De Saoedische prins Al-Waleed bin Talal: “De Palestijnen moeten een einde maken aan hun bezetting van het historische Joodse land in Judea en Samaria” (de Westelijke Jordaanoever)

screenshot_52

(Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Saoedi-Arabië is financieel vindingrijk als het erom gaat de Palestijnen te helpen permanent te midden van hun Arabische broeders te wonen.”

Riyad – Volgens de Saoedische krant al-Watan heeft de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal (foto) opnieuw verbazing gewekt in Saoedische politieke kringen, toen hij zijn niet aflatende steun voor ‘de Joodse staat’ aankondigde en de halsstarrige weigering van de Palestijnen om de ‘historische feiten’ te accepteren een dreun verkocht.

“Haal alstublieft geen dingen door elkaar, ik ben zelf een vurige islamitische Arabier, dus kan ik mijn mede-geloofsgenoten niet verraden, maar dit moet mij er niet van weerhouden om de waarheid te zeggen en de waarheid kan zichzelf niet aan mijn Arabische broeders bekend maken, tenzij iemand ermee begint om hen de ware geschiedenis te onderwijzen en al die totaal misleidende dogma’s uit te wissen die in hun ziel zijn gekrast”, citeerde al-Watan de Saoedische prins die, zoals gezegd, een mediamagnaat is.

“Ik heb ontelbare onpartijdige boeken en artikelen over het Jodendom en het joodse volk bestudeerd en ik kan geen oprechte moslim zijn als ik negeer wat God heeft geschonken aan de profeet Abraham (vrede zij met hem), toen de Almachtige alle landen die Abraham zag voor altijd aan hem en zijn nakomelingen gaf, daarom bezetten de Palestijnen in moreel opzicht het historische Joodse land in Judea en Samaria en de westelijke oever van de rivier de Jordaan onrechtmatig”, zei het pro-Israëlische Saoedische fenomeen.

Ik zeg niet dat de overgrote meerderheid van de Palestijnen verraderlijk is, voegde Prince bin Talal eraan toe, maar het is een vaststaand feit dat velen van hen als het erop aankomt regelmatig van gedachten veranderen. De Palestijnen klagen altijd en jammeren over het Israëlische onrecht, maar ik heb rapporten die zeggen dat Palestijnse bouwbedrijven het Israëlische leger voorzien van materieel en beton om een scheidingsmuur te bouwen; ik heb ook minachting voor een aantal Palestijnen dat ergerlijk halsstarrig is, maar het Koninkrijk Saoedi-Arabië is financieel vindingrijk en ik kan garanderen dat Riyad hen [de Palestijnen] zal helpen om permanent te midden van hun Arabische broeders te wonen.

Bron:
http://awdnews.com

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t Aukina D.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", gezond realisme, Israël, Joden, Jodendom, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

37 reacties op De Saoedische prins Al-Waleed bin Talal: “De Palestijnen moeten een einde maken aan hun bezetting van het historische Joodse land in Judea en Samaria” (de Westelijke Jordaanoever)

 1. Marc zegt:

  Wat gebeurt hier?

  Liked by 1 persoon

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Yep, de Joden hebben iets van die zandbak gemaakt toen begonnen de palestijnen te janken dat “hun” land werd ingepikt.
  Wel sympathiek van die theemutsmuzelman om de waarheid te vertellen.

  Like

 3. Pingback: De Saoedische prins Al-Waleed bin Talal: “De Palestijnen moeten een einde maken aan hun bezetting van het historische Joodse land in Judea en Samaria” (de Westelijke Jordaanoever) – Fenixx.org

 4. Mary zegt:

  Oh nu dat wil onze regering en b.v. van Agt en consorten toch niet weten. Waar haalt deze prins het lef vandaan om precies tegen de stelling van de EU, VN, en de Nederlandse regering (op Wilders na) te beweren dat het Joods grondgebied is, nou misschien wel omdat dat zo is. Dat betekent dus dat of de EU, VN en Nederlandse regering te stom zijn voor woorden (zeer waarschijnlijk) of ze wilde die zoveelste leugen (dat de Palestijnen er recht op hadden) de bevolking doen geloven (ook zeer waarschijnlijk). Fijn dat er nota bene een hooggeplaatste Arabier de EU, VN en de Nederlandse regering op de vingers tikt dan is waarschijnlijk het probleem daar snel opgelost, dat bovenstaande zwaar voor schut staan vinden wij zeer vermakelijk. Dank U.

  Liked by 2 people

 5. ildiko zegt:

  ik ben een beetje gerustgesteld.

  Like

 6. joga zegt:

  De wonderen zijn blijkbaar toch de wereld nog niet uit, maar dat zal dan niet meer lang duren, wanneer het aan Obama-Clinton ligt. In ieder geval hulde voor deze Saudi, die zo blijkt van het vele lezen wel wijs (en realistisch) is geworden. Ben benieuwd of we nog horen hoe hij om het leven is gebracht op bevel van zijn koningshuis en wanneer.

  Liked by 2 people

 7. BigLJohn zegt:

  En dat beweert een Saoedische Prins ? Als de vos passie preekt, boer pas op je kippen !

  Like

 8. Laten we hopen dat dit geen droom is, maar werkelijkheid. Daar valt je mond toch van open.

  Like

 9. Jan Wandelaar zegt:

  +++ The U.S., Britain, Germany, Holland, Lithuania and Estonia voted against the resolution +++

  UNESCO

  http://www.wsj.com/articles/unesco-draft-resolution-raises-israels-ire-1476387326

  ++++++++++++++

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  De Palestijnen kunnen hun gejeremeneer over bezet Palestina al 50 jaar en meer volhouden omdat ze door de westerse anti-Israél lobby jaarlijks voorzien worden van miljarden aan subsidies. Al deze verkwiste miljarden hebben de volle instemming van vele ngo’s, politici en privé mensen van voornamelijk linkse snit. Bij al deze miljarden waarvan een substantieel deel uitgegeven wordt aan Palestijnse terreur knikt de Israël hater dat het goed is terwijl dezelfde israël hater met name in Nederland alles uit de kast haalt een schamele 100 Euro meer in de maand AOW voor holocaust overlevenden te bestrijden. Holocaust overlevenden die hun laaste jaren toevallig in Samaria en Judea slijten.

  https://opiniez.com/2016/06/19/felicitaties-voor-asscher/

  https://opiniez.com/2016/10/13/2-de-activistische-advocaten-van-prakken-doliveira/

  Like

  • Anna zegt:

   Helemaal eens en juist mede vanwege het geld houden ze hun gejeremieer vol………. Zakken met geld wat veelal in de zakken van de leiders verdwijnt……….
   Als deze geldstroom stopt dan gaan ze pas echt vechten…. Als ze dat al kunnen….
   Nu vinden ze het wel prima zo….

   Like

 11. Michael Jacobs zegt:

  AWDnews is, mild uitgedrukt, een onbetrouwbare bron.

  Like

 12. Jade zegt:

  Die arabieren hebben nog zo`n mooi tentenkampje…
  Daar kunnen die Palestijnen zo naar toe.
  Ik zeg: Doen…

  Like

 13. ptt zegt:

  De geschiedenis leert ook dat Joden en christenen al veel eerder Arabische gebieden bevolkte dan de moslims. Dus de Arabische gebieden teruggeven aan Joden, christenen en polytheisten.

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Maar de geschiedenis leert ook dat Indianen al veel eerder Amerikaanse gebieden bevolkten als Europeanen.
   Dat de Almachtige alle landen die Abraham zag voor altijd aan hem en zijn nakomelingen gaf, geloven ze ook alleen in het overreligieuze Midden-Oosten.
   De Joden mogen van mijn part de westelijke jordaanoever hebben, omdat ik van mening ben dat een land slechts aan een volk toebehoort zolang ze het, evt met behulp van hun vrienden, kunnen verdedigen tegen nieuwkomers, en dat is in dit geval duidelijk niet gelukt. Bovendien moeten wij hier ook opschuiven voor nieuwkomers, moslims bovendien, en nog geen klein beetje.

   Like

   • nuchter zegt:

    Als we de bijbel mogen geloven, hebben de joden Israël zich met geweld en genocide toegeëigend dus zijn zij feitelijk ook bezetters.

    Like

 14. Republikein zegt:

  Asjemenou.

  Like

 15. Pieter zegt:

  He rijke prins carnaval met je gekke hoofdtooi, geef ze een stuk woestijn in Saoedie-Arabie dat ze kunnen ontginnen.
  Wedden dat ze er niets van bakken.

  Liked by 1 persoon

 16. Reint Meijer zegt:

  De Arabieren hebben plotseling steun nodig en wellicht van Israel in de vorm van militaire hulp tegen de Houthis in Jemen dat een bondgenoot van Iran is. De Arabieren hangt een handelsboycot boven het hoofd van de Amerikanen nu een Amerikaanse oorlogsbodem is beschoten door (wellicht) Houthi-rebellen. En dan is het paaien van Israel wel zo handig.

  Like

 17. fleckie zegt:

  Ergens heeft die SAOUDIER. wel gelijk.: Toen de Joden voor behoorlijk veel dollars!!! VERAARLOOSD LAND!! van grootgrondbezitters(o.a.Egyptenaren, die het van te voren van bedoeïenen goedkoop ‘overgenomen’ !!. hadden)… …gekocht hadden, en begonnen te ‘ontginnen’, begonnen uit omringende landen binnendringers zich ‘kenbaar’ te maken, ( men had in de gaten gekregen dat er door ‘noeste arbeid land ontwikkeld werd, MET vanzelfsprekend zeer goed resultaat! ….. waarop men eventueel kon MEELIFTEN, …ervan profiteren dus!.(DAT wist/ realiseerde men zich WEL…..JODEN ..BOUWEN.. ALTIJD!!!…OPNIEUW…WEER…OP!!)

  Like

  • delamontagne zegt:

   Als ze toen al de Staat Israël hadden kunnen stichten, was al die erna komende ellende met de z.g.n. Palestijen er ook niet geweest…………

   Like

 18. Henk.V zegt:

  Ik betwijfel of deze Saoedische ”proIsraël” geluiden echt iets met sympathie voor de Joden te maken heeft. Saoedi Arabië heeft een vijand waar zij al jaren doodsbang voor zijn, omdat die militair veel sterker is: Iran. Dat land wil Saoedi-Arabië inderdaad van de kaart vegen, omdat in de Shií’itische, Iraanse ogen in dat land een verkeerde opvatting over de islam bestaat.
  Ik wijs erop dat meer dan een jaar geleden door ”Ri’aad” aan Israël een vrije doortocht voor vliegtuigen werd aangeboden die drie dagen zou duren. Daarbij hoopten de Arabieren dat de Israëlische luchtmacht de Iraanse kerncentrales zou vernietigen.
  Obama weerhield Israël van die aanvalsplannen en de aanval vond niet plaats….

  Saudi-Arabië weet het maar al te goed : zhet land is maar onder EEN paraplu echt veilig, onder de Israëlische….:-)

  Liked by 1 persoon

 19. 4sjun zegt:

  Die Saudi heeft waarschijnlijk goed zijn eigen koran gelezen.

  Soera 5:21
  “O, mijn volk! Ga het heilige land in dat Allah voor u bestemd heeft. Vlucht niet weg (of: keert het niet de rug toe), want u zult zeker als verliezers terugkeren” Dit zegt de profeet Moussa (Mozes) tegen zijn volk, de kinderen van Israël. Het woord ‘bestemd’ is een vertaling van het Arabische katab, een sterk gebiedend woord, dat dwang, orders en de bestemming van het lot impliceert.
  .
  Als Allah het heilige land aan de Joden “katab” (dus: volgens bevel geeft), dan is het van hen, tenzij het elders ontkracht wordt. Ik heb nog geen ontkrachting daarvan in de Koran gevonden. Daarom moeten Palestijnen, islamisten en hun neomarxistische studeerkamerbondgenoten niet menen het beter te weten dan Mohammed. Shirk zou maar zo op de loer kunnen liggen.

  Like

 20. fleckie zegt:

  ……….ANNEXEREN……….NIEUW ISR. WEEKBLAD 14.10.2016…………….De Israelische minister van Onderwijs en partijleider van Habayit Hayehudi, Naftali Bennett, heeft vorige week gezegd dat Israel de Westelijke Jordaanoever moet annexeren. HIj bekritiseerde, zonder namen te noemen, premier Netanyahu om diens positieve opstelling ten aanzien van een tweestatenoplossing en het Israelische Hooggerechtshof om haar uitspraken over illegale nederzettingen in het gebied. HEt Hooggerechtshof oordeelde onder meer dat de nederzetting Amona, gebouwd op Palestijnse privegrond,eind dit jaar ontmanteld moet worden. MAAR, aldus Bennett: ” Ik zal actie ondernemen om deze en andere nederzettingen ge legaliseren……JUDEA en SAMARIA zullen deel uitmaken van het …soevereine ISRAEL en politici noch juristen hebben het recht om het land op te delen”….
  ……….Bennett deed zijn uitspraken bij een herdenkingsbijeenkomst voor ..SETTLER-voorman Hanan Porat. Hij hekelde antinederzettingsgroeperingen met de woorden” die hebben het hart van het volk van Israel in de steek gelaten”. VIcevoorzitter van de Zionist Union en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Livni, reageerde:” Eindelijk legt Bennett zijn masker af. Zijn droom is de nachtmerrie van alle mensen in Israel: een staat met een ARABISCHE meerderheid en voortdurend…gewelddadig conflict”. ……….De Ver.Staten maakten intussen gehakt van het regeringsvoorstel de bewoners van Amona nar Sjevoet Rachel- weer een andere,geplande nieuwe nederzetting-te verhuizen. Zij noemden dit in strijd met Netanyahu’s belofte om geen nieuwe nederzettingen te bouwen op de Westelijke Jordaanoever. <<<<<<<<<<<

  Like

 21. fleckie zegt:

  ………..TRADITIE………..commentaar van hoofdredacteur Nw.Is.Weekblad, 14,10.2016,E.Voet,……
  De. bezopen haat te gen Israel en allies wat Israelisxh is,worst groter en brother.Op zondag twee dagen voor Jom Kipoerr, warden we opnieuw opgeschrikt door een terroristische aanval in Jerusalem. twee menses vonden daarbij de dood, …wat uitgebreid werd gevierd in het drop Al-Ram, waar de aanslagpleger vandaan kwam. In Israel werd de beveiliging zo Blake voor once heiligste drag nog meer opgeschroefd,maar de werelddierendag lijkt zijn schouders op te Haley. …..We weten inmiddels dat die haat afstraalt op Joden buiten Israel. In het grotesque Rose Hasjananummer ion u nog legend dat de Joodse gemeenschap in Berlin groeiende is, mar in die andere grote Duitse stad Munchen, slot Florine Gleib defer Dagon definitive for de deuren van zijn restaurant Schmock. Waarom? …Hij kin de haatuitingen die hem regelmatig ten deel vielen, niet meer an. En Gleob is selfsame gen Israeli, mar een Duitse Jood. Hij had nog geprobeerd amokmakers buiten de demur te Holden met in boodschap in het ram:”Wij down niet mee aan politiek”, mar het mocha niet beaten. …..SCHMOCK ..IS..NIET..MEER………..Het zijn Hellas de Tilden waarom wel even, Mara toch Holden we vast an onze identiteit en tradities, zoals Soekot, het Loofhuttenfeest,dat voor de demur staat. Heft u uw loelav al in huis en staat de soeka ook al? Dan hoped we dat u tied heft voor dit NIW, waar an we blijven schaven, want het Kane altijd better. Zo Zoek u op de Sudra-pagina (30) een niet who gezicht: Leo Mock, en anderen sullen in de komende weken volgen, of meer variation aan te Bren gen in doze rubriek. Wie hebben in Nederland immerse heel wat knappe(rabbijnen)koppen die hun licht over de parasja kunnen laden schijnen. …..Wat ook een tradition is geworden,is de serie ..Ondernemers in de mediene. Jarenlang heeft u kunnen genie ten van nostalgische verhalen over Joodse bedrijven. Doze week nemen win er afscheid van, met als laatste aflevering de legendarische juwelier Dreese. Maar niet getreurd,binnenkort starten we met een nieuwe reeks waar in de mediene in het middelpunt staat……Namens redactie en bestir: nog vele jaren en CHAG. SOEKOT..SAMEACH!<<<<<<<<<<<<

  Like

 22. fleckie zegt:

  …..BDS..tegen ..ASSCHER…..Nw.Isr.Weekblad 14.10.2016…………………Liesbeth Zegveld, …de advocate die activisme tot levensdoel heeft gemaakt, klaagt minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken aan omdat hij AOW- uitkeringen van Nederlanders die buiten de groene lijn van ’67 wonen , blijft uitkeren.’ Aangifte tegen Asscher vanwege AOW aan kolonisten in Israel’,kopte TROUW op 29 September Bowen een artikel geschreven door Monique van Hoogstraten , correspondent voor onder meer de NOS in Israel. Dat de Kop een contradictie in Zich draagt,werd door de redactie over Het hoofd gezien, kolonisten wonen nl. volgens de gedachtegang van velen niet in Israel,maar op de Westbank. Kolonisten in ISRAEL PROPER ( binnen de bestandslijn van 1967 ) bestaan niet. ……………De aanklacht gaat Omar het feint dat Asscher een aantal mensen( minder dan tien) niet op hun AOW-uitkering wil beknibbelen omdat Ze buiten de Groene Lijn van 1967 zijn Gaan wonen.Een verdrag tussen Nederland en Israel zorgt ervoor dat AOW’ers in Israel ook belastingtechnisch voordelig van hun uitkering kunnen genieten. Het gaat bijvoorbeeld over overlevenden van de Holocaust die wonen in Mod’in,een stand die zowel binnen als buiten de Groene ( bestandslijn) lijn is gebouwd. …………….Advocate Zegveld, bekend van haar activiteiten voor de…BDS- organizatie …AL-HAQ( BDS= Boycot, Divest and Sanctions against ISRAEL) ,zag haar kans schoon en sprong meteen op de weigering van Asscher in. Zij diepte een oudere ministeriele wet op en er is nu een enquetecommissie ingested om de weigering van Asscher te onderzoeken als niets minder dan een ambtsmisdrijf. Na de uitkomst van deze commissie mag de Kamer beslissen of de minister wordt vervolgd of niet. Of Asscher door de Kamer zal worded vervolgd, valt zeer te betwijfelen. De kosten die met dit activisme gemoeid .zijn,ook voor de Nederlandse staat,worden in geen enkele media-uiting .genoemd.<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s