“Dat wil ik helemaal niet weten…”, oftewel de wanhoopskreet van de “goedmensch”

screenshot_158

(Door: Wim van Schaik)

Afgelopen week was het weer zo ver. Een verjaardag. En op die verjaardag iemand die alsmaar doordramde over dat vluchtelingenjongetje dat zij als klassenassistente onder haar hoede had. Wahid hier en Wahid daar. O, o wat deed ze toch een goed werk! Totdat iemand de vraag opwierp waarom dat jongetje per se hier opgevangen moest worden en of dat niet beter in die rijke regio kon… Er viel een ongemakkelijke stilte. Ineens was het niet ‘gezellig’ meer…

De goedmensch dacht weg te komen met te zeggen dat ze niet wist of die regio wel zo rijk was. Nu was het makkelijk aan te tonen dat de rijke buren niets doen voor ‘vluchtelingen’. Hoewel het steenrijke Saoedi-Arabië in een paar uur vanuit Zuid-Syrië te bereiken is, heeft het land (27 miljoen inwoners) maar een paar honderd vluchtelingen opgenomen. Dat geldt ook voor Koeweit, Qatar en Bahrein. Allemaal landen in de buurt van Syrië die de grens potdicht houden. Om demografische reden (!) laten ze geen vluchtelingen toe. Komt nu goed van pas dat ze het VN-vluchtelingenverdrag uit 1951 nooit hebben ondertekend.

Een mens is nooit te oud om te leren. Maar dat geldt niet voor de goedmensch. Daar is deze nuttige informatie niet aan besteed. Liever de kop in het zand. Dat was dan ook precies wat de klassenassistente deed toen ze riep: “Dat wil ik helemaal niet weten.”

Net zomin wilde ze weten dat ‘vluchtelingen’ lang niet allemaal Syriërs zijn of uit een oorlogsgebied komen. Dat het merendeel bestaat uit sterke jonge mannen die vaak ook nog eens hun vrouw en kinderen gewoon achter lieten in dat vreselijke, onveilige gebied, was ook iets om te negeren. Dat het eigenlijk niet primair om veiligheid te doen is, deed er niet toe. Dat het niet allemaal tandartsen, ICT´ers en chirurgen zijn, nou en… Dat ze vanwege hun woestijnreligie een bedreiging vormen voor onze westerse way of life, ook daarvoor gingen de vingers in de oren.  Dat Wilders al jaren de juiste analyses maakt en de enige uitweg schetst, was het reageren niet waard. Telkens weer klonk het: “Dat wil ik helemaal niet weten!”

Nu alle mythes rond ‘vluchtelingen’ ontmaskerd zijn, is ‘Dat wil ik helemaal niet weten’ de laatste wanhoopskreet van de goedmensch vlak voordat zijn zogenaamd moreel superieure zelfbeeld, opgehangen aan het multicul geloof, aan diggelen gaat.

De ophef rond de dissertatie van Machteld Zee over shariarechtbanken is het ultieme voorbeeld van wat ontmaskering oproept. (Overigens vreemd dat de link naar de pagina van de Universiteit van Leiden over haar dissertatie ‘Multiculturalisme, Islamitisch fundamentalisme en de Britse Shariaraden’ niet meer werkt.) In essentie komt al die ophef op hetzelfde neer als de reactie die een eenvoudige vraag op een verjaardagspartijtje oproept of die Geert Wilders in de Kamer oproept: ‘We willen het helemaal niet weten’. Op Novini.nl werd dit treffend verwoord:

‘De woede en verwarring t.a.v. Zee zijn, rationeel bekeken, enigszins verbazingwekkend. In de Volkskrant ging Peter Middendorp helemaal door het lint, zonder één argument tegen Zee in te brengen. Hij was waarschijnlijk zo van zijn stuk dat het voor hem wellicht zelf-evident was, hóé fout Zee wel niet bezig was. Schelden op een tegenstander is meestal een impliciete erkenning dat je geen tegenargumenten hebt. Middendorp is daarmee typerend voor het achterhoedegevecht dat ingegraven progressieven strijden tegen islamkritiek.’

Maar het kan nog duidelijker, zoals we bij ene André van Es zien, die besluit om het boek van Machteld Zee maar helemaal niet te lezen. Weer zo iemand die roept: ‘Dat wil ik helemaal niet weten’.

Dat is – hoe zielig! – het enige wat nog rest: vertwijfeld uitroepen: ‘Dat wil ik helemaal niet weten’. Maar… wie niet horen wil, moet voelen. En zoals de milieufanaat ineens bedenkingen heeft als er een windmolen in zijn achtertuin komt, en zoals de beter gesitueerde goedmensch ineens waardevermindering van zijn bezit belangrijker vindt dan een AZC om de hoek, zo zal onze gehersenspoelde goedmensch pas bij zinnen komen wanneer hij niet meer ontspannen baantjes kan trekken in het zwembad.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

69 reacties op “Dat wil ik helemaal niet weten…”, oftewel de wanhoopskreet van de “goedmensch”

 1. “Dat wil ik helemaal niet weten?” Als dat werkelijk zo gezegd is, is dat -neem me niet kwalijk- bepaald een schílderachtig zwaktebod:
  Letterlijk úitgelúld is iemand, zodra hij met zóiets aankomt: Daarmee zet je jezelf toch volledig voor páál!
  Enfin, het zal wel aan m i j liggen……

  Like

  • drikuspidales zegt:

   Het ligt niet aan jou Theresa, of we moesten dezelfde ziekte hebben.
   Ik heb het ook al meegemaakt, bericht zal hier kortelings in deze comments geplaatst worden.

   Like

  • wim zegt:

   Is werkelijk zo, en bij herhaling, gezegd, Theresa.

   Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Theresa, ook zeggen ze het vaak niet maar stappen zonder te reageren ineens op een ander onderwerp over en dan is het wel duidelijk. Maar zodra ze er persoonlijk last van beginnen te krijgen dan pas zullen ze actie ondernemen als het dan al niet te laat is.

   Like

 2. drikuspidales zegt:

  Ik ben dus niet de enige met die ervaring. Na de aanslagen in Brussel afgelopen zomer, vertelde zo’n goedmens me heel ontsteld dat ze die “mensen” niet begreep. Nergens -zo wist zij met stelligheid te beweren- in de koran staat dat je andersgelovigen moest doden!

  “Is dat zo?”, vroeg ik. “Euh, ja…”
  Nou, zei ik, ik heb nochtans een koran thuis, en daar staat toch toch een heel aantal keren in dat je de ongelovigen moet opjagen/doden/vernederen. Als je wil breng ik hem morgen mee, dan toon ik het je.

  Nu mag jij 1 keer raden wat ze zei… ” NEE, ZULKE DINGEN WIL IK NIET LEZEN”

  Dan rijst bij mij de vraag waarom iemand zulke uitspraken, met zulke stelligheid durft/kan/wil beweren!

  Geliked door 2 people

  • Jan zegt:

   Dat komt omdat al dat linkse volk de Abdel Kader Abdolah versie van de koran thuis hebben, ofwel, de sprookjeskoran.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Die is niet meer te redden , waarom dan nog moeite doen.

   Alleen de pragmatische ervaringen van de zintuigen kunnen dit soort mensen wakker schudden.

   Dus het zal eerst nog VEEL erger moeten worden en dan misschien, heel misschien zal er wat veranderen.

   In tussentijd uw hoofd boven water houden en zorgen dat het op de schouders blijft zitten .

   Like

 3. Republikein zegt:

  Dat wll ik helemaal niet weten Wim, je bent een smerige racist.
  Weer een verjaardag minder, zo zie ik het ook graag.

  Geliked door 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   Ik had er ook een pleuris hekel aan, een kamer gevuld met halve en hele zolen, en dan ook nog aardig en gezellig moeten doen.

   Moest verboden worden wegens een misdaad tegen de mensheid .

   Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Dat is zo, maar het meisje vindt dat ik ook eens gezellig moet doen.
    Nou, dat is helemaal niet mijn aard.
    Om doorlopende ruzie te vorkomen geef ik weleens toe, om de vrede te bewaren.
    Anders eindig ik ook in een kastje, k zit liever lekker op de bank, ’n beetje “bronnen”.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Wat hebben jullie toch evengoed een naar leven.
    Geen ene moer te vertellen, en anders terug in je keukenkastje.
    Dat moet je echt een keer anders gaan aanpakken.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @BertG.

    Op de eerste plaats mijn dank voor je medeleven.

    Ik weet het, het is dan ook echt een verschrikking Bert.
    Maar gruwelijke Bertha heeft er wel voor gezorgd dat er voldoende audio en visuele handigheden aanwezig zijn in het keukenkastje en ook zo een ding om de eerste levensbehoeften op een drinkbare temperatuur te houden.

    Ik weet het , het is afzien, maar a man got to do what a man got to do .

    FREE de Klep !
    was er al een rekening nummer geopend voor de reddingsactie, het kan echt niet langer zo !
    Er moet binnenkort broodnodig een Virtual Reality installatie komen in het keukenkastje van de Klep .
    Help de klep en geef gul , laat uw hart spreken uit medeleven .

    Gulle gevers boven de eur 50 krijgen een volledig unieke oorkonde van de Klep die u dan ook met trots aan de muur kan nagelen , het plankje hout lever ik er ook nog eens bij.

    Geliked door 2 people

 4. tinekevanschagen zegt:

  Ik maak dat ook mee.
  Als ik ergens op visite ben of zo lullen ze ook maar wat voor het vaderland weg.
  En als ik dan meen iets inhoudelijks in te brengen hoor ik altijd iets van ja maar…….
  en dan plachten ze dingen te zeggen als ja….zielige kindertjes met slippertjes in de sneeuw,
  dan denk ik what the fuck ,waar slippertjes en welke sneeuw…..
  en als je dan ook nog zegt dat pvv de enige optie is om het tij te keren worden ze ineens allemaal
  druk en behandelen ze je alsof je van pluto komt.
  En toch weet ik dat ze in hun hart het met me eens zijn.
  Dan denk ik wat een hypocrisie, waarom is niemand meer eerlijk.waarom durft niemand kleur te bekennen waar is iedereen nou toch zo bang voor…..?

  Geliked door 4 people

  • BertG. zegt:

   Ik mijd dat soort bijeenkomsten zo als verjaardagen dan ook als de pest.
   Maar inmiddels is het geheel wederkerig, ik wordt al nooit meer ergens voor gevraagd omdat ik altijd vervelende onderwerpen aan snij en discussies wil starten.
   Ik ga overal veel te diep op in, terwijl ik eigenlijk alleen dien mee te lachen om elk flauw grapje. Ik ben dus niet gezellig.
   Terwijl de meeste het graag willen hebben over vakanties, weer, auto’s en soap series.
   En als ik er ergens een hekel aan heb, dan is het dat soort onderwerpen.
   De meeste zijn zo oppervlakkig als de pest, anders val je buiten de boot.

   Geliked door 4 people

   • paulzwueste zegt:

    Nou, in mijn familie hebben ze het altijd over vrouwen, voetbal, bier en nephorloges.
    Dus dat valt wel mee vind ik.

    Like

   • BertG. zegt:

    Niet als al die gasten hun bazige vriendinnetje/ vrouwtje hebben mee genomen.
    Dan gaat het helemaal nergens meer over, en blijven ze mekaar verbaasd aankijken of ze wel iets mogen zeggen.
    Anders vannacht op de bank slapen, dat soort volk.
    Daar wil je niet bij zijn. HOPELOOS!!!!!

    Like

  • koddebeier zegt:

   Er heerst in Nederland een angstcultuur, mede dankzij het OM, rechters, regering, (vervolging Wilders, Chohan, diverse cartoontekenaars) discriminatietelefoon ed. durven mensen niet meer de waarheid te zeggen en een groot deel is links (dus te dom om de waarheid onder ogen te zien)
   Er heerst op het moment bijna een Gestapo cultuur, echter je wordt nog niet uit je huis gesleurd en dood geslagen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Rapunzel zegt:

  Wahid hier Wahid daar, ja je ziet er veel dit jaar.
  Nou, ik begin er lol in te krijgen om verjaardagen grondig te verpesten met een beetje realiteitszin in die koppen proberen te rammen.
  Soms idioten die zelf kinderen hebben die allebei fulltime moeten werken en de kleinkinderen naar een Hofnarretje brengen omdat oma te druk is met Wahids pamperen om op te kunnen passen.
  Volslagen krankzinnig.
  En dat terwijl pa & ma Wahid toch niks anders omhanden hebben dan meer Wahid’s fabriceren.
  Hoe compleet gestoord moet je zijn om niet te kunnen zien, willen weten, waar dit eindigt?

  Geliked door 2 people

 6. Rapunzel zegt:

  Ach, allemaal herkenbaar, dat gelul van “als jij moest vluchten zou je ook blij zijn als je ergens geholpen werd” jazeker! Maar ik, en jullie, worden niet geholpen of het is naar de tering en Wahids zijn/worden niet blij om in Nederland te zijn. En een beetje dankbaarheid kan er helemaal al niet af maar dat heb je met parasieten, stank voor dank.

  Gelukkig keert het tij. Vergis je niet mensen, de goedmens Walid helper whiteys zijn degene die straks in hun uppie hun verjaardag zitten te vieren als zelfs hun eigen familie en ex-vrienden de hypocrisie spuugzat zijn. En de Walids doen geen reet voor je hoor, nooit gedaan ook.
  Lekker puh, wen er maar aan.

  Like

  • laura van der storm zegt:

   Ik help je het hopen Rapunzel, maar ik heb er een HEEL hard hoofd in. Alles wordt afgeserveerd. Hoe vind je het verhaal van Mevrouw Zee? Dat wordt helemaal verguisd, terwijl ze aantoonbaar gelijk heeft. ik word er moedeloos van!

   Like

   • Harry zegt:

    Daarom moet je volgas doorgaan , Laura .
    In de geest van : herhaling is de kracht van de reclame .
    Doe ik ook en het duurt lang , maar zelfs de sufkutten doen op den duur een oog open .
    Dan ga je werken aan het volgende .
    Ik merk nu dat sommigen steeds meer gaan begrijpen hoe erg het al is .

    Met onderuit gaan hangen on de moed opgeven is nog nooit een veldslag gewonnen !

    Like

   • Rapunzel zegt:

    Tja Laura, Machteld Zee is een relatief jonge vrouw en ook nog eens een snoepje om te zien + hersens en lef, ik weet niks wat de feministes en VARA fans kwader kan maken dan dat.
    Maar ze was zelf “links” begonnen vertelde ze in een interview en daar is ze nu toch mooi van genezen.
    Was ze niet “links” begonnen hadden ze haar nevernooit bij shariarechtszittingen toegelaten denk ik. Door haar leuke koppie en blonde haar hebben de hufters van de clitknipper brigade haar waarschijnlijk onderschat en gedacht dat ze wel op een vergoelijkend “ja-maar-in-Staphorst” kulverhaal zouden kunnen rekenen waar het grootste
    gros van “deskundigen” met boter en suiker in mee gaat omdat de lelijke waarheid binnen de islam zo afstotelijk is dat de meeste wiebelgrietjes daar voor terugschrikken.

    Zee bleek een Oriana, een Ayaan, een Pamela, één van de zeldzame vrouwen die zich geen zand in de ogen laten strooien.
    Haar boek verkoopt dan ook als een malle.

    Dat enkele kranten haar in de grond proberen te schrijven, nou ja, wie leest er nog kranten?
    Ik heb in geen 30 jaar een papieren NRC of Volkskrant gezien buiten Islamsterdam.
    En op TV hebben ze vast over Zee lopen mekkeren maar ik kijk nooit NPO/RTL bagger dus dan heb je daar geen last van.
    Als je TV kijkt zou je nog de indruk krijgen dat de PVDA een hele belangrijke partij is, ik denk dat ze dat ook echt geloven in 020 en Hilversum.

    In realiteit stemt 1 op de 5 mensen PVV en ze zijn overal. Ze hebben alleen niet zo’n grote bek als dat linkse geteisem en ze zijn geen 24/7 op TV.

    Dus niet moedeloos worden Laura, en als je contact wil mail je me maar, ik ken zat leuke mensen die er net zo over denken als jij.
    missyimp@gmail.com

    Dat geldt trouwens voor iedereen, samen staan we sterk en zo niet is het allicht gezellig.

    Like

   • Republikein zegt:

    Rapunzel, alleen als je belooft dat ik een vogelnestje mag maken.

    Like

   • Rapunzel zegt:

    @Republikein, welja, gelijk eisen stellen;) Mail nou maar, dan kan ik doorgeven wat voor koekjes ik wil bij de volgende Pegida demo.

    Like

 7. laura van der storm zegt:

  Het is gewoon een hopeloze zaak! Wat mankeert die nuchtere Nederlanders tegenwoordig? Ik heb eigenlijk geen zin meer om te reageren. We zeggen allemaal hetzelfde en er verandert niets. Ook niet het feit dat je hier moet wachten tot je eens door de ballotage komt op deze site van de heer Bron:-)

  Like

  • En tóch heeft dat nog wel een reden, Laura: Niet, dat het erg vaak voorkomt, maar af en toe kom je nog wel eens reaguurders tegen, die de neiging hebben, té persoonlijk te worden tegen anderen en daarbij “eerlijkheid” te verwarren met lompheid/onbeschoftheid/hatelijkheid. Ik geef bv. toe, dat ik zelf af en toe in de verleiding kom, als iemand zo tegen m i j begint. Als dat niet meer gemodereerd zou worden -en Heer Bron is ook geen wonderdoener, dus dat vraagt tijd- werd het, door toedoen van een paar mensen, binnen de kortste keren één grote, hatelijke scheldpartij, louter omdat de ene reactie andere uitlokt. Sommigen beseffen zelf niet, wat ze uitbraken en laten zich dat door de tweede niet vertellen, want die willen ze juist ráken. Dus moet de derde -de moderator- dat in banen zien te leiden.

   Like

   • Rapunzel zegt:

    Hahaha. Dit lees ik nu pas. Ja hoor Theresa, alle anderen zijn gek, ik denk het ook.

    Like

   • @Rapunzel: Ach gut, natuurlijk: Van jou is ooit óók een deel van een comment verwijderd!
    Goh, zeg, was ik b i j n a vergeten! Goed dat je me er even aan herinnert.
    Zeg-eh…..Die koekjes voor Republikein had je de vorige keer óók al beloofd, als ik het wèl heb……Of waren dat de “Merci’s” voor Ingrid? Oh nee, dát was meer overdrachtelijk, geloof ik.
    Zie je nu, wat er ook meespeelt: Op een site kan jan en alleman zo heerlijk mee-le-zen.
    Reden te meer voor ons allemaal om er naar elkáár toe een béétje te proberen om op onze woorden te letten; elkaar afbranden is nergens voor nodig.
    Neem dat nu maar liever ter harte, want je bent er duidelijk net zo overgevoelig voor als wie dan ook: Ga maar na; ik dacht hier niet eens specifiek aan jou en gelijk zit je er bovenop. Tja, wie de schoen past….nietwaar?

    Like

  • Wachteres zegt:

   De heer Bron moet elke reaguurder ‘controleren’ omdat er een keer chaos op zijn site is veroorzaakt door een kwaadwillende inbreker, Laura.

   Like

   • BertG. zegt:

    En toch denk ik dat dhr. Bron de meest vertrouwde reageerders zo kan door laten zonder een controle. Dan doen wel meerdere sites.
    Er is van mij nog nooit (op 1 woord na, gericht aan een refo ) gecensureerd hier.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    En tóch lees ik ze eerst allemaal van tevoren! Safety first!

    Webmaster

    Like

  • koddebeier zegt:

   Ballotage ???????????? Volgen mij zijn alleen Trollen niet welkom !

   Like

   • Harry zegt:

    Ik ben ook voor keurig taalgebruik .
    ’t Wil alleen niet zo vlotten .

    Plus , dat dat bij onze tegenstanders ook geen effect sorteert .

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   De her Bron heeft het druk en daarom kan het soms wat lang duren maar er zijn zover ik weet geen enkele restrictie anders dan de huisregels .
   Dus lucht u uw hart maar eens flink, u hoeft echt geen rekening te houden met de eventuele overgevoeligheden en mentale instabiliteit van sommige blog deelnemers .

   Informatie

   1. De vertalingen/artikelen op deze site geven niet per se de mening van de vertaler/webmaster weer.
   2. De eigenaar van deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van reacties op artikelen.
   3. Antisemitische, anti-Joodse, anti-Israëlische, antizionistische en racistische comments worden op deze site niet getolereerd!
   4. Op deze site wordt met open vizier gediscussieerd en er wordt NIET op de man/vrouw gespeeld! Dat recht heeft alleen de webmaster.
   5. Appeasement van en propaganda voor de islam is ongewenst, evenals het PVV- en Wilders-bashen!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou voel ik mij toch aangesproken.

   Like

 8. bob Fleumer zegt:

  De goedmensen zijn nog in staat om te vragen aan de koppensneller” heb jij je mes wel goed geslepen” ?

  Geliked door 1 persoon

 9. Mirjam zegt:

  Ze hebben gewoon angst. Angst dat alles aan diggelen gaat. De hele opgezette gutmensch parade, omdat ze zelf zien dat ze fout bezig zijn en nu merken dat hun ideologie van de ‘arme vluchteling’ en de ‘uitstekende gutmensch’ een grote farce is, gebouwd op ego en blindheid.

  Like

 10. laura van der storm zegt:

  Weinig response hier. Ik heb het helemaal gehad.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Nee, ga nou nog niet weg.
   Je hebt allemaal leuke reacties gehad en ik begon net aan je te wennen.
   Doe zelf ook eens wat zou ik zeggen. Bedenk iets.
   Er is geen leukere site dan deze van de Heer Bron.
   Wij zijn een grote familie die pal staat tegen het grote onrecht en de complete waanzin in Europa, en Nederland ook natuurlijk.
   Als we allemaal weglopen is er geen lol meer aan.
   Dus herpak je, schrijf bijvoorbeeld een complot-verhaal. Dat doet het goed.
   Ik noem maar iets. Mag ook wat anders zijn. Bijvoorbeeld dat je Trump nog kent van 10 jaar geleden en samen wat gehad hebt. Kan ook.

   Like

 11. BertG. zegt:

  Een standaard reactie van iemand uit de Ipad generatie en daarmee groot gebracht is.
  Dat wil ik helemaal niet weten, alles wat ik wel moet weten dat weet google al voor mij.
  Dit zijn dezelfde die geen enkele behoorlijke brief in het Nederlands meer kunnen schrijven.
  Aangezien het een klassen assistent is, zal ze niet ouder dan 18 jaar zijn dus zal ik er niet ver naast zitten.

  Like

 12. Pingback: “Dat wil ik helemaal niet weten…”, oftewel de wanhoopskreet van de “goedmensch” – Fenixx.org

 13. hans zegt:

  Wil ik niet weten?? Nou het er met een knuppel inslaan wat mij betreft!!

  Like

 14. Jan zegt:

  Halal Market In Maine Suspected Of Committing Hundreds Of Thousands In Welfare Fraud…


  The 52-page affididavit that NEWS CENTER was first made aware of this afternoon indicates that Ali Ratib Daham, the owner of the Ahram Halal Market on Forest Avenue, is being investigated for massive fraud, amounting to hundreds of thousands of dollars.
  ….
  According to the FBI, a cooperating witness, referred to as a “CW” in the affadavit, told Daham that he was new to town. At that point, Daham told him how to get more benefits by pretending not to know English and telling the government that he wanted to go to school. That way, he could get benefits without working.
  ….
  http://www.wlbz2.com/news/local/portland-market-investigated-for-massive-welfare-fraud/337077982

  Like

 15. Witte raaf zegt:

  Ook hier zulke reacties
  -“”zal mijn tijd wel uitduren”.
  -Ik geloof niet dat het gaat gebeuren(dat het fout gaat)
  -Over een jaar of tien-vijftien misschien dat het misschien uit de hand gaat lopen.
  -Jij denkt dat alle vluchtenlingen slecht zijn,er zitten ook goeie tussen.
  -Als ze zich maar aanpassen heb ik geen moeite mee.
  _wen er maar aan dat is gewoon de nieuwe wereld.
  Of helemaal geen antwoord geven, Mm Mm zeggen en dan over iets anders beginnen.
  Heb de moed maar opgegeven hierin,de ogen gaan vanzelf wel open en anders maar niet.
  Ze kruipen liever op de bank onder een dekentje en vreetwerk om naar “Heel Holland bakt”(er niets van) te kijken.

  Like

  • BertG. zegt:

   Je bent wel selectief aan het shoppen geweest, er zit er soms iemand bij dat die beweert dat het wel meevalt vanwege de goeie.
   Maar over het algemeen heeft iedereen het toch echt wel door, na mijn mening.
   Geen antwoord geven vind ik dan weer wel hinderlijk.

   Like

   • Witte raaf zegt:

    Waarom zou ik selectief aan het shoppen geweest zijn,het merendeel van de reacties hier zijn gelijk aan die van mij!
    Bij sommige begint het kwartje te vallen maar willen het er gewoon niet over hebben omdat ze het niet kunnen handelen,andere mensen,hier waar ik woon werken in de zorg,dat zegt genoeg lijkt mij,aardige goedwillende mensen maar leven in een idealistische cocon en daar past dit probleem niet in,zijn te druk met “leuke dingen doen” en cultureel interessant geneuzel onder het genot van een glas wijn en een kaasplankje,dat is dus wat dat betreft echt aan een “dood paard trekken”
    Op verjaardagen kom ik bijna niet omdat ik me daar een “verloren” mens voel en eigenlijk geen flauw benul heb wat ik daar te zoeken heb(buiten mijn kinderen-kleinkinderen om natuurlijk)in de buurt zeg ik vriendelijk dag maar meer ook niet,heb genoeg gezeik gezien bij buren,”in m’n reet-uit m’n reet” zoals we dat hier zeggen dus daar bemoei ik me al helemaal niet meer mee en heb dan ook niet de behoefte om daar de discussie mee aan te gaan.

    Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Er zullen best enkele goeie vluchtelingen tussen zitten maar de meeste zijn GEEN echte vluchtelingen maar moslims die niet zullen rusten voor ze de baas zijn en ons de sharia kunnen voorschrijven. en dan nog, wij kunnen hier niet de hele wereld opvangen, Afrikanen moeten maar naar een ander Afrikaans land gaan waar geen oorlog is, er zijn hier al veel teveel buitenlanders dus grenzen dicht en uitzetten die hier niet thuis horen. Ik weet wel zeker dat het fout gaat maar ik heb de moed nog niet opgegeven en zal blijven ageren en mailen.

   Like

 16. koddebeier zegt:

  De zogenaamde gutmensch is een gevaar voor de samenleving !!

  Like

 17. Daar is maar een woord voor STRUISVOGELPOLITIEK.

  Like

 18. Pieter zegt:

  “Mensen in nood moeten we helpen”.
  Is ook zo’n dooddoener van de Gutmensch om een andere mening op afstand te houden.

  Like

 19. Wachteres zegt:

  Een bekende van ons had kritiek op Wilders. Hij deed zo lelijk tegen die arme vluchtelingen.

  Toen ik vroeg of ze enig idee had wat de IS – die hier ook binnenkomt – in het Midden-Oosten uitspookt, zei ze: “Nee en dat wil ik ook niet weten, dan kan ik niet slapen”.

  Tja, zo kun je ook een mening hebben.

  Like

 20. Taljaard zegt:

  Ik zeg gewoon niks meer.
  Maar had in de familiekring toch allang de reputatie nogal zwijgzaam te zijn.
  Ze komen er vanzelf wel achter.

  Like

  • elisah zegt:

   Dat doe ik ook, hooguit een paar hints hier en daar om vervolgens te kijken hoe de reactie is, mijn ervaring is dat heel veel mensen niet zo dom zijn als ze zich voor het gemak voordoen….

   Like

 21. delamontagne zegt:

  Als ik de meeste reacties hier lees over de “goedige-mens” in NL, die de waarheid niet wil horen, zou ik er ook moedeloos van worden.
  Ervaringen met gelezene heb ik niet echt, toch hoop ik dat men, zoals Meneer Harry zei: “vol blijft houden”.
  Misschien gaan er toch eens bij meerderen de ogen open.
  MAAR DAT DE GEMIDDELDE NL-er zo weinig van Islam afweet kan ik niet begrijpen.
  Is dit zo,n “gemiddelde NL-gutmensch ”
  …………………..

  Like

 22. Don Tessers zegt:

  Ik vraag me af of er nog inzicht zal komen.

  Like

 23. bedonderde burger zegt:

  Ja maar dat is toch heel normaal,anders kunnen ze straks na de genocide op Europeanen niet zeggen ‘we hebben het nooit geweten!’

  Like

 24. helaas heeft de goedmensch zich overal ingevreten en is in facto de baas in Nederland(zie de inquisitie processen tegen Wilders en de draconisch straffen van vele jaren tegen de mannen uit de achterhoek die een paar graspollen tegenover een moskee in de brand staken
  Kortom hoelang moeten wij nog lief blijven tegen de goedmensch,?wordt het niet de hoogste tijd om ze de schedels in te slaan, voor we door de moslims worden overlopen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s