Hongarije: Regeringspartijen Fidesz/KDNP en Jobbik zijn het eens over voorstel tot grondwetswijziging tegen EU-migrantenquota

screenshot_146

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regeringspartijen Fidesz en KDNP zijn het tijdens een bijeenkomst met de grote oppositiepartij Jobbik met elkaar eens geworden over een voorstel tot grondwetswijziging van de regering om op deze manier aan het EU-quotaplan betreffende de herverdeling van “migranten” het hoofd te bieden.

Het voorstel werd door minister-president Viktor Orbán afgelopen maandag al aan het parlement voorgelegd.

De drie partijen zijn overeengekomen dat alleen het Hongaarse parlement het recht moet hebben om regels betreffende de binnenkomst en het verblijf van niet-Hongaarse en niet-EU-burgers in Hongarije vast te stellen en dat alleen Hongaarse autoriteiten het zeggen hebben over asielaanvragen door staatsburgers van derde landen.  

De vergadering was bijeengeroepen door de fractievoorzitter van Fidesz, Lajos Kósa, maar de oppositionele socialisten en de Groene partij LMP weigerden aan het gesprek deel te nemen.

De fractieleider van Jobbik, János Volner, verklaarde dat met het aannemen van de grondwetswijziging Hongarije een substantiële juridische bescherming tegenover het EU-quotaplan betreffende de herverdeling van migranten zou krijgen, zodat zijn fractie zou instemmen met deze verandering. Jobbik zou bovendien hebben voorgesteld dat het parlement het begrip “staatsburgers van derde landen” nauwkeurig zou moeten formuleren. De wet over de vestiging van buitenlanders in Hongarije zou volgens Jobbik de rang moeten hebben van een grondwet-wet, die een twee derde meerderheid in het parlement noodzakelijk zou maken.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hongarije: Regeringspartijen Fidesz/KDNP en Jobbik zijn het eens over voorstel tot grondwetswijziging tegen EU-migrantenquota

 1. Waarom niet hier? Wij kunnen zulke mannen hier ook goed gebruiken.

  Like

 2. Rapunzel zegt:

  Ja heerlijk hoor, straks in Hongarije zitten op ons landgoed.
  Dikke kans dat Geert ons komt vergezellen na zijn pensionering, goede aanvulling, met zijn Hongaarse vrouw. Kan die schat de bestelling doorgeven in de restaurants waar we kopvodvrij uit eten gaan en heerlijke Hongaarse wijn drinken voor geen geld.
  Zelfs Geert kun je daar om een boodschap sturen;) kan ie weer zelf autorijden, de mensen daar kennen hem niet of zijn fan. Geweldig.

  Like

 3. Mary zegt:

  Heel goed zorgen hoe dan ook dat de EU je niets op kan leggen, de VN (hele foute club) wil het zelfs de hele wereld opleggen, naast de EU verlaten zou ik ook zeker niet bij de VN willen zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s