VN: ISIS brengt burgers naar Mosul als menselijk schild

screenshot_59

Boerenzoons vluchten met hun kudde voor de strijd bij Mosul.

Bij de strijd om Mosul lijkt IS zoals gevreesd burgers in te zetten als menselijk schild. De mensenrechtenraad van de VN zegt informatie te hebben waaruit blijkt dat IS 550 families uit de dorpen bij Mosul heeft gehaald en ze vasthoudt bij IS-locaties in de stad. Het ziet ernaar uit dat ze daar als menselijk schild zullen worden gebruikt, zegt de VN.

Deze week waren er al berichten dat IS inwoners van Mosul gebruikt als menselijk schild. Burgers in Mosul vertelden telefonisch aan persbureau Reuters dat mensen die de stad willen verlaten, worden tegengehouden.  IS zou burgers naar gebouwen hebben gebracht waarvan wordt verwacht dat ze doelwit worden van luchtaanvallen. Een Amerikaanse legerwoordvoerder noemde het opvallend dat er geen vluchtelingenstroom op gang komt. “Ze worden daar tegen hun wil vastgehouden.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Irak, ISIS, Islam, islamofascisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op VN: ISIS brengt burgers naar Mosul als menselijk schild

 1. Ja, daar hadden ze al mee gedreigd. Het zijn gewoon lafbekken.

  Like

 2. Pieter zegt:

  Achterlijke manier van oorlog voeren en ook zo laf, maar ja wat wil je die mentaliteit hoort de moslim nou eenmaal toe sinds 1400 jaar.

  Like

 3. Jan zegt:

  ISIS-leiding op de vlucht in vrouwenkleding in Mosul

  Cowardly ISIS commanders escape with their wives and girlfriends – as jihadis are caught on the run disguised in women’s clothing

  Net Saddam Hussein die in Koeweit de oliebronnen in brand liet steken

  https://www.thesun.co.uk/news/2013137/mosul-cowardly-isis-commanders-escape-with-their-wives-and-girlfriends-as-jihadis-are-caught-on-the-run-disguised-in-womens-clothing/

  Like

 4. KRAFTAVILQA zegt:

  Weer een treffende demonstratie van de pure barbarij die pislam is maar zoals altijd zullen de policorristen wel weer doof en blind blijken voor deze oorlogsmisdadigheid want het zijn tenslotte geen Joden die ’t doen maar knuffelmohammerdanen (dus dan telt ’t niet).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s