Spelletje van kwellende onzekerheid rondom kinderdagverblijf zonder kerstfeest

screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

In een kinderdagverblijf in het Duitse Kassel dient “uit respect voor de overwegend islamitische kinderen” geen kerstfeest plaats te vinden. Deze melding deed de afgelopen dagen de ronde op internet. Maar nu zorgt de plaatselijke persafdeling van de stad voor verwarring met een zigzagkoers.

blick

Geen kerstfeest voor kinderen

Vorige week vrijdag werd bekend dat het kinderdagverblijf “Sara-Nussbaum-Haus” in Kassel geen kerstfeest dient te vieren. Meerdere ouders zouden geklaagd hebben over de omstandigheid dat de leidsters bewust van christelijke rituelen, kerstbomen en kerstverhalen zouden afzien. De reden daarvoor zou zijn dat het bij de meeste kinderen om moslims zou gaan. De stad had op vragen toegegeven dat er de afgelopen jaren al geen feest gevierd was – een beslissing van het plaatselijke kinderdagverblijf. Ook zou er om dezelfde reden geen varkensvlees meer geserveerd worden. Een schok, die voor veel ophef zorgde. Behalve de krant “Österreich” berichtte ook het gerenommeerde tijdschrift “Focus” hier over.

Ja, nee, misschien?

Maar korte tijd later nam de stad de uitlating terug. Er zou wel degelijk een kerstfeest plaatsvinden. Echter: “Er wordt daar geen kerstfeest in de strikte zin van het woord gevierd”, zei een woordvoerder van de stad. Zo zou men afzien van het zingen van christelijke kerstliedjes. Maar ook deze uitlating werd even later weer gerectificeerd: kerstkoekjes, adventsversiering en een adventskrans evenals kerstliedjes. Dat alles zou normaal zijn in het “Sara-Nussbaum-Haus” en erbij horen.

Of deze constante verandering van mening is terug te voeren op gebrekkige interne communicatie of dat het kinderdagverblijf met het oog op de heftige kritiek heeft ingebonden, zou nog wel eens lange tijd aanleiding tot speculaties kunnen zijn. Het echt erge: tienduizenden gebruikers op de sociale media zouden het in tijden zoals deze voor mogelijk houden dat er daadwerkelijk kerstfeesten afgezegd zouden kunnen worden.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, Christendom, christenhaat, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Spelletje van kwellende onzekerheid rondom kinderdagverblijf zonder kerstfeest

 1. tinekevanschagen zegt:

  net zoiets als met orgaandonatie?
  ja…nee… maar…. mits…. tenzij?
  reacties afwachten….en dan toch proberen het erdoor heen te drukken? zo iets……..?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ach, als je er even over nadenkt, kom je tot de conclusie, dat het vrij logisch is, dat dit soort initiatieven vrij algemeen iontstaat in de “softe sector”(onderwijs, zorg) waar men overwegend ‘linksdraaiend’ is, en dermate vervuld van het verlangen de maatschappij te veranderen -pró multikul en cóntra religie, althans: wèsterse religie- dat men constant staat te trappelen van ongeduld op dit soort utopie óók te verwézenlijken en op een gegeven moment, hoopvol, denkt, dat het zover ís. Vervolgens valt dat nogal tegen en blijkt de samenleving de ‘idealen’ tóch minder te delen dan gehoopt. En daar stá je dan, als goedmens……
  Wat de wínkelketens aangaat, vind ik het dan nog weer wat onbegrijpelijker: Die kunnen zulke idealen, normaal gesproken, niet hebben, zou je zeggen…..

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Ik ga haast wensen dat ze daar bij dat kinderdagverblijf “Sara-Nussbaum-Haus” in Kassel een stel horror-clowns uit Nederland en Amerika op af sturen maar dan meer om dat politieke-correcte linkse ongedierte, waaronder de schoolleiding, daar eens goed de stuipen op het lijf te jagen! Wat haat ik dit soort lui, plus de radicale moslims die eveneens dat kerstfeest willen afschaffen, als de pest en anders gooien ze maar gewoon het hele dagverblijf definitief op slot zodat er ook geen moslimfeesten worden gevierd! Dit soort stomkoppen zijn haast een stel clowns geworden waar al helemaal niet om is te lachen en de beroemdste tv-clowns zoals Pipo en Bassie van Adriaan hadden tenminste nog leuke uitspraken zoals: “Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen!” of “Wat er ook gebeurd, altijd blijven lachen!”
  Wie weet is het zelfs een goed idee om deze linkse cultuurbarbaren op hun beurt, in plaats van moslim- of kerstliedjes voor hen te laten afspelen, te laten kijken naar de showprocessen van Roland Freisler, de nazi-rechter, die eveneens in Kassel heeft gewoond waar hij talloze SA’ers fanatiek verdedigde. En als die lui vol schrik alle scheldkannonages van Freisler moeten aanhoren zullen ze al wensen dat ze daar geen kerstliedjes willen afschaffen! Wat mij betreft trappen ze deze mislukte “clowns” onder hun stomme reten Kassel voorgoed uit! “Drommels, drommels en nog eens drommels!”

  Like

 4. Steven zegt:

  Wordt er dan ook geen Ramadan gehouden dan uit repect voor de ongelovigen?

  Geliked door 2 people

 5. Fubar zegt:

  The Express berichtte er ook al over. En ik vertaalde het ietwat grof:
  https://fenixx.org/2016/10/11/duitse-school-verbiedt-kerstmis/

  Like

 6. Feniks zegt:

  De conclusie die hieruit volgt is..
  Christenen worden diep beledigd door..mohammedanen, de volgers van mohammed.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Die Kasselaren doen het wel allemaal zelf. Op verzoek van de moslim graven ze hun eigen graf, en smeken erbij om (op termijn) onthoofd te worden. Dan verdien je het ook niet om te leven. Weerbare mensen die zichzelf als slachtoffer aanbieden aan de Moslims. Zelfs dieren zijn zo gek nog niet om zichzelf te slachtofferen !

  Like

 8. Ja dat is hier ook al zo. Op openbare scholen waar veel moslim kinderen op zitten heet het nu het Winterfeest in plaats van Kerstmis en met Pasen het Lentefeest, Het schiet hier ook al flink op.

  Like

 9. Pieter zegt:

  Hetzelfde als in Zweden, ook daar moet de autochtone bevolking integreren tov de moslims en niet andersom zoals je zou denken.
  Vandaag heb ik een lekkere rochel gegeven op een moskee terrein.
  Hehe, dat luchtte op.

  Like

  • Golden Girl zegt:

   Pieter, wat ook lekker oplucht misschien paar liter benzine en een aansteker meenemen
   en Marian, dus kerstmis en pasen mag ook al niet meer zo benoemd worden? belachelijk

   Like

 10. ieznogoedh zegt:

  Kinderdagverblijf. Merendeel mislimische kinderen?
  Waarom. Mislims werken over het algemeen niet en hun broedovens al helemaal niet. Er is dus geen enkele reden dat mislimische kinderen in een kinderdagverblijf zitten. Het is natuurlijk wel zo dat het toch door de Duitse belastingbetaler moet worden opgehoest, dus een waar mislim pikt ook dat graantje even mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s