Yoga is het nieuwe wapen van ons leger

screenshot_3

(Door: Raymond Boere)

Nederlandse militairen gaan aan de yoga. Defensie wil bekijken of de oefeningen kunnen helpen om traumatische ervaringen te verwerken.

Opdrukken en kilometers marcheren met zware bepakking kunnen ze als de besten. Maar krijg die spierbundels uit het leger maar eens in acrobatische poses als de zonnegroet of de vliegende kraanvogel. En wat de denken van de maansikkel?

Het zal voor sommige militairen een hele stap zijn om zich op te geven voor zoveel zweverigheid, beseffen ze bij Defensie. Toch mag de Amsterdamse yogaleraar Johan Noorloos vanaf eind november een poging wagen. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat het een succes wordt. De belangstelling is nu al boven verwachting. ,,Dit jaar zijn de vijftig plekken voor militairen razendsnel gevuld. Dus volgend jaar kunnen we hopelijk helemaal los”, zegt Noorloos.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)
algemeen-dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Yoga is het nieuwe wapen van ons leger

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Geef ze gelijk een Reiki cursus en hotstone massage. Vervolgens zend je ze uit naar prinses Irene. die leert hen dan weer bomen knuffelen.

  Like

 2. Tjawatnu zegt:

  Een verwijfd padvindersclubje… Kunnen we het leger niet gewoon afschaffen? Het land verdedigen doen ze al decennia niet meer. Nadat je je benen geschoren hebt lekker de hoge veluwe op om pang pang te schreeuwen. Daarna een uurtje reiki en yoga. Lekker in de spagaat, want ballen heb je toch niet meer. Dit land word met de dag een grotere grap.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is in ieder geval een goedkope investering.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Het is dat ze nog een paar moderne wapens hebben maar als het erop aan komt zullen onze van armoede pang pang roepende en deels verwijfde soldaten geen partij zijn voor een gemiddelde jihadist. Waar de Jihadist een mindset heeft direct zonder scrupules te doden heeft de Nederlandse soldaat een mindset die gericht is op dé-escalatie,

  Kunnen we ons deze scene nog herrineren. Wie had in die tijd kunnen denken dat yoga ooit een item zou worden in het Nederlandse leger. Heeft alles te maken met een samenleving waarin individualisering, eigenbelang en safe spaces tot het uiterste is doorgevoerd. De rubberen tegel generatie doorstaat grote angsten nu ook in de kranten staat dat zelfs rubberen tegels kankerverwekkend kunnen zijn. Een Jihadist ligt schaterlachend op de grond van zoveel verweking.

  Geliked door 1 persoon

 5. C.A.Barstow zegt:

  De Haagse zwakzinnigheid ten top, meer valt er niet over te zeggen.

  Like

 6. Jan zegt:

  Dat wordt geheid een succes

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Allemachtig het wordt steeds gekker, wat zal de volgende cursus zijn boom knuffelen????

  Like

 8. danny zegt:

  Met yoga ga je echt een oorlog winnen.
  ahhahhahaha.
  Moet wel zeggen dat ze humor hebben.

  Dacht meer aan meer geld naar defensie.

  Ze kunnen beter jiu jitsu en taekwondo (doe het al bijna 20 jaar) aanleren in combinatie met gebruik van wapens.
  En alle moslims uit het leger gooien.

  Like

 9. Pieter zegt:

  Oppassen dat we niet doorschieten in het pamperen van deze getraumatiseerde lieden, anders blijven zij een leven lang slachtoffer en zien wij hen over 20 jaar nog steeds in de media opduiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s