Boete voor Pegida-spreekster

screenshot_21

UTRECHT – Raffie Chohan uit Rotterdam (foto) moet een boete van 800 euro betalen, omdat ze op bijeenkomsten van de anti-islambeweging Pegida opriep tot moslimhaat. De helft van die boete is voorwaardelijk, bepaalde de rechter woensdagmiddag. Justitie had 1000 euro boete tegen de vrouw geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

Chohan sprak vorig jaar tijdens de eerste bijeenkomst van Pegida-Nederland in Utrecht. Ze heeft ondertussen ruzie met Pegida gekregen en haar betrokkenheid beëindigd. De 65-jarige Rotterdamse was woensdag niet bij de uitspraak in haar zaak in Utrecht.

Lees verder>>>
(h/t Peter Rissing)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", betutteling, Censuur, Counterjihad, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op Boete voor Pegida-spreekster

 1. Witte raaf zegt:

  Off topic:
  http://www.ad.nl/binnenland/meisje-uit-breda-aangerand-door-jongen-met-masker~a046fc64/

  Ga er bijna wat van denken…..of heb ik nu last van onderbuikgevoelens

  Like

 2. Tja, ik had hem intussen óók gevonden, maar dan is Peter me toch nog vóór geweest.
  Geen beste zaak en een heel slecht teken aan de wand! Het was bij de rechtszaak al duidelijk, dat het OM vastbesloten was.
  Eén ding is zeker: We moeten het hier niet bij laten zitten: Dit moet aan de kaak gesteld worden, hoe dan ook!

  Geliked door 3 people

 3. reageerbuis zegt:

  Schandelijk, geen woorden voor. Zij weet meer van de islam dan de rechter.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabeltant zegt:

  Een boete voor je mening. Hoe zot zijn onze rechters.
  In hoger beroep als het mogelijk is.
  Je moet nooit een boete kunnen krijgen voor je mening anders is het eind zoek.

  Geliked door 1 persoon

 5. Aegolius cs zegt:

  Hoger beroep aanteken. Zolang het beroep loopt kan zij haar teksten waarvoor het beroep dient, uitsluitend en letterlijk herhalen. Vooralsnog ligt onder de beroepsrechter mits het OM geen tussentijds vonnis vraagt haar uitspraken overeenkomstig te staken. Niet waarschijnlijk wegens de in het geding zijnde vrijheid van meninguiting!

  Sterke vrouw met gerechtvaardigde mening.

  Geliked door 1 persoon

 6. En dan nog iets: “De rechter neemt haar kwalijk……?” De rechter hééft, GVD, in deze niets kwalijk te nemen! Het houden van toespraken is nog steeds ieders recht en nú zou het helemáál meer dan ooit moeten gebeuren! Zo veel mogelijk manifestaties organiseren, waar mogelijk! Laat je hóren tegen deze foute tendens!

  Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  Hadden jullie anders verwacht in deze kromme krankzinnige mohammedaan-knuffel wereld?

  Like

 8. BertG. zegt:

  De rechtbank, dus eigenlijk de Nederlandse staat, vind dat ze haar bek moet houden.
  Dat is nogal wat.

  Geliked door 3 people

  • Sabeltant zegt:

   Ja, inderdaad want morgen moet jij namelijk je mond houden omdat die rechters dat vinden.
   Dit is een ernstige aantasting van onze vrijheid van meningsuiting en om precedenten tegen te gaan moet dit zeer hoog uitgespeeld worden.
   Wat te doen? Aankloppen bij de rechten van de mens? het staat ons namelijk vrij een mening te vormen, zelfs als anderen dit niet leuk vinden. iets wat nu dus ingeperkt wordt. Kamervragen? Wilders?
   Hoe kunnen we dit opblazen?

   Like

  • koddebeier zegt:

   “Onze rechtspraak” is ziek, dood ziek. Het wordt de hoogste tijd dat het zooitje op de schop gaat !!

   Like

 9. paulzwueste zegt:

  De rechterlijke macht realiseert zich niet dat dit soort straffen averechts zal werken.
  Het geeft de tegenstander alle wind in de zeilen om aan te tonen dat dit simpelweg politieke processen zijn.
  De uitslag biedt op zich ook informatie waar rekening mee moet worden gehouden
  en werkt uitsluitend positief voor de rechtse zaak.

  Geliked door 4 people

 10. Sjaak zegt:

  Burgeroorlogen komen zonder gerecht uit !
  En daar zijn we niet alte ver van weg !

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Raffie Chohan weet waar ze het over heeft. Helaas is de islam en de moslim een beschermde specimen. Vanmiddag stond ik in de rij bij de lidl. Voor me stond een moslima met een volle kar. Ik had een brood en een 2tal pakjes broodbeleg. De moslima bood aan dat ik voor mocht omdat ik weinig had en zij veel. Ik dankte en nam het aanbod aan. Komt niet vaak voor dat moslima’s je aanspreken en ik dacht bij mezelf, kan dus toch. Maar mijn positive ervaring was van korte duur. Nog geen minuut later ging haar iphone over en waar normaal een ring toon of een neutraal liedje te horen is schalde bij haar een islamitisch gebed uit de iphone waarin het Allahu Akbar geroep niet van de lucht was. Alle anderen in de rij inclusief ik keken verbaast elkaar aan. Een aantal schudde ontstemd nee. Hiermee kreeg deze islamitische strijdkreet ook iets positiefs. Op dat moment begreep ik als straks het gesodemieter echt begint de saamhorigheid tussen niet moslims van hoog gehalte zal zijn.

  Like

 12. Thoth zegt:

  (..)toen ze de islam „een krankzinnige ideologie” noemde, die een reden zou zijn om „moslims te verachten en te haten.”

  En, wat is daar verkeerd aan? Deze “krankzinnige ideologie” maakt nl. moslims.
  Ik denk dat het een D’66-rechter is, die te weinig van ISIS heeft meegekregen. Deze moslims executeren JUIST mensen…

  Geliked door 1 persoon

 13. Wat zal zo’n uitspraak zonder hoger beroep doen voor de rechtszaak van WIlders en anderen, dit gezien jurisprudentie

  Like

 14. Bas zegt:

  Hier is sprake van een oude politieke methode , een schijnproces om de vrijheid van meningsuiting om zeep te helpen, zodoende wordt er jurisprudentie aangemaakt om volgende doelen sneller onder schot te kunnen nemen. Pang.

  Geliked door 1 persoon

 15. Tom Hendrix zegt:

  Maar ene rode PvdA-er, genaamd JOOP RIESSEN, mag wel de volgende mening verkondigen: ” Wilders moet gemold worden, en zijn kiezers gedeporteerd”. DUS GLOEIENDE NAKENDE, dit mag dus wel. Wat leven wij in een vieze links dictatoriaal land. geheel het OM bemensd door ROOD en D66, LANDVERRADERS. Ik ben klaar ermee, Nederland is GEEN RECHSTAAT meer!

  Geliked door 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   Tom, denk om je hart!
   Maar je hebt 100% gelijk.
   Dat filmpje van die PVDA-er nog ff teruggekeken en het gaat inmiddels al mijn verstand te boven! Je snapt werkelijk niet dat dit allemaal gedoogd werd!
   We zijn overgeleverd en daar helpt geen lieve moeder meer aan!
   Het is inmiddels 1 minuut voor 12…
   Afgezien dat ik heel boos ben….voel ik me er ook heel verdrietig door…..
   Ook daar wil ik eerlijk in zijn………

   Like

   • Peter Rissing zegt:

    Hallo Tineke,
    geef nog even de link naar die opname bij Pauw.
    “kiezers dienen te worden gedeporteerd”
    Want, hoe verschilt dat van:
    “moslims verachten en te haten” ?

    Geliked door 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    Hoi Peter, gewoon naar you tube
    Pauw Joop Riessen-Wilders mollen.
    gr Tineke

    Geliked door 1 persoon

   • Tom Hendrix zegt:

    @tinekevanschagen: 20.51. uur, op 12/10. Tja Tineke ik ben ook maar een mens. Ik word woest vanwege de ONRECHTVAARDIGHEID en DE LEUGEN die in Nederland heerst, veroorzaakt door de PvdA,CDA,VVD,D66,GL,CU,SP,PvdD. Vuile huichelbende!

    Like

 16. Elena zegt:

  Er wordt gemeten met 2 maten door de rechterlijke volksverraders.
  Maar dat wisten we al.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1714089/2005/04/06/De-weg-van-de-moslim-niet-strafbaar.dhtml

  Het openbaar ministerie deed onderzoek naar de strafbaarheid van drie boeken. Een ervan was ‘De weg van de moslim’, die verkocht werd in de El Tawheed-moskee in Amsterdam. Ook ‘Fatwas of muslim women’ lag daar in de boekwinkel. Een jaar geleden werd er overal in het land aangifte gedaan tegen deze twee boeken, die in veel moskeeën en islamitische boekwinkels te verkrijgen zijn. In ‘De weg van de moslim’ stond een passage over sodomie, waarmee homoseks werd bedoeld: ‘Men zoekt de hoogste constructie, waarvan men ze vanaf het terras met het hoofd naar beneden gooit. Vervolgens doodt men ze met stenen.’ Het andere boek zou vrouwenbesnijdenis aanmoedigen..

  Maar volgens het openbaar ministerie zijn de passages niet strafbaar. In een zeven pagina’s lange motivatie legt het OM uit dat de gewraakte zinnen in hun context gelezen moeten worden. Over ‘De weg van de moslim’: ,,Dit gedeelte is een zakelijke weergave van wat andere moslimgeleerden door de eeuwen heen over sodomie hebben gezegd”, aldus het OM. Ook de opmerkingen over vrouwenbesnijdenis zijn letterlijk misschien wel strafbaar, maar in hun context niet..

  Like

 17. leefbarbaar zegt:

  Is er al een bankrekening open om mee te betalen?

  Like

 18. Daarom zit ik nu ook op de site van Mark Rutte en ben er nog niet afgegooid.

  Like

 19. Johan zegt:

  De rechter neemt haar kwalijk dat ze nog steeds toespraken houdt.
  Nou, ik neem het dit soort rechters kwalijk dat ze nog steeds ‘recht’ spreken. Helaas heb ik geen machtsapparaat tot mijn beschikking, anders zouden die knakkers wel anders piepen.

  Like

 20. Reint Meijer zegt:

  Ik zal nog even de uitspraak van Joop van Riessen plaatsen die de PVV en zijn kiezers wil deporteren en laten vergassen. En wel op Facebook. Deze is trouwens ook te vinden op YouTube onder de naam van Joop van Riessen. Hij had ook berecht en bestraft moeten worden en wel met een veel strengere straf dan Raffi, maar de linkse nazi’s als van Riessen, Spekman en Samsom worden door de smerige rooien bij het OM en de rechterlijke macht overal van verschoond. Het lijkt hier Amerika wel.

  Geliked door 1 persoon

 21. Joshua zegt:

  Krijgen die moslim ratten ook een boete als er gezegd wordt wij gaan alle kaaskoppen doden?
  En zoveel meer van die uitspraken ook van hooggeplaatste nlders waar niets aan gedaan wordt.
  Nederland is een slangenkuil geworden vol van addergebroed door moslims en knuffelaars in de samenleving en toe te laten in het rechtsysteem!!

  Like

  • elisah zegt:

   Die uitspraak dat alle kaaskoppen dood moeten, is gefilmd door die aso-vlogger, daar is dus bewijsmateriaal van. Heeft iemand daar al aangifte van gedaan?

   Like

 22. Republikein zegt:

  Bolhaar&Co weten ook wel dat het niet altijd gaat om Henk Lul en Ingrid Kut.
  Bij bewijs van deskundigheid wordt je weggeschuffeld.
  Bij een voorgesprek met aankomende juristen en het daaropvolgend “betoog”met een beffer, zodanig dat het schaamrood zichtbaar is, en dan nog je onrecht uitspreken.
  Zulke dingen gebeuren.
  Kennis van het leven staat niet op de rol.
  Einde gesprek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s