Duits op het schoolplein? Discriminatie!

screenshot_67

(Door: Lukas Steinwandter – Vertaling: E.J. Bron)

Wat is het verschil tussen Duitse en oorspronkelijk uit Turkije afkomstige kiezers? De laatste staan op de aan hen gedane verkiezingsbeloftes. En wel luidkeels. Actueel voorbeeld is de Turkse bond in Berlin-Brandenburg (TBB). Met een puur heersersgedrag eist de vereniging dat de mogelijke regeringspartijen “opdracht” moeten geven aan de onderwijsinstellingen om geen plicht tot het gebruik van de Duitse taal op schoolpleinen in te voeren.

Junge Freiheit

Logisch, want per slot van rekening zouden alle drie partijen voor de verkiezingen hebben ingestemd met “bijna alle eisen van de TBB”met betrekking tot een gelijk behandelende en participatieve Senaat-politiek. De afschaffing van de plicht tot het gebruik van het Duits is niet het enige twijfelachtige punt.

De toekomstige Senaat zou o.a. opdracht moeten geven tot een onderzoek “dat het op de Berlijnse scholen ingezette lesmateriaal onderzoekt betreffende discriminerende, migratie-vijandige inhouden.” Bovendien zouden werknemers in openbare dienst “op de eerste van de islamitische feestdagen” vrij moeten hebben, het optiemodel bij het staatsburgerschap zou afgeschaft moeten worden en de “Racial Profiling” bij de politie zou verboden moeten worden.

Met verplicht Duits naar succes

Scholen zijn in multiculturele steden zoals Berlijn geen bolwerken van het doorgeven van kennis, maar culturele agglomeraties, waarin zich problemen concentreren. Daar zijn ouders, die geen gesprek kunnen hebben met de leerkracht, omdat ze geen Duits spreken. Daar zijn leerlingen, die zich aaneensluiten tot klieken, afhankelijk van het feit welke immigratieachtergrond ze hebben. En ook anderen, die door hun medeleerlingen gepest worden, omdat zij deel uitmaken van een minderheid.

Zo´n school, waarin ongeveer 90% van de kinderen buitenlandse wortels heeft, is de Herbert-Hoover-Realschule in het stadsdeel Wedding. Elf jaar geleden had de leiding van de school het idee om Duits als verplichte taal op het schoolterrein in te voeren. Leraren, ouders en leerlingen besloten op een schoolbijeenkomst “op ieder moment en overal Duits te spreken”.

De beslissing was zó succesvol, dat ze door andere scholen werd overgenomen. Want de tussenbalans was positief. “Meer leerlingen halen hun eindexamen, meer leerlingen vinden een stageplaats en er gaan meer naar het gymnasium”, schetst directeur Thomas Schumann. De Hoover-school behoort inmiddels tot de meest begeerde scholen van Berlijn.

Essentiële groep kiezers

Dat betwist de TBB niet. Duits spreken op een Duitse school? Kan niet, dat is discriminerend. Vrije programmatische handhaving van de desbetreffende schoolleiding? Niet met de vereniging. En per slot van rekening moet men zich aan verkiezingsbeloftes houden. Dat dit niet zo is, weet iedere kiezer en dat weet ook iedere gekozene. Daarom leggen de partijen na de verkiezingen hun verkiezingsbeloftes bewust naast zich neer.

Hoe zou het zijn wanneer de Senaat de zaak eens zou omdraaien: dat hij van de TBB matiging en terughouding zou eisen. De politici zouden daar zeker niet aan het kortste eind trekken. Maar ze zullen het niet doen. Mocht er, zoals valt te verwachten, een rood-rood-groene regering in de deelstaat aan de macht komen, dan zal de Senaat niet lang nadenken of hij de eisen van de Turkse lobbygroep aanvaardt. Het rood-groene trio politieke partijen kan het per slot van rekening niet stellen zonder deze groep kiezers.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Lukas Steinwandter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “delamontagne”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Berlijn, Communisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, discriminatie, Duitsland, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Duits op het schoolplein? Discriminatie!

 1. OphEUffen zegt:

  De verrijkers mogen dat vinden. Zover ga ik nog mee. Maar pleur dan ook op naar uw Heimat. Zoniet weiger ik uw gejank serieus te nemen, Integendeel zelfs, kampioenen van het slacthofferschap.

  Like

 2. joga zegt:

  Achterlijke linkse dhymmi’s. Who else?

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Als ik normaal gewest zou zijn zou ik zeggen : bestormen die Turkse bond in Berlin-Brandenburg.
  Helaas het moge niet zo zijn ,

  Like

 4. Don Tessers zegt:

  Simpel niet aanpassen aan onze cultuur of die nu in België, Nederland of Duitsland of waar dan ook in Europa, PLEUR OP.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s