Politieprotesten in Frankrijk houden aan – gisteren nieuwe aanvallen in Lyon

screenshot_33

Franse politieagenten in dienst, terwijl hun collega´s op de Place de la Republique in Parijs op 19 oktober demonstreren tegen aanvallen op politieagenten.

(Vertaling: E.J. Bron)

De politieprotesten in Frankrijk houden aan. In Parijs en andere Franse steden gingen in de nacht naar donderdag opnieuw honderden politieagenten de straat op tegen geweld. Ze verwijten de regering hen niet voldoende te beschermen. De voorzitster van het Front National (FN), Marine Le Pen, zegde de politieagenten haar ondersteuning toe.

epoch-times

Op de Champs-Elysées in Parijs namen ongeveer 300 politieagenten deel aan een protestmars. In Marseille kwamen 100 agenten bij elkaar in de oude haven. Ook in Toulouse en Nancy vonden manifestaties plaats.

De oorzaak is een aanval in de Parijse voorstad Viry-Châtillon op 8 oktober, waarbij vermomde personen politieauto´s hadden aangevallen met Molotovcocktails. Twee politieagenten raakten zwaar gewond, eentje van hen verkeert in levensgevaar. De politieagenten klagen wegens de vele politieacties na de islamitische serie aanslagen in Frankrijk al langere tijd over overbelasting.

Politieagenten met stenen en Molotovcocktails bekogeld

In een voorstad van Lyon werden politieagenten woensdagavond bij een actie tegen drugshandelaars door ongeveer 40 jongeren met stenen en Molotovcocktails bekogeld. Er waren geen gewonden. In Metz in het oosten van Frankrijk demonstreerden gevangenenbewaarders, nadat een van hun collega´s door een gevangene met een mes was aangevallen.

De voorzitster van het FN, Marine Le Pen, zei in een videoboodschap gericht aan de agenten: “Jullie ontevredenheid is niet alleen legitiem, ze is gezond.” In de actuele situatie zou de vrijheid en het leven van iedere individuele staatsburger worden bedreigd. De conservatieve presidentschapskandidaat en voormalige president Nicolas Sarkozy sprak van een volledig onacceptabel “klimaat van anarchie” in Frankrijk. De socialistische regering zou de autoriteit van de rechtsstaat niet doordrukken, bekritiseerde hij tijdens een campagneoptreden op Corsica.

In Frankrijk wordt in april en mei een nieuwe president gekozen. Volgens peilingen is het zeker dat Marine Le Pen in de tweede ronde komt.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

10 reacties op Politieprotesten in Frankrijk houden aan – gisteren nieuwe aanvallen in Lyon

 1. Anna zegt:

  Waar moet je al de agenten die je nodig hebt met zulke ” smerige gemeente” islamitische aanslagen vandaan halen???? Niemand wil toch meer agent worden in dit soort omstandigheden….

  Straks worden de zogenaamde “vluchtelingen ” nog agent…… dan wordt het helemaal een chaos….. ( doen ze in Nederland al…… geen vluchtelingen, maar wel sympathisanten met de islam )

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  De hoogste tijd dat ook daar actie ondernomen gaat worden. Meer politie en meer bevoegdheden.
  Een maand of 5 geleden las ik dat de Franse overheid autochtone Patriotten opriep om te helpen bij des lands verdediging. Is hier nog nieuws over? Ik hoor en lees er helaas niets meer van. Dat geldt overigens ook voor Duitsland die de dienstplicht weer wilde invoeren.

  Like

  • wauso zegt:

   Fout antwoord. Minder politie en minder bevoegdheden ! Anders duurt de onzin nog langer ! Ik ben aan het wachten op 25.000 doden. Agenten zullen straks als eerste afgestoken en geschoten worden. En daarna komt de Revolutie ! Dus voorlopig het liefst nog enkele Socialisten aan het bewind ! De wonde IS nu nl. nog niet diep genoeg !

   Like

 3. Tjawatnu zegt:

  Van de staat hoeft men niks te verwachten, de politieke elite zit er namelijk veilig en warmpjes bij.
  Lekker achter een hek wonen in een villabuurt, kinders naar een priveschool en lijfwachten indien nodig. Dezelfde wetteloosheid zie je in ons land ook ontstaan. Het geweldsmonopolie van de staat word slechts nog gebruikt om belasting te innen en de inheemse populatie in het gareel te houden. Deze agenten moeten de staat de rug toekeren en “freelance” orde gaan handhaven net zoals in iedere andere bananenrepubliek gebeurd. Hun prioriteit zou het volk moeten zijn en niet de nsbr’s die Frankrijk hebben veraden. Dan maar buiten de wetten om handelen.

  Like

 4. Nog even wachten Joannes. Onze politie moet opnieuw gescreend worden, schijnen een behoorlijk groot aantal bij te zitten die ze zomaar hebben laten doorgaan.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Dit kan niet lang meer goed gaan.
  De multiculturele bom staat op ontploffen in elke grote stad komen moslims in opstand tegen de gevestigde orde. Het wordt door de media onder de pet gehouden maar op YouTube stijgen de filmpjes over onlusten in de grote steden. Nu beginnen de agenten zich ook te roeren. Zij maken dagelijks de islamitische ellende mee en de politiek en de media spelen mooi weer met nep berichten over de samenleving. We krijgen alleen te horen wat zij willen dat wij moeten geloven. De eerlijke onafhankelijke journalist bestaat niet meer. Op een handjevol journalisten na -dankjewel Joost Niemoller- wordt er in de media aan een stuk gelogen over de problemen die de islam met zich meebrengt.
  Het wachten is op een of andere islamitische onheilsprofeet die het sein geeft om massaal de macht over te nemen.
  Dankzij de socialisten en de christenen en de wegkijkende liberalen zit Europa binnenkort met een burgeroorlog.
  Wie gaat het onze kinderen uitleggen?

  Liked by 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   Sabeltant, deel jouw mening ,ook wat betreft Joost Niemoller, absoluut!Maar wie gaat het onze kinderen uitleggen….vraag je.
   Ik ben er al een paar jaar mee bezig,maar die snappen dat nu helemaal niet,ze willen het ook helemaal niet snappen …sterker ze vinden mij een pessimist die alleen maar
   spoken en beren op mijn pad ziet!
   Zij zijn druk met ….(ja,waar mee eigenlijk) I-phone, .
   meiden en een jointje op zijn tijd!
   En in alle eerlijkheid, soms denk ik geniet er maar van,als de sharia ingevoerd wordt
   kun je het wel vergeten!
   Wij kunnen deze fucked-up wereld niet meer veranderen voor onze kinderen!
   Ik wilde dat het waar was!!!!!!!!
   (S)links heeft het te lang voor het zeggen gehad!
   Maar geloof me,(ik hou ook heel veel van mijn kinderen) Ik deel jouw zorgen!

   Liked by 1 persoon

  • Ongelovige zegt:

   Geen zorgen om de kinderen: die zijn nog linkser als de ouders.

   Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Op een dag gaan agenten misschien hier ook de straat op om te protesteren tegen hun PvdA-commissarissen, maar voorlopig lijken ze allemaal dik tevreden met hun baan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s