Gauck kan zich islamitische opvolger voorstellen – scepsis uit de AfD en CDU: “Volledig onjuist!”

screenshot_86

(Vertaling: E.J. Bron)

De fractievoorzitter van de SPD in het Duitse parlement, Thomas Oppermann, zegt over het voorstel van de Duitse president Gauck (foto) om een moslim tot zijn opvolger te benoemen: “Of een president christen, moslim of boeddhist is, zou geen rol moeten spelen. . . Beslissend is dat de religie niet boven de grondwet staat.” Andere politici zijn sceptisch.

epoch-times

De vertrekkende Duitse president Gauck kan het zich voorstellen dat een moslim zijn opvolger zou kunnen worden. Tegenover de “Evangelische persdienst” zei hij: “Dat wil ik in de toekomst niet uitsluiten.” Talrijke politici lieten zich hierover uit in de krant “Bild”.

De fractievoorzitter van de SPD, Thomas Oppermann: “Of een Duitse president christen, moslim of boeddhist is, zou geen rol moeten spelen. Beslissend is dat de religie niet boven de grondwet staat.” Ook de chef van de Groenen, Cem Özdemir, ondersteunde dit: “uiteraard kan dat. We zoeken per slot van rekening een goed staatshoofd en geen religieleider.”

Ook de minister-president van de Duitse deelstaat Thüringen, Bodo Ramelow (Die Linke), “maakt het niets uit of de president een Fries, Sorbe, Sinti, katholiek, hindoe, atheïst, veganist, wielrenner of moslim is. Want dat zegt allemaal niets over de deskundigheid en persoonlijkheid.” De voormalige minister van Verkeer, Peter Ramsauer (CDU), zei dat hij geen probleem zou hebben met de vier miljoen islamitische burgers in het land. Maar: “Met zo´n uitspraak worden de mensen met geweld op stang gejaagd, en dat is niet goed voor ons land.”

De Duitse parlementariër Klaus-Peter Willsch (CDU) keerde zich tegen het voorstel: “Volledig onjuist!” De vicevoorzitter van de AfD, Alexander Gauland: de uitspraak zou “dermate opportunistisch zijn dat ze het hele voorgaande politieke leven van meneer Gauck logenstraft.” Een islamitische president “zou onze samenleving verder polariseren.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, establishment, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Marxisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op Gauck kan zich islamitische opvolger voorstellen – scepsis uit de AfD en CDU: “Volledig onjuist!”

 1. E.J. Bron zegt:

  Wellicht kan Gauck een telefoontje plegen met zijn ambtscollega, de Iraanse president Hassan Rohani, om hem voor te stellen van functie te ruilen . . .

  Geliked door 3 people

 2. Karen zegt:

  Beslissend is dat de religie niet boven de grondwet staat, klopt! En precies dat is nou het grote probleem bij een mohammedaan.

  Like

 3. Als je het mij vraagt, is Gauck wezen spieken bij zijn Nederlandse evenknie, de PvdA, en heeft-ie verlekkerd zitten gluren naar “de man met de twee paspoorten,” die thans al burgemeester van Rotterdam is en daarnaast ambieert om MP te worden. Zo’n gebaar zou hij óók wel willen maken, dat vindt hij waarschijnlijk het summum van ruimdenkendheid! Maar iedere weldenkende Duitser zou hier uiteraard moeten zeggen: Over mijn lijk!

  Like

 4. joga zegt:

  Goed zo Karen, jij denkt in ieder geval na . Maar of die linkse volksverraders je terechte opmerking ook snappen met hun lijfspreuk WEG MET ONS betwijfel ik ten zeerste.

  Like

 5. Beslissend is dat de religie niet boven de grondwet staat. Tja dat is het heikele punt mijns inziens de kerk, moskee en de staat dienen absoluut gescheiden te blijven. Gauck dient met deze uitspraak van hem alleen de nieuwe nazi-ideologie en doctrine om Duitsland als voorheen de voortrekkersrol toe te bedelen om tot een Pan-Europa te komen naar de plannen en de waanzinnige ideeën van Coudenhoven Kalergi, waarmee de EU overigens al ver mee gevorderd is. De politiek correcte politici van bijna elke natie staat van Europa werken er gewoon aan mee, en het rare aan deze discussie is dat de burgers, het volk steeds maar opnieuw op de dezelfde partijen blijven stemmen vaak met een voorkeursstem haar of zijn favoriete politicus kiezen. Dat is de vicieuze neergaande spiraal die uiteindelijk leidt tot de etnocide en genocide val alle Europese volkeren mijns inziens.

  Hoe de nazi’s na de Tweede Wereldoorlog gewoon aan de macht konden blijven
  Bij het Duitse ministerie van Justitie in Bonn werkten na de Tweede Wereldoorlog opvallend veel nazi’s. In de loop der jaren liep hun aantal alleen maar op. In 1957 was bijna 80 procent van de hoge justitiefunctionarissen eerder lid van Hitlers partij, de NSDAP.

  Dat blijkt volgens de Süddeutsche Zeitung uit historisch onderzoek. De onderzoekers wisten dat nazi’s na de oorlog op hoge posten kwamen te werken. Dat het er zo veel waren, hadden ze echter niet verwacht. Het ministerie van Justitie was na de oorlog belast met de vervolging van nazi-misdadigers. Daar kwam dan ook weinig van terecht.

  Eén van de hoge functionarissen van Hitlers ministerie van Justitie, Heinrich Ebersberg, kon na de oorlog gewoon opnieuw bij Justitie aan de slag.

  Bron
  ninefornews

  Geliked door 1 persoon

 6. hendrikush zegt:

  De onbegrijpelijke onwetendheid van Gauck geeft zijn onbekwaamheid en onkunde aan.
  De loyaliteit van een moslim aan onze grondwet is hoogstens kunstmatig en schijnheilig.
  Wolven in schaapskleren moeten worden ontmaskerd en horen niet in overheidsfuncties.
  Is Gauck ook de geestelijk leidsman van Merkel?

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Gauck maakt het bekende gebaar richting vlag. Veelzeggend

  Geliked door 1 persoon

 8. Mirjam zegt:

  Dat mag NOOIT gebeuren, ABSOLUUT NOOIT ze weten niet wat ze zeggen en willen…
  Be careful what you wish for, you might get it…

  Like

 9. danny zegt:

  Middelvinger voor verrader Thomas Goebbelmans.

  Like

 10. dees zegt:

  De hufter weet blijkbaar niets van de Islam af, anders had hij geweten dat de Duitse grondwet voor de Islam-aanhanger de Koran dé grondwet is en niet dat Duitse vod!!

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Een club die de religie boven de wet stelt mag nooit aan de leiding komen punt uit!

  Like

 12. Janszn zegt:

  Religie mag nooit een machtsfactor zijn/worden.
  De islam is geen geloof, maar een doctrine waaraan alles en iedereen onderworpen dient te zijn.
  De linksgeoriënteerden zullen dit nooit begrijpen en dat wil de islam via taqquiya zo houden.

  Like

 13. ieznogoedh zegt:

  Gauck, lid van de SPD, heeft in ieder geval een zet gegeven om toch vooral de mislimische kiezers te bewegen om op de SPD te stemmen bij de komende verkiezingen.
  Verder kan hij in de boeken worden bijgeschreven als (potentiële) volksverrader, in hetzelfde hoofdstuk als Piet Hein Donne, die geen problemen zag in het invoeren van de sharia.

  Like

 14. joopklepzeiker zegt:

  De Duitse auteur en freelance journalist Oliver Janich wijst er op dat de toekomstige Verenigde Staten van Europa al in 1948, dus pal na de Tweede Wereldoorlog, in de Duitse grondwet werd opgenomen.

  In artikel 24 van de Duitse grondwet staat letterlijk dat de Duitse Bondsregering ‘soevereiniteit aan grensoverschrijdende instellingen’ mag overdragen, als dit bijdraagt aan een ‘vreedzame orde in Europa en tussen de volken van de wereld’. Om geschillen tussen landen op te lossen zou Duitsland toetreden tot een ‘algemene, alomvattende, verplichte internationale scheidsrechterlijke instantie’.

  https://sites.google.com/site/ncfwhistleblower/geheim-rapport-europese-unie-legt-grondslag-voor-vierde-nazi-rijk

  Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  De Nazi achtergrond van de ‘EU te Brussel’

  Wat u altijd wilde weten over de ‘EU Brussel’– Maar niemand u durfde te vertellen!

  http://old.relay-of-life.org/nl/chapter.html

  Like

 16. Elena zegt:

  Deze seniele volksverrader verdient een kogel tussen zijn ogen.
  Hij weet niets van de pislam af.
  Bijna iedere moslim hunkert naar een sharia wetgeving.
  Hopelijk is de Duitse bevolking inmiddels “wakker” aan het worden, daar de nazi gedachte hoogtij viert in Duitsland.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Landverrader !!

  Like

 18. Ron zegt:

  Gauk laat weer een van zijn ballonnetjes los geheel in de lijn van Jan Kloot Junker van de EU.
  Kleine stapjes zetten, even kijken wat het effect is, komen er geen grote opstanden dan weer een stapje verder zetten.

  Die verrader Gauk laat ons dus langzamerhand aan het idee wennen dat moslims het straks voor het zeggen hebben in Duitsland en dat een moslim de president zal zijn.
  Als zijn uitspraak geen rellen of opstanden of ander gevaar oproept, dan gaat straks de volgende stap zijn dat bij zijn opvolging een van de mogelijke kandidaten een moslim gaat zijn.
  Slikken de Duitsers dat ook zonder problemen dan laten ze die moslimkandidaat de stemmingen winnen en heeft Duitsland vervolgens een moslim president.
  Vervolgens nog een moslim parlement regelen of de noodtoestand uitroepen.
  Game Over.

  Like

 19. A.J. de Koning zegt:

  Wat een domme opmerking van Gauck, Bij moslims gaat de religie altijd boven alles.

  Like

 20. Aegolius cs zegt:

  “Of een president christen, moslim of boeddhist is, zou geen rol moeten spelen. . . Beslissend is dat de religie niet boven de grondwet staat.”

  Laat ik nu steeds begrepen hebben uit de koran dat alleen de sharia wetgevend en leidend wordt gepropageerd door de islam.

  Gauck moet dat opgevat hebben als propaganda en als leugenachtige berichtgeving, hem zeerwel bekend.

  Like

 21. Aegolius cs zegt:

  und Nazi-Paranoia: “Zum Glück sterben die Deutschen aus.” (sinngem.)

  Like

 22. louis-portugal zegt:

  Nou ja.
  In Rotterdan een mmarokkaanse moslim burgemeester.
  In Londen een pakistaanse moslim burgemeester.
  Is er een grens ??? en waar ligt die dan???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s