Falend politiekorps is een nationale ramp die om een deltaplan schreeuwt

screenshot_1

(Door: Paul Aalbers)

Laat de politie ook eens boeven vangen in eigen gelederen

Al jarenlang zit Nederland opgescheept met een falend politiekorps dat past bij een banenrepubliek, alleen zou in een echte bananenrepubliek het volk in opstand komen tegen de blunderende politie die allesbehalve waakzaam en dienstbaar is (volgens het eigen motto). De politie struikelt van wanprestatie – het oplossingspercentage van misdrijven bungelt onderop in Europa – naar organisatorische misstand, en staat met de rug naar de burgers toe. Op de gevel van ieder politiebureau zou de tekst moeten prijken: Donder alsjeblieft op met je aangiftes, we hebben het veel te druk met onszelf.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland, Overheid, praatjesmakers, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Falend politiekorps is een nationale ramp die om een deltaplan schreeuwt

 1. wauso zegt:

  Helaas ook dit artikel met zoveel Kul heb ik niet tot het einde kunnen lezen. De schuldige IS niet de Politie, maar de Politieke Elite Hoertjes, die overal in de Top hun mannetjes plaatsen (ook bij Politie en Justitie). Kennis en kwaliteiten IS niet belangrijk voor de Politieke Elite Hoertjes. Buigen en Likken voor de Heren daar IS het hun om te doen !
  Een Politie agent verdient 2.200 Euro (met nacht diensten) en dan komt me een Linkse NRC Hielenlikker vertellen, dat deze jongens niet goed werken en etnisch profileren ! NRC Mongooltje, deze jongens dweilen met de kraan Open ! Een kraan die Opengezet IS door de Politieke Elite Hoertjes. Ga dus bij hun zeuren met je verhaaltje ! Nu begrijp ik ook waarom ze NRC redacteuren malloten en debielen noemen !

  Liked by 2 people

 2. wauso zegt:

  Commentaar van Dick Grijpink
  Bravo, we hebben het lek boven water. Het is de gewone politieman/vrouw die het allemaal verkeerd doet.
  Paul Aalbers, moddergooien kan je heel goed, maar de echte problemen benoemen, waar de politie mee kampt, daar heb je geen kaas van gegeten. Maar, ja, je komt van het NRC of je komt er niet vandaan.
  De positie van de politie wordt al decennia lang ondergraven door onkunde en politieke onwil om dit overheidsapparaat, de plaats te geven in de samenleving, die het verdient. Er worden door incompetente politici ook weer incompetente leidinggevenden benoemd, die met van alles bezig zijn behalve de kwaliteit van de politiezorg. Het budget staat voortdurend onder druk en de ene reorganisatie volgt de andere op met als gevolg de onthechting van de samenleving.
  We hebben een periode gehad dat de politie een soort dropveter meekreeg als wapenstok en het pistool onder het jasje gedragen moest worden, omdat het anders te provocerend was. De munitie mocht maar gedeeltelijk met kruit gevuld zijn, omdat de kogel anders teveel impact had.(ik heb het echt niet bedacht)
  Nederlandse autochtone mannen worden niet meer geselecteerd. Het moeten vrouwen en/of allochtonen zijn.
  Nou, van die allochtonen hebben we onze trekken wel thuis gekregen. Bij vrijwel iedere omkopingszaak is er wel een betrokken, omdat de eigen achterban belangrijker is dan de overheid.
  Ik heb de hoofdcommissaris van Amsterdam, Bernard Welten, nog horen zeggen dat hij streefde naar 50% vrouwen bij de politie. Kan jij je een beetje voorstellen, als er een grote vechtpartij is, wat dit voor impact heeft op de inzetbaarheid en de slagkracht van de politie?
  En dan jouw geneuzel over etnisch profileren….De uniformdiender werkt op basis van ervaring en intuitie. Twee Marokkaantjes in een Golfje, twee kale, getaoeerde Nederlanders in een dure auto, een jonge zwarte man met goud omhangen, een groepje Zuid-Amerikaanse types? Het zijn allemaal potentiele verdachten, omdat zij oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. Dat jij dat niet begrijpt of wil begrijpen, zegt iets over je intelligentie, maar ook over je politieke kleur.
  Je opmerking over het feit dat de uniformdiender hoger opgeleid moet zijn raakt kant noch wal.
  De uniformdienst vormt de stoottroepen van de politie. Zij vangen de eerste en de hardste klappen op. Er is geen respect voor deze mensen, omdat er vanuit de politiek, rechterlijke macht en in de media geen enkele dekking is voor het werk op straat.
  Er is niets op tegen als een politieman uitsluitend een VMBO opleiding heeft.
  Hij moet kalm, moedig, fysiek sterk en taktvol zijn, maar als er opgetreden moet worden, dan moet dat duidelijk en adequaat gebeuren.
  Daar begrijp jij natuurlijk helemaal niets van.
  Ik zou zeggen, ga eens in Amsterdam-west of de Bijlmer een rondje doen, als jij het zo goed weet.
  Als het volkje daar met je klaar is, heb je alleen je sokken nog aan (als het tenminste geen merksokken zijn).
  Er is heel veel mis met de politie. Dat is zo’n beetje het enige waar wij het over eens zijn.
  Voor de recherche moet een heel ander soort mensen geselecteerd worden dan voor de uniformdienst. Daar moet wel geinvesteerd worden in specialisten met een hoger opleidingsniveau.
  De politie moet weer terug naar de burgers met kleine bureau’s in de wijken. Er moet heel veel geld geinvesteerd worden in apparatuur en menskracht. Dat vergt honderden miljoenen.(die er dus niet komen)
  Jij moet, met je grote bek, de politiek aanpakken, die er al jarenlang een zooitje van maakt, maar dat doe je niet, want dit is makkelijker. Die politie agent kan zich toch niet verdedigen.

  Liked by 5 people

 3. Drs.P. zegt:

  De politie NL wordt betaald door de elitaire rattencabal in den Haag van ons afgeperste belastinggeld en ze zijn er alleen maar om deze cabal te beschermen tegen ons en heus niet als bescherming van de bevolking.
  Doordat de politie salarissen door de overheid worden betaald gaat ook het adagium op: “wiens fucking brood met eet, diens smerige woord men spreekt”!!! Dus het zal niet mee vallen de toch zwaar onderbetaalde agentjes om te krijgen, want dan zijn ze ineens hun armzalige salarisje kwijt. In WW2 was de politie ook echt niet brandschoon want de meesten bleven gewoon werken, maar dan wel voor de Duitsers!! Dus verwacht er ook nu helemaal niets van het gross van deze mensen, behalve dat ze zonder nadenken en zonder gevoel de burger zullen naaien.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dat krijg je als de politie omgeturnd is als: LINKSPOLITIE en MOSLIMPOLITIE. Bedankt PvdA,GL,SP,maar ook: VVD,CDA,D66, voor de puinhoop dat Nederland geworden is, maar niet heus!

  Like

 5. Duchesne zegt:

  Ik stel integriteit op prijs, en dienstbaarheid en het beschermen van de rechten van de burger als mens. Ik stel het op prijs als ik een agent in een discussie iets citeer van Plato en hij begrijpt dat Plato niet een discotheek is of een vlogger. Ik stel het op prijs als een agent mij beleefd tegemoed treed en niet als een varken staat te brullen van een afstand want behalve dat ik deels doof ben vind ik dat ongemanierd.
  Ik stel het op prijs als een agent ook echt kan schieten met zijn pistool en niet een magazijn leegschiet en de daders er toch vandoor gaan. Nu moet ik zeggen, met de Walther P 5 en het gedrocht dat ze daarna kochten is het ook wat moeilijker schieten. Advies: koop colt 1911A1 met 45 ACP. Als je dan een magazijn leeg schiet op een vluchtauto en ze rijden door ben je een prutser.

  Het meest stel ik op prijs dat een agent duidelijk maakt dat hij er is voor het eigen volk en hun bescherming, en niet om de staats en hun geldvreetmachine te voeren.

  Het zou fijn zijn als de agenten eens de opgelegde regels ozuden toetsen aan de werkelijkheid en die regels zo zouden gaan gbruiken dat de eigen bevolking er bescherming van kreeg.
  Het ethnisch controleren is het gevolg van jarenlange ervaring met misdadigers, het is eennteken dat de politie eindelijk zelf is gaan nadenken. Ik vermoed dat daarom er zoveel gedoe over is, immers, agenten die gaan nadenken zijn moeilijker te controleren, dito soldaten die kunnen denken. Misschien was dat wel de reden destijds om het toelatings examen lager te zetten, zodat ook de minder begaafden uit allochtone hoek naar een uniform konden meedingen. We zien het resultaat van dit soort achterlijk selectie methoden: een constante stroom van informatie naar onderwereld en een steeds lager vertrouwen in Politie.

  Wie in de toekomswil orde handhaven zal niet in grote groepen met een schild en helmpje de straat op moeten maar in kleine groepjes heel snel lieden uit hun confort zone halen en ze keihard anoniem een grens over schoppen. Werkt al jaren in Frankrijk waardoor er nog plaatsen zijn waar politie ook echt orde kan handhaven. Juist het ontwijken van allochtonen bij problemen is de fout, grote bek en geen goed antwoord in verstaanbaar Nederlands, wapenstok erop en pas stoppen als ze niet meer kunnen dan kruipen. Dat is wat de allochtoon verstaat, dat is de norm waar die groep zijn referentiepunt heeft.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Trap de politici en de graaiers eruit en Bromsnor kan dan weer aan het werk.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Trias Politica is ongrijpbaar.
  Deze boeven willen ze niet aanpakken, ze snijden nooit in eigen vinger.
  Zoals:

  De politiek en de vakbonden hebben met ontsteltenis gereageerd op de loonsverhogingen die de top ABN Amro en ING zichzelf hebben toegekend.

  PvdA-Kamerlid Henk Nijboer wil kijken of de bonuswetgeving kan worden aangescherpt om “deze zelfverrijking een halt toe te roepen”.

  Vrijdag maakte ABN Amro bekend dat de topbestuurders, behalve bestuursvoorzitter Gerrit Zalm, in 2014 een ton aan salaris extra hebben gekregen. Een dag eerder meldde ING en verzekeraar NN dat het salaris van de bestuursleden wordt verhoogd.

  De PvdA noemt de bonussen bij ING en ABN Amro moreel en maatschappelijk verwerpelijk. “Aan de top is het pakken wat je pakken kan, terwijl vele gewone bankmedewerkers worden ontslagen en ondernemers geen kredieten kunnen krijgen”, zegt Kamerlid Henk Nijboer in een reactie. Volgens de PvdA’er tonen bankiers hiermee aan dat ze niets geleerd hebben van de crisis.
  Niet enthousiast

  Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, laat weten juridisch en politiek niets aan de loonsverhoging te kunnen doen. “Dit volgt uit een wet van 2012, dat besluit is toen goed bevonden door de toenmalig minister van Financiën (Jan Kees de Jager, red.) en door de Tweede Kamer.”

  Het feit dat het ABN Amro-personeel op de nullijn zit en de top er nu geld bijkrijgt, staat Dijsselbloem “niet met enthousiasme te verdedigen.”
  http://www.nu.nl/economie/4015290/ontsteltenis-salarisverhoging-abn-amro-en-ing-.html
  De werknemer, Henk en Ingrid zeg maar, zij betalen het gelag met loonstop of erger ontslag.
  Daar kunnen dan wel weer zielige programma’s van gemaakt worden om de kijker het gevoel te geven dat hulp onderweg is.
  Gesponsord door o.a. “Dekbed”!
  Dekbed, hoe toepasselijk.
  Link was hier al, maar nogmaals als het mag van de webmaster.
  https://fenixx.org/2016/10/10/syrier-met-vier-vrouwen-en-23-kinderen-krijgt-maandelijks-30-030-euro-uitkering/comment-page-1/#comment-31845

  Like

 8. De politie in Nederland is kut met een klapdeur.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Als je je als agentje je er op laat sturen om te bekeuren, enkel om het bekeuren zelf, omdat de inkomsten van de vorige aantal bekeuringen wat tegen vielen dan ben je geen agent maar een belasting ambtenaar.
  En zo worden ze volgens mij ook gezien door een groot deel van de bevolking.
  En daarmee hebben ze elke vorm van respect verloren, en zie het dan maar weer eens terug te verdienen.
  Daar hebben ze nog een hoop mee in te halen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s