Athene stuurt ondanks EU/Turkije-deal “migranten” en “vluchtelingen” naar het vasteland

screenshot_135

(Vertaling: E.J. Bron)

In Griekenland trekt men zich blijkbaar weinig aan van de deal tussen de EU en Turkije. In plaats van de “migranten” weer terug te sturen, worden ze vanaf de eilanden naar het vasteland gebracht. Kritiek hierop komt van de Duitse regering.

contra-magazine

De EU/Turkije-deal wordt blijkbaar steeds meer genegeerd: ondanks tegenovergestelde afspraken is Griekenland ermee begonnen “vluchtelingen” van de Egeïsche eilanden over te brengen naar het vasteland, bericht de “Welt”. De afgelopen twee weken zouden er 150 “vluchtelingen” vanuit Lesbos, Chios, Samos en Kos naar verschillende kampen zijn gebracht, zei Roland Schönbauer, woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR), die de overtocht mede organiseert, tegen de krant. “Met het oog op de omstandigheden voor de betrokkenen begroeten wij deze overtocht ten zeerste.”

Op dit moment zitten er in de zogenaamde hotspots op de Egeïsche eilanden meer dan 14.000 “vluchtelingen” in onderkomens vast, die slechts plaats bieden aan 7.000 mensen. Op grond van het EU/Turkije-akkoord moet hun asielaanvraag op de eilanden verwerkt worden. Eigenlijk zouden de meesten van hen teruggestuurd moeten worden naar Turkije, maar tot nu toe heeft dit op grond van de geringe verwerkingscapaciteit en juridische hindernissen niet gefunctioneerd. Sinds het begin van het mechanisme begin april werden er slechts 650 “vluchtelingen” naar Turkije uitgezet.

Volgens de UNHCR worden tot nu toe “vluchtelingen” uit drie groepen naar het vasteland gebracht. Daarbij zou het eerst om die gevallen gaan waarbij al beslist zou zijn dat Turkije voor hen geen veilig derde land zou zijn. Bovendien zouden het “bescherming zoekenden” zijn die asiel via gezinshereniging in een EU-land aanvroegen. Daarbij zouden moeilijke gevallen komen, zoals onbegeleide minderjarigen of zwangere vrouwen. Voor leden van deze groepen is een uitzetting naar Turkije sowieso niet aan de orde.

De Duitse regering bekijkt de transfers met grote scepsis. “Het moet duidelijk zijn dat voor het overgrote deel van de nieuwkomers een overbrenging naar het vasteland niet in aanmerking komt, maar dat de verwerking van de asielprocedures op de Griekse eilanden plaatsvindt”, deelde het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken op vragen van “Welt” mee. Een verbetering van de situatie op de Griekse eilanden zou “vanzelfsprekend begroet worden, maar zou in de eerste plaats moeten plaatsvinden door een uitbreiding van de opnamecapaciteit op de eilanden.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, Rotzakken, Socialisten, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Athene stuurt ondanks EU/Turkije-deal “migranten” en “vluchtelingen” naar het vasteland

 1. Wachteres zegt:

  Krijgen de Grieken misschien geld uit Turkije – dat de Turken eerst van de EU hebben gekregen – om de situatie op deze manier te regelen?

  Niets zou je verbazen.

  Like

 2. Het is gewoon een grote bende daar, een deal sluiten met een moslim dat is een sprookje. Dus we kunnen weer het een en ander gaan verwachten. Hoe anders zou het zijn bij gesloten grenzen.

  Like

 3. Lee zegt:

  Hadden ze anders verwacht dan? Zijn ze echt zo naief of gewoon zo dom als het achtereind van een varken?

  Like

 4. Pieter zegt:

  Griekenland is een derde wereldland. 60% Was voor uittreding van de EU. Tsipiras heeft het gewoon negeerd.
  Was beter voor henzelf als ze de EU hadden verlaten, maar zij moesten dienen als springplank naar Europa voor de horden moslims.

  Like

 5. Republikein zegt:

  De Henk Lullen en Ingrid Kutjes moeten dokken.
  What else.

  De Europese commissie heeft afgelopen week noodhulp toegezegd voor de opvang van vluchtelingen. Binnenkort worden de contracten getekend met internationale hulporganisaties en ondernemingen.

  [ een bericht van vorige maand]

  Like

 6. Anna zegt:

  Ik was er pas geleden. ( 12 okt terug gekomen) Veel Grieken willen wel uit de EU en zich bij Rusland aansluiten…
  Ander Grieken die ik sprak waren daar weer fel op tegen.
  Ook daar rommelt het behoorlijk!!!
  Maar Griekenland zelf, de infrastructuur en de accomodaties voor toeristen enz gaan zienderogen achteruit…. het land / de gewone mensen zijn ECHT ARM!!!!

  Like

 7. Reint Meijer zegt:

  Griekenland ligt nog steeds aan het EU-infuus en Merkel deed een hysterische oproep aan de moslims om naar de EU te komen. Vooral naar Duitsland. Die politiek-correcte Duitse politici krijgen nu wat ze verdienen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s