“Asymmetrische tegenmaatregelen”: Rusland kondigt reacties op nieuwe sancties aan

screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland zal nieuwe sancties van het Westen niet accepteren, maar met gepaste, “pijnlijke” maatregelen reageren. Dat verklaarde de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov tegen de achtergrond van de jongste spanningen met de VS.

duits-zuerst

Rjabkov zei letterlijk: “Ik verzeker u dat er stappen bestaan in ons arsenaal die wel degelijk pijnlijke gevolgen [voor de VS] zullen hebben. Dat betreft vooral de positie van de VS in de wereld en de Amerikaanse buitenlandse politiek in Russische en Europese richting.”

Het zou gaan om “asymmetrische maatregelen”, die de VS pijnlijk zouden kunnen treffen. “Het Witte Huis moet zichzelf voor de huidige problemen in veel delen van de wereld en de moeilijkheden in de betrekkingen met Rusland verantwoorden”, zei Rjabkov.

Op 18 oktober had de Amerikaanse president Barack Obama verklaard dat Washington en Rome de handhaving van de Rusland-sancties zouden verdedigen totdat voldaan zou zijn aan het Akkoord van Minsk. De EU en de VS gingen in juni 2014 over tot individuele sancties tegen privépersonen en ondernemingen en tot beperkende maatregelen tegen complete sectoren van de Russische economie. De sancties zijn tot op de dag van vandaag geldig.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wotrdpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Asymmetrische tegenmaatregelen”: Rusland kondigt reacties op nieuwe sancties aan

 1. volksrechter zegt:

  Nuke them all Putin especialy the americans !

  Liked by 1 persoon

 2. Anon zegt:

  Ongerelateerd: een ideetje voor een artikel: de “minderjarige” vluchtelingen die in het VK worden binnengelaten, hoe haast enkel de Daily Mail en dergelijke dit rapporteert, terwijl The Guardian en BBC geen frontale foto’s van de “minderjarige” vluchtelingen publiceren, geen commentaren toelaten op die artikels en deeis van leeftijdstesten “onmenselijk” vinden. Walgelijke leugenpers toestanden.

  Like

 3. Anna zegt:

  Hopelijk kan Putin zich nog inhouden tot na 8 november…..

  Like

 4. Mary zegt:

  Ja zo ongeveer voor de hele wereld is het van levensbelang dat Trump wint, als Obama via Clinton door kan is de ramp niet te overzien.

  Like

 5. abouneenee zegt:

  Hij mag de Tweede Kamer ook ontdoen van hoogverraad plegende kamerleden die elkaar constant uit de wind houden en het leven lang voorzien van nieuwe baantjes. Het Europees Parlement zal er ook aan moeten geloven dan. Merkel zou precies hetzelfde willen doen, maar dan haar richting op.

  Like

 6. Liever géén sancties meer tegen Rusland, als we gezond willen blijven.

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  Kwoot
  +++
  Nederland kan geen EU handelsverdrag met Oekraïne tegenhouden, maar de Walen, ja, u hoort ’t goed, de Walen wel een EU verdrag met Canada.
  +++
  Ontkwoot

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Geen nood; B is wel het allerlaatste land dat de EU iets in de weg gaat leggen; immers, als de EU zou verhuizen uit Brussel, zou het verlies aan dure werkplaatsen en vastgoedwaarde catastrofaal zijn.

   Like

  • williaan zegt:

   Nederland = Rutte en die doet (moet) het met tegenzin. dat is het verschil.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Ik snap uw bericht niet zo goed, maar laat het duidelijk zijn dat Rutte c.s. met volledige overgave Nederland onder vreemde (EU) heerschappij willen zien.

    Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Houd de potassium Iodide bij de hand !

  Like

 9. Don Tessers zegt:

  Ik wens dat de heer Putin als een van de weinigen in deze krankzinnige wereld zijn hoofd koel houdt en zijn generaals in bedwang aub.

  Liked by 1 persoon

 10. renato zegt:

  Kromme tenen. Ik verblijf in de VS met een visum. Geweldig. Maar ik kan mij niet onttrekken aan een dubbel gevoel. Pijnlijk is dit. Zeker wanneer ik mij niet kan en wens te uiten. Het is misschien wel een laf uit zelfbehoud gestuurd mechanisme dat opborrelt uit een schurend soort van opportunisme waar ik eigenlijk helemaal niet achter kan staan. Echter een gewaarschuwd mens telt voor twee. En zelfs dat nog niet eens… Ik hoop dat het verstand zegeviert.

  Like

 11. Jan zegt:

  Europese leiders: Rusland wil EU verzwakken

  Rusland probeert verdeeldheid te zaaien in de Europese Unie. Daarover zijn de regeringsleiders van de 28 EU-lidstaten het eens. Zij spraken donderdagavond op een top in Brussel af ‘boven alles’ eenheid te bewaren en eensgezind op te treden tegen Moskou. Met die woorden vatte EU-president Donald Tusk de discussie over Rusland samen.
  ….
  http://www.ad.nl/buitenland/europese-leiders-rusland-wil-eu-verzwakken~a53a13ee/

  Like

 12. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s