Orbán vergelijkt grenssluiting voor “vluchtelingen” met grensopening voor DDR-burgers

screenshot_161

De Beierse minister-president Horst Seehofer (CSU) en de Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Orbán vergeleek maandagavond in zijn feestrede in het parlement van Beieren het sluiten van de grens voor “vluchtelingen” verleden jaar met het openen van de grens voor DDR-burgers in 1989. Beide zouden in de zin van de vrijheid van Europa zijn, zei hij.

epoch-times

Begeleid door enorme kritiek van de Beierse oppositie heeft de Hongaarse minister-president Viktor Orbán in het deelstaatparlement in München de 60e verjaardag van de Hongaarse opstand herdacht. Orbán vergeleek in zijn feestrede maandagavond het sluiten van de Hongaarse grens voor “vluchtelingen” verleden jaar met het openen van de grens voor DDR-burgers in het jaar 1989. Beide zouden in de zin van de vrijheid van Europa zijn, zei hij.

“De grensopening in 1989 en de grensbewaking nu zijn twee kanten van dezelfde medaille. Nu beschermen we de vrijheid”, zei Orbán. In de periode van ommekeer in 1989 zouden de Hongaren de grenzen hebben moeten openen voor de vrijheid”, zegt Orbán. En in de jaren 2015 en 2016 zou Hongarije de grenzen hebben moeten sluiten om de vrijheid te behouden.

Tegelijkertijd bekende hij zich bij het door het Hongaarse consulaat-generaal georganiseerde feest tot de Europese Unie. “Ik kan u verzekeren dat Hongarije ook in de toekomst altijd aan de kant van de Europese vrijheid zal staan.”

De Beierse minister-president Horst Seehofer (CSU) was eregast op de manifestatie. Seehofer verdedigde de nieuwe ontmoeting met Orbán tegen kritiek. “Voor een dialoog bestaat geen vervanging”, zei Seehofer. Bovendien bevestigde de CSU-voorzitter zijn eis naar een beperking van het aantal “vluchtelingen”. Dit zou een christelijk gebod zijn.

Voorzitter van de SPD-fractie protesteerde “zo scherp mogelijk”

De voorzitter van de SPD-fractie in het Beierse deelstaatparlement, Markus Rinderspacher, verklaarde echter er “zo scherp mogelijk” tegen te protesteren om “de Hongaarse autocraat en Europa-vernietiger Orbán” uitgerekend in het Beierse parlement een podium te bieden. “Het verblijf van Viktor Orbán schendt de waardigheid van het Beierse parlement”, verklaarde Rinderspacher.

De fractievoorzitster van de Groenen, Margarete Bauser, verklaarde dat de verjaardag blijkbaar propagandistisch misbruikt zou worden om Orbán een podium te bieden. Het zou een “smerige deal tussen Seehofer en Orbán” zijn.

Het Hongaarse consulaat-generaal had voor de feestelijke bijeenkomst de ruimtes van het Beierse parlement gehuurd. Het bestuur van het parlement wees erop dat dit verhuren ook al in het verleden voorkwam en aan andere landen het gastrecht werd toegestaan. Daaraan zou geen parlementaire eer verbonden zijn.

Tijdens de opstand in Hongarije 60 jaar geleden protesteerde de bevolking tegen de één-partij- dictatuur in het land en tegen de invloed van de Sovjet-Unie. Het Rode Leger sloeg de opstand bloedig neer, na het begin van de ommekeer in `1989 verklaarde Hongarije het begin van de opstand op 23 oktober tot nationale feestdag.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

6 reacties op Orbán vergelijkt grenssluiting voor “vluchtelingen” met grensopening voor DDR-burgers

 1. Mary zegt:

  Zeker helemaal met Dhr. Orban eens!!!!!!!, zijn burgers zullen niet overheerst worden door een alles verwoestende Islam en hun sharia wetten, behouden hun verworven vrijheden, geen last hebben van verkrachters, criminelen, “verwarde” messen trekkers en ga zo maar door, gezegend zijn ze met zo’n minister president.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hij staat voor zijn volk. Bravo.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Het negatieve commentaar van links is van nul en generlei waarde, het zijn verwarde geesten door jaren lang door links gehersenspoeld te zijn, kunnen deze mensen niet meer normaal denken !
  Ze zijn gewoon ziek, geestenziek !!

  Like

 4. Anna zegt:

  Het is bewonderingswaardig hoe Orban steeds op een nieuwe en actuele wijze zijn mening over het behoud van waarden in Europa weet aan te wakkeren. Chapeau!!

  Like

 5. De Hongaren willen aantoonbaar niet van de regen in de drup terecht komen ,het is aan te tonen dat de integratie van grote groepen islamisten totaal mislukt is in het heidense Europa,wat grotendeels te danken is aan de humanistische vrijheid – blijheid ‘leiders’in Brussel die persoonlijk de pijn van hun afschuwelijke wanbeleid niet voelen !Wat nu in Europa en in andere delen van de wereld gebeurt heeft duidelijk ook te maken met het verloochenen van onze eigen cultuur !!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  “de Hongaarse autocraat en Europa-vernietiger Orbán”
  Ik zou menen dat reichskanzler merkel DE vernietiger van Europa is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s