Poetin: Amerikaanse staatsschulden zijn een tijdbom

screenshot_138

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin beschouwt de enorme staatsschulden van de Verenigde Staten als een tijdbom. Met het oog op de gigantische schuldenexplosie zijn z´n bedenkingen absoluut terecht.

contra-magazine

“Er bestaan veel onopgeloste problemen. Bijvoorbeeld de hoge staatsschulden. Die zijn een tijdbom voor de economie van de VS, maar ook voor het globale financiële systeem”, zei Poetin tijdens een persconferentie in het kader van de BRCS-topontmoeting in Goa, India. Niemand zou weten hoe hiermee omgegaan zou moeten worden. Dit bericht het Russische persbureau “Sputnik”.

En ja, inmiddels bedragen de Amerikaanse staatsschulden al 19,6 biljoen dollar. Dat wil zeggen: sinds de ambtsaanvaarding van de Amerikaanse president Barack Obama zijn de schulden met wel 9 biljoen dollar toegenomen. Een einde aan het schulden-exces is echter nog niet in zicht. Bijzonder dramatisch is de vergelijking met Obama´s voorganger, George W. Bush: deze had in zijn acht jaren presidentschap “slechts” 4,9 biljoen dollar aan nieuwe schulden te verantwoorden.

Inmiddels gaat men er zelfs van uit dat de Amerikaanse schuldenberg al in het jaar 2026 de grens van 30 biljoen dollar zou kunnen overschrijden. Voor zover het daarvoor al niet tot een enorme instorting van het Amerikaanse systeem komt uiteraard. De waarschijnlijkheid daarvoor neemt in ieder geval steeds verder toe.

VS: Staatsschuld van september 2015 tot september 2016 (in biljoenen Amerikaanse dollars):

187893

(Klik op de afbeelding voor groter beeld)

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Obama, Poetin, VS. Bookmark de permalink .

24 reacties op Poetin: Amerikaanse staatsschulden zijn een tijdbom

 1. koddebeier zegt:

  Vandaar dat het Handelsverdrag TTIP een zeer slechte deal voor Europa en dus ook Nederland zal zijn. Amerika zal zich via deze deal verrijken en Europa leeg zuigen !
  Er zullen vele banen verloren gaan en we zullen meer afhankelijk worden van import van Amerikaanse producten !

  Like

  • Anna zegt:

   Helemaal eens ; met het TTIP verdrag dumpen de Amerikanen hun schulden in Europa….

   Maar of het ooit zover komt????? Als je ziet naar de felheid en de agressiviteit waarmee Obama de verkiezingen omringt…. met voorop gestelde leugens over cyberaanvallen I.v.m. De verkiezingen?? Ik zie Obama ervoor aan om zelf en cyberaanval op Rusland te beginnen en Rusland uit te lokken terug te slaan…….om zo een reden te hebben terug te kunnen slaan…of een oorlog te kunnen beginnen……..nou ja met z’on staatsschuld is je munitie snel op…….. en dan heeft hij Hoessein Obomba…… een mooie reden om de noodtoestand af te kondigen en de verkiezingen te annuleren……

   Het is wel een slimme strategische zet van Putin om nu juist zo vlak voor de verkiezingen ” even dit schuldballonnetje” op te laten….. Het laat zien hoe hij Obama minacht….. en die Olibomba in het witte huis zint op niets anders dan WRAAK DAAR IS HIJ MOSLIM VOOR!!!!!! Hij kent geen vergeving en overleg…. nee Wraak is zijn devies…..

   Gisteren was er al een publicatie op daily mail uk dat er VN auto’s in Virginia en in Texas rondrijden….. zou obomba de hulp van de VN nodig hebben!!!?

   Dat er iets gaat gebeuren (. W.s. Nog voor de verkiezingen ) dat is min of meer voelbaar het gaat niet goed in de wereld…..

   Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    Inderdaad…er gaat iets gebeuren nog voor de verkiezingen beginnen…en ik vrees dat er straks vele paddestoelwolken aan de hemel zullen verschijnen!!
    Ik HOOP dat het zover niet komt..maar oorlog gaat er komen..waar dan ook!!

    Like

 2. Bas zegt:

  Dit probleem lost zich vanzelf op met de gedachte ”In God We Trust” De een zijn dood is de ander zijn brood. Als de VS flopt is China met Rusland aan de beurt om de leidende rol van de VS over te nemen. Een Chinese bankrekening openen is een goed idee.

  Geliked door 1 persoon

 3. Don Tessers zegt:

  Deze morgen heb ik een bericht geplaatst op mijn nieuwsblogg (f a c e b o o k).
  Hierin schrijf ik over WW l, WW ll en WW lll.

  Dan nog iets: WW l, WW ll liggen ver achter ons. Een krans leggen en jaarlijks door de elite gedenken dat ze er IETS OF NIETS van leren is een CLICHÉ.
  Maar wanneer was ook al weer die 3e, WW lll begonnen?
  Volgens mij met Bush, namelijk de Gulf War met de inval in Irak.
  In het MO dus en waarschijnlijk zal deze ook eindigen in het MO met als inzet Europa.
  Olie voor Europa. Steun en hulp aan Saudie Arabië, steun aan IS, steun aan Turkije, steun aan de imigratiestroom, steun aan de Ukraïne, steun aan Brussel (lees alle vazallen als Merkel, Verhofstad, Rutte, Hollande).
  Alle lijnen die Amerika heeft uitgezet heeft tot enigste doel eigen belangen (olie en controle over financiële markten TTIP en CETA handelsverdragen).
  Europa en zijn Brussels beleid en zijn betrokkenheid bij Amerika zal uiteindelijk de ondergang van dit oude continent betekenen.
  U gelooft het nog steeds niet?
  De Islamisering zorgt voor de chaos, voor de ondermijning van alle systemen, voor de integratie in alle systemen, voor de afbraak van alle maatschappelijke opgebouwde zekerheden door u en mij.
  U gelooft het nog steeds niet?
  Blijf dan stemmen op uw leugenkabinet met dubbele agenda, op Brussel met maffia belangen, op de elite die u en mij tot slaaf maakt en ons beroofd van al het goede, dan is de ondergang van u en met mij nog miljoenen anderen verzekerd.
  Een prettige dag verder.
  Als u moedig bent deel dit bericht.

  Geliked door 2 people

  • joopklepzeiker zegt:

   Persoonlijk denk ik dat het grondwerk voor WWIII is gelegd in of omstreeks 1944 in een bijeenkomst tussen het nazi industrieel complex en het Amerikaans industrieel complex .

   Geliked door 2 people

 4. joopklepzeiker zegt:

  Vicepresident Joe Biden zei afgelopen woensdag dat er een grote cyberaanval op Rusland zal worden uitgevoerd, zogenaamd omdat de Russen de servers van de Democratische Partij zouden hebben gehackt en hetzelfde met de verkiezingen op 8 november zouden willen doen. Hij leverde daar geen enkel bewijs voor, maar feitelijke onderbouwingen is iets dat de Democraten al lang geleden compleet hebben losgelaten.

  De door de politiek gecontroleerde CIA ondersteunde Bidens oorlogsretoriek, net als de propaganda media, die het publiek met koppen zoals ‘Waarom Putins Rusland Amerika’s grootste bedreiging is’ en ‘Obama moet Congres vragen voor oorlogsverklaring Syrië’ voorbereiden op een echte, ‘hete’ oorlog met de Russen.

  Stafchef Dunford: ‘Ik zal bevel voor oorlog tegen Rusland uitvoeren’

  De haviken in Washington, met Hillary Clinton voorop, willen dat er een no-flyzone boven Syrië wordt afgekondigd, en besloten wordt tot het bombarderen van Russische militaire doelen in het land. Het behoeft geen uitleg dat deze maatregelen een direct gewapend conflict zullen veroorzaken, met onvoorspelbare, mogelijk afschuwelijke gevolgen voor de hele planeet.

  ‘Het komt erop neer dat de VS en Rusland nu in staat van oorlog met elkaar zijn,’ aldus Jones. De NAVO, het Pentagon en Hillary legden 3 maanden geleden op papier en voor de camera’s vast dat als Rusland een cyberaanval op Amerika zou uitvoeren, de VS met militaire middelen zal reageren. Twee weken geleden beweerden de Democraten dat zo’n Russische cyberaanval inderdaad had plaatsgevonden. Bewijs daarvoor konden ze echter niet leveren.

  De stafchef van het leger, generaal Dunford, verklaarde onlangs dat ‘als u mij vraagt om Russische doelen aan te vallen, dit oorlog met Rusland betekent. Geef mij dat bevel, en ik voer het uit.’ Afgelopen vrijdag ontving Obama enkele generaals op het Witte Huis om de aangekondigde oorlogsplannen tegen Syrië en Rusland te bespreken.

  Vóór Trump en tegen Hillary? Dan ‘Russische handlanger’

  Waarschijnlijk komt er in de week vóór de verkiezingen eerst een cyberaanval op Rusland, waarna er als reactie vanuit Rusland –mogelijk een ‘false flag’ operatie uitgevoerd door enkele anti-Putin groeperingen- een cyberaanval op Amerika komt, zodat de Russen de schuld kan worden gegeven. En niet alleen hen, maar ook Donald Trump, die nu al van collaboratie met Putin wordt beschuldigd, en tevens onafhankelijke internetmedia zoals Breitbart en Infowars, waaronder Alex Jones zelf.

  ‘Dit soort beschuldigingen zijn volslagen belachelijk – tenzij je een grote oorlog met Rusland plant,’ waarschuwt Jones. ‘En ze weten dat het publiek dan iedere leugen zal geloven, ongeacht hoe idioot deze ook is.’

  ‘We are in a state of war’

  ‘Kortom: we zijn in staat van oorlog. Die is verklaard, aangekondigd, maar niet legaal, niet via het Congres, want die macht is (door Obama) overgeheveld naar de huidige bureaucraten, naar het cybercommando, NORTHCOM en CENTCOM, enzovoorts. En nu kondigen ze aan dat ze ermee doorgaan. Troepen en raketten worden naar de grenzen met Rusland verplaatst. Miljoenen proxy-jihadisten zijn naar Europa gebracht, en honderdduizenden naar Amerika.’

  Hij wijst erop dat ook volgens Interpol 80% van de mannelijke migranten uit terroristische slaapcellen bestaat, die zullen worden geactiveerd zodra de oorlog uitbreekt, en die tegen de autochtone bevolking zullen worden ingezet, om zoveel mogelijk chaos te creëren en grote aantallen slachtoffers te maken.

  Miljoenen jihadisten zullen Europa in vlam zetten

  In Amerika krijgen de moslimterroristen steun van onder andere de zwarte racistische haatgroep Black Lives Matter, die financieel door de regering Obama wordt ondersteund. ‘Zij zijn erop voorbereid om politieagenten te vermoorden en hele steden plat te branden.’ In Europa kunnen de jihadisten steun verwachten van linksradicale terreurgroepen zoals het Duitse Antifa, dat zoals we eerder dit jaar berichtten heimelijk door de sociaaldemocratische regeringspartij SPD wordt aangestuurd.

  Globalisten voeren oorlog tegen onafhankelijke volken en natiën

  ‘We zijn compleet omsingeld en geïnfiltreerd,’ vervolgt Jones. ‘Maar om een beroemde generaal uit de Korea oorlog te citeren: ‘Goed, dan kunnen we in alle richtingen aanvallen.’ Moreel staan wij aan de goede kant. De feiten geven ons gelijk, en veel mensen in de regering en het leger weten exact wat er gaande is… Er is ook een koude oorlog gaande tegen patriotten die voor nationalisme zijn. Ze verdraaien dat door te beweren dat wij tegen Amerika zijn, omdat wij niet willen dat ons land door de globalisten en buitenlandse belangen wordt geregeerd.’

  ‘Maar Engeland is via Brexit afgehaakt, en Rusland heeft zich ook uit het globalistische systeem teruggetrokken… Daarom dreigde het hoofd van de gezamenlijke stafchefs, generaal Milley, op een huiveringwekkend agressieve toon de Russen dat ‘wij jullie harder zullen raken dan ooit tevoren’. Hij voegde daaraan toe dat hij het leger opdracht zou geven zich voor te bereiden op ‘een oorlog die net zo groot zal zijn als WO-2.’

  En zodra die uitbreekt, zal iedereen die tegen het uitwissen van de grenzen en hun eigen cultuur is, tegen massa immigratie, tegen de islam, tegen het overdragen van macht aan de EU en/of een (VN-)wereldregering, ervan worden beschuldigd een Russische handlanger of zelfs spion te zijn.

  ‘Russen krijgen schuld van financiële instorting’

  ‘Deutsche Bank staat op het punt van omvallen, en de wereldwijde Depressie zal zich uitbreiden. Daarom willen ze eerst deze crisis lanceren, zodat ze de oorlog en de Russen de schuld kunnen geven van de (financiële en economische) instorting… We moeten dit aan het licht brengen. Hopelijk kunnen we het tij nog keren. Zelfs Jill Stein van de Groene Partij zei dat we niet op Hillary moeten stemmen, omdat dat een stem op de Derde Wereldoorlog betekent. Nogmaals: de VS is nu in staat van oorlog met Rusland.’

  Xander

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/Infowars-VS-en-Rusland-de-facto-in-staat-van-oorlog

  Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   Cyberaanvallen worden door hackers meestal op Windows gebaseerde systemen uitgevoerd. Volgens eerdere berichten zijn de Russen indertijd overgegaan naar Linux i.p.v. Windows, gelijk hebben ze. (Volgens insiders op het World Wide Web is Windows 10 ook na het afstellen van de instellingen nog steeds een privacy-nachtmerrie.

   Like

   • BertG. zegt:

    Je kan de instellingen wel afstellen, maar microsoft zet ze steeds weer terug.
    Controleer het maar.
    Ik gebruik dan ook geen W10 maar Linux Ubuntu en voor sommige muziek dingetjes W7.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Voor dezoveelste maal dus .

    gebruikt
    http://pxc-coding.com/portfolio/donotspy10/

    En indien je wat handiger bent met een PC sloop je er een hel zooitje uit , verwijder de register sleutels en je heb een bare bone W10,

    Like

   • BertG. zegt:

    Joop, ik heb het niet zo met dit soort tweak programma’s.
    Vaak werkt het in het begin perfect maar na een tijdje gaat zo iets jou pc overnemen w.b. in en afstellingen en werkt niks meer goed.
    Zo’n programma verwijderen is meestal goed voor een totale vastloper van je pc.
    Voldoende mee geëxperimenteerd in een verleden, levert vaak veel ellende op.
    En om zelf registers er uit te slopen, dan moet je er wel zo veel van af weten en goed weten wat je doet. Met zoveel kennis kan je zo bij Microsoft aan de slag dan.
    Dan neem ik wel een pc besturing waarin dat niet zit (spionnetjes), dan hoef ik er ook niks uit te slopen.

    Like

  • fleckie zegt:

   Het vijandbeeld door de Amerikanen …RUSLAND. ‘ toebedeeld’ .. is bijna compleet!

   Geliked door 1 persoon

 5. Eduard uit Breda zegt:

  Dit is niks nieuws is al veel langer bekend ook de EU weet iedere maand zijn schulden flink te verhogen beide sturen aan op een enorme chaos om macht grepen te legaliseren
  Ook de zeepbel van de huizen prijzen in Nederland is zo’n politiek spel
  België speelt ook hoog poker met zijn garantie voor Dexia Bank 93 miljard kan België met geen mogelijkheid op hoesten
  Ook Frankrijk voldoet al jaren niet aan de EU afspraken
  Gefeliciteerd met al deze luchtbellen
  Ook de WAO en Pensioenen gaan stuk het geld op de bank wordt afgepakt door de EU in Brussel geen contant geld is de eerst volgende stap iedereen aan het infuus van digitaal geld dan kan de EU digitaal als een dief midden in de nacht als U denkt rustig te slapen Uw geld even overhevelen om alle schulden te verevenen
  Lang leve het monster wat EU heet alle nationale ideeën moeten worden weg gepoetst
  Een bank een leger een macht de EU

  Ik ben bezig met vertrek naar Kenia voor te bereiden want vroeg of laat gaat het hier in het westen gigantisch de mist in
  Ik start een grotendeels zelf support woon en leef gemeenschap met eigen energie voorziening eigen landbouw eigen water voorziening enzovoort
  Gr Eduard uit Breda

  Geliked door 3 people

 6. Harry zegt:

  En dan te bedenken , dat je met EEN drone , die hele waanzin uit kunt wissen .
  Op het witte varkenskot , wel te verstaan .
  Onbegrijpelijk , dat iemand oorlog riskeert omdat een ander in je mails zit te loeren .
  ( Als het al waar is ) .
  De Amerikaanse overheid doet niet anders .
  Stelletje achterlijke hypocrieten .
  Wat hebben ze zich te bemoeien met Syrie ?
  Donder toch gewoon op ! Putin kan het best alleen .

  Hebben de Russen al onderzeeboten rond Amerika gestationeerd ?
  Vecht het dan DAAR maar uit !
  Doei , zwarte idioot . Moge je maar helemaal verkolen .

  In Afrika heb je allemaal zwarten als president , zien ze de parallel nou niet , die Amerikanen ?
  Daar komt ook geen donder voor elkaar .
  Multi miljarden er in gepompt en dan lopen ze nog met hun blote poten door de modder te sjokken .
  Dat niveau .
  Allemaal weggedonderd geld .
  En maar fokken .

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  gewoon even ter info

  Wikileaks: ‘State Party’ Has Cut Julian Assange’s Internet Connection
  http://www.breitbart.com/national-security/2016/10/17/wikileaks-state-party-cut-julian-assanges-internet-connection/

  CNN: It Is Illegal For Voters To Possess Wikileaks Material
  https://jonathanturley.org/2016/10/17/cnn-it-is-illegal-for-voters-to-possess-wikileaks-material/#more-104984

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Zolang de bijen honing aanleveren voor hun bijenkoningin:

  US debt

  http://www.theusdebtclock.com/

  Like

 9. toetssteen zegt:

  Al bij WOI was de staatsschuld van de USA onhoudbaar en was er een jubeljaar nodig, maar hoppa, oorlog makes money, costs lives, but who bothers? WOII Soros, nakijken van deze gast is te doen met twee vingers in de neus, net zoals toen Nappie verslagen was bij Waterloo en Warburg/Rothschild beweerde dat hij had gewonnen. Joepie!!! Miljarden winst door domoren! Mwah en toen kwam de bode van de koning, Napoleon lost.
  Enfin dit geldsysteem is volkomen bankroet en elke econoom weet het. Elke 50 jaar loopt het systeem namelijk vast.

  Like

 10. Reint Meijer zegt:

  Vandaar dat de Yanks weer een nog wéér een oorlog willen opstarten want hun economie drijft voornamelijk op de wapenhandel. Zolang ze onafhankelijk zijn hebben ze al oorlogen gevoerd. Ze hebben nooit vrede gekend. De Amerikaanse elite en politiek is de agressiefste soort ter wereld. Tel daarbij de NWO-programma erbij op dat ze maar 600.000 mensen willen overhouden op aarde, dan is mijn denkpatroon wel juist. Dat zij dan moge uitsterven….

  Like

 11. Anna zegt:

  Wel een grappige opmerking van Putin.
  Hij lijkt te zeggen; ” jij met z’ on staatsschuld ik zou nog maar eens twee keer nadenken voor dat je een oorlog begint”

  Anderzijds is het ook gevaarlijk om deze FEITEN tegen Obama te zeggen…
  Want de moslim Obama wordt dan in zijn EER AANGETAST. En als je een moslim in zijn eer aantast dan moet dat GEWROKEN WORDEN…..

  Geliked door 2 people

 12. Guardiacivil zegt:

  Als er een cyberattack komt zijn wij hier ook de lul, dan zal Europa met zijn servers ook plat gaan ivm diverse basisen van de Amerikanen.
  Ik ga misschien toch maar een paar duiven houden, kan ik jullie nog schrijven en een fijne dag wensen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s