD, en zijn niet af te schuiven op de PvdA of de oppositie.

Maar niets van dat alles. Het lijkt wel of de VVD van teflon gemaakt is. Alles wat er tegen gesmeten wordt, glijdt er moeiteloos vanaf. Alles wat de partij de afgrond in zou moeten donderen, lijkt geen enkele invloed te hebben. Dat is mij net eventjes iets te toevallig. Een vol jaar lang stond de VVD stabiel op 21-25 en de PVV op 31-35 zetels. Dan beginnen de campagnes, en iedere week wordt er een zeteltje bij gemasseerd bij de VVD, en weggepoetst bij de PVV. Want WC Eend, die moet winnen!

Dat je niet veel hoort over de PVV is tamelijk logisch. Alle media, zonder uitzondering, gaan voor de VVD WC Eend. De enige media die de PVV min of meer ondersteunen zijn Facebook en Youtube. Helaas maakt de PVV daar veel te weinig gebruik van. Verder zit de PVV in de oppositie, en dan kan je gewoon weinig doen. Ook zonder kamerbrede boycot.

Toch heb ik zo’n vermoeden dat de VVD WC Eend wel eens fors pech kan hebben. Het is de kiezer in het hokje die bepaalt waarop hij of zij stemt. Niet de media-mannetjes, en Rutte al helemaal niet.

Laat u niet opjutten door de WC Eend propagandacampagne. Voor de zoveelste keer op een rij belooft de VVD (halal) koeien met gouden horens, en ze verwacht dat u er, zoals altijd, er in tuint. De VVD heeft van de laatste 30 jaar bijna onafgebroken 25 jaar geregeerd. Als ze iets had willen veranderen, dan had ze dat allang gedaan.

Misschien kan ik beter iets duidelijker zijn: ze heeft laten zien hoe ze Nederland wil veranderen: minder, minder, minder Nederland. Meer, meer, veel meer asielzoekers. Minder, minder, geen asielzoekers terugsturen. En allemaal op staatskosten vakantie vieren in het land dat ze ontvlucht zijn. Als Rutte u dat duizendje wat hij u beloofde wilde geven, had hij dat allang gedaan. Als hij de onderste steen boven had willen halen, had hij daar alle tijd voor. En hetzelfde voor het referendum erkennen. “Zo spoedig mogelijk” is voor even iets anders dan ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’.

Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat u vrije onafhankelijke verkiezingen heeft in ons eigen land. Maak er gebruik van!

pvv-nieuw

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Hypocrisie, landverraad, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op De WC Eend verkiezingen van 2017

 1. Helena zegt:

  Rutte moet oppleuren!!!!!!!!!!! Ik stem PVV!!!!!!!!!!

  Like

 2. joga zegt:

  Daarom stem ik al sinds de oprichting op de PVV, de enige partij die opkomt voor de rechtgeaarde Nederlander met alleen een Nederlands paspoort, arm of rijk, oud of jong. En vooral zonder list en bedrog.

  Like

 3. Thom zegt:

  De schrijver maakt een fout in zijn artikel en schrijft, dat de kleindochter van de worstendraaier zich warm draait om de leiding van de SP over te nemen. Het is echte en enige dochter Lilian Marijnissen zelf van Jan Marijnissen die plaats 3 van de SP lijst binnenkomt om te zijner tijd lijsttrekker te worden. Marijnissen heeft het niet van vreemden met zijn communistische streken. In Noord-Korea volgen de kinderen de vader ook op

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Tja, dat gaat zo in Nederland, waar de gelijkgeschakelde linkse pers en media, de bevolking 24/7 hersenspoelen, om maar vooral niet op de PVV te stemmen. Ik walg van de politiek, en vooral gezien het feit, dat partijen als de VVD, het CDA en de PvdA en D66, sinds 1972 onafgebroken met elkaar geregeerd hebben. En zie wat een ROTZOOI het geworden is in Nederland. En natuurlijk zegt het “liegebeest”, Rutte, dat hij het allemaal niet zo bedoelt heeft. Veel bladibla van politici, en GEEN WOL. Neen, ik vind de meeste politici en partijen, marionetten van de roden der EUSSR, Bilderberg en de NWO. Mij beliegen ze niet mee!

  Like

 5. Wat een goed stuk en dat verdiend dat we op de PVV gaan stemmen.

  Like

 6. tinekevanschagen zegt:

  Ik geloof er allemaal geen ene moer van.
  Iist en bedrog blijft maar stijgen in de peilingen,en Dhr Wilders zakt terwijl de onvrede in de samenleving groter en groter wordt!
  Snappen jullie het nog?
  En die Maurice de peiler kan wat mij betreft ook met het grofvuil mee!
  Iedereen die ik hoor,en alle commentaren die ik lees geven aan dat Nederland klaar is
  met Pinok! Er wordt m.i. een heel smerig spelletje gespeeld!

  Geliked door 2 people

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  We peilen en we peilen
  want de rapen zijn haast gaar,
  dus veel werk nu aan de winkel
  zit Maurice de Hond al klaar ?
  immers: baat het niet, het schaadt niet
  dus geen gezeur en geen gezemel
  peil die Wilders naar de bliksem
  en ons… ALLEMAAL… naar de Hemel !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 8. Dries Jansen zegt:

  Ik ga voor Forum voor democratie, de PVV wil niemand mee regeren en van de VVD heb ik de buik meer dan vol.

  Like

 9. Doornroosje zegt:

  Kijk dat is nu de bedoeling, de PVV splitsen. Ik blijf PVV stemmen , een stabiele partij waar ik me in kan vinden. Forum voor Democratie is een uitvinding van het type Rutte . Een gladde jongen. Thierry Baudet is een gladde jongen. Die zitten er al teveel in de regering. Heb je VNL nog. Allemaal meeliften met Wilders.. Die handelen niet in landsbelang , maar in eigenbelang.
  Partijen zeggen nu dat ze niet willen meeregeren met de PVV in de hoop, dat ze zo het stemmen aantal kunnen verkleinen van de PVV.. Moet je ze straks zien hollen. als de PVV de grootste wordt. Niet voor niet komen ze nu met Wildriaanse voorstellen.

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  Dries Jansen wil bij de intellectuele elitairen van Forum voor Democratie horen. Jammer Dries, dat gaat niks worden, want…… FvD presenteert zich te intellectueel en bijgevolg te elitair om zo massaal te kunnen scoren dat men echt invloed krijgt.
  En dat mééregeren dan….? Dat zal dus óók met FvD niet gaan plaats vinden.
  Een enkel zeteltje voor FvD misschien, en dan houdt het op.
  Kom bij zinnen Dries. Laat je stem niet verloren gaan, zoals Heer Bron al spijtig opmerkt.

  En @Hendrikush, waaruit concludeer jij dat de PVV incapabel zou zijn om mee te regeren?
  Ken jij naast wie er al te zien zijn, alle contacten die de PVV wellicht heeft gemaakt?
  En vind je de huidige ‘regeerders’ wél capabel misschien? Dan beterschap gewenst.

  Slechter kunnen we het op 15 maart 2017 niet maken. Beter wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s