Berlijnse politie capituleert voor drugsdealers

screenshot_179

Politieactie in het Görlitzer Park in Berlijn-Kreuzberg.

(Vertaling: E.J. Bron)

De politie van Berlijn heeft toegegeven dat de in 2015 uitgeroepen zero tolerance strategie tegenover drugsdealers in het beruchte Görlitzer Park in Kreuzberg mislukt is. Dit blijkt uit een intern rapport dat in het bezit is van de Axel Springer-media.

Junge Freiheit

“Op dit moment is er na de invoering van de zero tolerance zone nog steeds geen significante, omvattende en blijvende vermindering van de clientèle van de handelaars in de aangrenzende straten bij het Görlitzer Park te herkennen, ook niet in de richting van ander plaatsen van drugscriminaliteit in het politiedistrict 5”, staat er in het rapport, dat vorige week werd gemaakt ter voorbereiding op een ontmoeting met de Berlijnse procureur-generaal. “De omvang van de in het Görlitzer Park te observeren drugshandelaars, bijna uitsluitend van zwart-Afrikaanse afkomst, en van de drugskopers dient nog steeds als groot gekwalificeerd te worden.”

Drugsdealers passen zich aan

Het grootste probleem voor de agenten zou zijn om iets te bewijzen tegen de dealers. De daders zouden er steeds meer toe overgegaan zijn om hun drugs onder de grond in het park te begraven, zodat men niet zou kunnen bewijzen van welke drugsdealer de daarin gevonden drugs zouden zijn. En als er gepatrouilleerd wordt in het park “wijkt men uit naar de aangrenzende gebieden van de speciale zone om daar af te wachten tot de speciale maatregelen beëindigd zijn.”

Sinds het begin van het jaar heeft de politie zich steeds meer teruggetrokken uit de “door criminaliteit belaste plek”. In januari werden er in totaal 6.731 manuren in het Görlitzer Park ingezet, in september nog 1.317. “We mogen het personeel niet alleen daar inzetten waar op dit moment de focus van het publiek op gericht is. We hebben een constant hoge politieaanwezigheid nodig en eindelijk de nodige druk van de kant van Justitie, zodat het Görlitzer Park uit de reisgidsen verdwijnt als drugs hotspot”, bekritiseert de Berlijnse woordvoerder van de politievakbond, Benjamin Jendro, in de “Welt”.

CDU verdedigt strategie

Een woordvoerder van de Berlijnse senator van Binnenlandse Zaken Frank Henkel (CDU) verdedigde echter het optreden en wees op de dalende cijfers bij drugsdelicten (min 43%), toebrengen van lichamelijk letsel (min 61%) en roof (min 45%).

“Niemand zou zich moeten blindstaren op de jaarcijfers. De actuele ontwikkeling toont aan dat de situatie in het Görlitzer Park absoluut niet verbeterd is. De dealers hebben inmiddels gewoon geleerd wat ze moeten doen om grote straffen te ontlopen”, antwoordde Jendro in de “Welt”. Wanneer er minder gecontroleerd zou worden, zou er natuurlijk ook sprake zijn van minder aangiftes. “Als we denken dat we het park weer onder controle zouden hebben en de maatregelen weer terug kunnen draaien, dan wordt het prima werk van onze collega´s getorpedeerd.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Berlijn, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Berlijnse politie capituleert voor drugsdealers

 1. danny zegt:

  Lijkt de Nederlandse politie wel. Ook al door en door corrupt.

  Like

 2. Ongelovige zegt:

  En wie zijn de klanten dan? Ook zwarten?

  Geliked door 1 persoon

 3. joopklepzeiker zegt:

  Drugs moet je vrij geven en vrij verkrijgbaar zijn, dat heeft veel voordelen.

  1) Je raakt zo de criminaliteit kwijt er is immers geen winst meer te maken .
  2) Wie zich dood wil snuiven , spuiten moet je zijn recht over het beschikken van zijn eigen lichaam respecteren.
  3) wie dan alsnog in drugs handelt buiten de officiële kanalen direct de doodstraf zonder pardon.
  4) wie door zijn drugs gebruik last oplevert voor de maatschappij en moet leven van een sociale uitkering krijgt een voorstel met 2 opties.
  a) We nemen je op in een geheel verzorgde gesloten omgeving .
  b) we laten je weer los op de samenleving, de volgende keer bij overlast nemen we je op in een wat andere inrichting, zonder drugs en met minimale verzorging .

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Een hardere Maatschappij, voor de “verkeerde” mensen…………!
   Kan de “Goede” mens ten voordele strekken.
   Maar men ziet er niets in, de “bovengestelden” zogezegd.
   Zo is dat voorstel van de Heer Wilders:Bij recidive door 2 # 3 Paspoorthouders, huppekee, terug naar je land van origine, met veel onbegrip ontvangen.
   En dan die argumenten die ze daarvoor gebruiken !
   “Ja maar dat gaat zomaar NIET.
   Je kunt Marokko niet met ONZE vervelende “Boefjes” opzadelen.
   Vooral dat woordje “ONZE”, doet ,t hem……………
   (( ook ,t woordje “Boefjes” ))
   [ je ging in de jaren 50 -60 voor heeél veel minder het cachot in ))………..

   Like

 4. koos zegt:

  Drugsdealers zijn bijna altijd moslims. Met drugs proberen ze onze jeugd te vergiftigen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Thom zegt:

  Dat speelt al tientallen jaren in Berlijn. In 1978 was er al een boek over Christiana F. een 16 jarige heroïnehoer uit Berlijn. Bahnhof Zoo was toen de plaats waar gedeald werd. Nou schijnt het dealen hoofdzakelijk in het Görlitzer Park te gebeuren en zijn de dealers verwant aan de dobbernegers. Alleen de plaats van het gebeuren en de nationaliteit van de dealers is veranderd. Het zal door een te softe aanpak nooit opgelost worden. Er is maar één land waar drugsdealers en drugsverslaafden aangepakt worden, dat is door president Duterte in de Philipijnen. Die laat ze gewoon afschieten alsof het niks is.

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Muslim gunman opens fire in hairdresser shooting in Dueren, Germany

  Too bad Angela Merkel was not having her hair done there. This is her handiwork; why shouldn’t she suffer alongside the Germans she has done this to?

  “‘Turkish’ gunman opens fire in packed hair salon leaving several seriously injured, By Patrick Christys, The Express, October 18, 2016:
  A GUNMAN opened fire in a crowded hair salon leaving one person with life threatening injuries before barricading himself into a nearby apartment, taking a woman hostage.
  Heavily armed police arrived at the scene and discovered one man was already dead and a woman was critically injured – she has been airlifted to hospital.The shooter, understood to be a 27-year-old Turkish man, is believed to have fired indiscriminately into the bustling hairdressers’ shop in Dueren, Germany.Witnesses report the gunman entered the salon, shouted at a woman and then opened fire, leading regional police spokesperson Ulrich Braun to say: “This may be a crime of passions.”

  German police say the attacker fled the scene and holed himself up in a nearby apartment, taking at least one person hostage.

  http://pamelageller.com/2016/10/muslim-gunman-opens-fire-in-hairdresser-shooting-in-dueren-germany.html/

  Like

 7. Republikein zegt:

  Wat maakt dat uit?
  Ze blijven wereldkampioen, heus, echt wel.

  Like

 8. Zou het dealen ook in de koran staan?

  Like

  • danny zegt:

   Marian :
   Alles is volgens de koran toegestaan om het ideale kalifaat te bewerkstelligen, ook al gaat het in tegen de principes van de islam. Dus ook dealen.

   Waarom denk je dat er zoveel Arabische/Marokkaanse dealers rondlopen. Verklaart wel het een en het ander.

   Dat met een dubbele agenda handelen vanuit moslim perspectief, noemt men ook wel taqqiyya, in het arabisch.

   Like

  • BertG. zegt:

   Drugs is al zo oud als dat de wereld bestaat.
   Jezus liep ook de hele dag met een flinke joint kneiterstoned rond, volgens sommige oude geschriften.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Dat zou veel verklaren maar ik geloof het niet !

    Een tevreden roker is geen onrust stoker !

    Like

 9. Sjaak zegt:

  Bij 1.20 min zie je de oorzaak !

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Gelijk in elkaar rammen anders moeten misschien de vrouwen van de “politie” agenten straks ook het bloed uit hun kleren wassen .
   Maak GVD eens duidelijk dat de straten niet van een bende kolere nikkers zijn .

   Like

 10. Pingback: Berlijn: Senaat overhandigt Görlitzer Park aan dealers | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s