EU wil op topontmoeting geen nieuwe sancties tegen Rusland besluiten

screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU zal op haar topontmoeting geen nieuwe sancties tegen Rusland besluiten. Dat betekent niet dat er geen verdekte andere maatregelen tegen Rusland genomen zouden kunnen worden.

dwn

De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, zou hebben aangekondigd dat de 28 regeringen er donderdagavond over zouden moeten praten hoe men verder met Rusland zou moeten omgaan, werd woensdag uit Duitse regeringskringen verluid. “Deze topontmoeting worden . . . geen beslissingen genomen.” Dit zou ook gelden voor de in verband met de Russische militaire acties in Syrië in het spel gebrachte sancties. “Ik ga er van uit dat ze nu op tafel liggen en na de topontmoeting nog steeds”, zei een regeringsvertegenwoordiger.

Blijkbaar in anticipatie op deze ontwikkeling had Groot-Brittannië volgens Reuters bekendgemaakt de leiding in Europa te willen overnemen als het gaat om een harde lijn tegen Rusland.

Ook bondskanselier Angela Merkel had geëist dat de EU hardere sancties aan Rusland zou moeten opleggen.

Het is echter niet te verwachten dat daarmee de relatie ineens verbeterd wordt: een nieuw twistpunt zou de pijpleiding Nord Stream 2 kunnen zijn. De CDU-politicus Norbert Röttgen eist een bouwstop. In de cyberspace zijn confrontaties te verwachten: de Britse Natwest had tijdelijk de bankrekeningen van de Russische staatszender RT geblokkeerd. Tijdens de EU-topontmoeting dient er vooral gepraat te worden hoe de invloed van Rusland op rechtse partijen gestopt kan worden. De Amerikaanse geheime diensten onderzoeken op dit moment de betrekkingen, omdat Washington aanknopingspunten wil hebben dat partijen zoals het Front Natioan, de Hongaarse Jobbik en de FPÖ door de Russen ondermijnd zouden zijn.

De EU zou bereid zijn om een “nauwe dialoog met Rusland te voeren”, zei Tusk. Op dit moment zouden er enorme meningsverschillen op verschillende gebieden zijn. Dit zou er echter niets aan veranderen dat de EU en Rusland zouden willen samenwerken. “Het is het belang van iedereen om weer een betere verstandhouding met Rusland op te bouwen. Er liggen echter nog de nodige te nemen hindernissen op de weg.”

Vanavond al komen bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande in Berlijn samen met de Russische president Vladimir Poetin. Merkel en Hollande willen de andere 26 EU-landen daarna dan op de topontmoeting over de gesprekken informeren.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Rusland. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU wil op topontmoeting geen nieuwe sancties tegen Rusland besluiten

 1. joopklepzeiker zegt:

  Misschien wel goed nieuws !

  maar dit viel mij toch op .

  citaat :
  Vanavond al komen bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande in Berlijn samen met de Russische president Vladimir Poetin. Merkel en Hollande willen de andere 26 EU-landen daarna dan op de topontmoeting over de gesprekken informeren.

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Recihskanzler merkel en non-valeur Hollande. Mooi stel samen.
  Bommetje?

  Geliked door 1 persoon

 3. Nee, dat zou ik zeker maar niet doen, als ze gezond willen blijven.

  Like

 4. john zegt:

  Het zal uiterst moeilijk, zoniet onmogelijk, zijn om tot een verstandige oplossing te komen met de EU. Niet dat er geen oplossingen zouden zijn, maar het verstand ontbreekt in Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Benesha zegt:

  Ik weet nog altijd niet waarom ze Rusland beschuldigen van zaken die de Amerikanen samen met hun schandknaapjes van de EU al tientallen jaren in het duizendvoud zelf doen. Freudiaanse spiegeltechniek zeker? Onze leiders beginnen echt wel belachelijk te worden. Sancties omdat Rusland een land op legitieme basis helpt tegen de Amerikaanse terroristenlegers. Het moet niet gekker worden. Sancties wegens annexatie van de Krim terwijl de Nato heel het land Oekraïene op een vuile manier had geannexeerd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Die Tusk is toch een Pool.
  Ik reed eens door dat land, heb nog nooit zoveel kabouters gezien.
  Hij stond er ook tussen en zwaaide naar me, een blik van “je hoort nog van me”.

  Geliked door 1 persoon

 7. guusvelraeds zegt:

  De EU elite krijgt langzaam in de gaten dat de normale Europese burger al lang de zijde van Poetin heeft gekozen idem als de populistische partijen die nu in Europa sterk in opkomst zijn. Dat de sancties die ze afgeroepen hebben over Rusland in het eigen vlees begint te snijden. Ook beginnen ze te begrijpen dat Poetin een wal aan het opwerpen in om verdere dé-stabilisatie in het Midden Oosten te voorkomen door Assad in het zadel te houden. Hun overleg met Poetin zal erop gericht zijn de schade die ze voor Europa veroorzaakt hebben te verminderen. De dijken rond het bolwerk EU staan op springen en ze zullen Rusland hard nodig hebben voor de periode na de volledige instorting van de Euro en de ravage na het EU tijdperk. Er staan grote dingen te gebeuren. Wellicht lopen ze ook al vooruit op de verkeizingsuitslag straks in November als de nieuwe Amerikaanse president gekozen is.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Als de regenten is eindelijk hun verstand zouden gebruiken………stap uit de EU, die maken onze export kapot.
  De EU maakt meer kapot dan U lief is !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s