Bestrijd de oorlogshitsers

cm74qssxgaa803t

(Klik op de afbeelding voor groter beeld)

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Vooral in het Amerikaanse en Europese politieke establishment hebben krachten de macht overgenomen die in oorlogen een legitiem middel zien om disputen uit te vechten. Duitsland moet uit de NAVO en de Amerikaanse troepen eruit gooien. Maar daarvoor is een afstraffing van de oorlogshitsers bij de verkiezingen nodig.

contra-magazine

Ooit zei Von Clausewitz dat oorlog de voortzetting van politiek met andere middelen zou zijn, maar vooral bij de VS en de NAVO is oorlog principieel een middel van “diplomatie” en buitenlandse politiek. En wanneer de ministers van Defensie van Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje er nu op aandringen om zonder NAVO-mandaat ten strijde te trekken, dan is dit een uitdrukking van een nieuw militarisme, die ook steeds meer terrein wint in Europa. Een militarisme dat niet alleen tot meer conflicten en chaos in de hele wereld leidt, maar ook vluchtbewegingen versterkt. Dit wordt vooral aangewakkerd door trans-Atlantici.

Bijzonder problematisch hierbij is de omstandigheid dat dit militarisme zich in feite door het complete partijenlandschap uitstrekt en dat zelfs voormalige pacifisten zoals de “Groenen” al lang deel uitmaken van dit establishment. Het voorbeeld van de Duitse Groenen, die destijds bereidwillig in de eerste aanvalsoorlog van de Bondsrepubliek marcheerden, is indrukwekkend. En nu? Nu zijn die krachten, die niet afwijzend staan tegenover militaire maatregelen in ander elanden, in alle partijen vertegenwoordigd – met individuele persoonlijke uitzonderingen, die echter niet echt gewicht in de schaal leggen.

Des te belangrijker is het om juist zulke politieke krachten, die oorlog als legitieme mogelijkheid van de machtsuitoefening beschouwen, af te wijzen. Juist in de huidige tijd, waarin we ons zo dichtbij een nieuwe wereldoorlog bevinden als sinds de hete fase van de koude Oorlog niet meer. Vooral Duitsland als economisch en politiek meest invloedrijke kracht in Europa moet zich hieraan onttrekken. Dat betekent ook: uit de NAVO en de aftocht van Amerikaanse troepen. Het eerste moet verhinderen dat Duitsland op grond van Amerikaanse agressie in een militaire confrontatie wordt getrokken, het laatste zou (in combinatie met uittreding uit de NAVO) ervoor zorgen dat de Russische atoomraketten niet meer op Duitsland gericht zijn. Dit zou tenminste een begin zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Duitsland, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, NAVO, nieuw fascisme, politici, propaganda, Rotzakken, Rusland, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Bestrijd de oorlogshitsers

 1. joga zegt:

  Het begin zal moeten zijn die verschrikkelijke Merkel te veroordelen voor het vernietigen van de Europese waarden door het uitnodigen een fascistische ideologie, om het Europese volk om te katten naar de islam met alle gevolgen van dien voor de EU- volkeren, die na de 2e WO Europa weer hebben opgebouwd tot het sterkste contigent van de wereld. Maar zij heeft zich voor het karretje laten spannen van Obama en Clinton, die hun suprematie teloor zagen gaan door de USA te verzwakken tot een derde wereldland met alle linkse economische fouten, die je maar kunt bedenken. Zij willen nu samen door islamisering van Europa ons werelddeel verzwakken tot een paria om via de NWO weer de baas te kunnen spelen. Laat alle EU landen bij de eerstvolgende nationale verkiezingen dit voorkomen door op hun vrijheidspartijen te stemmen. Alleen op deze wijze kunnen we het tij nog keren, maar het is inmiddels een paar seconden voor twaalf. Dus rechtgeaarde Nederlanders weet wat u stemt op 15 maart, zeker voor uw kinderen en kleinkinderen of zijn die u niets waard?

  Geliked door 2 people

 2. fleckie zegt:

  OMKATTEN: ……….’DIE…VERDECKTE…ISLAMISIERUNG…EUROPAS’.. interessant , te lezen op rememberamalek .wordpress.com 11.10.2016, hoe de islamieten geniepig te werk gaan, met ‘ verdraaiing van feiten, etc. (TURKIJE en SAOUDI-ARABIE- moskee-sprekers)

  Like

 3. Dat Merkel wijf mogen ze van mij in vieren delen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk Hellwich zegt:

  Realisme over de oorlog in Syrië en de Oekraïne en wij zijn al iets verder.

  Zie http: //deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/15/russland-hysterie-des-westens-gefaehrdet-den-weltfrieden/

  Naar mijn mening is de situatie hierin objectief omschreven.
  Heel confronterend voor velen onder ons, want dit brengt ons tot omdenken. Maar op dit moment is het Rusland die voor hoop zorgt voor de Syriërs.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Politiek is oorlog zonder bloedvergieten en oorlog is politiek met bloedvergieten .

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Leuke foto, wie staat er nu bij de voordeur van wie ?
  En wie is nu omcirkeld ?

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Biden: ‘We’re Sending a Message’ to the Russians, Hopefully American Public Won’t Know About It

  https://thenypost.files.wordpress.com/2016/10/15-p1sx.jpg?quality=90&strip=all&w=536

  US prepped for massive cyber assault on Russia

  http://nypost.com/2016/10/14/us-prepped-for-massive-cyber-assault-on-russia/

  Like

 8. Republikein zegt:

  Zijn wij baas over onze raketten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s