VN-rapport: Saoedi-Arabië foltert en executeert kinderen

screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

De VN heeft een schrikbarend rapport over de situatie van de mensenrechten in Saoedi-Arabië gepubliceerd. Minderjarigen vanaf 15 jaar zouden volgens volwassenen strafrecht behandeld worden – inclusief foltering en doodstraf.

dwn

De VN-commissie voor de rechten van kinderen heeft eind vorige week zes landenrapporten gepubliceerd. Daarin ging de VN in op de vraag in hoeverre de kinderrechten in de verschillende landen beschermd worden. Behalve over Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika werd er ook een rapport over Saoedi-Arabië gepubliceerd. Daarin eisen de mensenrechtendeskundigen van de VN de onmiddellijke afschaffing van de doodstraf evenals lichamelijke straffen voor minderjarigen in Saoedi-Arabië:

“De commissie maakt zich er ernstig zorgen over dat de verdragsstaat probeert kinderen ouder dan 15 jaar als volwassenen te behandelen en hen nog steeds ter dood veroordeelt en executeert voor dingen die ze gedaan hebben toen ze jonger waren dan 18 jaar. (…) De commissie maakt zich er vooral zorgen over dat zich onder de 47 mensen, die op 2 januari 2016 terechtgesteld werden,minstens vier (…) (mensen) jonger waren dan 18 jaar.”

De deskundigen roepen Riyad ertoe op de terechtstelling van slachtoffers die op dit moment in de dodencel zitten en die beschuldigd worden van misdaden die zij als minderjarige gepleegd zouden hebben, onmiddellijk op te schorten. Bovendien moeten de kinderen, die geen eerlijk proces kregen, onmiddellijk worden vrijgelaten. Wetten die steniging, afranseling of amputatie bij kinderen toestaan, zouden afgeschaft moeten worden.

In hun rapport wijzen de mensenrechtendeskundigen van de VN er op dat de jurisdictie in Saoedi-Arabië “een onafhankelijke autoriteit is en dat de beslissingen aan geen enkele autoriteit ondergeschikt zijn behalve aan die van de islamitische sharia.” Volgens het VN-rapport hangt de vraag of iemand volgens het volwassenenrecht veroordeeld mag worden er in Saoedi-Arabië niet vanaf of het 18e levensjaar werd bereikt. Veelmeer zou het gebaseerd zijn “op bepaalde lichamelijke kenmerken, waaraan men kan zien of een persoon zijn religieuze verplichtingen zou vervullen, in financiën zou beleggen of voor criminele handelingen verantwoordelijk gemaakt zou kunnen worden.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Mensenrechten, Saoedi-Arabië, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

26 reacties op VN-rapport: Saoedi-Arabië foltert en executeert kinderen

 1. mamaamanda89 zegt:

  Verschrikkelijk om dit soort dingen te lezen.
  Ben jaren geleden toen ik een jaartje of 16 was in Saudi Arabie geweest en ik had het er heel leuk, merkte wel dat alles daar anders ging vooral als je afspraakje krijgt met zo iemand.
  Leek net een geheime missie ofso hahaha.
  Verder hield ik me toen niet echt bezig met cultuur, politiek en nieuws maar hoor veel afschuwelijke dingen over SA terwijl ik met veel plezier terug denk aan mijn tijd daar.
  Zou er niet meer zo gauw teruggaan denk ik

  Like

  • Pieter zegt:

   Maar je neemt dus niet definitief afscheid van dat shit land. Zie je laatste opmerking.

   Like

   • mamaamanda89 zegt:

    Bedoelde daarmee dat ondanks ik een leuke tijd daar heb gehad dat het land helemaal naar de kloten is en nee ik zou daar op dit moment niet echt durven heen te gaan nee

    Like

  • delamontagne zegt:

   Valt me dan nog mee dat U merkte alles er anders was. !
   Ik moet zeggen het is er “wel-heel-erg-anders”.
   Maar kan zijn, U bent dan wel de eerste die ik in m,n 78 jaren heb gehoord, die er “iets” positiefs over had te vermelden.
   Maar ja, wie weet was het in 2005 wel danig in gunstige zin verbeterd.
   Alhoewel ik dit betwijfel.
   Afspraakje maken………………………………………………………………………?
   Ik weet niet U bent man of vrouw, maar een man mag daar nog niet één blik naar een vrouw werpen, laat staan met haar praten.

   Like

   • mamaamanda89 zegt:

    Ja viel wel op dat ik niet in NL was nee.
    Nou ja zal best maar kreeg het idee dat er genoeg ‘interesse’ in me werd getoond hoor…

    Like

   • guusvelraeds zegt:

    Afspraakjes maken tussen man vrouw, man man en vrouw vrouw is zeer riskant in Saoudië Arabië. Overigens ook in andere moslim landen. Buiten het huwelijk is elk contact in de vrije ruimte taboe tussen een man en een vrouw.

    Liked by 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik heb die Video proberen te beluisteren. Helaas werd ,t Engels overgesproken, was moeilijk het Duits te volgen.
    Wat ik niet begrijp is dat als mensen naar dat soort “landen” gaan, zij zich niet terdege informeren. Kan dat niet echt geloven.
    Wat mij eigenlijk verbaast [ beter gezegd ERGERT ], dat men in NL/EU spreekt over zo,n land alsof het gewoon een ander land is met andere gewoonten/zeden.
    Er zijn geen andere landen ter wereld , buiten de islamitische landen, die je met S.A. kunt vergelijken.
    Je kunt in alle landen ter wereld gaan wonen en je min of meer aanpassen, in die extreme moslim-landen NIET.
    Altijd op je hoede zijn als Westerling, geen verkeerde dingen doen.
    Als zo,n bevolking daar al “bang” is, dan moet iemand uit normale landen dat helemaal zijn.
    Die “prietpraat” van ene Mamalou eerder, viel bij de eerste woorden al door de mand bij mij.

    Like

  • Pieter zegt:

   Als ik je avatar lees denk ik dat je niet op deze site thuishoort. Wellicht verkeer je in hogere sferen, maar ik vind jou een gestoord persoon.

   Liked by 2 people

  • BertG. zegt:

   Jij denkt ook, laat ik het hier maar eens proberen, hier kennen ze me nog niet.
   In Calais zullen ze daar niet zo moeilijk over gedaan hebben om een “date” te krijgen.
   Dat waren nog eens mooie tijd toch. En liefhebbers genoeg.

   Liked by 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Leek net een geheime missie ofso hahaha.
   Uw reacties doen vermoeden dat de geestlijke ontwikkeling bij die 16 jaren is stil blijven staan.
   U hield zich niet bezig met cultuur, politiek en nieuws en helaas hebben velen hier al kunnen constateren dat u zich daarmee thans kennelijk wel bezig zou houden, maar dat u begrip van die hele materie bepaald geen prijs verdiend. U, Avid supporter of opening the borders for the immigrants and strongly oppose racism. One love
   Toch wel degelijk een psychologische stoornis, waaraan overigens vrijwel alle gutmenschen lijden. Dus in uw kringen zal het niet echt opvallen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   mamaamanda89.

   Je profiel vertelt mij dat je ijvert voor open grenzen en faliekant tegen racisme bent.
   Leuk en aardig om te lezen, geeft je waarschijnlijk een heel goed gevoel… maar wat mij ernstig stoort is dat je met deze overtuiging absoluut geen verantwoordelijkheid neemt voor je land en je volk. Besef dat door jouw gedrag en dat van vele andere verregaand kortzichtige idealistisch denkende mensen Nederland gedoemd is in chaos, armoede en geweld ten onder te gaan.
   Ik weet niet hoe oud je bent maar ik stel vast dat je hiermee ’n verregaande geestelijke onvolwassenheid bewijst.

   Like

 2. Anna zegt:

  Waarom hebben de Saudiërs nog geen resolutie van veroordeling aan hun broek; antwoord: ze zijn geen Israël en hebben olie

  Liked by 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Conform sharia kijken ze bij een jongen en meisje of hij/zij al een begin heeft van schaamhaar. Als dat zo is dan is betroffen kind de Sjaak en wordt hij/zij veroordeeld volgens het volwassenen recht. Dit alles gaat terug op de begin dagen van de islam. Mohammed zou bevolen hebben alle Joodse mannen te doden en bij Joodse kinderen (jongens) zou hij het bevel hebben gegeven te kijken naar de afwezigheid eventueel de aanwezigheid van schaamhaar. Was schaamhaar aanwezig dan konden betroffen jongens onthoofd worden. De sharia is wat betreft implementatie regelgeving vergelijkbaar met de slogan van de Nederlandse belastingdienst.

  “Gemakkelijker kunnen we het U niet maken”

  Vreemd dat Israël deze keer overgeslagen is door de VN. Zou de VN mischien toch een sprong voorwaarts maken? Zal wel niet. Eerst zal de macht van het OIC gebroken moeten worden.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Ach, vandaar dat die mislims zich vaak van onder scheren. Dat is veiliger als je rottigheid uitgevreten hebt.
   Afgezien van het feit dat die mannen graag kleine meisjes neuken en het er geschoren wat jonger uitziet. Zelfs daarmee houden ze zichzelf voor de gek.

   Like

 4. Jan Wittebrood zegt:

  Wij hebben niets maar dan ook niets te maken met die afschuwelijke sadistencult. Wij zouden juist deze landen Sancties moeten opleggen en daar geen cent meer investeren. In plaats daarvan een bongenootschap aan gaan met Rusland en daar de energievoorziening van importeren.Hoe dom kunnen je zijn? alweer foute sancties, en maar knuffelen met die afschuwelijke Mohammedanen. Het grootste stuk Europa reikt tot het Oeralgebergte. Weg uit die vreselijk corrupte EU.. De toekomst en rijkdom ligt niet in Arabië of in de VS

  Liked by 1 persoon

 5. jantjeuitnl zegt:

  Islam is het geloof in Satan.

  Liked by 1 persoon

 6. Dit is het kankergezwel van de islam. Daar een A- bom op.

  Liked by 1 persoon

 7. Peter selie zegt:

  Maar het blijven vrienden van het Westen, dat moet overigens ook van Obama, want die schijnt tegenwoordig ook al de baas over Europa te zijn. Het blijven ook vrienden van Europa, dat moet van de EU.
  Iets anders zou het zijn als het in N. Korea gebeurt.
  Peter Selie

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Toch is Saudi Arabië voorzitter van de mensenrechtenraad van de verenigde naties.
  Zo zie je maar weer hoe totaal verrot de VN geworden zijn.

  Liked by 1 persoon

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 10. Wat is er mis mee om een misdadiger uit elkaar te scheuren en de kop af te hakken? Dat is de cultuur van dat land en iedereen die er woont weet dat ie geen geintjes uit moet halen. Wij slachten levende mensen hier zelfs om een onderdeel te bemachtigen op bevel van die muts van D66. En dan wordt er ook niet gekeken of ie wel of niet haar op de gulp had en ook niet of ie misdadiger was. Wij kijken liever op een stukje papier om de leeftijd te zien waardoor we overspoeld worden door Alleen Reizende Minderjarige Toneelspelersen met de kop van hun opa. Kinderen die vreselijk dingen uithaalden werden in die Goeie Ouwe Tijd door hun vader aan de boom in het bos gebonden om door de tijger opgevreten te worden. In mijn tijd sloeg opa ze nog met de klomp kapot en jammer genoeg hebben de vaders en opa’s van die tijd er toen een zooi ‘vergeten’ en zitten we nu met de gebakken peren omdat die kleine misdadigers nu in de politiek zitten of asielzoeker zijn geworden. Wordt wakker mense, Trap Er Niet In. Stem op Sylvaan.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nu weet ik wel dat er “humanere” methoden bestaan om de islam in te dammen.
   Maar die zetten geen zoden aan de dijk. De toestand wordt wel wat minder erg maar het grote kwaad blijft bestaan en woekert ongestoord verder.
   Zo is er de verwijdering van de geslachtsorganen c.q het dichtnaaien van de vrouw.
   Maar als je na ’n tijdje terugkomt zitten ze toch weer te broeden in het zand.
   Ideaal is het dus niet, en ook dat idee van de ouderen om de klompendans op te voeren bracht nauwelijks verlichting. Er werden wat meer kinderen met een afwijking geboren.
   Maar dat maakte voor de Nederlandse Vereniging van Werkgevers helemaal niets uit want voordat ze hierheen kwamen werden hun de diverse diploma’s per post toegezonden.
   De gewoonte om met de klomp te slaan werd trouwens door de mohammedanen overgenomen om het standbeeld van Sadam Hoessein omver te halen.
   Alhoewel de Amerikanen later zeiden dat zij het van onderen zover hadden ingezaagd dat het beeld vanzelf ineen zeeg toen de eerste baard zijn djellaba optrok om er eens goed op los te rammen.

   De typisch folkloristische gewoonte om de leeftijd van personen te bepalen aan de hand van het schaamhaar biedt trouwens interessante mogelijkheden om het ijs te breken tijdens een eerste date.
   We weten dat het bij zo’n eerste keer allemaal wat onwennig toegaat maar als ze eerst maar die broek hebben laten zakken zal het ijs snel smelten.

   Liked by 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Bevriend koningshuis, toch ?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koddebeier: 12.13. uur. Precies, dat zogenaamde koningshuis van ons, is dikke maatjes, met deze perverse heersers, en ook uiteraard de moslim Obama, President der USA, en uiteraard de hele politieke huichelkliek, onder aanvoering van de VVD,PvdA,D66, en het CDA.

   Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  Misschien is u ontgaan de Saudi lid is van de VN mensenrechten organisatie .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s