EU/Turkije-deal: Europa´s “vluchtelingen”tijdbom

screenshot_197

“Migranten” bij de Macedonische grens op weg naar Duitsland.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Een van de architecten van de EU/Turkije-deal betreffende de “vluchtelingen”crisis waarschuwt voor een spoedig einde van de overeenkomst met Ankara en een nieuwe golf “migranten” naar Europa. Als de Turkse “stuwdam” breekt, komen er binnen de kortste tijd honderdduizenden mensen.

contra-magazine

De deal tussen Ankara en Brussel, tot stand gebracht onder de bevoegdheid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, was al vanaf het begin een uitermate twijfelachtige zaak. Voor een paar financiële “peanuts” zou de Turkse leiding het land in feite tot een “migranten”- en “vluchtelingen”stuwmeer moeten ombouwen, wiens drukontlasting (de overname van Syriërs door EU-landen dus) echter nauwelijks voldoende is. Per slot van rekening trekken steeds meer mensen uit de regio in richting Europa.

Gerald Knaus, de directeur van de denktank “Europees Stabiliteitsinitiatief” en belangrijkste architect van de EU-“vluchtelingen”strategie, twijfelt er nu enorm aan of deze “stuwdam” het überhaupt nog kan houden, zoals “Politico” bericht. Vooral de effecten zouden vernietigend zijn. “Een mislukking van de deal zou serieuze consequenties voor Griekenland hebben en een probleem zijn voor de westelijke Balkan”, aldus Knaus. “Maar het zou eveneens een probleem zijn voor Merkel, de Nederlanders en al diegenen waar volgend jaar verkiezingen zullen plaatsvinden.”

Knaus publiceerde een vernietigend rapport over de implementatie van het plan door de EU. Met het oog op de actuele omstandigheden zouden de Egeïsche eilanden van Griekenland een “Europees Nauru” kunnen worden als Brussel niet tot handelen overgaat. Nauru is een in armoede gestorte eilandenstaat in de Stille Oceaan, waar naartoe Australië “migranten” uitzet, omdat Canberra geen armoedemigratie toestaat en ook wat betreft het toestaan van asiel uitermate regressief optreedt.

Maar tot nu toe was er in de EU van de kant van de politiek en de ambtenaren sprake van zoiets als een weigerende houding wat betreft het erkennen van bestaande problemen. Men wijst op de Turkse inspanningen om de grenzen te bewaken, die in ieder geval tot een daling van dagelijks 2000 “migranten” in januari naar op dit moment 130 “migranten” per dag leidden. Bovendien zou men immers miljarden euro´s aan Turkije beschikbaar hebben gesteld.

Vooral de situatie in Griekenland zou Knaus zorgen baren. Alleen al op de Griekse eilanden bevinden zich op dit moment minstens 14.000 “migranten”, tienduizenden meer op het vasteland. Omdat de Griekse autoriteiten volledig overbelast zijn, werden er tot nu toe nog maar 600 “migranten” naar Turkije teruggestuurd. Dit zorgt voor hoop bij de “migranten” die zich nog in Turkse kampen bevinden. “We hebben zes maanden tijd gekocht en het aantal aankomsten is afgenomen. Maar wat de mensen er werkelijk van afhoudt om op weg te gaan, is niet de angst om hun leven te riskeren, maar het besef dat het hopeloos is om te komen”, aldus Knaus.

Op zeker moment wordt de druk op de “Turkse migratie-dam” te groot, temeer daar er op dit moment met de bestorming van Mosul in Irak een nieuwe “vluchtelingen”golf – van soennitische moslims die bang zijn voor repressieve maatregelen van het sjiitische leger – op Turkije zou kunnen afkomen. En ook anders zal de druk blijven toenemen, temeer daar er altijd nog ontelbare Afghanen en Pakistani op weg gaan naar Europa en daarbij de route via Turkije moeten nemen. En op een zeker moment zullen ook de EU-gelden niet meer voldoende zijn om de Turkse regering goedgunstig te stemmen. Maar als de dam breekt, dan zullen honderdduizenden op weg gaan richting Griekenland en Bulgarije. En wat dan?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Balkan, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU/Turkije-deal: Europa´s “vluchtelingen”tijdbom

 1. koddebeier zegt:

  De oplossing is zo simpel dat de ongekozen idioten in Brussel het gewoon niet willen snappen !!
  Sluit de grenzen !! En zeer zeker die van Turkije en de rest van Europa……..Moeilijk he !!

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   He koddebeier, was het maar zo simpel.
   Das helemaal niet de bedoeling….ze willen heel Europa razendsnel islamiseren!
   Heb jij al gelezen of beelden gezien dat er ook maar 1 iemand is teruggestuurd?
   ik niet. kan niet ,mag niet,verdragen laten het niet toe en nog veel meer van die
   bullshit! trap er niet in! Ze weten sodemieters goed waar ze mee bezig zijn,die hele
   graftakkenbende EUROPA!

   Like

 2. We zitten in ieder geval niet op Pakisatani en Afghanen te wachten, Afghanen moeten terug. Daar wordt t / m 2020 geld voor betaald aan Afghanistan en in Pakistan is geen oorlog dus terug oprotten desnoods met geweld, sorry ik vind dit zo’n gruwelijk volk. En voor de rest zoals zij het ook doen in Australië, over brengen naar eilanden zoals beschreven.

  Like

 3. Mary zegt:

  Wat dan?, Om te beginnen zou Frontex ze niet binnen moeten vissen, maar tegenhouden en terug sturen of ook ergens slepen/droppen, zoals Australië doet, zeer effectief, kunnen ze niet aan land komen houd het van zelf op, met vereende krachten die 14.000 op de Griekse eilanden en vaste land in heel Europa weg werken terug naar Turkije of welk deel van die zandbak ook. Als ze niets maar dan ook helemaal niets krijgen van niemand zijn ze snel vertrokken. Het probleem is de EU en Merkel.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  The gathering storm of epic proportions .

  Like

 5. Steven zegt:

  We halen dat TUIG gewoon in Libië op en droppen ze in italië…dan gaat het een keer FOUT. Ik zou zeggen..SCHIETEN…met honderdduizenden tegelijk!!

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Donnerstag, 03. November 2016
  Konflikte Flüchtlinge EU TürkeiTürkei droht mit Ende des Flüchtlingsabkommens vor Ende 2016
  Zürich (dpa) – Die Türkei hat mit der Aufkündigung des Flüchtlingsabkommens noch vor Ende des Jahres gedroht, sollte ihre Forderung nach Visafreiheit für Türken in der EU nicht bald erfüllt werden. Entsprechend äußerte sich der türkische Außenminister Mevlüt Cavusoglu in der «Neuen Zürcher Zeitung». Man warte auf eine Antwort der EU in diesen Tagen – wenn die nicht komme, werde man die Vereinbarung kündigen. Die Türkei habe auf Forderungen aus Brüssel reagiert und ihre Anti-Terror-Gesetzgebung geändert.

  http://www.n-tv.de/ticker/Tuerkei-droht-mit-Ende-des-Fluechtlingsabkommens-vor-Ende-2016-article18994171.html

  Maar niks aan de hand: Erdogan noemt Duitsland ‘schuilplaats voor terroristen’

  http://www.nu.nl/onrust-turkije/4345432/erdogan-noemt-duitsland-schuilplaats-terroristen.html?redirect=1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s