André van Es, “filosoof” & ingenieur

screenshot_136

screenshot_137

Bron:
Twitter
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Hypocrisie, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

36 reacties op André van Es, “filosoof” & ingenieur

 1. BertG. zegt:

  Zo iets als,
  Dat hoef ik niet te weten want het is toch niet waar.

  Vraag me af waar de man ingenieur in is, dat schiet natuurlijk nooit op zo als je zo beredeneerd.

  Geliked door 4 people

 2. delamontagne zegt:

  Wat een vooringenomenheid van zo,n oetl..
  Hij zou ,t wel moeten lezen en zich eens in de werkelijkheid verplaatsen van de gewone mens, die in andere wijken woont dan hij [ waarschijnlijk ] zelf.
  //////////
  De “migranten”, de z.g.n., het zijn eerder invaders, uit Calais, wil men in Fr als volgt over ,t land verspreiden.

  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2016/10/cu8aub8w8aqjtd_-large.jpg?w=1737&h=1881
  De invallers uit Calais willen dit zelf niet en de burgemeesters/burgers uit veel van die plaatsenm ook niet.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Is hem dat niet ?, op de achtergrond bij die andere “Landverkwanselaars”.

   Like

  • Marlies zegt:

   De migranten willen dit niet, de vluchtelingen willen dat niet: dat WILLEN toont hun ware reden voor de volksverhuizing aan. Als ik zo die kaart bekijk van hun toekomstige woonplaatsen, dan zie ik een perfecte uitvalsbasis voor de naderende veldslag. Datzelfde geldt ook voor Duitsland, Zweden en Nederland. Ze houden allemaal contact met elkaar via de iPhone en de tijd voor de definitieve attack op de burgers kan eenvoudig worden afgesproken. WIJ worden beschermd door de politie….

   Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Al het linkse uitschot van de jaren 70/80 bij elkaar

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik herken ze niet allemaal, linksonder de V,e / van Es, daarboven die miljonair{s-zoon], die van die vreselijke dingen zei tegen Pim Fortuijn en helemaal rechtsonder die Minister van de PvdA, die met schoenen gooide in vliegtuig als ie zijn zin niet kreeg……..?

    Like

   • Jan zegt:

    ‘GroenLinks’ volgt de verkiezingsuitslagen tijdens een bijeenkomst in Utrecht in 1989. V.l.n.r.: Andrée van Es, Paul Rosenmöller, Ria Beckers (onder), Pieter Lankhorst, Ina Brouwer en Wilbert Willems.

    Like

 3. Marlies zegt:

  Tjongejonge, typisch voorbeeld van grote vooringenomenheid. En die onbenul is ook nog filosoof? Vooral géén twee kanten van een zaak onderzoeken? Weer zo’n Gutmensch uit Linkistan. Treurig.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je kunt geen oordeel vellen zonder het gelezen te hebben.

  Geliked door 2 people

 5. Marc zegt:

  Ja jongens en meisjes, we kunnen ons nu eenmaal geen onmin in het D66-kamp veroorloven!

  Geliked door 1 persoon

 6. Proest! Jaren geleden vergelijkbare satire gelezen in het cartoon-stripje in de Alkmaarsche Courant , genaamd “De Rechter.”:
  Een anonieme dreigbrief, die binnenkomt bij een betreffende wethouder: “Ik neem je te grazen, als je niet onmiddellijk een vergunning afgeeft voor de aanleg van een dakkapel voor het adres Heuvellaan 23, 1682 GT in Overkerken.” (Of iets dergelijks.) Precies hetzelfde verschijnsel, m.b. t. dat “vooringenomenheid!

  Geliked door 2 people

 7. bob Fleumer zegt:

  Geen wonder als je dit ziet als je in de spiegel kijkt hou je vanzelf op met denken!

  Geliked door 1 persoon

 8. Jade zegt:

  Wie shopt er een paar oogkleppen op de foto???
  Wat een lul…

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Ja, vast weer zo’n linkse idioot.

  Geliked door 1 persoon

 10. Lee zegt:

  Besloten om André van Es, “filosoof” & ingenieur geen aandacht te geven aangezien hij de zuurstof die hij ademt niet waard is. Daarnaast is alles wat hij zegt onjuist. Ik heb gesproken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Pieter zegt:

  Niet bepaald bescheiden deze struisvogel met zijn grote kop in beeld. Verkrampte zielige twitteraar
  beperkt door vooringenomenheid.

  Geliked door 1 persoon

  • Annette/Gerald zegt:

   Inderdaad, toen ik dat stukje las was mijn eerste gedachte: struisvogel. Vandaar dat ik hier ook op reageer. Je bent me net een stapje voor… Maar hij is de enige struisvogel niet. Heel Nederland zit vol met dit soort lui. De ogen van mijn man en mij zijn inmiddels al een 2 jaar geopend en hoe. Helaas zijn er nog te veel mensen die naar die NPO shit kijken en daar of helemaal geen informatie krijgen of de verkeerde. En zolang het gros van de mensen dit blijft volgen zal dit niet veranderen. In ieder geval heb ik gisteren wel dat boek besteld. Ik ben namelijk van mening dat voor je je grote snuit opengooit je eerst maar eens moet lezen wat er staat. Helaas zijn er teveel mensen die al van tevoren bepalen wat er voor verkeerds in een boek staat. Heb een aantal maanden geleden ook dat boek van die Duitse politieagente gelezen. Vrouw in het blauw. Geweldig boek! En de informatie direct van de bron. Wie kan beter weten hoe het allemaal gaat dan iemand die er dagelijks mee te maken heeft? Als het boek vanmiddag komt ga ik het gelijk lezen. Ik hoop ook van harte dat er veel kritische mensen zullen zijn die dit boek gaan bestellen.

   Geliked door 1 persoon

 12. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  Beproeft alle dingen; behoudt het goede.
  +++

  Geliked door 2 people

 13. guusvelraeds zegt:

  Na 1968 is een generatie uit de reageerbuis van het maatschappelijk experiment onder auspiciën van de Frankfurter Schule gekropen dat de ideologie van “alles is gelijk” met succes verkocht heeft als non fictie. Ik pijnig me vaak met de vraag hoe het in de hoofden van deze maatschappelijk succesvollen moet uitzien. Ik kom maar tot een conclusie. Huichelaars en opportunisten van het ergste soort. Hun succes werd gebouwd op politiek en maatschppelijk opportunisme dat hun de keuze deed maken zich aan te sluiten bij de heersende meest succesvolle stroom. Het zijn dezelfde lieden die het Christendom waar ze konden belachelijk maakten en in een adem beschuldigden van alles wat mis was in de samenleving. De islam daarentegen werd door dezelfde elite op een voetstuk geplaatst. Niet door kennis te nemen van de islam maar gevoed door een verzengende haat die ze hebben ontwikkeld voor alles wat burgerlijk, christelijk en fatsoenlijk nationalistisch is. Hierbij ontkennen ze dat juist het christendom, het burgerdom en de saamhorige natiestaat de voorwaarden heeft geschapen die hun alle kansen gaf tot hun maatschappelijke succes. In een islamitische staat zouden ze zijn weggevaagd bij een eerste kritisch geluid. Het zijn juist deze opportunistisch hedonistisch gemakzuchtigen die ook een vernieuwing binnen de islam verhinderen. Verhinderen door hun verharmlosung van het grootste kwaad allertijden.

  Geliked door 5 people

  • wauso zegt:

   Net als jij Limburger zijnde zal ik je prangende vraag beantwoorden! Van Es en soortgenoten hebben ‘de Debiel’ in hun Kop zitten ! Totale geïndoctrineerde Achterlijkheid die ze in hun jeugdjaren hebben meegekregen. Het zijn mensen met Beperkte Geestelijke Vermogens m.b.t. Inzicht. De Achterlijkheid bij deze lieden moeten we daarom gewoon accepteren!
   Een studie naar deze Achterlijkheid met Sanatoria zou een tussenoplossing kunnen zijn om ze het Licht weer te laten zien!
   De werkelijke OPLOSSING IS: Neem hun alle Geld af en ze waaien met de Wind mee van eenieder die zijn vinger opsteekt!

   Like

  • elisah zegt:

   Deze Limburgse is het helemaal met u eens.

   Like

   • John zegt:

    Tja, als je zelfs je eigen naam niet met een hoofdletter kunt schrijven is dat veelzeggend en wekt het zeker geen verbazing dat u een dergelijke ondoordachte en niet onderbouwde stelling poneert

    Like

 14. YY zegt:

  Hij leest het boek niet maar veroordeeld het ongelezen wel. Doet mij een beetje denken aan dat boek van Salman Rushdie dat de altijd gekke moslims over de rooie kreeg, zonder dat zij zelfs maar de titel van het boek konden benoemen.
  Dat André van Es een genoom teveel heeft is aannemelijk. Dat er een ernstige stoornis de onderliggende oorzaak van PoliCorrect sLinks is, is ook duidelijk. In een natuurlijke Darwiaanse natuur zou dit zichzelf snel uitroeien. Wij moeten toch eens denken over onnatuurlijke methoden en technieken ter correctie van deze zieken.

  Geliked door 1 persoon

 15. delamontagne zegt:

  Het woord “salonsocialist”, is dat iets van de vorige eeuw ?

  Geliked door 1 persoon

 16. elisah zegt:

  Hoogstwaarschijnlijk heeft hij de koran ook niet gelezen…

  Like

 17. Harry zegt:

  Ik ga helemaal niks zeggen over deze lul , je ziet het toch al aan z’n smoel !
  Goed fout en wezenloos !

  Like

 18. Don Tessers zegt:

  Vanmorgen heb ik een bericht geplaatst op mijn nieuwsblogg (f a c e b o o k )

  Dan nog iets: WW l, WW ll liggen ver achter ons. Een krans leggen en jaarlijks door de elite gedenken dat ze er IETS OF NIETS van leren is een CLICHÉ.
  Maar wanneer was ook al weer die 3e, WW lll begonnen?
  Volgens mij met Bush, namelijk de Gulf War met de inval in Irak.
  In het MO dus en waarschijnlijk zal deze ook eindigen in het MO met als inzet Europa.
  Olie voor Europa. Steun en hulp aan Saudie Arabië, steun aan IS, steun aan Turkije, steun aan de imigratiestroom, steun aan de Ukraïne, steun aan Brussel (lees alle vazallen als Merkel, Verhofstad, Rutte, Hollande).
  Alle lijnen die Amerika heeft uitgezet heeft tot enigste doel eigen belangen (olie en controle over financiële markten TTIP en CETA handelsverdragen).
  Europa en zijn Brussels beleid en zijn betrokkenheid bij Amerika zal uiteindelijk de ondergang van dit oude continent betekenen.
  U gelooft het nog steeds niet?
  De Islamisering zorgt voor de chaos, voor de ondermijning van alle systemen, voor de integratie in alle systemen, voor de afbraak van alle maatschappelijke opgebouwde zekerheden door u en mij.
  U gelooft het nog steeds niet?
  Blijf dan stemmen op uw leugenkabinet met dubbele agenda, op Brussel met maffia belangen, op de elite die u en mij tot slaaf maakt en ons beroofd van al het goede, dan is de ondergang van u en met mij nog miljoenen anderen verzekerd.
  Een prettige dag verder.
  Als u moedig bent deel dit bericht.

  Like

 19. Witte raaf zegt:

  Iets met cognitive dissonantie…..?!

  Geliked door 1 persoon

 20. Jean zegt:

  Nu willen ze die ‘kinderen’ in Calais overbrengen naar G.B.????
  Zijn die Britten nu echt zo dom? Ze halen zich de moordenaars binnen die over 10 jaren rondlopen met messen en ander moordtuig.
  Stuur die hele troep asap terug naar landen van herkomst te starten met alles wat islamitisch is want die rotzooi is de ondergang van onze beschaving en cultuur, met die perverse smeerlapperij willen en zullen wij NOOIT samenleven.
  Oprotten is het enige antwoord aan die barbaren.

  Geliked door 1 persoon

 21. guusvelraeds zegt:

  Zojuist het boek van Machteld Zee opgehaald bij het Bol.com afhaal punt.

  Ik kan het niet laten een weergave te laten zien van een lukraak tekst uit haar boek Heilige identiteiten. Veel van haar teksten zoals ik bladerend door het boek zie zijn recht voor de raap. Nergens gemasseerde duiding in de gewenste richting. Kortom teksten die een wetenschapper sieren. Gemankeerde wetenschappers als van Es die hun eigen waarheid geschapen hebben beginnen steeds ongemakkelijker te ontwaren dat een nieuw soort wetenschapper begint op te staan. Wetenschappers die hun valse wereldbeelden doen wankelen. De generatie na 1968 bracht veel wetenschappers voort die zich toelegden op de boterzachte sector onder de noemer menswetenschappen. Het was met name een tijd dat iedereen moest kunnen studeren. Alvorens ze hun studie begonnen waren ze al ideologisch geïnfecteerd door de tijdgeest van toen en de gekozen studie zou deze ideologie van “alle mensen en culturen zijn gelijk” gepromoot door het cultureel marxisme alleen nog steviger verankeren. Feiten die iets anders vertelden werden uit beeld gehouden. De samenleving was immers maakbaar en mensen die dit betwijfelden werden reactionair of nazi genoemd. Hierbij werd door de moreel verhevenen niet verteld dat de echte nazi’s ook geloofden in een maakbare wereld net als zij en dat die maakbaarheid ook de rede was van het bestaan van de talloze vernietigingskampen. Wetenschappers zoals Dr. Buikhuizen die poogden empirisch te onderbouwen dat niet alle mensen gelijk waren werden door hun met een maatschappelijk opgelegd beroepsverbod kaltgestellt. Er was immers geld genoeg om de samenleving met alles daarin dat afweek in de door hun gewenste richting te manoevreren. Ook was het handig dat het aanhangen van het cultureel marxisme de meeste loopbaan kansen bood. Met veel graaf en spit werk werd de gewenste onderbouwing bij hun onderzoeken gesprokkeld en verkocht als wetenschap waarna de subsidie sluizen vol open werden gedraait door hun politieke companen in de 2de kamer en gemeentenraden om zo de droomwereld van nieuw links (zo noemden ze zich) toch vooral te doen uitkomen.

  Maar nu Machteld Zee in haar boek Heilige identiteiten:

  pagina 95 en 96.

  Veel (over het algemeen zeer aardige) mensen die ik spreek zijn ook een beetje bang om met rechts geassocieerd te worden – en niet alleen vanwege de doodsbedreigingen. Er bestaat een heftige groepsdruk om de kudde bijeen te behouden. De vrees is enigszins begrijpelijk; het hebben van een “rechts” profiel kan vervelende gevolgen hebben voor iemands reputatie, maar ook de arbeidsmarkt kan tegenvallen voor mensen die zich negatief uitlaten over islam(isme). Kunt U nagaan hoeveel invloed het politiek-correcte denken heeft. Gelukkig zijn er in de Tweede Kamer politici van allerlei partijen die zich hard maken voor one law for all en zich inzetten tegen moslimfundamentalisme. Ook zijn er activisten, schrijvers, academici- en heel veel “normale” (mag ik dat zeggen?) mensen- die dit onderschrijven. Helaas zijn er ook nogal wat multiculturalistische meelopers. Want nóg liever zie ik het bestrijden van islamisering ten faveure van gelijke rechten en een veilige samenleving niet als typisch links of rechts, maar als een universele plicht, waarvoor langzaam maar zeker meer enthousiasme ontstaat. Maar het gaat te langzaam. Mijn fingerspitzengefühl zegt me dat mensen het prettiger vinden om islamgerelateerde problemen te relativeren. Het zijn maar “incidenten”, bijvoorbeeld, of “het komt vanzelf wel goed”. Dat geeft vanzelfsprekend een veel prettiger gevoel dan wanneer het besef komt dat er 1) daadwerkelijk een probleem is, waar 2) een adequate reactie op moet komen en dat 3) U degene bent die dat ook zal moeten doen. Dat geeft een hoop onrust. Een coming-out als islam(isme) criticus (m/v) kan gepaard gaan met grote nadelen-en toh moet het gebeuren. Ook als iemand U beticht van “intolerantie”. In zo’n geval zou mijn reactie zijn: intolerantie heeft ook aanzienlijke voordelen. Zo staat ons hele wetboek van strafrecht vol met handelingen die onze samenleving niet tolereert. Dat is maar goed ook. Daarbij: tolerantie gaat bij uitstek gepaard met afkeuring; zonder afkeuring is het gebruik van het woord tolerantie onjuist. Het tolereren van ideeën of praktijken die niet eerst zijn afgekeurd is geen tolerantie, maar aanvaarding. En zwicht alstublieft niet uit angst voor labels als racisme of islamofobie. De term islamofobie circuleert al tientallen jaren, maar werd pas populair toen de Britse Runnymede Trust in 1997 een rapport publiceerde getiteld: “Islamophobia: A Challenge For Us All”. Daarin wordt islamofobie gedefinieerd als ongegronde vijandigheid jegens moslims, en dus angst of afkeer van alle of de meeste moslims. De term heeft een negatieve reputatie, mijn inziens terecht. omdat hij gebruikt wordt om kritiek, satire of het betwisten van islamitische ideeën en gebruiken de kop in te drukken. Maar er is geen enkele reden waarom bijvoorbeeld atheïsten (“atheofobie”?), joden (“judeofobie”?), christenen (“christianofobie”?) of communisten (Stalinofobie”?) wél mogen worden blootgesteld aan niet-aflatende kritiek, terwijl moslims daarvan dienen te worden vrijgesteld. (Dat zou pas discriminatoir zijn, vindt U niet?) Een inmiddels beroemd citaat over islamofobie, toegeschreven aan de Brits-Amerikaanse journalist en publicist Christopher Hitchens (1949-2011), is dat het een woord is dat is “gecreëerd door fascisten, gebruikt door lafaards, om idioten te manipuleren.

  Naschrift reaguurder:
  Zie waarom non wetenschappers als van Es dit boek liefst ongelezen terzijde schuiven. Daarnaast vinden ze het (wie weet) in hun gedachten het best jammer dat boekverbrandingen uit de mode zijn geraakt.

  Geliked door 4 people

 22. Pingback: “Dat wil ik helemaal niet weten…”, oftewel de wanhoopskreet van de “goedmensch” | E.J. Bron

 23. Jan zegt:

  André van Es (‘Ik haat Wilders en Joden’) is ook dat linkse wijf dat ‘onze’ kunnigin Maxima Eind begeleidde (lees: indoctrineerde) bij haar inburgering in Nederland en wat later direct te merken was toen deze golddigger en parasiet beweerde dat de Nederlander niet bestaat

  Van Es bij de demonstratie waar de ISIS-vlag werd gezwaaid en Wilders voor hond van Israël werd uitgemaakt


  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/03/groetjes_van_annabellaoui.html

  Like

 24. John zegt:

  Een vooringenomen pseudowetenschapper dus

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s