Het mislukte EU-Turkije-pact

screenshot_38

(Door: Harald Vilimsky – Vertaling: E.J. Bron)

Langzamerhand is het officieel: het bijna alleen door Angela Merkel door middel van onderhandelingen tot stand gebrachte EU-Turkije-pact is mislukt. Dat heeft ook wezenlijk te maken met Griekenland. De overeenkomst voorziet er namelijk in dat Griekenland “migranten”, die over de Egeïsche Zee komen, weer naar Turkije terugstuurt. Volgens het plan zouden “vluchtelingen” hiervan dermate schrikken, dat nauwelijks nog iemand zou proberen over te steken.

ongecensureerd-at

In werkelijkheid echter werden van de 15.000 “migranten”, die sinds de inwerkingtreding van het akkoord op deze manier naar Griekenland zijn gekomen, slechts 580 weer teruggestuurd. Dus nog niet eens 4%. Tegelijkertijd is Griekenland er deze week mee begonnen om de “migranten” vanaf de Griekse eilanden, waar ze het eerst geland waren, naar het vasteland te verplaatsen.

Dit alles zijn fatale signalen aan de “migranten” die in Turkije zitten en verder willen naar de EU. Want ze suggereren: het kan je nog lukken, het pact zit vol gaten. Dat is ook de reden waarom de aantallen “migranten” in de Egeïsche Zee weer toenemen – sinds mei driemaal zo veel.

Dat de Europese Commissie deze week verheugd heeft verklaard dat ze al € 2,2 miljard van de in totaal drie miljard euro uitbetaald zou hebben, is niet echt geruststellend. Net zomin als het feit dat men nu grootschalig het EU-grensagentschap Frontex opnieuw heeft gelanceerd, terwijl het EU-lid Griekenland blijkbaar niet in staat is voor snelle procedures te zorgen. EU en veilige buitengrenzen: op een bepaalde manier past dat niet bij elkaar.

Bron:
www.unzensuriert.at
Door: Harald Vilimsky

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Naïviteit, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het mislukte EU-Turkije-pact

 1. Ongelovige zegt:

  Om moedeloos van te worden.

  Like

 2. Goh wordt men nu wakker in EU-kringen, dacht het niet Angela Merkel en Juncker doen niet liever dan Europa aan de rand van de afgrond brengen. Net zoals het aan de Turken beloofde visum vrij naar Europa reizen, dat wordt mijns inziens de kers op de islam-taart waar Erdogan zich nu al handenwrijvend en likkebaardend over verkneukeld van ingehouden vreugde. Erdogan ziet stapje voor stapje zijn vurig gewenste Sultanaat met de dag dichterbij komen.
  Niet dat de Europese politieke leiders dwaas en naïef zijn, niets is minder waar ze zijn totaal verantwoordelijk voor de islamisering van Europa en de sharia wetgeving die ongetwijfeld in de nabije toekomst zijn beslag krijgt. De politici op een enkeling na zijn allemaal intelligente mensen met een heus legertje van professionals uit het bedrijfsleven, lobbyisten en semi overheidsinstellingen die de politici met raad en daad bijstaan om de politici in een bepaalde richting te doen leiden. Er zit gewoon structuur achter deze krankzinnige migranten-issue’s dat kan zelfs een blinde zien…

  Liked by 1 persoon

 3. john zegt:

  EU en veiligheid? Ik dacht EU en vuiligheid.

  Like

 4. Dit eist een harde aanpak, niet zo’n soft beleid zo als er nou gevoerd wordt.

  Like

 5. elisah zegt:

  Hoeveel is 2,2 miljard gedeeld door 580?
  Hoeveel miljoen euro kost die deal ons per vluchteling?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s