Israël schort samenwerking met Unesco op na Tempelberg-resolutie

screenshot_62

Israël schort de samenwerking met VN-organisatie Unesco op vanwege een resolutie waarin alleen de Arabische naam van de Tempelberg, Haram al-Sharif, wordt genoemd en Israël wordt omschreven als bezetter. 

In de resolutie, ingediend door zeven Arabische landen en door een meerderheid van de Raad van Bestuur van Unesco geaccepteerd, wordt de Tempelberg omschreven als een islamitisch heiligdom. Op het belang van de plaats voor Joden wordt niet ingegaan.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, UNESCO, Verenigde Naties, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Israël schort samenwerking met Unesco op na Tempelberg-resolutie

 1. Aegolius cs zegt:

  De VN is een islamitisch bolwerk verworden.

  Liked by 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Het links fascistische clubje Unesco hebben samen met de Arabieren Israël verraden, de smeerlappen, wanneer trekt Nederland z’n handen af en stop subsidie aan deze fascisten ??

  Like

 3. Jan zegt:

  Afbreken die rotzooi op de Har ha-Bayit, vermalen en gebruiken in asfalt voor wegen.

  Liked by 1 persoon

 4. Perfide Albion zegt:

  Het zou de Nederlandse regering sieren als zij ditmaal het enige juiste doet en dat is de VN verlaten. Als je lid blijft van een vereniging die vol zit met Joden haters- 57 islamitische landen en een kutland met een kut regering als bijvoorbeeld Brazilie- dan ben je het blijkbaar eens met hun Joden haat.

  Dan kan de Nederlandse regering en de partijen die deze regering vormen later nooit meer zeggen: wij hebben dat van die Joden haat nooit geweten. De Nederlandse regering collaboreert in de VN met Joden haters.

  Like

 5. janchik zegt:

  Dat deze belachelijke resolutie aangenomen is door 24 in hoofdzaak islamitische landen, waarbij 26 landen hun stem niet uitbrachten is op zich natuurlijk al een lachertje. Die 26 niet stemmende landen moeten zich eigenlijk rot schamen. Waar blijft nu die EU eenheid Rutte. Dit kan je toch niet meer uitleggen aan de gewone man in NL. Hieruit blijkt dus overduidelijk dat die EU geen eenheid is, en ook nooit zal worden. Eruit dus, Nexit.

  Like

 6. willz zegt:

  De Verenigde Nada = NWO.
  Van hen kunnen we geen gerechtigheid of goeds verwachten.
  Ze hebben lang geleden hun geest, ziel en lichaam al verkocht.

  Liked by 1 persoon

 7. VarAway zegt:

  Laat Nederland ook uit deze Unesco club stappen.
  Samen met de V.S.
  Een klein positief puntje.: NL heeft tenminste TEGEN deze resolutie gestemd.
  Laffe Fransoosjes hebben zich onthouden van stemming.
  Zullen zich wel proberen te rechtvaardigen dat ze zich hebben ” vergist “…..
  Zoals ze zich eerder probeerden eruit te kletsen
  .en de Braziliaantjes trouwens ook!

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. ReaGluurder zegt:

  Eind jaren 90 hebben de pallies stiekem tonnen “afval” van de Tempelberg gedumpt buiten Yerushalayim. Dit is pas door Israel opgemerkt toen de klus geklaard was. (snap ik trouwens niet, maar was nog voor het cameratijdperk). In dit zgn. afval zat veel bewijsmateriaal van de Joodse aanwezigheid op de Tempelberg ver vóór het tijdperk ‘mohammed’. Sindsdien zijn duizenden vrijwilligers elke dag in deze afvalberg aan het “graaien” om de waardevolle artifacten te redden en te restaureren. Trouwens de haathut op de Tempelberg wordt nogal eens als wapenopslag gebruikt. Hoezo heiligdom???? Israel doet er alles aan om het rustig te houden op de Tempelberg. Joden krijgen amper toegang. Zo nu en dan lukt het een Jood om er toch te komen. Al snel komen dan ‘de heksen van haram al-sharif’ op het plein om met hun “heilige kreten” de serene rust te verstoren. AllahMeHoelah met de unesco!!

  Like

 10. N.E. Derlander zegt:

  Zelfs de VN kan, ondanks welke onzinnige resolutie dan ook, de belofte van God (van Israël) aan zijn volk niet ongedaan maken. Integendeel de VN zal zelf de gevolgen van haar keuzes moeten dragen……………..

  Like

 11. fleckie zegt:

  ‘UNRSCO EN..DE..PLATTE-AARDETHEORIE’. …..CIDI Israel Nieuwsbrief no.6, nov.2016…………..
  De eruditete Israelische staatsman Abbe Eban deed ooit een even bittere als profetische uitspraak over de traditionele anti-Israelische mentaliteit binnen de Verenigde Naties: “Als Algerije een resolutie in stemming zou brengen dat de aarde plat is en dat Israel hem heeft platgemaakt,zou die worden aangenomen met .164 tegen 13 stemmen, met 26 onthoudingen.”. …
  Iets dergelijks heeft zich in oktober daadwerkelijk voltrokken in PARIJS bij de United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization(UNRSCO). In meerder resoluties werd door gremia van die organisatie de duizenden jaren lange band van het Joodse volk met JERUSALEM feitelijk weggestemd door oorspronkelijke Joodse heiligdommen als islamitisch te typeren. De eerste resolutie raakt niet alleen de zich in Israels hoofdstad bevindende TEMPELBERG,die inmiddels ruim 3000 jaar het spirituele en nationale hart van het Joodse volk vormt,maar ook de WESTMUUR,(ook wel “KLAAGMUUR” genoemd) de graven van de Joodse aartsvaders en – moeders in de stad Hebron, alsook het graf van Rachel in BETHLEHEM. .In de resoluties worden valse en zelfs ronduit bizarre beschuldigingen geuit tegen Israel over het beheer van de Joodse heiligdommen in Jerusalem,Hebron en BETHLEHEM. De aarde is plat en Israel is de schuld……..
  ……….NEDERLAND..STEMDE..TEGEN…………Op 13 oktober stemde het Uitvoerend Bestuur van UNESCO voor het basisdocument ,getiteld “Occupied Palestine”,dat was ingebracht door ALGERIJE(!)Egypte,Libanon,MAROKKO,Oman,Qatar en Soedan. ……….Van de 56 landen die een stem uitbrachten waren er 24 voor en stemden er 26 blanco,waaronder Frankrijk,ITALIE,Zweden,Spanje,Slovenië en Griekenland.Slechts zes landen durfden uiteindelijk tegen te stemmen en daarmee te verklaren dat de aarde niet plat is: de VS,Groot-Brittannie,Duitsland,Estland,Litouwen en NEDERLAND.Bijgevolg werd de resolutie aangenomen. Acheraf betreurde premier Matteo Renzi het Italiaanse stemgedrag en verzekerde hij zijn collega Benjamin Netanyahu dat zulks zich niet zou herhalen,omdat”te verklaren dat het Joodse volk geen connectie met Jerusalem heeft,hetzelfde is als te zeggen dat de zon duisternis creeert”. Maar op 18 oktober werd de gewraakte resolutietekst alsnog formeel door het Uitvoerend Bestuur van UNESCO geratificeerd. ………..GEHEIME..STEMMING………..De tweede fase van het drama speelde zich op 26 oktober af bij het Uitvoerend Bestuur van het UNESCO WORLD HERITSGE COMMITTEE,waarin 21 landen zitting hebben.Er kwam op verzoek van TANZANIA en KROATIE een geheime stemming over een resolutie met de titel” THE OLD CITY OF JERUSALEM ANd ITS WALLS”. Die werd aangenomen met tien stemmen voor, twee tegen,en acht onthoudingen, waarmee Jerusalem opnieuw tot bedreigd werelderfgoed werd verklaard-met de Joodse staat vanzelfsprekend als boosdoener.Een lidstaat (JAMAICA) was bij de stemming afwezig.Naar verluidt hadden de vier Europese leden van het comite, KROATIE,Finland,Polen en Portugal,aangekondigd blanco te zullen stemmen, maar daarover is achteraf geen definitieve verklaring gegeven. Het feit dat zelfs bij een geheime stemming blanco is gestemd,roept vragen op over de Europese coördinatie EN het mogelijk meespelen van anti-Israelische motieven. ……
  ………..ZWIJGEN..VAN..DE..KERKEN………..BUITENGEWOON RAADSELACHTIG en GEVAARLIJK bij dit alles is het zwijgen van de KERKEN.Weliswaar heeft de paus op 26 oktober,in een toespraak over migratiekwesties,verklaard dat het Joodse volk,”veertig jaar door de woestijn gezworven heeft totdat zij het door God aan hun beloofde land bereikten”, maar specifiek werd het niet. Ook de WERELDRAAD van KERKEN zweeg als het graf. Terwijl het ontkennen van de Joodse band met Joodse heiligdommen in het Heilige Land automatisch een ontkenning inhoudt van de onverbrekelijke christelijke band met het aan Joodse bronnen en plaatsen ontleende erfgoed…………UNESCO heeft niet alleen zonder noemenswaardige tegenspraak de aarde plat verklaard,maar ook het JUDEOCHRISTELIJKE FUNDAMENT van de Westerse beschaving ondermijnd.*[WK]

  Liked by 1 persoon

 12. fleckie zegt:

  ‘POLITIEK’……….UNESCO..EN..DE…KLAAGMUUR’………..Nieuw ISR. WEEKBLAD! 11 nov.2016.
  ISRAEL heeft zijn ambassadeur bij de UNESCO.. tijdelijk teruggeroepen na een hele reeks resoluties die de VN-organisatie aannam over JERUSALEM. IN deze resoluties wordt het. belang van de Tempelberg voor de Joden ontkend.Het NIW berichtte half oktober over een resolutie waarin de Tempelberg alleen bij zijn Arabische naam werd genoemd. Een latere resolutie,van 26 oktober noemde de Hebreeuwse Aan van de KLAAGMUUR (HAKOTEL) wel. ……….Bij deze resolutie onthield India,dat traditioneel antl-Israel stemt, zich van stemming.De directeur-generaal van UNESCO, de Bulgaarse Irina Bokova,zei:”Het ontkennen,verbergen of wegvagen van welke van de Joodse,christelijke of moslim-tradities dan ook ondermijnt de integriteit van deze plek”.
  De Joodse Staat heeft UNESCO een lijst voorwaarden gepresenteerd waarop het land weer mee kan werken met deze organisatie,en stuurt de Israelische UNESCO-a,bassadeur terug naar Parijs voor een proefperiode van twee of drie weken. Of dat gaat helpen is nog maar de vraag.Dinsdag werden door de VN maar liefst 10..anti-Israel resoluties aangenomen. <<<<<<<<<<

  Like

 13. fleckie zegt:

  GESCHIEDENIS:..PALESTIJNEN..CLAIMEN..DODE..ZEE-ROLLEN’.Nw,ISR.Weekblad 11.nov.2016………..Israelische autoriteiten maken zich zorgen over het voornemen van de palestijnse Autoriteit de Dode Zee -Rollen op te eisen. De Palestijnen zouden van plan zijn hun claim te leggen bij het intergouvernementele Comite ter Bevordering van de Terugkeer van Cultureel Erfgoed naar zijn Land van Herkomst of Restitutie in het Geval van Illegale Toe-eigening van de UNESCO. Gezien recente anti-Israelische acties van de VN-Cultuurorganisatie dreigt het palestijnse plan omtrent. de Olleen een behoorlijke kans van slagen te hebben. ………….
  ” Dit is een nieuwe provocatie”, meent de Israelische UNESCO-ambassadeur Carmel Shama-Hacohen .” De Dode Zee-Rollen zijn het feitelijke bewijs van JOODSE AANWEZIGHEID in het Land Israel”. Sma -Hacohen verwijst hiermee naar de UNESCO-beslissing de Tempelberg niet langer als Joods erfgoed te beschouwen. Omdat de Dode Zee-Rillen tussen 1947 en 1956 in Qumran -nu gelegen in het onder Israelisch civiel en militair bestuur staande ‘ Gebied C’ op de Westelijke Jordaanoever -zijn gevonden,zien de Palestijnen de Rollen als hun bezit. ……….Op TWITTER werd de actie onmiddelijk massaal belachelijk gemaakt. Onder de hashtag¥Palestinian-
  Claims werden o.a. de Chinese Muur, het werk van William Shakespeare ,de Mona Lisa en de maanlanding spottend als Palestijns cultureel erfgoed gepresenteerd.<<<<<<<<>>>>
  De schrijvers v.deze ROLLEN, waren toch de JOODSE ESSENEN, die hun geschiedenis ‘vertelden’en opborgen in stenen kruiken?………. het scheelt er nog maar aan dat ze zich MASSADA ook willen ” toeeigenen’..(ttrouwens er ook niet diverse ROLLEN in het Vaticaan…’verzeild ‘geraakt? )’

  Like

 14. Suzanne Wassink zegt:

  Zacharia 12:9
  Op die dag zal het gebeuren dat ik alle heidevolken die tegen Jeruzalem oprukken,zal willen wegvagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s