Brein achter euro: Munt is kaartenhuis dat op instorten staat

screenshot_152

(Door: Tomas Riemens)

De euro is een mislukt experiment en de monetaire unie staat op instorten. Het zijn de woorden van Otmar Issing, invloedrijk econoom en architect van de Europese munt. In het tijdschrift Central Banking zegt hij: “We modderen maar wat aan en belanden zo van de ene crisis in de andere.”

Issing was hoofdeconoom bij de Europese Centrale Bank (ECB), de belangrijkste financiële instelling binnen de EU. Hij is verantwoordelijk voor het monetaire beleid dat tot een gezamenlijke Europese munteenheid leidde.

Lees verder>>>
(h/t “Fubar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR, gezond realisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Brein achter euro: Munt is kaartenhuis dat op instorten staat

 1. tinekevanschagen zegt:

  Laat maar lekker in mekaar donderen de hele griebuszooi!
  Daar hebben ze ons ook lekker mee genaaid (nou ja…lekker….)
  Ik hoor Zalm nog zeggen; mijn vrouw schrok ook even toen ze een kropje sla kocht…
  Je zou m toch doodknuppelen ,de droplul verdient 900.000 per jaar!

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   Tineke, ik baal omdat het invoeren van de Euro nooit aan de bevolking is gevraagd, het is ons opgedrongen, Zalm met zijn eeuwige knipoog, wat was het sukkeltje trots op zijn Euro, 100 gram gebraden gehakt vroeger 0,99 gewone centen, nu rond de € 1.49 = 3,30 oude gulden, hadden we er dat ervoor betaald, nou echt niet, maar er wordt ons wel meer opgedrongen en dan heb ik het niet over die stomme Euro helaas

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Kunnen we de champagne klaar zetten of duurt het nog een jaar?

  Like

 3. Landen ,mensen moeten indien mogelijk binnen bepaalde grenzen competitief met elkaar omgaan ,voordat de euro werd ingevoerd was dit ook het geval ,maar nu met de invoering van deze kunstmatig in stand gehouden muntunie zijn de spelregels zodanig veranderd ,dat de kans groot is dat het hele systeem als een kaartenhuis dreigt in te storten !Dit heb ik ooit zo mogen meedelen aan wijlen Wim Duisenberg ,die ik toen persoonlijk thuis een boekje over het verderfelijke Palestijnse onderwijssysteem had aangereikt!Op deze stelling over de euro zei mijnheer Duisenberg geen ja en geen nee!Ja ik ben ook maar een simpele arbeider!Duisenberg riep in die tijd dat hij aan het hoofd stond van de ECB ,trouwens net zo als Mark Rutte om maar vooral auto’s en of andere waardevolle gebruiksgoederen te kopen om zo de economie aan te zwengelen !Maar ja waar moet de gewone burger het geld vandaan halen om deze goederen te kunnen betalen?Deze PvdA man was de medegrondlegger van de noodlottige euro!!Hij stierf op 70 jarige leeftijd bij zijn vakantiehuis in het zuidoosten van Frankrijk !Shalom van Léon van Duren.

  Like

  • Republikein zegt:

   Hij stierf daar inderdaad, in zijn zwembad, als ik het goed heb,
   Een echte socialist verdient ook een buitenhuis met zwembad, dat moge duidelijk zijn.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Republikein, Wim Duisenberg was beslist geen Dagobert Duck die letterlijk in geld zwom, gangen erin groef als een mol en het op zijn kop liet kletteren! In mijn ogen is Wim gewoon gestraft voor zijn arrogantie wat de gehate euro betreft. En als hij vanaf boven kon zien wat voor een gigantische puinhoop deze snertmunt heeft veroorzaakt dan wenste hij al dat Duisenberg als de geest van Jacob Marley uit ‘A Christmas Carol’ naar de Aarde terugkeerde om daaronder alle euro-idioten zoals Gerrit Zalm e.v.a. die de gierigaard Ebenezer Scrooge symboliseren eens goed de les te gaan leren over arrogantie, egoïsme, hebzucht, gierigheid en het onderdrukken van de zwakkeren! Daarna komen natuurlijk de geesten uit het verleden, heden en toekomst hier achteraan om de stomkoppen zodanig te kwellen dat zij wensten dat ze NOOIT de euro hadden ingevoerd!
    Zullen we anders niet eens gewoon een stel ECHTE gieren boven het hoofd van de EU-elite laten vliegen opdat zij deze bevuilen met hun uitwerpselen en een stel ECHTE hyena’s die hen daarna gaan uitlachen? Dan zijn deze roofvogels beslist minder GIERIG dan de EU-bandieten wiens rijk hopelijk inderdaad zo snel mogelijk als een kaartenhuis ineen stort!

    Geliked door 1 persoon

 4. ildiko zegt:

  Wilders had gelijk, maar de hyena’s in de Haag bleven maar dom lachen.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  http://www.express.co.uk/news/politics/721930/Euro-European-Union-collapse-single-currency-Otmar-Issing

  ‘The Euro is FINISHED’ Currency’s creator says it will soon COLLAPSE and destroy the EU
  THE Euro is a ticking time bomb which will soon blow up and wipe out the whole EU project in its wake, the currency’s creator has said in an extraordinary warning today.
  In an explosive intervention professor Otmar Issing predicted that Brussels’ dream of a European superstate will finally be buried amongst the rubble of the crumbling single currency he designed
  The respected economist launched a withering attack on eurocrats and German leader Angela Merkel, accusing them of betraying the principles of the euro and demonstrating scandalous incompetence over its management.

  De Euro is een tikkende bom die spoedig zal worden opgeblazen en het hele EU-project zal opblazen.

  Dit wordt gezegd door degene die de Euro heeft ontworpen; professor Otmar, een gerespecteerd econoom.

  Like

 6. Van mij mag hij in elkaar donderen, Ik ben nooit gewend aan de euro.

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Dat wisten wij al direct, toen de euro shit werd ingevoerd en de gulden onvoordelig werd omgezet, waarbij ook nog de prijzen van veel artikelen stegen.

  Like

 8. Bas zegt:

  De tien grootste centrale banken hebben dit jaar al voor $2000 miljard aan nieuw papiergeld geprint. Lees verder op: http://alturl.com/z9hbf
  Zie ook: http://alturl.com/wnrvo

  Like

 9. Bart zegt:

  Nee voor wat het bedoeld is er mee zijn ze er goed mee geslaagd dat wel maar dat ze hun volk in de hoek hebben gegooid is ZEKERS en BESTOLEN 100% De Groningse baas en bankier vroeger die heeft het voorgesteld er na is hij verdwenen uit het spel .

  Like

 10. Bart zegt:

  Ze kunnen eenmaal nooit berechten als hij /zij de Waarheid verkondigd onmogelijk gewoon.

  Like

 11. Voor de goede orde, Brein heeft niks met die Euro te maken en krijgt ook geen 9 ton per maand al verdiende hij meer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s