Reactie op “Het nieuwe exportproduct”

screenshot_47

(Door “Ari”)

Webmaster: Onder het artikel van “Driek”, “Het nieuwe exportproduct”, kwam ik zojuist dit comment tegen dat ik heb opgewaardeerd naar een artikel:

Zelf ben ik werkzaam in de ouderenzorg. Ik weet daarom als geen ander dat het niet goed gaat op z’n zachtst gezegd. Cliënten die klagen omdat ze te lang moeten wachten. En daar hebben ze gelijk in. Ik zal u vertellen waarom. We vinden het als gemeenschap normaal geworden dat er om de drie maanden van teamleider wordt gewisseld. Deze teamleiders komen van adviesbureaus. Wanneer zij een reorganisatie hebben volbracht, of een deel daarvan, dan gaan zij met een volle portemonnee weer weg. En ja hoor, daar staat het volgende advies bureau weer klaar.

Wij op de werkvloer moeten steeds meer doen in steeds minder tijd, u begrijpt, de minutenregistratie. Het gevolg is afraffelen. want je doet wat de zorgverzekeraars vergoeden, niet meer niet minder. Blijf je langer bij een cliënt voor een praatje, dan wordt er vanuit het management gezegd dat je de stichting financieel benadeelt.

Mensonwaardig. Voor de cliënt en voor de werkers.

“Als mensen te lang moeten wachten”,  vertelde een teamleider letterlijk, “zeg voortaan maar dat het in de toekomst nog erger wordt.” En wat zeggen de adviesbureaus? Het is geen bezuinigen, maar efficiënt leren werken. Alsof wij dat niet weten na meer dan veertig jaar ervaring.

Onze zorgdirecteur heeft in 2013 bijna € 500.000,- verdiend bij een andere zorginstelling. De helft daarvan was ontslagregeling. Verdienen is hier niet op z’n plaats natuurlijk. Noem het bij elkaar gegraaid. Nu moet hij een fusering tot stand brengen met een andere zorgstichting en ik vraag mij af wat er afgesproken is wat betreft de honorering. Het is gemeenschapsgeld!

Als dramatisch dieptepunt werd P5com, het prestigieuze adviesbureau uit Blaricum, aangesteld om hierbij te helpen. U weet wel, waar Sander Spijker, de echtgenoot van minister Edith Schippers, onlangs nog werkzaam was. Hij moest het veld ruimen i.v.m. belangenverstrengeling.

Ik heb vele voorbeelden van ontevreden cliënten die niet meer gekend worden in de gang van zaken. Zij hebben niets meer te vertellen en wij op de werkvloer ook niet meer. Wanneer er kritiek van onze kant is, wordt er gedreigd met overplaatsing of erger, ontslag. Ik vraag mij soms zeer teleurgesteld af hoe dit verder moet. Want het graaien gaat gewoon door.

Ik denk vaak terug aan het gesprek tussen Ben Oude Nijhuis , Martin van Rijn en Helene Dupuis, nog altijd te zien op “Uitzending gemist”. Ben Oude Nijhuis is en blijft voor mij de grote held. Hij heeft het met de dood moeten bekopen. Shame on you van Rijn en Schippers, shame on you.

Door:
“Ari”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Reactie op “Het nieuwe exportproduct”

  • Jan Wandelaar zegt:

   http://nos.nl/artikel/2138879-de-hel-van-bataclan-uitgebeeld-in-een-strip.html
   +++
   De Fransman wil niet dat de moslimgemeenschap wordt aangekeken op de terreur die zijn land heeft getroffen. “De vijand heeft geen kleur en geen religie. De vijand is fanatisme, het is angst, het is de krankzinnigheid die tot oorlog leidt.”
   +++

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ongelofelijk!
    Die Fransman heeft kennelijk zijn lesje niet geleerd.

    De moslimgemeenschap is de zwijgende meerderheid die niets onderneemt tegen moslimterreur.
    In de moskeeën wordt uitsluitend islampropaganda verspreid en ongelovigen als vijanden van de islam bestempeld die gedood moeten worden.
    Als er moslims zijn die de islam willen veranderen moeten ze zich maar kenbaar maken. Maar die bestaan niet want degene van de moslims die de islam zouden willen veranderen worden gedood, vandaar dat er geen gematigde islam kan bestaan.
    Zo is het vanaf 629 nChr. geweest, zo is nu nog en zal het altijd blijven.
    Zolang de islam bestaat.

    Laten we daarom NU beginnen met de islam als de doodsvijand van de samenleving en onze cultuur te zien en ook zo te behandelen…

    Geliked door 1 persoon

 1. carthago zegt:

  Bonusregelingen, afkoopsommen, faalbonussen,omzetprovisies, bezuinigingen etcetera worden allemaal vlak voor de verkiezingen bepaald en beslist want daarna hoeft het niet meer besproken te worden.

  Like

 2. Marlies zegt:

  Schaamteloos! Maar wat kun je verwachten van deze mutanten in de politiek en de zorg. De patiënten en het uitvoerende personeel zijn slechts bijzaak. Waar blijven die 50Plus en andere z.g. “ouderen”partij? Waar blijft de PVV met alleen “onze ouderen, die Nederland hebben opgebouwd…” etc. etc. Waar blijft de SP met z’n praatjes? Moeten alle ouderen dan maar z.s.m. aan de pil van Drion? Zouden “ze” wel willen.
  Overigens is het bijzonder belangrijk feedback uit zowel de ouderen zelf als de verzorgenden te bundelen. Als er toch zo’n enorme vergrijzing plaatsvindt, dan moeten wij met z’n allen toch een streep door de rekening kunnen halen van de zakkenvullers.

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Je kunt zo,n Cartoon dan grappig vinden, maar het is allemaal diep en in triest.
  Het erge vind ik nog dat toen het “nieuwe” systeem op invoeren stond, ER AL WERD VOORSPELD WAT NU AAN ,T UITKOMEN IS.
  De zakkenvullerij door de verzekeringen, etc.

  Like

 4. Waarom om de 3 maanden een nieuwe teamleider, als je verpleegkundige of ziekenverzorgende, bejaarde verzorgende en bejaarde helpster in dienst heb. Dan heb je géén teamleider nodig, dat zijn gecreëerde banen die flink geld kosten en die beslist overbodig zijn. Boven omschreven functies kunnen allemaal zelfstandig functioneren en hebben in hun pakket ook het leiding geven gehad. ZONDE VAN AL DAT NUTTELOZE BESTEDEN GELD. HAD BETER GEBRUIKT KUNNEN WORDEN!!!!!!!!

  Like

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 6. N.E. Derlander zegt:

  De meeste HBO’ers op de werkvloer in de zorg krijgen een salaris, die in het bedrijfsleven vergelijkbaar is met ongeschoold tot MBO. Schandalig, en deze medewerkers in de zorg laten zich dat welgevallen, omdat zij hun hart op de goede plaats hebben zitten. De grootgraaiers lachen zich rot.

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Ik vraag me af of de cliënten nu spijt hebben van hun stem op de radicale “middenpartijen”. Die zijn verantwoordelijk voor de misère waarin zij nu verkeren.

  Overigens heeft deze generatie ouderen goed voor zichzelf gezorgd. Zelf gingen ze met een pijnlijk ruggetje in de WAO om gastarbeiders hun vuile werk te laten opknappen. En als er geen WAO was dan was er wel de Vut om rond de 55ste met pensioen te gaan. Hypotheekrente aftrek stond als een huis. Groningen is helemaal leeg gezogen. Maar de klap op de vuurpijl is het eindeloos importeren van 3e wereld slaafjes. Om hun eigen luie donders te pamperen.

  De baby boomers hebben een puinhoop achtergelaten voor de generaties na hun….. Bedankt mensjes. Bedankt!

  Like

  • Marlies zegt:

   Oei, wat een bitterheid. Is bijna lachwekkend. En hoeveel invloed hebben u, als post-babyboomer, en de uwen als stemmers op niet-radicale middenpartijen momenteel?

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou waren die “Babyboomers” wel een hele aparte groep mensen.
   Dat gedrag zie je vandaag de dag niet meer.

   Iedereen is gelukkig tegenwoordig niet meer bezig met denken aan zichzelf.
   Er is zoveel verantwoordelijkheidsgevoel bij de mensen nu…!
   In vergelijking met vroeger zullen ze dan ook later heel trots zijn op die ideale samenleving die wij hier, nadat die Babyboomers eindelijk afzakten naar hun bejaardentehuizen, dan toch maar hebben gerealiseerd!
   De tijden van die schandalige “Babyboomers” zijn Godzijdank voorbij…
   Een ware schandvlek op de geschiedenis van Nederland.
   Hoe kwamen de mensen toch zo slecht in die tijd ?
   Als je die mentaliteit van toen vergelijkt met de mentaliteit van de mensen nu is het verschil enorm!

   Geliked door 1 persoon

  • N.E. Derlander zegt:

   @Perfide Albion

   Heel veel babyboomers zijn op hun 15 jaar gaan werken en mogen nu, omdat de 40/50 ers van nu, dat zo beslist hebben. doorwerken tot hun 67e. Op die 40/50 ers, die nu in Rutte II zitten en de rest van de eenheidsworst (D66, CDA, GL, SP, CU, SGP, PvdD, VVD en PvdA). die vrijwel allemaal dankzij de babyboomers met een goud lepeltje in hun mond zijn grootgebracht, hebben de verwende jongetjes als Perfide Albion gestemd. Zoek derhalve de fout bij jezelf, hoe moeilijk dat ook is voor verwende jongetjes als jij.

   Geliked door 2 people

   • Perfide Albion zegt:

    Nederlander. Over mijn generatie valt ook genoeg te zeggen. Dat is echter niet de generatie waar ik over begon. Leefbarbaar geeft hieronder weer een aantal voorbeelden van het egoïsme en kortzichtige gedrag dat babyboomers zo fijntjes etaleren..

    Natuurlijk hebben mijn ouders en hun generatie ook goede dingen gedaan. De balans is in zijn geheel echter negatief. Men heeft goed voor zichzelf gezorgd. De nieuwe generaties hebben het stukken minder en als klap op de vuurpijl: Het importeren van al dat 3e wereld gespuis is in gang gezet door de generatie babyboom. Daarmee is niet gezegd dat ik het persoonlijk dan zoveel minder heb. Er zijn uitzonderingen maar goed. Ik dwaal af…

    Waarom toch dat krampachtige niet willen toegeven dat ik een punt heb? Waar is de zelfkritiek?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Perfide Albion.

    Ja, inderdaad, dat vroeg ik mijzelf ook af toen ik je eerste reactie las.
    Waar blijft je zelfkritiek?
    Goeie vraag Albion. Zo zou je er meer moeten stellen.
    Weet je, het staat altijd héél erg zwak om mensen die voor jou leefden de schuld te geven van datgene wat jij en de huidige generatie nu ook doen.
    Wegkijken, goed voor zichzelf zorgen, gebruik maken van de mogelijkheden die de tijd je biedt, En zeker niet te vergeten… te betalen voor jouw pensioen en sociale zekerheden.
    Denk daar maar eens aan, alvorens een generatie die het werkelijk voortreffelijk heeft gedaan aan te vallen met argumenten die werkelijk nergens op slaan…

    Oh ja, voordat ik het vergeet. Als je het niet eens bent met het binnenhalen van vreemdelingen door die zg. “Babyboomers”.
    Vreemdelingen die hier kwamen om te werken… vraag ik mij af waarom je helemaal niets doet, samen met jouw huidige generatie wegkijkers, om die massa-immigratie van louter parasieten en criminelen die momenteel plaats vindt te beëindigen…?

    En zo is het.

    Geliked door 1 persoon

 8. Karen zegt:

  Perfide Albion. M.i. sla je de plank toch behoorlijk mis met je geklaag over de babyboomers. De babyboomers zijn wel de mensen die vaak nog op zaterdag naar school gingen en op zaterdag werkten. 38 Urige werkweken bestonden niet ook waren ze heel blij met 4 weken vakantie per jaar dat hadden hun ouders niet. Deze generatie had heel wat minder noten op hun zang als de huidige generatie en was blij met een paar dagen Texel en een fiets en kleding die eerst door hun oudere broers en zussen gebruikt en gedragen waren. Overigens de mensen uit 1950 konden ook pas stoppen op hun 65 ste en de mensen uit 1955 mogen zelfs fijn doorwerken tot hun 67-ste plus leeftijd verwachting. Deze generatie heeft hun hele leven pensioenpremie betaald en wordt nu geconfronteerd met verlaging op verlaging. Deze generatie betaalde voor de AOW van hun ouders en grootouders die daar zelf niet hun hele leven voor betaald hadden, over solidariteit gesproken. Daar zou je bij de huidige generatie niet mee aan hoeven komen, ik hoor ze al klagen! Voor de huidige generatie moet alles vooral makkelijk gemaakt worden, ruggegraat en doorzettingsvermogen is iets waar vele “jongeren” m.i. een gebrek aan hebben.

  Geliked door 3 people

  • Perfide Albion zegt:

   Beste Karen. Klagen heeft geen zin. Ik beschrijf daarom ook alleen mijn perceptie van de werkelijkheid. Dat het soms ook anders is doet niets af aan het feit dat Groningen staat te schudden op haar grondvesten. En dat Nederland daar in zijn geheel niets aan heeft gehad.

   Noorwegen en haar bodemschatten, miljarden in een overheidsfonds, does that ring a bell?

   Er zijn er hier wel meer die in een kramp schieten na enige kritiek op de generatie BB. Feit blijft ook dat die generatie islamieten is gaan importeren en dat de huidige generatie dat probleem mag gaan oplossen.

   Zie hier. 2 keiharde feiten waar toch echt de BB-ers verantwoordelijk voor zijn. Ongemakkelijke waarheden maar daarom niet minder waar.

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Beste Karen,
   over één kam scheren doet altijd uitzonderingen onrecht aan, maar het is wel een feit dat de mensen, die Nederland hebben opgebouwd, waaronder dus de babyboomers, ons land ook weer kapot laten gaan.
   Mijn schoonouders zijn van GroensLinks. Gingen voor hun 60ste met pensioen en hebben zo veel geld dat ze 3,4, 0f 5 keer per jaar op vakantie gaan. Doen af en toe wat vrijwilligerswerk, want gutmenschen. Dat de zorg is afgebroken vinden ze jammer, dat je geen vaste baan meer kunt vinden is ook jammer. Dat je geen huis kunt huren of kopen; ook jammer. Rechten van vrouwen en kinderen zijn verdwenen, is allemaal niet waar.
   De activisten van ooit en de idealisten van de jaren 60 zijn nu trouwe VARA-kijkers zonder zorgen, want zij hadden het vroeger zo zwaar. Hoe hun kleinkinderen het zullen hebben , daar denken ze liever niet aan. Bovendien valt het allemaal wel mee, want de euro brengt ons welvaart en de criminaliteit daalt en dobbernegers zijn nodig tegen de vergrijzing, dus hun wereld is in orde.
   Waarmee ik me aan de kant van Perfide Albion schaar, Nederland opgebouwd hebben is geen enkel excuus om Nederland weer weg te pleuren.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Karen.

   Perfect verwoord. Had het zelf niet beter kunnen zeggen
   Je vergat nog de verplichte legerdienst die de watjes van tegenwoordig wordt bespaard want het zou wel eens te ruw voor hun fijngevoelige delen kunnen zijn…

   Heb je ’n kind met ’n afwijking…? Hup de subsidiepot stroomt voor je leeg.
   Moest je in onze tijd eens om komen…
   Resultaat een grote puur decadente samenleving die zo is doorgedraaid in haar omgekeerde waanzin dat die zelfs “Gendervrije kinderen” wil opkweken.
   De ene maand mogen ze ’n jurk aan en de volgende maand ’n hele dure merkbroek waarvan je niet weet of het ’n jongens of meidenbroek is.
   Vergeet ook vooral de “mannelijke” huidverzorging niet die er tegenwoordig bij hoort.
   Als je ze op het schoolplein ziet en hoort denk je dat je op ’n opendeurdag van ’n homo club bent beland.
   En dat moet ons verdedigen…

   Zelf vond ik het heel gewoon om 14 dagen vakantie per jaar te hebben en op zaterdag te moeten werken.
   Tegenwoordig vraag je je af wanneer ze nu eens gewoon doorwerken want ze je ziet voortdurend die auto’s voor de deur staan als teken dat ze weer eens ’n vrije dag of dagen hebben genomen om die opkomende “Burn-Out” aan te kunnen.
   Of ze vertrekken alweer voor ’n paar weken naar ’n islamitische goedkope vakantiebestemming in Tunesië, Marokko, Turkije, of de Dominicaanse Republiek, Ivoorkust, Peking, Calcutta, you name it…
   Ze weten niets van die landen maar daar ging het ook niet om, het gaat er om dat je daar geweest bent.
   En wat die verislamitisering betreft waar Albion zo op gefixeerd is, inderdaad dat is het enige punt waar ik hem in bijval, dat waren zware criminele fouten die de BB gemaakt heeft met het invoeren van de “Gezinshereniging” en het massaal uitdelen van paspoorten zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel voor de komende generaties te tonen.

   Zodus ik verwacht dan ook dat de huidige generatie binnen niet al te lange tijd orde op zaken zal gaan stellen om het voortbestaan van NL te waarborgen en niet meer, zoals
   nu weer verwacht wordt en zij de afgelopen decennia bij voortduring hebben gedaan, op legale landverraders als Rutte en consorten te stemmen…

   Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Diep triest ja.
  Ik ken iemand die in Rotterdam boven tafel wilde hebben waarom de gemeente geld bleef pompen in maatschappelijke instellingen, waar verschrikkelijk gegraaid wordt. Dit leidde alleen maar tot rookgordijnen en grote woede van alle politieke partijen, want iedereen graait mee.
  Aafje, Humanitas, Zorgcompas, Laurens, ook bekend van de zwarte lijst voor verpleeghuizen. Een van de sleutelfiguren van dit schandalig graaifestijn is een CDA-er, die daarna werd beloond met een burgemeesterschap elders.
  In deze tijd van hebzucht kan het graaien alleen gestopt worden door de graaiers zelf; de politici. Zolang wij tenminste niet zelf keihard ingrijpen.
  Want de wantoestanden in de zorg zijn misschien het meest schrijnend, maar politici graaien even hard in het onderwijs, bij de politie, vakbonden, justitie, leger, ambtenarenkorps, enz.
  De oude media zijn hier ook schuldig aan, ze hebben nimmer de functie van het geweten van het volk willen vertegenwoordigen; sterker men graait ook daar.
  Wat kunnen we doen?
  Roep iedereen, die graait ter verantwoording. Te beginnen met uw raadslid, dat ook directeur is van een verpleeghuis. Nagel het tuig aan de schandpaal, misschien dat het helpt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s