De geschiedenis herhaalt zich

screenshot_87

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Eerst kolonialiseerden de Europeanen bijna de hele wereld, nu wordt het “oude continent” het doel van kolonialisten. De geschiedenis herhaalt zich gewoon steeds opnieuw. De vraag is alleen: op welke manier?

contra-magazine

Toen de Europeanen destijds eeuwen geleden vertrokken en in feite de hele wereld veroverden, vernietigden zij complete culturen, complete volkeren en overstelpten de mensen in hun invloedssfeer met de christelijke religie. Slechts weinig volkeren – vooral in Azië – konden de Europeanen enigszins het hoofd bieden. De rest moest zich overgeven aan technologische en militaire superioriteit.

Maar nu is de macht van de Europeanen (de “blanken”) gebroken. Slechts op economisch gebied kunnen ze het nog bijbenen, zien zichzelf echter geplaatst tegenover toenemende concurrentie – vooral uit China, maar ook uit andere opkomende landen. Anderzijds zijn de heel grote concerns in feite ook alleen maar in het bezit van een kleine financiële elite, terwijl het grootste deel van de mensen in Europa of Noord-Amerika ook niet veel bezit.

De zogenaamde industrielanden oefenen echter een zekere aantrekkingskracht uit op veel mensen in Afrika, Latijns Amerika en Azië. Zoals de Europeanen destijds vooral vanwege goud, zilver, specerijen en diverse grondstoffen nieuwe regio´s veroverden, zijn het nu de levensomstandigheden, mogelijkheden en sociale uitkeringen in de rijkere landen die in feite het “goud” van de moderne tijd voorstellen en desbetreffende migratiebewegingen veroorzaken.

Eeuwenlang hebben de blanken de wereld gekolonialiseerd en beheerst. Nu, slechts enkele eeuwen na het einde van de officiële koloniale heerschappij, zijn het de Europeanen (en Noord-Amerikanen) die gekolonialiseerd worden. De vraag hierbij is hoe dit alles uiteindelijk zal aflopen. Want dat kan zo zijn als in Zuid-Amerika, waar zich door middel van een vermenging van de oorspronkelijke inwoners en de Europese immigranten mestiessamenlevingen vormden, maar ook zoals in Noord-Amerika, waar de oorspronkelijke inwoners in feite werden uitgeroeid en nu vooral in reservaten leven.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De geschiedenis herhaalt zich

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +++ Erdogan heeft een langetermijnplan om een deel van Syrië onder Turkse invloed te plaatsen, vrij van jihadisten en Koerdische groeperingen. De operatie zou één van de grootste Turkse buitenlandse interventies zijn sinds de val van het Ottomaanse Rijk. ++++

  http://www.destentor.nl/algemeen/buitenland/erdogan-wil-speciale-steden-bouwen-voor-vluchtelingen-1.6526573

  +++++

  Like

 2. Pieter zegt:

  Is dit artikel nou voor of tegen ons blanken geschreven. Snap er geen yota van.

  Like

 3. danny zegt:

  ja de kolonialisatie en de imperialisatie van de islam en de dobbernegerts uit Afrika, met hulp van de policor, Soros, Bilderbergkliek, VS en helaas ook vele Europeanen.
  Gaat ze uiteindelijk niet lukken.
  Gaan ze nog wel achter komen.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Mestiessamenleving zou kunnen.
  Er zijn teveel blanke vrouwen die zwijmelen bij de gedachte aan een gekleurde minnaar.
  Dom, maar goed. Domheid is nog niet verboden, anders hadden we een andere regering en andere politiek partijen.
  Uitroeien? Daar wordt het al moeilijker.
  Enerzijds zouden de islamitische horden graag alle ongelovigen uitroeien.
  Anderzijds zullen de iets mider dommen onder hen beseffen dat er wel nog ongelovigen nodig zullen zijn om het werk te doen. Er moet geld komen en aangezien er hier geen olie onder de grond zit (In Nederland wel aardgas, dus Groningers, begin de zaak maar vast te stutten want met bevingen en verzakkingen zal echt geen rekening meer worden gehouden) of andere waardevolle grondstoffen, moet er gewerkt worden.
  Dat zal waarschijnlijk dan wel betekenen dat de onrendabelen in ieder geval niet meer nodig zijn en dus zullen moeten verdwijnen.
  Gelukkig betekent dat dat mensen als een Marcel van Dam ook tot de groep onrendabelen behoren, ook al hebben ze veel geld. Om dat geld te kunnen gebruiken heeft men de rechtmatige(?) eigenaar echter absoluut niet nodig.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Als de derde wereld niet gekolonialiseerd geweest zou zijn liepen nu nog in hun blote reet rond !

  Like

 6. Dat de geschiedenis zich herhaalt zou kunnen, als je in karma geloofd. Dan blijf je het net zolang overdoen tot je je karma hebt ingelost. Daarbij kunnen mensen wel eens het gevoel hebben dit soms al eens eerder meegemaakt te hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s