Ongelooflijk dat in Nederland zo veel passie bestaat voor de sharia

screenshot_140

(Door: Afshin Ellian)

De academische vrijheid is de afgelopen dagen onder vuur genomen door journalisten en bekende en onbekende columnisten. Zelfs academici deden mee aan de aanval op de academische vrijheid, schrijft Afshin Ellian over de discussie rond wetenschapper Machteld Zee.

In de voorbije week ben ik continu gebeld of ik me wilde uitlaten over het grote debat rond Machteld Zee. Dat heb ik niet gedaan.

Mensen die absoluut geen verstand hebben van de academische traditie en regels, schreven in kranten over de kwaliteit van een proefschrift. Niet gehinderd door kennis van feiten schreven ze ook nog onware feiten op. Zo begrepen deze lieden niet dat een leescommissie uit verschillende leden bestaat die bij meerderheid besluiten nemen.

Lees verder>>>
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Sharia, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ongelooflijk dat in Nederland zo veel passie bestaat voor de sharia

 1. Als het Nederland pas goed raakt, komt men eindelijk in actie. Het is dan ook te hopen dat het niet te laat is.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Wanneer we de eerste paar duizend doden door de Sharia
  geitenneukers achter uns hebben, is deze passie vervlogen !
  En uit Passie word PISS OF !

  Like

 3. Ongelooflijk? De oorzaak ligt ‘m simpelweg hierin, dat men categorisch weigert in te zien, wat de Sharia precies ís en dat de moslims vastbesloten zijn, hem over de hele wereld tot norm te maken! (Voorál dat laatste niet!)

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Hebben we nu hier te maken met een gevalletje ” intellectuele ” zelfmoord ?
  Even wat citeren :

  Leiden streeft ernaar om een bolwerk van vrijheid (praesidium libertatis) te zijn. Daarom wordt de academische vrijheid van professor Maurits Berger (pro-sharia) en professor Afshin Ellian (tegen sharia) gerespecteerd. Hier kunnen andere universiteiten veel van leren!

  U kunt op mij karaktermoord plegen, de jihadisten mogen mij dood willen, de ayatollahs mogen mij executeren, maar ik wil wel worden herinnerd als een nederige maar gepassioneerde academicus die de islam op de operatietafel van de rede heeft gelegd. Dit is in de ogen van jihadisten een misdaad, ja, dat is de enige misdaad die ik pleeg: een apologie voor de rede inzake de islam. Het is kenmerkend voor de stand van zaken in de islamitische wereld – en dus de ultieme rechtvaardiging van mijn houding – dat kritiek tot een doodstraf leidt.

  En nu ik :

  Dus de ultieme “intellectuele” vrijheid is dat je sharia aanhangers die dus tegen intellectuele vrijheden zijn alle ruimte geeft wegens de academische vrijheden en dan ook nog eens klagen dat ze je willen vermoorden .

  misschien heeft het “intellect ” het nog steeds niet in de gaten

  islam =sharia=jihad

  Misschien moet het ” intellect ” Afshin Ellian wat minder klote stukjes schrijven en zich wat meer verdiepen in de materie in dit geval dus de islam, beter de islaam om het maar wat academisch te houden .

  gelukkig ben ik maar een eenvoudige klootzak, je zou toch een ” intellectueel ” zijn dan moet je dus op academisch gronden zelfmoord plegen , maar klagen mag , NOG WEL .

  Geliked door 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   Maar hij is dan ook nog eens HOOG Leeraar !
   Gelukkig niet de mijne .
   Zal eens uit de slof schieten , ik noem hem gewoon maar een “intellectuele” zweefteef !
   Je zou er een proefschrift over kunnen schrijven .

   Hersenverweking onder ” intellectuelen ” in de westerse wereld .

   Geliked door 4 people

   • Aegolius cs zegt:

    Rustig maar, joopklepzeiker….
    Het is voor Afshin Ellian kennelijk buitengewoon lastig, man en paard te noemen als hoogleraar internationaal publiekrecht en rechtsfilosofie.
    Te vaak in columns bij Elsevier blinkt hij uit in ’n soort these dat elke kracht aan het eind nauwelijks opiniërende kan worden genoemd.

    Geliked door 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik ben heel rustig, wat lettertjes hier neerplempen kost mij geen enkele moeite.

    Alhoewel soms vergeet ik er een paar of zet ze in de verkeerde volgorde , ach iedere gek zo zijn gebrek zullen we maar zeggen .

    Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  En dan ook nog een de topic titel :

  Ongelooflijk dat in Nederland zo veel passie bestaat voor de sharia

  Dat is godverdomme dan ook logisch als je de sharia aanhangers academisch gaat faciliteren in plaat van op INTELLECTUELE gronden het land uit trapt .

  Het is u misschien al opgevallen dat ik een broertje dood heb aan dit soort ” intellectuelen “

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Er lopen dan ook veel landverraders rond in Nederland.
  In 1940 waren het ca 100.000 NSB leden van de 8 miljoen, de meelopers niet meegeteld

  Like

 7. pete zegt:

  Goeie ‘column-weerwoord’ alweer van Asfhin Ellian..
  Maanden terug noemde ik hem een ‘hele lieve man’ Maar wil die bewering graag
  terugnemen. De laatste tijd komen er columns van zijn hand van ongekende scherpte en niveau !

  “Verdomd” jammer dat hij de PVV niet ziet zitten.(als enige politieke partij tegen islamisering) Al zou het maar zijn als adviseur.
  Een evenknie, Prof H. Jansen zag dat wel zitten, maar is helaas niet meer.

  Tegen wie deze column is gericht ? Joop mag het weten.
  Niet 1 linkse stakker kan het ‘intellectueel’ opnemen tegen een hele rij en reeks ‘rechtse’ columnisten en opiniemakers.
  Nooit diepgaande ‘linkse’ opiniestukken, die bijv. Ellian repliek geven. Hooguit wat onnozel gewauwel dat hij bij een ‘verkeerd krantje’ zit, de verkeerde Universiteit, een PVV tokkie is, of een
  wrok heeft tegen de islam.

  De ‘fine fleur’ van de linkse kerk.
  Een verzameling van gesjeesde academici en versnipperde geitenharen wollen sokken figuren en activisten. Of ronduit antisemieten.
  Wel allemaal uit de pot van subsidies en bijstand graaiend…

  Bewonderingswaardig dat Ellian toch een oplossing blijft zoeken in de ‘rede’ !!!
  Geef het weinig kans. Debat met moslims is kansloos. Als je als critici er blijk van geeft er iets van te snappen, (veel ex-moslims) kom je op ‘het’ dodenlijstje, zoals de prof. al aangaf.
  Islam is islam, en dat zal altijd zo blijven. En een moslim wil geen zelfmoord plegen door tegen de Koran integaan.

  Debat met linkse stakkers ?? Ach.. Zien alleen zielige moslims.. En daar hebben ze het dan wel bij het rechte eind. Moslims zijn zielig..
  Sekte islam steelt de ‘ziel’ van zijn volgelingen, en iedere blijvende weerspannige adolescent die niet kan worden ‘gebroken’ word afgemaakt, en elke andere afvallige wordt sociaal uitgesloten en krijgt een doodsfatwa aan zijn jurk/broek..
  Geen probleem voor de socialist. Om dat fenomeen te ontrafelen !
  Die zijn stront jaloers en hebben natte dromen van waarop de totalitaire islam zijn volgelingen ‘eronder’ houdt en die gekweekte zombies aan zich weet te binden.
  Dat lukt ze al 1400 jaar.. Terwijl elk socialistisch/communistisch systeem na 20/30 jaar inelkaar pleurt, met alleen maar miljoenen doden als resultaat.
  Maar voorlopig zijn het nu vooral ‘nuttige idioten’ voor moslims..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s