De cynische “naastenliefde” van de EU

screenshot_31

(Door: “Henk V.”)

In het hoogst interessante artikel over de toestand in en rond Aleppo eindigt de schrijver ervan, “PS”, met een vraag: “Kennelijk willen Merkel & Co graag dat de mensen niet naar Assad vluchten, maar naar Duitsland. Waarom?”

Wanneer wij de politiek correcte pleitbezorgers van de huidige immigratiegolven die ons werelddeel teisteren mogen geloven, dan is de EU een organisatie die met ontferming en van naastenliefde is vervuld . Maar in die ongekend grote “medemenselijkheid” zit een zeer onprettige bijsmaak die erg verwarrend werkt en de bewoners van het Avondland op het verkeerde been zet. De voorstanders ervan, vaak mensen met liberaal- linkse opvattingen die vervuld zijn van een “idealisme, dat alle grond mist”, jubelen over de “verrijking die er van de tsunami van niet- westerse nieuwkomers en de ingrijpende effecten hiervan op de westerse burgerij uitgaat”. Maar de groeiende meerderheid van de bevolkingen ziet heel wat anders: een ontwrichting van de samenleving die een desastreuze omvang zal hebben op velerlei gebied.

De vraag van ‘’PS’’ is dus gerechtvaardigd. En wie die vraag wil beantwoorden, moet naar de feitelijke ontwikkeling van de EU kijken en daarbij de vraag stellen of de EU een superstaat-in- wording is die zich kenmerkt door grote medemenselijkheid, naastenliefde, of juist een tirannieke staat, die hard, cynisch en destructief is en die met de oorspronkelijke bewoners van ons werelddeel geen rekening wenst te houden.

Laten we even teruggaan naar 1975, toen de Europese Gemeenschap van destijds zich met de islamitische wereld, het Midden-Oosten, verbond. Daarbij stonden twee afspraken centraal: de VERPLICHTING die Europa aanging om aan de islam een onbelemmerde toegang tot Europa te bieden. Bij die vrije toegang waren dus vrij verkeer van personen en goederen uit de islamitische wereld inbegrepen, zodat er aan de inburgering van de islam daadwerkelijk vorm kon worden gegeven. De Arabische wereld verleende geen vergelijkbare wederdienst. De intocht van het christendom stond niet op het programma en hoe het tegenwoordig in veel islamitische landen de christenen vergaat is ons welbekend!

Deze Europese afspraak kan niet als een vriendelijke daad jegens de eigen bevolkingen worden gezien! Sinds 1975 verschijnen er geleidelijk aan meer en meer symptomen van arabisering en islamisering in ons straatbeeld! Is het dan een wonder dat menig Nederlander zich een vreemde gaat voelen in de eigen woonplaats? De naastenliefde van de politiek correcte EU is werkelijk hoogst bedenkelijk en dat proces van vervreemding van je eigen leefwereld gaat onherroepelijk door wanneer de aanhangers van de “verbeterde wereld” hun zin krijgen.

Op de hele joods-christelijke, humanistische wereld proberen ze onverminderd sluipenderwijs hun stempel te drukken. Zo op het oog heet het dat “alles bij het oude zal blijven”, dat het karakter van de maatschappij niet essentieel zal veranderen. Zo zien wij bijvoorbeeld de laatste tijd, verstopt tussen de reclameblokjes, Rutte in een reclamespotje opduiken, waarin hij suggereert dat hij onverkort zal opkomen voor de welvaart van Nederland, terwijl iedereen die het politieke bedrijf doorziet ons zal kunnen vertellen dat de man ons zonder enige terughoudendheid aan de EU uitlevert, met alle gevolgen van dien.

Die gevolgen zullen catastrofaal uitpakken wanneer de meerderheid van de bevolking niet wakker wordt! Het zal ons niet alleen economisch en sociaal steeds minder vergaan, maar – en dat is nog erger! – wij zullen volledig worden ontdaan van onze nationale identiteit door de politiek die de EU voorstaat.

Alles wat een land karakteriseert, zal ons worden ontnomen; onze zeer eigen nationale kenmerken, onze leefcultuur, onze specifieke Nederlandse eigenaardigheden, het besef van onze geschiedenis die ons heeft gemaakt tot wat wij zijn, onze joods-christelijke, humanistische  cultuur die in het buitenland in het algemeen wordt bewonderd, onze tradities, onze opvattingen over vrijheid, veiligheid, orde en recht, zoals die in de wetten worden beschreven …… Al deze zaken zullen onder toezicht van de EU worden herzien en tot een onopvallend onderdeel van een groter staatkundig geheel, de EU, worden gemaakt. En niet alleen Nederland, maar ALLE lidstaten zullen de zeggenschap over zichzelf totaal verliezen! Alleen een idioot stemt in met de vernietiging van de wortels van zijn land.

En wat daarvoor in de plaats komt, wordt volledig bepaald door een soort regering, de Europese Commissie in Brussel. In deze commissie zitten geen lieden die door de bevolkingen van de lidstaten zijn gekozen. Ze zijn VANUIT de EU eenvoudigweg  benoemd, geselecteerd op grond van hun politiek correcte overtuiging. Deze overtuiging is de enige die door de EU wordt geaccepteerd. Mensen met afwijkende meningen zullen uiteindelijk tot zwijgen worden gebracht. Iedere inwoner van Europa zou zich moeten afvragen of hij of zij onder een dictatuur wil leven, en geloof mij: de EU is zonder enige twijfel een politiek correcte dictatuur. De EU heeft een doel waarover men weinig spreekt. Van dat doel wijkt de EU niet af. De veelvraat uit Brussel wil haar invloedssfeer vergroten en aansluiting vinden bij gelijksoortige machtsblokken om uiteindelijk te komen tot een gebied dat de wereld omspant en waarin zich één autoriteit bevindt die denkt in termen van economische belangen, waaraan alles en iedereen ondergeschikt wordt gemaakt. Wie zo denkt, is niet meer geïnteresseerd in het persoonlijk welzijn van mensen..

Omdat de EU gericht is op één wereld onder één autoriteit is de bevolkingspolitiek die “Brussel” bedrijft gericht op het scheppen van een “Europese bevolking die een afspiegeling vormt van de wereldbevolking”.  Dit verklaart ook waarom de EU halsstarrig blijft vasthouden aan haar voornemen om miljoenen niet-westerse lieden binnen haar grenzen toe te laten.

Soms wordt – wanneer er uit de Europese bevolkingen tekenen van grote onvrede over dit beleid naar buiten treden – eventjes de indruk gewekt dat men naar de uitingen van onvrede luistert, omdat men wel begrip kan opbrengen voor die gevoelens, maar ondertussen gaan de politiek correcte beleidsmakers gewoon – zo onopvallend mogelijk – door met het organiseren van nog veel meer immigratiegolven. Deze politiek van beroving van de eigen identiteit van een land bedrijft de EU onder de vlag van een noodzakelijke, onontkoombare morele plicht. Het Westen MOET een thuishaven worden voor de verdrukten, de vervolgden in deze wereld. Een tijdlang hebben de “oorlogsslachtoffers” daarvoor symbool gestaan, maar inmiddels staan ook al grote noodlijdende mensenmassa’s in Afrika gereed om de oversteek naar ons werelddeel te maken.

De EU zal hen beslist NIET de toegang ontzeggen, want op deze manier heeft “Brussel” een prachtig excuus om de zittende bevolkingen van haar lidstaten blijvend van samenstelling te veranderen.

Een in zichzelf verdeeld rakende  bevolking is ideaal voor liefhebbers van vissen in troebele wateren… Tussen deze manipulerende vissers zullen wij geen doorsnee burgers aantreffen. Zij zijn het die voor de EU-vermengingspolitiek een hoge prijs moeten betalen … Het is de hoogste tijd dat de man en de vrouw in de straat dit alles doorzien en in actie komen tegen de EU en haar slaafjes, die tezamen onze “elite” vormen. Deze moord op ons Europa moet met ALLE middelen worden tegengegaan.

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Europa, EUSSR, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op De cynische “naastenliefde” van de EU

 1. Mary zegt:

  De EU bestaat snel niet meer als de bevolking van de EU de kans krijgt zoals in Engeland om zich tegen die EU uit te spreken en als het om Nederland gaat is het wel duidelijk gezien de twee keer dat dat mogelijk was een Nexit gaat worden. Dus Wilders, een bindend referendum en er heel snel uit.

  Like

 2. danny zegt:

  Weg met die EU-nazi’s.

  off topic:

  Wat is hij toch weer lekker op dreef.

  Like

 3. Jan zegt:

  “Kennelijk willen Merkel & Co graag dat de mensen niet naar Assad vluchten, maar naar Duitsland. Waarom?

  Dit wordt beschreven in een artikel van Barbara Kösters, ‘Merkel en de Natie.”:
  Der Multikulturalismus, die Willkommenskultur, die „Sehnsucht“ nach mehr Vielfalt, von der die Kanzlerin spricht, sind lediglich Instrumente zum Zwecke der Auflösung des Nationalstaats in einer europäischen Superstruktur. Ist Barbara Kösters These.
  http://www.tichyseinblick.de/gastbeitrag/merkel-und-die-nation/

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Denk eens op “Europees/Merkels” niveau.
   Die stomme Hollanders liggen dwars bij de Oekraïne; die stomme Walen liggen dwars bij CCIT; … zo kunnen wij niet werken. Ausradieren die hap.

   Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Voor de volle 100 % mee eens!

  Like

 5. Drs.P. zegt:

  @Henk,
  Het lijkt op een onomkeerbaar proces waar zo goed als alle NL-politieke-partijen aan meedoen. Zelfs de stupide gristenen staan blijkbaar deze agenda voor!! Het zombie volk is bezig met pokedemon ellende en app’s, kunnen al zelf niet meer denken. Zelfs goed beleerde collega’s (HBO-Universiteit) in de engineering wereld weten alleen wat de krant of het nieuws brengt! Clinton is een stabiele leider, maar Trump is een idioot wordt er dan gezegd en ik houd wijselijk mijn mond maar. Ook dit land is niet meer te redden met het stelletje sufkut zombies en de smerige tering-ratten in den Haag.
  Veel vrouwen stemmen op smerige ratten als een Pechdrol, VMBO-er Klaver of vergelijkbare gladjakkers met hun natte muts omdat het zulke enorm aardige mannen en ze zo sociaal zijn, wat kun je daar nu nog mee??
  Ga maar emigreren want hier redt je het niet.
  Dan nog een hoop slinks uitkeringsgespuis AFA en consorten die ook nog de boel naar hun hand willen zetten, ach ja, het schiet allemaal niet meer op!! Eigenlijk raakt mijhn energie ook op van al dit gedoe. Wie wil je nu nog wakker maken?? Men luistert toch niet.

  Geliked door 2 people

  • Henk.V zegt:

   Ik kan uw redenering volledig volgen en onderschrijf die ook, Drs.P.
   Wie luistert er nog naar ons? Niet heel veel mensen, vrees ik, omdat de meerderheid van het volk niet de geestkracht kan opbrengen om ZELFSTANDIG te denken ..
   Terecht zegt u :”Ga maar emigreren want hier redt je het niet.” Die overweging kennen mijn vrouw en ik bepaald wel, maar de vraag die daarbij onmiddellijk bovenkomt luidt”: ”Emigreren, waar naar toe?” Het antwoord op die vraag kennen wij niet.
   ”Vluchten kan niet meer”, zong Jenny Arean ooit. Dat is een wel heel toepasselijk lied geworden.
   Heel Europa lijkt verziekt! . En daarbij komt dat ik er niet over peins ons nageslacht in de steek te laten.
   Dus blijf ik hier en blijf ik mij verzetten tegen de waanzin die politiek correct denken heet..
   En daarbij bedenk ik dat vroeg of laat, wanneer een versuft volk weigert zich te verzetten tegen de ondergang, wel eens door de verslechterde omstandigheden gedwongen zou kunnen worden om gewapenderhand in verzet te komen uit puur lijfsbehoud.
   Elk volk krijgt uiteindelijk wat het verdient.

   Like

 6. Henk.V zegt:

  In de ”vernieuwingsdrang” van politiek correct zit absoluut een racistisch, anti-blank element. Het zijn de BLANKE, westers georiënteerde landen, overal ter wereld die via immigraties raciaal moeten worden vermengd!
  Met andere worden: de verbeteraars van de wereld willen door hun stellingname voor de ”nieuwe maatschappij” alvast één ras impliciet gaan elimineren, door die ”bij te kleuren”..

  En merkwaardig genoeg, uit welke mond horen wij- die liever nuchter blijven en ons niet willen overgeven aan politiek correcte, multiculturele dagdromerij- vaak de beschuldiging dat WIJ racistisch zouden zijn???De gotspe! De wereld lijkt wel gek geworden.
  Het is de hoogste tijd om de bacillen van het linkse denken onschadelijk te maken.
  Stel het linkse geleuter aan de kaak en laat de FEITEN voor zich spreken.

  Geliked door 1 persoon

 7. tinekevanschagen zegt:

  En zo is het.
  Dit is een zo vooropgezet plan.
  En we zijn er met open ogen ingetrapt.
  En ik verbaas me dat er zoveel mensen zijn die dit niet doorzien!
  Ze denken maar dat die binnenkomers zielig zijn in rubberbootjes,
  Ze komen volgens afspraak en worden met de boten van frontex opgehaald!
  En s avonds zendt de staatstelevisie uit wat het uit moet zenden van de Haagse criminele
  organisatie.
  zodat de (S)linkse goedmens gelijk weer welkomstborden gaan maken!
  De horoscoop van het socialisme is al lang geleden getrokken!

  Like

 8. Het is jammer naar het schijnt 66% van de Nederlanders voor Europa.

  Like

 9. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wij komen straks niet klaar met “niet geweten “niet geweten”
  ’t is overduidelijk hier keer op keer verwoord,
  maar wij waren druk… achter ons toetsenbord gezeten,
  terwijl onze Vrijheid systematisch werd vermoord !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 10. SaanDeKnikkker zegt:

  EN BIJNA ALLES BEGINT MET, SAUL ALINSKY , HILLARY CLINTON`S MENTOR, EERST SLOPEN, CHAOS CREËREN HET GOED UIT DE HAND LATEN LOPEN OM DAARNA OVER TE NEMEN WETTEN AANPASSEN OF DUURDER TE MAKEN EN ZO MEER EN MEER MACHT TE VERWERVEN, NET ALS JUNCKER STAP VOOR STAP ZODAT ER GEEN WEG TERUG MEER IS EN ER WEER EEN STAP GEZET MOET WORDEN, EIGENLIJK ZIE JE HET ZELFDE OVERAL IN HET MIDDEN OOSTEN EN TURKIJE,EN DIE HILLARY IS HET SLUIT STUK WAAR AL HEEL LANG NAAR TOE WORDT GEWERKT,LUCIFER !………… TOTAL CONTROL OVER ALLE MENSEN ALLE MEDIA, INTERNET EN ALLE BEDRIJVEN SAMEN MET HUN VRIENDEN DE MULTINATIONALS EN VOORTAAN MAKEN ZIJ UIT WAT GOED VOOR U IS WAT U MAG LEZEN OF KIJKEN EN ZELFS WAT DE KINDEREN OP SCHOOL ALS LES KRIJGEN ALLES ONDER CONTROLE VAN DE STAAT.HET WACHTEN IS OP DE VOLGENDE STAP, MEER MIGRANTEN ! EN UIT DE CHAOS KOMT EEN NIEUWE DOOR DE STAAT BRUSSEL GECONTROLEERDE SAMENLEVING,(IEDEREEN EEN GEÏMPLANTEERDE MICRO CHIP) EN DAT ONDER HET MOM VAN VEILIGHEID…..HET IS WACHTEN OP MEER CHAOS……………EN DAN, DE FILM 1984.

  Like

 11. Jean zegt:

  Wanneer wordt die Duitse bitch nu eens eindelijk opgesloten voor de rest van haar leven? Of moet eerst heel Europa leeggeroofd en geterroriseerd worden door die bende parasieten?
  Minimaal de galg is toch wel noodzakelijk voor een veilig Europa.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Man, loop niet zo te zeuren, we hebben pas nog een korting gehad van 300 miljoen!
  Nee natuurlijk zeur je niet.
  Je hebt 100% gelijk.

  Like

 13. tjonge zegt:

  ik geloof helemaal niet dat brussel deze tsunami van achterlijken uit medemenselijkheid/pc/oid doet.
  m.i. draait het alleen maar economische motieven van het groot kapitaal.
  .
  bedenk maar eens wie de grootste lachende derden zijn ? elke “vluchteling” heeft nodig; een huis, een complete inrichting voor het huis, kleding, voedsel, tandheelkundige, ziekenzorg, pc, smartphone, gratis abonnementen op sport/zwem/fitness, vervoer etc, advocaten, rechters ez, enz.
  dit is nog maar een tipje van de bedrijfen die rechtstreeks profiteren van de vluchtelingen, indirect is het waarschijnlijk het 100-voudige van bovengenoemd rijtje.
  .
  en het mooie is, het geld wat allemaal nodig is voor de uitvreters komt bij de belastingbetaler vandaan, spaargeld is niks meer waard, pensioenfondsen keren steeds minder uit want geen rendement door lage rente, zorg wordt uitgekleed maar wel duurder anders kunnen ze de uitvreters geen gratis zorg geven.
  en als kers op de taart drukt oud communist draghi iets van 1500 miljard aan monopolygeld erbij dus we worden 2 keer genaaid met de euro, eerst bij zijn intrede (2002) en nu door ontwaarding van het bijdrukken.
  .
  .
  en het tuig in den haag en brussel zal zichzelf trots op de borst kloppend vertellen dat de economie beter gaat, en weet je? DAAR is niets aan gelogen!!!
  zij het niet dat deze fopverbeteringvan de economie gerealiseerd is met gestolen geld van de burger.
  .
  wordt er doodziek van dat het volk van nl/eu DAT niet eens in de gaten heeft….

  Geliked door 1 persoon

 14. Republikein zegt:

  Kom er toch nog ff op terug.
  Li Jie door op EK,Eerland strandt
  Het gaat over pingpong.
  Het staat op teletex.
  Britt Eerland (Schiedam, 22 februari 1994) is een Nederlands tafeltennisspeelster.
  Dat Li Jie door is boeit me voor geen meter.
  De hond en de paardenstal.

  Like

 15. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 16. reageerbuis zegt:

  Het is duidelijk dat de EU-leiders geen echte maatregelen treffen om de “vluchtelingen”invasie te stoppen. Er moet een mengras in Europa komen, zoals door Coudenhove-Kalergi in 1925 al voorgesteld. Niet voor niets zijn de drie laatste Coudenhove-Kalergiprijzen uitgereikt aan Merkel, Van Rompuy en Juncker. Ook de oproep van Schäuble aan de autochtone Duitsers om niet langer onder elkaar, maar met immigranten te trouwen past in dit plaatje. Zijn argument dat er anders inteelt onder de Europeanen ontstaat ia natuurlijk volkomen onzin. In hetzelfde licht moet de stelling van oud-president Sarkozy gezien worden, dat vermenging van rassen een plicht is voor de Fransen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s