Hoe de bankierselite er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden voor het volk

screenshot_25

We bevinden ons in een tijd waarin veel verschillende crises samen lijken te komen. Er is de vluchtelingencrisis, de klimaatsituatie en de geopolitieke ellende in het Midden-Oosten. Ook zijn er aanhoudende problemen bij bepaalde Europese grootbanken.

Hoe kan het dat de werking van ons financiële systeem, de spil waar alles om draait, zo weinig wordt begrepen? Bij de uitbraak van de financiële crisis in 2008 bleek dat veel bankmanagers de werking van hun eigen producten niet begrepen. Bankiers gaven toe contracten niet door te nemen wegens tijdgebrek.

De werking van ons geldsysteem is eigenlijk zeer simpel, schrijft Dirk Bauwens voor DeWereldMorgen: de bankierselite creëert geld uit het niets. Dit geld wordt uitgeleend en keert vervolgens mét rente terug naar de bron. Deze en andere verborgen kennis wordt al eeuwen van bankiersgeneratie op bankiersgeneratie overgedragen.

Lees verder>>>
(h/t J.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, mainstream-media, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hoe de bankierselite er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden voor het volk

 1. koddebeier zegt:

  Het zijn witte boorden criminelen !

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  In het artikel wordt aangegeven dat bankiers geld maken uit het niets. Het wordt echter niet duidelijk welke goocheltruc ze daarvoor gebruiken.
  Wat ik ervan begrijp is zo simpel dat het door zijn simpelheid niet is te begrijpen. Deskundigen die het een klein beetje doorzien, hebben als remedie gesteld dat banken een grotere buffer aan moeten houden. Bij het lezen van deze laatste zin geven de meeste mensen het al op omdat men niet begrijpt wat er bedoeld wordt.
  Veel, bijna alle, bankiers gedragen zich alsof zij zich kunnen vereenzelvigen met de profeet Elia en de weduwe van Zarfath. Dat is een fabel in de bijbel waarbij een voorraadje meel en olie niet opraakt ondanks dat er elke dag brood van gebakken wordt.
  EEN SCHULD IS EEN BEZIT !!!
  Het is allemaal een kwestie van boekhouden. Een bankier die geld uitleent moet dat verantwoorden. Hij heeft bij degene waar hij het geld aan uitleent een TEGOED. Dat wordt zo in de boeken vermeld en een TEGOED, ook wel VORDERING genoemd, wordt vervolgens aangemerkt als een bezit. Als nu zich opnieuw iemand meldt met de vraag om geld te lenen kan de bankier ‘op papier’ het zogenaamde bezit aanspreken om opnieuw geld uit te lenen. Dat gaat zo door en door. De bank heeft een berg aan TEGOED van uitgeleend geld. Degenen die dat geld geleend hebben, hebben samen een SCHULDENBERG.
  Dat kan zich op papier wel in evenwicht houden maar er ontbreekt iets. Namelijk DEKKING. Met elke lening die de bank verstrekt creëert ze een ongedekte hoeveelheid nieuw geld. Geld dat in werkelijkheid niet bestaat. Als mensen die hun eigen echte geld ‘gestald’ hebben bij de bank nu ineens allemaal hun geld komen halen staat de bank met lege handen.
  En, nu ALLE banken dat DAG IN, DAG UIT, zo doen, is het hele bancaire systeem een enorm grote luchtbel.
  Als deze luchtbel wordt doorgeprikt moeten we met ons gouden horloge of met de broche van ma naar de boer om een zakje aardappelen en een krop sla te scoren. Ruilhandel zolang we over horloges en broches beschikken. Uiteindelijk zullen we wel honger krijgen want miljoenen stedelingen trekken naar het platteland om voor hun gezin voedsel te gaan halen en de boer geeft geen spullen mee op basis van het papieren saldo van de bankrekening. Hij wil GELD zien.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 2 people

 3. Republikein zegt:


  Leve Shell en de monarchie. not!
  Vroeger werd geld gedekt door goud.
  Dat is geschiedenis omdat de petrodollar in gevaar kwam.
  Hadden we toen weinig te vertellen, tegenwoordig helemaal geen moer meer.
  We zijn verworden tot poppetjes die aan de touwtjes hangen van de Cabral.
  Duistere zaken komen nu aan het licht.
  Echter is een groot deel van de bevolking niet geïnteresseerd in zaken die voor hun ook belangrijk zijn, zij halen slechts de schouder op en lachen ons uit.
  Nee, vertier en plezier gaan voor, het leven duurt maar even.
  Voetbal is God dan wel niet maar toch wel een afgod, en als het Nederlands elftal speelt is het op straat bijna uitgestorven.
  Oranje is heilig verklaard, waar komt die gekte vandaan, want….

  Want wie zijn de Oranjes eigenlijk en waarom komen ze steeds meer in opspraak?

  De Nederlandse Koninklijke familie behoort tot de zwarte adel, een groep aristocraten die onderdeel uitmaken van de Cabal, de wereldwijde elite die ook bekend staan als de Illuminati. De term ‘zwart’ verwijst naar zwarte magie, waarbij men door middel van de occult (astrologie, spirituele krachten, numerologie en zwarte rituelen) op verborgen wijze hun machtspositie probeert te versterken. Er bestaat natuurlijk ook witte magie, maar zwarte magie gaat altijd ten koste van een ander. In het geval van de zwarte adel gaat het ten koste van het ‘klootjesvolk’.

  Dat deze zwarte adel — die (tien)duizenden jaren terug gaat in de geschiedenis — daar tot nu toe veel succes mee heeft gehad, blijkt wel uit de status en rijkdom die men heeft weten te verwerven. De zwarte adel bevindt zich bovenin de piramide en behoren tot de rijkste en machtigste mensen op aarde. Van deze zwarte adel (black nobility) bevinden de meest machtige families zich in Rome. Deze zijn sterk gelieerd aan het Vaticaan, de Jezuïeten en de maffia en blijven zelf angstvallig buiten de spotlights. Bekende familienamen van deze Italiaanse black nobility zijn: Orsini, Farnese, Aldobrandini en Chigi.

  De Bilderberg groep en de geheime schaduwregering

  Al bevindt onze Nederlandse K-familie zich niet aan de top van de piramide, ze behoort echter wel tot de geheime schaduwregering, die door middel van allerlei geheime genootschappen de daadwerkelijke politieke agenda bepaalt. De K-familie is lid van diverse geheime clubjes zoals: de Maltezer Orde, het Zwanenbroederschap en natuurlijk de beruchte Bilderberggroep, waarvan opa Bernhard mede-oprichter is. Dochterlief Bea bleef zelfs na haar abdicatie de Bilderberg conferenties gewoon bezoeken. Men kan zich daarom afvragen wie er in Nederland achter de schermen in werkelijkheid nog steeds het scepter zwaait. De lijst van deelnemers en extreme beveiliging omtrent de Bilderberggroep conferenties zijn een indicatie dat het hier niet om een onschuldig praatclubje gaat. De uitgelekte originele documenten van deze Bilderberggroep laten namelijk zien dat er in het geheim overduidelijk aan een New World Order (NWO) gebouwd wordt. Deze NWO is een samenzwering tegen de mensheid, met als einddoel een werelddictatuur op basis van een fascistische ideologie.

  http://www.earth-matters.nl/98/12450/blijvend-actueel/van-oranjegekte-tot-de-gekke-wereld-van-de-oranjes.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s