Ontwikkelingsland Kiev: Corruptie en lagere lonen dan in China

screenshot_106

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens het economisch forum in Kiev, waar politici, economiewetenschappers en zakenmensen uit meer dan twintig landen bijeenkwamen, probeerde de Oekraïense minister-president Volodymyr Groysman voor een goede stemming te zorgen. Bij de opening van het forum kondigde hij aan dat zijn land minder afhankelijk zou willen worden van internationale kredieten en zou inzetten op investeringen uit het buitenland.

duits-zuerst

De Oekraïense Business-ombudsman, Algirdas Semeta, beklaagde echter dat buitenlandse investeringen in de Oekraïne gerekend per hoofd van de bevolking lager zouden zijn dan in Polen en tienmaal lager dan in Estland.

De belangrijkste reden daarvoor is niet alleen het militaire conflict in Oost-Oekraïne. Corruptie en gebrekkig vertrouwen in het rechtssysteem van de Oekraïne zijn de grootste hindernissen – tot dit resultaat komt een actueel onderzoek van de Dragon Capital Investmentbank en de European Business Association. Aan het onderzoek namen ongeveer honderd huidige en potentiële investeerders deel.

De European Business Association, de ondernemersvereniging in de Oekraïne, probeert buitenlandse investeerders ook te lokken met het argument van goedkopere arbeidskrachten. Krzysztof Siedlecki, president van de vereniging, zegt: “De Oekraïne is een land in Europa met een van de grootste potentiëlen. Het behoort op dit moment tot de landen met de goedkoopste arbeidskrachten ter wereld. De lonen zijn nog 50% lager dan in China.” Zulke cijfers spreken echter niet echt voor de groeiperspectieven van de Oekraïne, dat sinds zijn wending naar het Westen in 2014 in volle hevigheid te maken krijgt met de zegeningen van de “westelijke waardegemeenschap”.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, dictatuur, Oekraïne, Westen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ontwikkelingsland Kiev: Corruptie en lagere lonen dan in China

  1. ildiko zegt:

    Oekraïne is net zo corrupt en achterlijk als Syrië.

    Like

  2. Daarom was het NEE tegen Oekraïne.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s