Autoriteitsverlies

screenshot_99

Uitgebrande politieauto´s in de Parijse voorstad La Grande Borne.

(Door: Karlheinz Weißmann – Vertaling: E.J. Bron)

Het is de gebeurtenis niet gelukt om in het belangrijkste nieuws terecht te komen: op 8 oktober werd aan de rand van de Parijse voorstad La Grande Borne een politieauto in een hinderlaag gelokt en door criminelen omsingeld. De ramen werden ingeslagen, er werden brandende Molotovcocktails in de auto gegooid. Daarna werden de deuren geblokkeerd om te voorkomen dat de agenten uit de brandende auto konden ontsnappen. Drie van de vier agenten, waaronder twee vrouwen, moesten met zware verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Eentje raakte lichtgewond.

Junge Freiheit

Dit alles speelde zich af op een kruising, die door drugsdealers als hun gebied wordt beschouwd. In principe heeft de politie de controle over dit deel van de banlieu, net als over veel anderen, al lang verloren. In La Grande Borne kwam het in juli en in augustus tot onlusten, waarbij niet alleen auto´s in vlammen opgingen, maar ook georganiseerde aanvallen op de politie plaatsvonden. Aanvallen die volgens de betrokkenen weinig verschillen van pogingen tot moord.

Geen controle, geen opstand

Een van de oorzaken van de enorme gewelddadigheden is het feit dat de in de vervallende flats heersende bendes zich door de politie in “hun” territorium in het nauw gebracht voelen. Volgens een onderzoek van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken uit 2015 werden dat jaar daarvoor 72% van alle leden van de veiligheidstroepen (politie en leger) in dienst beledigd, 79% bedreigd, 695 lichamelijk aangevallen. Gemiddeld sterven ongeveer 12 ambtenaren bij de uitoefening van hun plicht.

Om de gemoederen tot bedaren te brengen, heeft de regering na de aanslag de beruchte CRS de wijk ingestuurd, die deels te paard door de straten patrouilleert. De verantwoordelijken ter plaatse eisen ondertussen meer politieaanwezigheid en een afgevaardigde van de burgerlijke “Republikeinen” eiste zelfs de inzet van het leger, alsof het om het neerslaan van een opstand zou gaan.

Mogelijkheid voor de vastberadenen

Het toont in ieder geval wel een zekere zin voor de ernst van de situatie. Want het gaat niet gewoon om de gevolgen van het “anti-smeris klimaat”, waarvan de socialistische minister-president Valls spreekt, maar om de gevolgen van een ziekte die het sociale lichaam langzamerhand gegrepen heeft. Deze ziekte heet: autoriteitsverlies van de staat sowieso, maar ook van zijn ambtsdragers, de mannen en vrouwen ter plaatse, en niet alleen maar van de politieagenten en soldaten, maar ook van bestuursambtenaren, maatschappelijk werkers, leraren.

In tijden, die nu overkomen als een gouden eeuw van de openbare veiligheid, heeft men deze autoriteit bespot, stukgepraat, weggesmolten, omgebouwd, ondermijnd. Met de te verwachten negatieve gevolgen. Daarna door iets anders proberen te vervangen, maar zonder succes. Desondanks hield het geërfde bestand lang stand. Maar dat is nu voorbij en de plechtige beloftes van de anti-autoritairen laten zowel hun jammerlijke als vreselijk e gezicht zien.

Want het wegvallen van de autoriteit tot nu toe betekent niet gewoon chaos, maar de mogelijkheid voor de vastberadenen – de maffiosi, de clanchef, de scheidsmannen, de religieuze leiders – om zichzelf nieuwe autoriteit te verschaffen en staten in staten te vormen, wijken, waarin slechts één bende het voor het zeggen heeft, waarin slechts één huidskleur geduld wordt, afgesloten gemeenschappen, waarin noch de grondwet noch wetboeken gelden, maar het woord van de “grote baas” of van de vreemde god. Dat is het wat Frankrijk meemaakt, en zoals zo vaak zal het land als maatschappelijk laboratorium voor het continent dienen.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Karlheinz Weißmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Immigratie, Islam, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Maffia, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Autoriteitsverlies

 1. Jan zegt:

  Frankrijk sloopte 33 kerken en bouwde 1000 moskeeën, ofwel, hoe pleeg je zelfmoord

  ….at last year’s convention of the Union of Islamic Organizations of France (UOIF), Dalil Boubakeur, dean of the Great Mosque of Paris, demanded that the number of mosques being built in France double. He said:

  “We have 2,200 mosques, and we have to double their number in two years.”

  http://freedomoutpost.com/tragic-over-last-16-years-france-razed-33-churches-built-more-than-1000-mosques/

  Geliked door 1 persoon

 2. Claudia M. zegt:

  Dit gebeurt hier toch ook? Of zijn we de vele verstoringen en vernielingen tijdens 4 mei vergeten? Ook hier wordt brand gesticht, waarna de brandweer bekogeld werd. De vele bedreigingen richting ambulance- en ziekenhuispersoneel. De complete misachting voor ons politieapparaat en ook hier zijn allang wijken waar je, zeker als het donker is, beter niet over straat kunt lopen. Ook hier worden mensen, omdat ze het ‘enig ware geloof’ niet aanhangen, weg getreiterd uit hun woonomgeving, op straat uitgescholden, bespuugd, berooft en daarbij ernstig mishandeld. Autobranden; ook zo’n nieuw fenomeen van de laatste jaren; ik zie het onderzoekje afkomst slachtoffers graag tegemoet!

  Zolang men de boel blijft bagatelliseren en onder het tapijt proberen te vegen, zal dit alleen nog maar erger worden. Er zullen compleet ontoegankelijke plaatsen binnen de EU ontstaan, zal mij benieuwen hoe Brussel denkt hiermee om te gaan, want van daaruit zal de ellende op ons neerdalen! Mensen zullen zich echter verdedigen! Ik zal me de pis niet lauw laten maken in ieder geval, al kost het me mijn leven!

  Geliked door 1 persoon

 3. YY zegt:

  Het is duidelijk dat alleen een burgeroorlog en de totale vernietiging van moslims ons kunnen redden. Uiteraard roep ik hier niet toe op want dat is nu nog strafbaar.
  Nu nog.

  Like

 4. Jan zegt:

  Wat ISIS in Palmyra kan kunnen wij ook, denkt de Rode Taliban van Frankrijk. Wat een civilisatiehaat

  Like

 5. mahoog zegt:

  Ga maar lekker verder met je weg te cijferen….IDIOTEN!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s