Het net sluit zich . . .

screenshot_32

(Door: Theresa Geissler)

Vandaag, 12 oktober 2016, namen wij kennis van het oordeel van de Utrechtse rechtbank inzake het proces tegen Raffie Chohan. Menigeen, die 14 dagen eerder bij deze zaak aanwezig was geweest, had die middag reeds de rechtszaal met niet al te optimistische voorgevoelens verlaten en die voorgevoelens, jawel, bleken reëel: de eis was geweest: € 1000,- boete, waarvan de helft voorwaardelijk. Het vonnis: € 800,- boete, waarvan, eveneens, de helft voorwaardelijk…… Om méér dan één reden betekent dit vonnis een kláp voor het recht van de Nederlander op vrijheid van meningsuiting:

Let om te beginnen op de mate waarin het vonnis de oorspronkelijke hoogte van de eis benadert: Raffie was nooit eerder, op welke grond dan ook, veroordeeld. Tóch bleek dit feit niet afdoende om hetzij de zaak te laten resulteren in een geheel voorwaardelijke strafoplegging, al dan niet vergezeld van een ernstige waarschuwing, hetzij in halvering van de eis, hetgeen in dit soort gevallen eerder vaak genoeg voorgekomen is en nóg voorkomt. Men kan bijna spreken van het tegendeel: Hoewel het niet tot honorering van de maximale eis kwam, ging de rechtbank toch in zoverre mee in de vordering van het OM dat het vonnis dichter wèl dan níet in de buurt van die maximale eis kwam te liggen.

En dat, waarde lezers van E. J. Bron, is om meer dan één reden een kwalijke zaak! Want wij hadden al eerder vastgesteld dat alleen al het feit dat het OM deze zaak überhaupt aanhangig heeft durven maken, zonder ook maar één aanklacht van deze of gene “gedupeerde”, al ongehoord wás. Een dergelijke gang van zaken maakt elk proces bijna automatisch tot een politieke aangelegenheid, wat het in een rechtsstaat feitelijk helemaal niet zou mogen zijn! Zelfs aan de beide Wilders-processen lagen aangiften van derden ten grondslag, hoezeer die bij nader inzien ook op onoorbare wijze blijken te zijn gemanipuleerd. Maar daarvan was in de zaak tegen deze dappere vrouw van meet af niet eens sprake! Ergo is de conclusie gemakkelijk te trekken dat het zuiver de wens van het OM, dus de overheid, was, dat Raffie het zwijgen werd opgelegd: dat de strafmaat uiteindelijk hoger uitviel dan in diverse vergelijkbare gevallen, aldus de rechtbank, had onder meer te maken met het feit dat de uitspraken, waarom het ging in het openbaar, tijdens een demonstratie waren gedaan en dus als ‘propaganda’ konden worden aangemerkt, terwijl de rechter tegelijkertijd liet weten het Raffie kwalijk te nemen dat ZIJ NOG STEEDS TOESPRAKEN HIELD! En déze motivering, geachte lezers van E.J. Bron, doet werkelijk de deur dicht!

Strikt genomen kan dit gezien worden als een regelrechte inperking van het recht om te spreken, het recht om te demonstreren, kortom: van het vrije woord. Zelfs zónder dat hiertoe zelfs verzócht was door middel van een aangifte! En de enig denkbare reden voor het zetten van deze ongehoorde stap is, dat is inmiddels zonneklaar, de plannen van de EU betreffende de desastreuze massa-immigratie en de islamisering van de samenleving geen strobreed in de weg te leggen! Die samenleving begint zich hiertegen te verzetten, dús, oordeelt men blijkbaar, moet zij tot zwijgen worden gebracht. En wel vóór de moslims dit bewerkstelligen, teneinde te voorkomen dat té veel argelozen voortijdig uit hun slaap-der-onschuldigen zouden worden gewekt…. Het zelfbewustzijn van de Nederlandse burger dient te worden gebroken en de vrijheid van meningsuiting daartoe te worden ingeperkt MET DE NEDERLANDSE RECHTSPRAAK ALS WILLIG INSTRUMENT! Wij zagen dit al tijden van tevoren aankomen en thans staan wij er oog in oog mee. Bange voorgevoelens worden werkelijkheid; het net sluit zich…..

Raffie, die boete, het deel van het vonnis waar jij het meest voelbaar mee geconfronteerd wordt, is niet het ergste: ik weet zeker dat allen, wier strijd jouw strijd is, het nodige kunnen doen om díe pijn voor jou te lenigen – zo je al niet in beroep mocht gaan. Maar dat andere aspect dat, behalve jou, de hele Nederlandse samenleving treft…. dát is een mate van onrecht, een aanslag op het vrije woord, die wij niet met lede ogen kúnnen en mógen aanzien! Het laatste woord over deze kwalijke ontwikkeling is nog niet gesproken!

screenshot_33

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", burgermoed, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

45 reacties op Het net sluit zich . . .

 1. Bravo, Bert! Prima idee, die afsluitende foto van het van Randwijck-monument: Dat was een paar maanden geleden ook het doel van onze “middagwandeling” -Met Ingrid en D.G. Neree.
  https://ejbron.wordpress.com/?s=Met+%22Frik%22+
  Dank je!

  Geliked door 2 people

 2. Bas zegt:

  Met deze beslissing laat het OM (namens de regering) hun onmacht zien in deze kwestie. Artikel 7 van de grondwet is uitgeschakeld om de vermeende veenbrand die kennelijk woedt te kunnen blussen. Niet alleen een pijnlijke beslissing voor die mevrouw, ook voor de vrijheid van meningsuiting.

  Geliked door 1 persoon

 3. Perfide Albion zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/02/15/voor-alle-twijfelaars-besluitelozen-onwetenden-en-diegenen-die-nog-steeds-denken-dat-de-islam-een-religie-van-de-vrede-zou-zijn-koranverzen-die-al-1400-jaar-lang-van-mohammed-to/

  Voor de schoften van deze sharia-rechtbank die menen vandaag “recht” gesproken te hebben. Deze rechtspraak heeft zo geen zin meer. Deze rechters hebben zich al bekeerd tot de islam of men ziet zelf niet dat er een balkje in het oogje van het OM zit. Dat smerige OM. Die knechten van allah..

  Geliked door 3 people

 4. Harry zegt:

  Weet niet of de advocaat voor het afgesproken bedrag in hoger beroep wil gaan en of daar momenteel ook nog weer kosten aan dat hoger beroep verbonden zijn .
  Maar het zou een uitgesproken gelegenheid zijn om het OM en de kantonrechter eens flink op hun nummer te zetten .
  Hoger zal de boete zeker niet uitvallen , ( het was ongeveer wat ik verwachtte ) , iets minder dan de helft .
  Een nieuwe zal waarschijnlijk lager uitvallen , misschien helemaal niks , maar niet hoger , schat ik .
  Indien wél , betaal ik het verschil bij .

  Heb dat zelf ook een keer gedaan en dat is prima uitgepakt . Je kunt die lagere “rang” dan ongestraft de grond in trappen en belachelijk maken .
  De rechter krijgt dan het gevoel dat je hém wél serieus neemt en de lagere niet .
  Maar dan moet je ook wél de publiciteit zoeken .

  Verder meen ik dat @ Wauso enige tijd geleden na de eis van het OM een prima reactie gegeven heeft , misschien nuttig om dat nog eens te bestuderen , in geval van verder procederen .

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Wat betreft eventuele gemaakte of nog te maken proceskosten: Raffie hoeft maar een seintje te geven en ik start voor haar een fondsenwerving op de site. Over dat geld hoeft ze zich geen zorgen te maken. Dat weet ze!

   Webmaster

   Geliked door 3 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    ZOGAUW DIE FONDSENWERVING GESTART IS BEN IK VAN DE PARTIJ!

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • M.A.L. Sion zegt:

    Ik heb al op bescheiden wijze bijgedragen aan de kosten en ben bereid het dubbele bij te dragen indien nodig voor een hoger beroep. Dit mag niet zomaar passeren. Het gedrag van het O.M. is de Nederlandse Staat onwaardig. Bij een hoger beroep is Raffie de eisende partij. In dat geval moet ze ook de proceskosten in het geding betrekken. Laat het O.M. zelf maar de kosten dragen voor dit misplaatst gedrag.
    malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

   • Ben zeker wederom van de partij, mocht Raffie dit willen opstarten. Heb haar dit per sms verstuurd gister en vandaag, dat wij haar steunen en bij het willen opstarten voor oproep centjes ze dit moet doorgeven. Ze denkt erover in Hoger beroep te gaan, immers het gaat niet alleen meer om Raffie maar om het vrije woord. Ze overlegd met haar advocaat vandaag. Ze zou me op de hoogte houden. Dan horen jullie, of van mij, of van Raffie zelf of via Bert Bron die Raffie dan benaderd .

    Like

  • Hoor net van Raffie dat ze in hoger beroep gaat en het mag op FB gezet worden ( neem dus aan ook hier). Had haar de link van Peter Rissing doorgegeven betreffende de uitspraak. Dank Peter!

   Like

 5. Juan Pan Blanco zegt:

  Lieve Theresa. Bijzonder goed geschreven artikel. Vooraleer ik reageerde heb ik bewust tien minuten gewacht, want ik kookte innerlijk van woede en was verlamd door zoveel onmacht. Wat precies onze “leiders” beweegt om een dergelijk onrechtvaardig systeem door onze strot te douwen is mij een raadsel, echter dé drijfveer is uiteindelijk altijd geld. Dat onze vrijheid zomaar afgenomen wordt is zeer beangstigend. Wat nog veel beangstigender is is dat het volk wel onder een soort hypnose stilzwijgend blijft instemmen.. Ik ben bang, woedend, onmachtig … ik ben alles maar uiteindelijk ben ik niks… vluchten voor “vluchtelingen” ??

  Geliked door 3 people

 6. Tistochwat zegt:

  Ik haat het om te zeggen, maar “wen er maar aan” zal ook hier van toepassing zijn.
  Dat is vreselijk, want normale mensen KUNNEN niet wennen aan de islam.

  Er is geen enkele realistische verklaring te bedenken voor het OP ALLE TERREINEN faciliteren van de mohammedaan. Het is werkelijk O N B E G R IJ P E L IJ K!

  Tenzij dit erachter zit en daarvan moeten de Bilderbergers op de hoogte zijn:

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat: 22.12. uur, op 12/10. Ik vind het zeer aannemelijk, Tistochwat. Bilderberg, NWO en de ILLUMINATI, een duivels plan! De DUIVEL is hun GOD! En de islam is onderdeel van het duivelse complot. Chaos is het kenmerk van satan, hij is de diabolo, de verdeler bij uitstek. Samen met het socialisme, en de politieke elite, wordt deze NWO ons door de strot geduwd.

   Like

 7. Theodoor zegt:

  Je kunt het haast niet geloven maar Nederland is Nederland niet meer.
  De leiders weten geen raad met de door hen geschapen situatie.
  Rest oorlog, er wordt hard aan gewekt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Juan Pan Blanco zegt:

  @Tistochwat .. Het is duidelijk een schoftige samenzwering van een nieuwe wereldorde, hier zitten de allerrijkste van de wereld achter, de kleur is bekend is door schijnprocessen zoals deze. Zelfs onze politici zijn “zwaar gechanteerde” marionetten. De Duitse Nazi’s van destijds zijn brave jongens in vergelijking met deze Schoften. Ze zijn niet islamofiel, maar door hun devote geloofsovertuiging zijn ze gemakkelijker te manipuleren. Mohammedanen roepen wel luidkeels Allahu Akbar maar ze stellen zichzelf niet teveel vragen .. en da’s nou net wat de nieuwe werelorde wil. Wij stellen ons vragen en we worden stapje voor stapje achteruitgezet, als er chaos komt mag de Euronazipartij ons terechtstellen… zijn ze van die vervelende mensen met een eigen mening verlost

  Geliked door 1 persoon

 9. joopklepzeiker zegt:

  Prima stuk werk , ere wie ere toekomt.

  Geliked door 1 persoon

 10. joopklepzeiker zegt:

  Zijn er nu nog mensen die mee willen tekenen met die giga aanklacht tegen de regering en nog veel meer, en deze aanklacht bij dit soort rechters willen neerleggen ?

  Geliked door 2 people

 11. dees zegt:

  Triest als je de feiten benoemd de rechter je veroordeeld.
  Ik geloof allang niet meer in de “rechtstaat”
  Rechters laten mijn te vaak hun oren hangen naar de politieke-correctheid.
  Te vaak wordt er geen recht gesproken naar de wet maar naar de persoonlijke opvatting van de rechter(s).

  Geliked door 1 persoon

 12. Reint Meijer zegt:

  Wat betreft de uitspraak van de rechter dat hij het haar zeer kwalijk nam dat zij nog steeds hem onwelgevallige toespraken hield, is het zeker de moeite waard om in Hoger Beroep te gaan want de rechter was bevooroordeeld, partijdig en nam geen onafhankelijke houding aan.

  Geliked door 3 people

 13. ildiko zegt:

  rechters???? oh nee, als de waarheid wordt beboet, dan de recht hier VER TE ZOEK.

  Like

 14. Prima verwoord Theresa, zo is het! Raffie zou vandaag haar advocaat bellen en overleggen.

  Like

 15. bedonderde burger zegt:

  Ik wist dit al, vrijheid van meningsuiting bestaat niet meer als de mening niet overeenkomstig is aan politieke eisen, Onderstaand gaat over een advocaat die enkele maanden geleden is geschrapt omdat hij te kritisch was ten aanzien van de gerechtelijke macht en de politiek in zijn functie als advocaat van het proces tegen de staat inzake kernbewapening.
  Als advocaten al worden afgestraft en monddood gemaakt hebben gewone burgers bijna helemaal geen recht op spreken meer. We leven in eenzelfde gevaarlijke tijd als voor WO2,
  En net als toen wenst de meerderheid blind en doof te zijn, tot het te laat is.

  Meindert Stelling maakte als advocaat gebruik van de vrijheid van meningsuiting. Hij bekritiseerde rechterlijke beslissingen die onmiskenbaar ingingen tegen de waarheid en de wet. Ook uitte hij kritiek op de handelwijze van tuchtrechters en de deken van de Haagse orde van advocaten. Dat werd hem niet in dank afgenomen. De deken diende een klacht in bij de Raad van Discipline in Den Haag en streefde naar de verwijdering van Stelling uit de advocatuur. De Raad volgde de deken in diens opvatting en besliste op 21 maart 2016 dat Stelling van het tableau wordt geschrapt.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   En zo worden advocaten dus geheel nutteloos in dit soort zaken , had ik dat al niet eerder opgemerkt ?

   Er zou dus een Pegida afdeling rechtsbijstand voor dit soort gevallen moeten komen bestaande uit deskundigen maar geen advocaten, want die willen echt niet meer hun vingers branden .
   Zo een afdeling behoord nu eenmaal bij een organisatie als Pegida wat ik dan ook al als advies had aangegeven hier op dit blog

   Zeg maar samen op het veld en samen in de rechtszaal !

   Eenheid maakt macht was het spreekwoord toch ?

   En het zou het vertrouwen in de Pegida organisatie doen toenemen , je gedekt voelen door een organisatie geeft de protesterenden een veiliger gevoel .

   Geliked door 2 people

 16. danny zegt:

  Duidelijk een uitspraak van de demonen 66 rechters.
  Ze willen de feiten niet onder ogen zien. Das duidelijk.

  met de vrijheid van meningsuiting nemen deze rechters een loopje.
  Vroeg of laat, komt, boontje om zijn loontje, ook voor deze dhimmi rechters.
  Ergens weten deze gluiperd rechters dat ook wel.
  Te tof doen , gaat deze dhimmi rechters ook duur komen te staan.

  Like

 17. BertG. zegt:

  Ik denk dat wij nog veel meer van dit soort politieke rechtbank zaakjes voorbij zullen zien komen.
  Willekeurige reageerders die 1 voor 1 aangepakt worden waarvan ze weten dat deze niet de langste adem zullen hebben om maar te blijven procederen b.v.
  Totdat iedereen een uiterst voorzichtig taal gebruik zal gebruiken waarin elk woord eerst zorgvuldig zal worden afgewogen op een weegschaal.
  Om zo heel langzaam de gehele bevolking het zwijgen op te liggen.
  Of je moet genoeg geld hebben om hier steeds maar weer opnieuw tegenin te kunnen blijven gaan.
  Iets wat voor de gemiddelde Nederlander niet mogelijk is en zich er dus maar bij neer zal leggen op straffe van geld boetes, gevangenis, ontslag, woning uitzetting enz………
  Kortom een complete demonisering van de mondige bevolking.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Daarom moeten we naar een vorm van crowdfunding , Bert .
   Ik weet niet hoe de teller er nu voorstaat wat betreft de financiën voor de rechtzaak , maar het laatste bericht ( dat ik gelezen heb ) was dat er iets meer dan de helft van het benodigde geld opgehaald was .
   Vele duizenden lezers bivakkeren hier , als iedereen vijf euro stort , kan ze eindeloos door procederen .
   We laten het hier zelf ook behoorlijk afweten , ben ik bang .
   Ons landsbelang moet kennelijk maar door een ander gefinancierd worden .
   Ik word er een beetje moedeloos van .
   Een beetje op een toetsenbord zitten vingeren is goedkoop , de knip trekken doet velen pijn .
   Jammer hoor , dat ook “wij” het hier weer af laten weten .

   p.s. , om gemekker te voorkomen , ik heb mijn bijdrage geleverd .

   Geliked door 1 persoon

 18. ieznogoedh zegt:

  Kwalijk vonnis.
  Maar verder zit het met de vrijheid van meningsuiting wel goed in Nederland.
  Je mag immers zonder door het bepaald zeer onpartijdige OM te worden vervolgd, toch rustig zeggen dat Geert Wilders “gemold” moet worden en dat diegenen die op de PVV gestemd hebben Nederland uitgegooid moeten worden omdat ze niet passen in de Nederlandse samenleving.

  Uiteraard passen al die ingestroomde mislims wel perfect in de Nederlandse (en Europese) samenleving. Dus kunnen die kwalijke PVV’ers met een gerust hart worden uitgeruild tegen een veelvoud van aanhangers van de religie van vrede en verrijking.
  Ik ben dan ook zo’n kwalijke Nederlander die liever zonder de mislamitische vrede onverrijkt gebleven was.

  Geliked door 3 people

 19. Lee zegt:

  Wanneer worden de rechters in Nederland onrechters genoemd? Die term is meer dan terecht. Ik word hier zo schijtziek van. En dan raar opkijken als de burgers het recht zelf in handen nemen. Gek hè?

  Like

 20. mahoog zegt:

  Deze linkse rechter gaat gevaarlijk lijken op die nazirechter die studenten de kop liet guilioteren omdat ze pamfletten op scholen verspreiden….nú nog een boete,straks gevangenis en erger.Jullie kunnen er op wachten!!

  Geliked door 1 persoon

 21. Tom Hendrix zegt:

  Respect Theresa, prima verwoord. En hiermede is terecht bewezen, dat onze zogenaamd RECHSTAAT totaal kapot is. De scheiding der machten, is hierbij door LINKS en de Politiek-correcte elite bewust, kapot gemaakt. Montesqieu draait zich om in zijn graf! Scheiding der machten, zoals bedoelt: 1. De wetgevende macht, 2. De uitvoerende macht, 3. De rechterlijke macht. En de rode linkse ploerten van het OM, hebben zich zomaar ook, tot wetgevende macht verklaard. En deze vuile gore verraders durven over BANANENREPUBLIEKEN te spreken. Wat is NU Nederland dan! Kots!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s