GOUDHAANTJES

screenshot_83

(Door: “Driek”)

Een lichte schaduw ontsierde mijn gelaat toen ik in één onzer Nationaal Socialistische Couranten het bericht las dat onze koning Willem Alexander en zijn voorgangers al sinds de jaren zeventig worden gecompenseerd voor de belasting die ze sindsdien betalen over het rendement op hun vermogen. Volgens RTL Nieuws zijn daarover destijds in het diepste geheim afspraken gemaakt. De compensatie is verwerkt in de uitkering die het staatshoofd ontvangt. Welnu, spitse lezer van E.J. Bron, wijl onze koningskinderen zich wentelen in rijkdom en weelde, kan het volk de pest krijgen. Die mogen leven in armoe en ontbering.

RTL Nieuws kreeg inzage in documenten in het Nationaal Archief en stelt dat koningin Juliana destijds een extra bedrag van 150.000 tot 200.000 gulden per jaar kreeg. Het was in die tijd prins Bernhard die druk uitoefende om te worden gecompenseerd voor de belastingheffing.

Willem-Alexander profiteert nu nog steeds van de compensatie. RTL Nieuws schat dat de Oranjes in de afgelopen 42 jaar in totaal 7 miljoen euro compensatie hebben ontvangen.

Wel ja, toe maar, zeven miljoen euro aan compensatie voor de rijkste mensen ter wereld. Mijn hekel aan dat koningshuis begint inmiddels wanstaltige proporties aan te nemen.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op GOUDHAANTJES

 1. koddebeier zegt:

  We benoemen WA tot commandeur graaier der eerste klasse .

  Like

 2. MareJane zegt:

  Gezien hun rijkdom vind ik dat bedrag nog aan de magere kant. Maar die lui hebben hun geld wel veilig gesteld via stichtingen etc. Kijk maar eens: http://www.hethuisvanoranje.nl/ alles zit in de verzamelingen die weer ondergebracht zijn in stichtingen. En daar hoef je dan geen belasting over te betalen. Bovendien zijn ze grootaandeelhouder van Shell (en nog meer bedrijven) maar omdat ze per persoon de 5% aandelenpakket hanteren hoeven ze niet in het aandelenregister vermeld te staan. Vergeet ook niet dat wij al het onderhoud van hun paleizen mogen betalen. Indien de monarchie ophoudt te bestaan krijgen ze de paleizen om niet terug. Is dat niet goed geregeld voor ze. En het gepeupel betaalt dus alles…

  Like

 3. ildiko zegt:

  als ik bij de Oranjes zou horen zou ik nu echt kapot me schamen. Koningsliedjes, en alle massale publiekelijke circus over Koning sprookjes direct in de prullenbak mogen.

  Like

 4. Vlak die pampa snol ook niet uit……………..zelfde laken aan pak. Schijnt ook eens gezegd te hebben, als WA geen keuning wordt, zij niet met hem zou trouwen…………en Bernard is en was een BOEF!!!!!!!!!!

  Like

  • Bernhard zat het liefste in Zuid-Amerikaanse bordelen vliegtuigen te verkwanselen. EN, niet te vergeten, het huwelijk van z’n boerenhondenkop-kleinzoon met die pampa-snol te arrangeren, anders zag-ie het kennelijk zwart in voor ‘m. Had er zelf geen moeite mee; heeft ze gepakt in alle uithoeken van de wereld. Alleen Evita Perón schijnt-ie een blauwtje te hebben laten lopen; dat was ‘m zeker te riskant: Echtgenote van een dictator van náám, tenslotte. Anders nergens te beroerd voor, met thuis Gekke Juul, die ook nog in de ban was van Gekke Greet! God, God, wat een zooitje is het toch, nèt MENSEN, zogezegd. Voel je hem? Hahahahaha!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat hij ,t liefste in Z-Amerika kwam kan ik ,m niet eens kwalijk nemen, bordelen ?……………een man van zijn “standing”?
    Behalve vliegtuigen herinner ik me dat ,t ook oude, versleten N.S.-treinen waren die hij daar versjacherde.
    Ook iets met “Werkspoor”, precies weet ik ,t niet meer, is al zo lang geleden.
    Die “Evita” was trouwens erg goed voor ,t gewone Völk, daarom ging dat land ook bijna failliet en moest Perron zelve de kuierlatten nemen naar Spanje.
    Argentinië, één van de Rijkste land ter Wereld in de jaren 30.
    ( p.s. in Argentinië hebben ze geen flauw benul wat een princess precies is. Waarschijnlijk iets uit Grimm of Andersen denken ze. ! )

    Like

 5. Wachteres zegt:

  Zij behoren tot de [toekomstige] kleine elite die zich in rijkdom zal wentelen.

  Het grootste deel van de bevolking zal dag en nacht voor een schijntje moeten werken en dus moeite hebben om het hoofd boven water te houden.

  Dat is onze toekomst, of liever gezegd, de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, als we in de EU blijven.

  Alle reden dus om ons a.s.a.p. van die vervloekte communistische dictatuur te ontdoen.

  Like

 6. Goed artikel Driek, ik leef met u mee.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Op 16 October 1793, om 11.15 in de ochtend betrad MMe Capet, vroeger genaamd:”Uwe Zeer Hoog Verheven Köninklijke Hoögheid”, Marie Antoinette het schavot.
  Ze was eenvoudig gekleed als een burgervrouw en had een bonnet [mutsje ] op heur hoofd.
  In de volksmond geheten:”Madame la Spendeuse”, nu met haar burgernaam aangesproken,Citoyen Veuve Capet.

  Geliked door 1 persoon

  • Madame la spendeuse óf Madame décifit (tekort) meen ik?

   Like

   • delamontagne zegt:

    Het is inderdaad “déficit”. Madame déficit, de Mevrouiw die altijd geld te kort kwam.
    Ik kon niet zo gauw op ,t “vrouwelijk” woord voor “dépensier” komen, dus dacht aan ,t zo te stellen.
    En gaspilleur is weer anders, heeft met “milieu-verspilling/vervuiling”te maken.
    Was toen niet belangrijk…………

    Like

   • delamontagne zegt:

    Zo vergiste ik me in: décilatessen, moet natuurlijk delicatessen[winkel] zijn.
    Vergissen, heel menselijk. Vooral met z.g.n “Struikelwoorden”.

    Like

 8. rony stokart zegt:

  Die mensen verdienen dat. Ze zijn per slot van rekening door God uitverkoren om het hen zo door en door liefhebbende (zie kroningen/prinsjesdag en tutti quanti) volk te leiden en te dienen.

  Like

  • fleckie zegt:

   Dat ‘ uitverkoren’ zijn, hebben hun ‘ voorvaderen’ zelf beslist, door alle zogenaamde tegenstanders een behoorlijke ‘ kop kleiner te maken’, ( gewoonweg ‘ op te laten ruimen’ dus)

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Bah, bah, bah! En vele van onze oudere, demente medeburgers van Nederlandse geboorte, mogen in “de poepluiers”, blijven liggen. Ik walg van deze hele gang van zaken!

  Like

 10. sjuad kirosati zegt:

  Dat zal de komende 10 jaren ook nog zo zijn met al die NPO oudjes.

  Like

 11. anna zegt:

  en máxima zingt …… klap eens in de handjes …… blij blij blij

  Like

 12. De graftombe in Delft moet maar eens geopend worden….toch ???
  Maar dat wil Bea niet…………………DAAR ligt het bewijs!!!!!!!!!!!

  En Amalia krijgt als ze 18 is, al 1,5 miljoen euro’s………………Knap dat ze dat nu al weten…………het bekt zo lekker voor een keunigin is spe…………..

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  GATVERDAMME! HARTELOZE TONEELSPELERS!

  Ik ben niet jaloers op die genotzuchtige, hebberige, kille, geldwolven, want ik hoef niet elke dag nieuwe kleding en ik hoef me niet op te tuigen met bling bling en ik hoef geen eitjes te eten van een vis die met uitsterven wordt bedreigd en ik hoef geen ganzenleverpastei van ganzen die kunstmatig ziek gemaakt worden om met hun opgezette lever de ‘lekkerbekken’ te behagen, maar wat ik wél zou willen, is het heerlijk rustige leventje van die lui, zonder zorgen en beslommeringen.
  ALLES WORDT VOOR DIE FIGUREN GEREGELD!!!
  Ze hoeven alleen maar achterover te leunen en te genieten van alles wat deze planeet de schaamteloos rijken te bieden heeft. En intussen net doen alsof ze het zo druk hebben en net doen alsof ze zo onmisbaar en belangrijk zijn.
  WAAROM ZIET HET KLOOTJESVOLK DIT NU NIET IN???!

  Wat een schril contrast met die paar armoedige, versleten kleertjes die mijn moeder nog had en die ze ooit allemaal zelf had gemaakt. Ik ben ze aan het uitzoeken en nu ik ze aan het opvouwen ben, zie ik dat er overal scheuren in zitten… 😦

  Mijn moeder had zelfs niet één sieraadje; ze gaf er niet om.
  Kijk, DAT is nu écht eenvoudig zijn; een heel verschil met die met juwelen volgehangen ‘oranjes’, die zogenaamd ook ‘zo eenvoudig zijn gebleven’.

  O, wat zou ik… nee, laat ik maar niets meer zeggen…

  Geliked door 1 persoon

  • Wijlen Professor Hans van den Bergh zei van dat laatste: “Wat je keer op keer óók over ze hoort, is, “dat ze zo gewóón gebleven zijn.” Maar, nog afgezien van de vraag, of dat voor een regerend vorst wel onverdeeld een pré is: Ze ZIJN niet gewoon.”
   Het is een soort apart en nog ingebeeld en wereldvreemd óók, Tistochwat; ze deugen maatschappelijk voor totaal niets. Ik wou, dat een linkse anarchist of een IS-strijder hen eens omlegde, in plaats van een Fortuyn of een van Gogh, dan zouden ze voor één keer eens iets doen ten gunste van het Klootjesvolk!

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat om 11:03

   Schrijnend is dit. Uw moeder die versleten kleding heeft gedragen, tegenover de Haute Couture van de ‘Oranjes’. Zij zijn de schaamte voorbij, of ze hebben nooit schaamte gekend. Als je in een ‘gouden wieg’ hebt gelegen, heeft het je vanaf je geboorte nooit aan iets ontbroken. Zij weten dan ook totaal niet wat het is om in armoede te moeten leven.
   Zelfs als ze zich onder ‘het gewone volk’ begeven, krijgen ze nooit de allerergste gevallen van armoede te zien. Zij leven in een schijnwereld. Wij leven in de echte wereld, en wij weten beter dan zij wat daar gebeurt.

   Tistochwat, het opruimen van kleding van een dierbare overledene is altijd moeilijk. Onwerkelijk soms, dat kort geleden deze kleding nog gedragen is door een geliefde! Ik wens u heel veel sterkte toe!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Cathja zegt:
    11 oktober 2016 om 12:43

    [quote] Onwerkelijk soms, dat kort geleden deze kleding nog gedragen is door een geliefde! [/quote]

    Zegt u dat wel… Ik zie haar er nóg mee in haar geleende rolstoeltje zitten. Ik was haar al bijna vier jaar kwijt vanwege haar dementie. Het rouwproces duurt dus al even lang en het eind is nog niet in zicht. Hád ze maar de weelde van die patsers gehad; ik had het haar zó gegund. En mijn moeder zou haar rijkdom wél met de armen hebben gedeeld.

    Nu is ze voor altijd weg… http://musicsazan.ir/images/smilies/36.gif

    Like

 14. Wachteres zegt:

  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/reconstructie-zo-wordt-het-staatshoofd-gecompenseerd-voor-betalen-belasting

  Reconstructie: zo wordt het staatshoofd gecompenseerd voor betalen belasting

  Sinds 1973 moet het staatshoofd belasting betalen over het rendement van zijn (of haar) privévermogen. Maar onze vorsten worden daarvoor financieel gecompenseerd. Het is een deal die al veertig jaar wordt weggemoffeld en tot stand kwam door geheime afspraken tussen leden van het Koninklijk Huis, ministers en topambtenaren. Een reconstructie.

  Like

 15. Cathja zegt:

  Beste Driek, ik ben het helemaal met u eens! De schaamteloze verrijking van de ‘Oranjes’ komt ook mij meters ver de keel uit! Men durfde zelfs ooit in de krant te zetten dat Maxima ‘zuinig’ is, omdat ze een bepaald kledingstuk ‘al eerder heeft gedragen’…!

  Hebben zij enig idee hoe vaak gewone mensen hun kledingstukken dragen? Hebben zij enig idee hoe het gesteld is met de warme maaltijden bij mensen met een zeer smalle beurs? En weten zij ook dat er vorige week in de krant stond dat er (ergens in NL) een ‘verzorgingstehuis’ gestopt is met het verstrekken van warme maaltijden in het weekend, omdat daar geen budget meer voor is? Ja, het restaurant mocht open blijven, zodat de mensen toch nog bij elkaar konden zitten als ze dit wilden.

  En weet het ‘koningspaar’ wel dat wij door de bij ons zo gehate Belastingdienst ‘beschuldigd’ worden dat wij wel 4% (!) rente beuren op onze spaarrekening? Niet echt dan, maar de Belastingdienst doet net alsof, zodat we iets meer geplukt kunnen worden.

  En dan dit bericht? Het is toch niet te geloven dat deze ooit genomen besluiten nog steeds niet zijn teruggedraaid?
  Ieder mens is voor mij gelijk. Vanaf nu eis ik dus ook compensatie via het loon voor alle veel te hoge bedragen die de Belastingdienst binnen harkt.

  En graag met terugwerkende kracht over 40 jaar!

  Geliked door 1 persoon

 16. Japio zegt:

  Straks staat het gepeupel weer langs de route in Den Haag met toeters en vlaggetjes het van Duitse bloed doordrenkte koningshuis toe te juigen. Is er dan helemaal niks meer wat het klootjesvolk kan choqueren om eens de ogen te laten openen? Er is zoveel mis in deze samenleving en er gebeuren zo ontzettend veel onrechtmatigheden dat is niet meer te negeren. Wat is het toch een passief, apathisch en lamgeslagen volk geworden dat Nederland. Ze hebben werkelijk geen idee wat ze hun kinderen aan doen met hun idiote houding tav de huidige situatie hier in nederigland. Het enige wat je nog mag doen is, keihard werken en zoveel mogelijk belasting afdragen (oa voor deze uitwassen va de samenleving). U ook een gezegende dag Driek.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   Japio: 12.44. uur. Helaas Japio, zo is nu de werkelijkheid in Nederland. Een zombie bevolking die alle “sprookjes”, geloven die de linkse pers en media, hun op de mouw spelden. En wakker worden ze niet!

   Like

 17. Republikein zegt:

  Een aardig geitje!

  Psychologische Symboliek Oranje.

  Betekenis Kleur Oranje Kernbegrip
  Op zichzelf gericht levensgenieten.

  Psychologische functie
  Behoefte aan esthetiek en comfort.

  Psychologische uitwerking
  Zoeken naar bevrediging van de behoefte aan levensgenieten in de eigen persoonlijke levenssfeer.

  Psychologische drijfveren
  Behoefte aan rust en privacy onder het motto: leef en laat leven, om zo in zichzelf te kunnen genieten van de materiële en kunstzinnige genoegens van het leven.

  Psychologisch gebied
  Persoonsgerichte lustbevrediging.

  Like

 18. N.E. Derlander zegt:

  Ooit noemde ik mijzelf gematigd koningsgezind. Door het elitaire gedrag van het koningshuis en Rutte II is van dat gematigd koningsgezind zijn niet meer over. Overigens vraag ik mij af of Nederland zich een duur koningshuis en een EU-president (met superluxe staf) kan veroorloven.

  Like

 19. delamontagne zegt:

  In beeld: Wim-Max bevestigen cliché zuinige Nederlander in Parijs terreurcafé
  ………….
  Koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben een bezoek gebracht aan café Le Carillon in Parijs.
  Ze spraken met de eigenaar, een medewerker, buurtbewoners en hulpverleners, die aanwezig waren tijdens of vlak na de aanslagen de aanslagen van 13 november 2015. Op het terras van Le Carillon kwamen vijftien mensen om
  WAT VIEL OP ?
  Eigenlijk maar één ding: er kon niet even een drankje af. Nee, Wim-Lex zal eens wat uit eigen portemonnee betalen. Treurig gezicht, zo’n lege stamtafel.

  ( Nu vergeten ze natuurlijk één DING:’ Wim & Max kunnen helemaal niet met geld omgaan, ze weten niet eens hoe ,t eruit ziet.
  Anderen doen dat voor hen.

  Like

 20. BigLJohn zegt:

  Die zich boven het klootjesvolk verheven achten; Leden van het koningshuis, leden van de tweede kamer, gelukszoekers en Islamieten. En de verdoemden zijn wij, de autochtone Nederlanders. Wij zouden een soort van Franse revolutie, CQ een Oktober revolutie moeten gaan ontketenen. Maar ik vrees dat die pas zal starten als het al veel te laat is !

  Like

 21. tinekevanschagen zegt:

  Een aantal maanden geleden is prins pils met Jette Kleinsma van de pvda(hoe kan het ook anders)
  een dag mee geweest om te kijken hoe het voor mensen werkt als ze in de schuldsanering zitten.
  Die bolle moet zijn ogen uit zijn kop schamen dat ie zich daar durft te laten zien!
  Hij zal zich die avond wel volgevreten hebben met kaviaar!

  Like

 22. Tistochwat zegt:

  TOTAAL OVERBODIG, evenals een ‘dure president’::

  Like

 23. Wachteres zegt:

  http://daskapital.nl/2016/10/lolvideo_minister_dijsselbloem.html

  Minister Dijsselbloem weigert iets te vinden van belastinggate Oranjes. Met video.

  Like

 24. Jan zegt:

  Wij wisten het allemaal, maar zelfs de Volkskrant schrijft er over:

  Prins Bernhard randde op paleis Soestdijk jonge meisjes aan. Jolande Withuis schrijft dat in haar biografie Juliana. Vorstin in een mannenwereld, die donderdag in Amsterdam wordt gepresenteerd. Dat meldt de Volkskrant dinsdagavond.

  Withuis onthult dat Bernhard in het paleis zijn handen niet kon thuishouden. Ze schrijft:
  “Gouvernante Nitschmann deed haar deur op slot om zich de prins van het lijf te houden. Haar zeer jonge opvolgster werd door hem belaagd. Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend; ze wist hem haar kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; die geloofde haar, aangezien hij uit diverse andere bronnen met Bernhards gedrag bekend was. Een jong lid van Juliana’s toneelclub werd door Bernhard aangerand toen ze aan zijn uitnodiging gevolg gaf om wat schilderijen te komen bekijken, waarna de regisseur jeugdige actrices niet meer ongechaperonneerd door het paleis liet lopen als de prins thuis was.”

  http://politiek.tpo.nl/2016/10/25/prins-bernhard-randde-meisjes-aan-op-paleis-soestdijk/
  zie ook:
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/-bernhard-wilde-juliana-niet-meer-zien-tijdens-laatste-levensjaren~a4402333/

  Anet Bleich had het er ook over, hoewel marginaal in haar boek, dat Bernhard, hoewel al verloofd met Juliana, op jacht was naar een beter uitziende vrouw, want de plompe Juliana kon men aan niemand slijten, niemand was geïnteresseerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s