HET NIEUWE EXPORTPRODUCT

screenshot_41

(Door: “Driek”)

Oud worden is nog altijd een van de meest beproevende opgaven in de ontwikkeling van een mensch. Van nature uit schijnen we in opstand te moeten komen tegen de aftakeling die ons bij het ouder worden onvermijdelijk te beurt valt. Een heleboel menschen slagen er nooit in de crisis  van de veroudering te verwerken. Een poos lang vechten ze tegen het onontkoombare feit dat ze ouder worden, om uiteindelijk in een toestand van gelaten verbittering te verzinken.

Welnu, spitse lezer van E.J. Bron, ik ben weer eens volkomen verbijsterd, want volgens staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid) is de ouderenzorg in ons land zo’n succes, dat hij deze fantastische zorg ook naar het buitenland wil exporteren. Wij hoeven dus straks niet in gelaten verbittering te verzinken. Neen. Oud worden is fijn. Het is maar dat U het weet.

Volgende week gaat de PvdA’er daarom enkele dagen met een delegatie van Nederlandse zorgbedrijven op handelsmissie naar het snel vergrijzende China om de Chinezen „iets te vertellen over onze ervaringen en de dagelijkse praktijk”, zo maakte hij donderdag bekend.

Volgens Van Rijn staat internationaal gezien onze zorg voor ouderen hoog aangeschreven. Ook vanuit China wordt met belangstelling gekeken naar hoe wij dat in Nederland hebben georganiseerd. Tegelijkertijd verwacht hij „op onze beurt ook te zullen leren van onze Chinese gastheren en –vrouwen.”

Lezer, ik heb zo mijn eigen gedachten over dat oud worden. En vooral over die zorg. Want met al die bejaarden – en verzorgingshuizen die opgedoekt worden – voorzie ik in den toekomst allemaal oude lieden die onder bruggen en in portieken moeten overnachten. Maar, is mij verzekerd, er worden dan wollen dekens en slaapzakken aan den behoeftige bejaarden uitgereikt. Dat dan weer wel.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

44 reacties op HET NIEUWE EXPORTPRODUCT

 1. Kunnen de Chinezen dan niet beter hier naar toe komen……………..??? Lijkt mij i.v.m de bezuinigen veel BETER ????????

  Man, man……………..wat een inzicht !!!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 2 people

 2. Kunnen die Chinezen dan niet beter naar hier komen kieken, is toch veel beter ? Maar ja………….het inzicht van deze rooien…………………..KNETTERGEK!!!!!!!!!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Gun die PVDA-mensen toch ook eens een snoepreisje.
   En daarbij, wat zullen die Chinezen in hun eigen land weer lachen om die idiote Nederlanders.
   Hier moeten ze blijven glimlachen en daar krijgen ze kramp van.

   Like

   • delamontagne zegt:

    NL-ers zijn niet “diplomatique” genoeg, zoals wij wel eens te horen krijgen.
    Een beetje te rechtstreeks.!
    Nu zie ik in gedachten die Chinezen/Japanners :fijntjes” glimlachen en alles beleefd “beamen” wat die Ollanders komen vertellen HOE HET MOET.
    Ik heb een idee hoe ze ondertussen denken.
    ( n.b. Nu kan ik dat min-of-meer “rechtstreekse” ook weer niet al te veel bekritiseren.
    Kan eerlijk en oprecht zijn, indien niet onbeschoft.
    Maar bij b.v. arabs, kom je er pas na een dag achter wat de echte bedoelingen zijn…………))

    Geliked door 2 people

 3. Beste Driek weer een pracht van een verslag over oud worden. Het is en blijft triest in Nederland. Behalve als je een flinke zak met geld hebt, dan gaan de deuren wel voor je open. Maar ja. dat heeft niet iedereen. Ik heb als verpl. kundige in verschillende Z H en Zorginstellingen gewerkt. Dan werd er weleens aan mij gevraagd; zuster is dit een roeping van u? En dan zei; ik altijd welnee, mijn mand verdiend de boterham en ik er iets op. Nu zou ik het namelijk anders zeggen moeten zeggen; het is een noodgedwongen roeping geworden. Ze komen niets voor niet met die dodelijke pil te voorschijn.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Marian van Cranenbroek 21 oktober 2016 om 11:21

   Die dodelijke pil is een ware zegen voor mensen die lijden aan het leven, maar het mag NOOIT een middel zijn om weerloze, zieke, beklagenswaardige, oude mensen uit de weg te ruimen. Zéker niet zolang er nog sprake is van onderstaande zwelgpartijen, waarvoor wél geld genoeg is:

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Ik vind heur majestiet er anders wat beteuterd bij staan te kijken

    Like

   • Tistochwat, dat ben ik beslist met je eens. Maar ik zie toch een groot gevaar als die pil op de markt komt. Dan zal er een of meerdere van die pillen in een sneltreinvaart op het internet te bestellen zijn ( bv dark net). Of als er sprake is van een vette erfenis. Ik ben er niet gerust op. Weer een nieuw middel om iemand uit de weg te ruimen.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Marian van Cranenbroek 21 oktober 2016 om 13:14

    Gezien vanuit mijn standpunt ben ik dolblij met die “pil”, maar wat u zegt over het gevaar van mensen uit de weg ruimen vanwege een erfenis, sluit ik zeker niet uit.
    Voor mij is het niet te begrijpen dat je je vader of je moeder graag dood zou zien vanwege hun geld dat je snel wilt hebben. ONVOORSTELBAAR!

    Like

 4. Lee zegt:

  Ach ja, van rijn. Van die partij die straks na de verkiezingen geen bestaansrecht meer heeft. Die partij heeft straks toch niets meer te vertellen. Bovendien, wie gelooft die leugenaar?

  Like

 5. BertG. zegt:

  En daarom had ik de link uit de Telegraaf hier gisteren er ook bij geplakt.
  (als iemand het toevallig gelezen heb, zal wel weer niet))
  Ik was ook totaal verbijsterd, je moet toch godverdomme maar het lef hebben om trots te zijn op met ze hier met ouderen uithalen.
  Treiteren, zieken, uithongeren en verwaarlozing, net zolang totdat ze gaan smeken om de dood.
  En dat dan durven te brengen als export product.
  Nog geen doodschop is die kerel waard.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Het woord product zegt het eigenlijk al, dat is hoe ze hier over mensen denken

   Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Nederlandse ouderenzorg exportproduct.
   Den Haag – De Nederlandse zorg voor ouderen is volgens staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) zo’n succes, dat hij het ook naar het buitenland wil exporteren.

   Volgende week gaat de PvdA’er daarom enkele dagen met een delegatie van Nederlandse zorgbedrijven op handelsmissie naar het snel vergrijzende China om de Chinezen „iets te vertellen over onze ervaringen en de dagelijkse praktijk”, zo maakt hij donderdag bekend.

   Van Rijn: „Internationaal gezien staan onze zorg voor ouderen hoog aangeschreven. Ook vanuit China wordt met belangstelling gekeken naar hoe wij dat in Nederland hebben georganiseerd.” Tegelijkertijd verwacht hij „op onze beurt ook te zullen leren van onze Chinese gastheren en -vrouwen.”
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/26854793/__Ouderenzorg_exportproduct__.html

   Like

 6. Tistochwat zegt:

  Beste heer Driek, met uw artikel raakt u bij mij een gevoelige snaar en een wond die niet meer geneest. Het is afschuwelijk om oud te worden en vooral om oud te ZIJN.
  Ik maak het getob van zeer dichtbij mee en de ouderdomskwaaltjes die bij mij al op vrij jonge leeftijd zijn begonnen, maken me bang. Evenals het uitkleden van de ‘zorg’, die straks geheel zal verdwijnen. Dat wil ik niet meemaken.

  Kijk toch eens naar de radeloze wanhoop en het verdriet van die oude vrouw op de foto…
  Zo zitten vele oude mensen te treuren en als ze geluk hebben, verblijven ze nog in een verzorgingstehuis.
  En als ze veel geluk hebben, is dat een verzorgingstehuis waar het personeel oprecht probeert om er nog wat van te maken. Met de hulp van veel vrijwilligers.

  Het is een ernstige zaak als een verzorgingstehuis afhankelijk is van vrijwilligers. Markje Rutte vindt dat uiteraard geweldig, want dan kan hij de zorg nóg meer slopen. Er zijn toch immers vrijwilligers genoeg?

  HAD ik maar het geld gehad om mijn vader en moeder in een particulier verzorgingstehuis te kunnen plaatsen.
  (bijv. http://www.fleurage-residences.nl/particulier-verzorgingshuis/ )

  Daar is de omgeving heel anders dan het kale kamertje met uitzicht op een muur, waarin onbemiddelde ouderen moeten wachten op hun dood. Mijn hart breekt nog steeds als ik denk aan mijn moeder, die jaren tussen de oude spulletjes in zo’n geestdodend kamertje heeft gezeten…
  Tijd voor elke dag een praatje met zulke stumpers is er allang niet meer…

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Ik heb ,t gelezen,:”een stop voor patiënten”, ze zitten vol. ? ! ?
   Of nog gekker: Ze kunnen bepaalde patiënten niet opnemen, hebbe geen contract met de bepaalde Verzekering, OF “Zij =de verzekering, hebben niet voldoende ingekocht. OF : …………
   ze al meer zorg hebben geleverd dan afgesproken met verzekeraars.
   //////
   Gelooft U mij, als wij dit hier zouden vertellen denken ze je bent gestoord…………..
   In NL ben je een “product”geworden als patiënt………..

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Nederland is heel ver met de ver ontmenselijking van de samenleving.
    Zit ‘m in de aard van het beestje.

    – Doe gewoon.
    – Niet sentimenteel.
    – Gevoel is uit den boze.
    – Als je nu eenmaal oud bent moet je het niet proberen er iets anders van te maken.
    – Het is nu eenmaal zo omdat het zo is.
    – Genieten? Kom nou. Je bent al zo oud.

    Doorgeslagen Calvinisten zonder emoties..

    Geliked door 3 people

 7. Tistochwat zegt:

  Het gaat lekker met de ‘zorg’:

  http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/53412/Pati%C3%ABntenstop_bij_ziekenhuis_Nij_Smellinghe_.html

  Als mohammedaan zijnde, kun je daar hoogstwaarschijnlijk wél te allen tijde terecht.

  Like

   • Tistochwat zegt:

    Witte raaf 21 oktober 2016 om 13:00

    [quote] De wachtlijst geldt niet voor spoedeisende gevallen, kinderen, zwangere vrouwen en lopende onderzoeken. [/quote]

    Ze zijn vergeten om er “vluchtelingen”bij te zetten. Hoewel, de “vluchtelingen” zullen in ieder geval wel ruim vertegenwoordigd zijn bij de “zwangere vrouwen”.

    Nee mensen, dit is geen wereld meer om in te leven; laat staan als je oud bent.

    Het Bonobo ziekenhuis ( https://www.bronovo.nl/ ), waar de ‘oranjes’ heen gaan als ze iets mankeren, zal voor hén uiteraard wel beschikbaar blijven.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Natuurlijk.
   Als ze langs komen met hun familie en de hall dreigen te verbouwen worden ze onmiddellijk opgenomen voor volledig gratis behandeling en krijgen voorrang boven de blanke patiënten.
   Geen probleem, want cultuur en zielig.
   De hall wordt vol gelegd met bid-tapijtjes, de familie mag gratis blijven logeren en krijgt hallal-food, want cultuur.
   De verpleegsters moeten in boerka en mogen geen mannen behandelen, want cultuur.
   Vrouwelijke doctoren worden kost wat kost geronseld voor de vrouwelijke patiënten,
   want cultuur.
   Als de doctoren een patiënt niet kunnen helpen wordt hij met de dood bedreigd wat begrijpelijk moet zijn, want cultuur.

   Geliked door 2 people

 8. delamontagne zegt:

  …………..”volgens staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid) is de ouderenzorg in ons land zo’n succes, dat hij deze fantastische zorg ook naar het buitenland wil exporteren”.
  ///////////
  Ik zat ,t voor te lezen, we barsten allebei in hoongelach uit.
  Wat een arrogante Hoogmoeds-waanzin. En dan om dit in Japan/China te verkondigen hoe GEWELDIG het in NL geregeld is.
  n.b. Landen waar men nog respect voor de ouderen heeft.

  Dit is dan analoog aan hetgeen een andere polliticus eens zei:”HEEL EUROPA LOOPT UIT [ naar Nederland ], OM TE KIJKEN HOE GOED WIJ HET DOEN “= de zorg, in kleine letters.

  Enkele dagen terug voor mijzelf bij de huisarts. Of dit “gevalletje”,[ geneest nogal langzaam ] met m,n ouderdom 78 te maken heeft.
  Zegt hij:”Oud, hier in Fr ben je pas oud met 90, U heeft dus nog wat jaren.
  Of de ouderenzorg beter is weet ik niet, WEL DE ZORG IN HET ALGEMEEN………..

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Een huisarts is hier inmiddels een soort van loket afhandeling.
   Je legt voor wat je klachten zijn om vervolgens een verwijzing te krijgen binnen 5 min.
   Of het ook geholpen heeft, daar zal je dan verder nooit meer een vraag over krijgen.
   Totdat jij je weer opnieuw meld bij de arts en vervolgens gebeurt er weer hetzelfde.
   Elke arts heeft hier een eierwekkertje op ze bureau staan, na 10 min moet je weer weg wezen, of je moet een nieuwe afspraak maken.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Vorig jaar toen wij in NL kwamen wilden we onze vroegere huisarts nog eens zien, zomaar en om een second opinion over iets te krijgen.
    Het eerste wat de Secretaresse aan de Balie zei:”Maar U moet wel betalen”………………
    Ik vond dat zo typisch, het ging er alleen maar om dat wij hem wilden zien.
    Hij heeft trouwens een broer die als arts naar Fr is gegaan.
    Toen we weg gingen zei hij [ wat die Secrestaresse dus hoorde ];”Je hoeft niks te betalen hoort……..”
    Draait ,t nu echt6 alleen maar om ,geld, GELD,geld…………………

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Bij elke huisarts die ik hier in BE bezocht heb duurde het gesprek altijd zo’n 45 minuten.
    Iedereen neemt hier alle tijd voor je. Daar wordt niet over nagedacht.

    Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Het valt mij op dat men in NL altijd roept dat het in Nederland zo geweldig is.
   Een supersamenleving. De allerbeste van heel Europa.
   Als ik Rutte hoor is Nederland een superstaat waar alles perfect geregeld is.

   Het onderwijs en de gezondheidszorg zijn de allerbeste van héél Europa….
   Etc, enz, enzoverders!
   Hoe kunnen ze het bedenken… en het volk gelooft alles…

   Je moet het maar kunnen. IJzersterk!

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Uit een vorige reactie van U begreep ik dat ,t dus niet alleen de “bovengestelden” zijn die dit geloven.!, dat geweldige.
    Dus ,t gewone “kleutjes-volk” heeft ,t ook, dat -………….”in NL hebben we de beste.[ verder in te vullen ].
    Heb ik niet zo direct van mens-tot-mens ervaren.
    Wel maken we mee met nieuwkomers of toeristen, de vraag:”IS DE ZORG HIER OOK ZO GOED ? “.
    Je slaat dicht van verbijstering, MAAR dan mn-den later als je zo,n beetje vertelt hoe ,t er hier aan toe gaat, krijg je de hele KLACHTENSTROOM.
    In NL de………eigen bijdrage, dit niet vergoed. etc,etc.
    Of [enkelen] die hier komen wonen en je vertelt “afwijkende” dingen.
    Dus wat je hier wel of niet hebt, vergeleken bij NL.
    Soms de reacties:”Oh wat achterlijk dat hebben we niet in NL.”.
    Of dit-of-dat is in NL veel beter geregeld etc,etc.
    DAN DENK IK:’Jullie gaan ,t hier wel maken”…..

    Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  Zo, Rijntje de vos van de pvda gaat weer op snoep reis. En dat natuurlijk op de kosten van de belastingbetaler. Die chinezen kunnen echt wel hun broek op houden daar hebben ze Rijntje niet voor nodig. Wat een klapperlopers zijn het toch die pvda.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Het zal niet lang meer duren voor iedereen moet werken tot hij er letterlijk van ouderdom bij neervalt.
  En dan moet je maar een zelfmoordpil nemen.
  Ja, want zeg nu zelf, aan een slaaf die niet meer kan werken, heeft de ‘elite’ toch niets?
  Past allemaal prima in het New World Order plan.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Gisteren was er een goede sciene-fiction film over zo iets. Time.
  Je werd niet ouder dan 25 jaar en alle extra tijd moest je maar ergens mee zien te regelen, werken, ruilen of stelen.
  En anders liep je wekker af en viel je ter plekke dood neer.
  Alleen de rijke handelen in tijd en hadden dan ook nog eeuwen voor zich.

  Geliked door 1 persoon

 12. pete zegt:

  Goed gelezen Driek… Als NL maar scoort in het buitenland !
  “Wij staan hoog aangeschreven in het buitenland” en dat gaat ‘ikke’ ze wel effe vertellen.. We moeten het ‘imago’ van NL hoog houden…

  Zoiets als die zendelingen vroeger, die met asperientjes (een uitvinding van iemand anders) gingen scoren bij de inboorlingen.
  (denk dat die Chinezen ze stiekem uitlachen, komen weer van die dominee’s uit een onbenullig land)

  Ondertussen kunnen de oudere verrekken hier…
  Geld is hard nodig voor ‘vluchtelingen’, en nog veel harder voor de daaropvolgende veiligheidsmaatregelen ! Voor diezelfde vluchtelingen.
  Het imago van NL snappie !!

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Beste mensen.
  Ik vraag me af of het niet mogelijk is om meer bejaarden naar Portugal te brengen.
  Uiteraard als particulieren
  De prijs voor bejaarden ligt hier tussen 800 en 100 €uro incl alle eten drinken enz.
  Ik denk dat men met een nederlands AOW al in een simpel verzorgingstehuis kan leven in Portugal.
  Als er interesse voor is wil ik dat best eens serieus onderzoeken.
  Er zijn al tehuizen van duitse kerkgemeenschappen waar ook portugesen zitten.
  Misschien wil Bert wel als intermediar dienen om eventuele eerste contacten te leggen.

  Like

 14. Pingback: Reactie op “Het nieuwe exportproduct” | E.J. Bron

 15. wim zegt:

  Toch vind je juist in bejaardenhuizen veel PvdA stemmers. Zo van: “Ik kom uit een rood nest, dus ik stem PvdA”. Of; “ik heb altijd PvdA gestemd en dat zal ik blijven doen”. Of: “M’n vader…, m’n opa” enz… En moet je eens kijken als ze weer eens met een rode roos aan komen zetten in ruil voor een machtiging…
  Wat ik me ook afvraag is of die mensen geen kinderen hebben die voor hun moeder of vader kunnen opkomen. Of zouden die kinderen ook PvdA, D66 of GroenLink stemmen, want dat is er natuurlijk ingeheid: altijd rood stemmen! Zou zomaar kunnen. Liever op partijen (blijven) stemmen die het geld naar het buitenland overmaken of aan indringers uitgeven dan je stem aan een partij geven die goede plannen voor ouderen heeft en ook weet hoe die te betalen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 17. Reint Meijer zegt:

  Die dodelijke pil wordt binnen 20 jaar gebruikt als mensen 75 jaar worden om van het overschot aan autochtonen af te komen en worden ze verplicht geuthaniseerd.

  Like

 18. BigLJohn zegt:

  Ik vergelijk het met Nazi Duitsland. Na de tweede wereldoorlog maakten de mensen zich nog vreselijk druk om bepaalde praktijken die de Duitsers in de tweede wereldoorlog uitoefenden. Zoals; aborteren, euthanasie, het euthanaseren van in hun ogen minderwaardige schepsels zoals mongooltjes en zwakbegaafden, medische experimenten op gevangenen. En wat zien we vandaag de dag ? Euthanasie, abortus (steeds vroeger toegestaan), terwijl velen die het door deze rot-maatschappij niet meer zien zitten, de pil van Drion zal worden toegestaan. Alles wat toen destijds als zeer verwerpelijk en immoreel werd ervaren, wordt vandaag de dag (of binnen korte tijd) allemaal heel gewoon gevonden !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s