Zwarte Piet-onderzoek Kinderombudsman blijkt foponderzoek

screenshot_46

Geen academische precisie en veel vaagheden

Het oordeel van de Kinderombudsman dat kinderen dankzij Zwarte Piet gediscrimineerd worden, is gebaseerd op vier kringgesprekken met steeds tien scholieren. Dat ontdekte onderwijzer Pim Walenkamp uit Utrecht volgens De Telegraaf.

post-online

Kinderombudsman Kalverboer oordeelde dat Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie. Sinterklaas zou daardoor in strijd zijn met het VN-Kinderrechtenverdrag.

De Utrechtse leraar werd bijzonder argwanend toen hij de bevindingen las. Hij heeft hele andere ervaringen. Toen hij de onderzoeksmethoden inzag was hij verbijsterd. Academische precisie is in haar pietenstandpunt niet te bekennen, vindt hij. ,,Overal staan vaagheden als ‘verschillende gekleurde kinderen’, ‘een aantal gesprekken’ en ‘veel kinderen’.” Walenkamp kreeg in een reactie te horen dat het om vier kringgesprekken ging.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Desinformatie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zwarte Piet-onderzoek Kinderombudsman blijkt foponderzoek

 1. elisah zegt:

  De radicale gekken gaan gewoon zolang door totdat ze het hele feest kapot gemaakt hebben.
  Het zijn gewoon mensen die een minderwaardigheidscomplex hebben en daardoor een ziekelijke fobie en betrekkingswaan hebben voor de donkere huidskleur. Deze afkeer van de donkere huid heeft een naam gekregen : het sylvana-syndroom
  Ik heb eens wat foto’s van zwarte Afrikaanse stammen bekeken, daar zijn er ook heel wat die zich helemaal insmeren en er daardoor wit uitzien.
  Naast al die foto’s van de primitieve stammen, die vaak naakt en ondergeschilderd rondlopen, ziet onze Piet er uit als een zeer beschaafde, ontwikkelde en goed geklede zwarte man.
  Op powned had ik een filmpje gezien, waar donkere mensen verklaarden het jammer te vinden dat zwarte Piet niet bij de intocht zou zijn, omdat de kleur niks uitmaakt en hij bij het feest hoort.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik weet niet, hoever ze van de kop van Noord-Holland wonen, maar bij de intocht in
   Alkmaar zouden ze allemaal hun hart kunnen ophalen!

   Like

 2. Ik geloof er allemaal niets van. Toen mijn moeder nog klein was, zij is in 1905 geboren. Was Sinterklaas al een kinderfeest. Wel is waar niet met hele dure cadeaux . Op de site van zwarte Piet werd ik al gelijk aangevallen. Een of andere droplul zei; dat dit pas van de laatste 25 jaar was dus gelijk in de verdediging. Vandaar mijn eerder vertelt verhaal over zwarte Piet is een Moor.
  en daar blijf ik bij.

  Like

 3. Nog vergeten iets bij te vertellen. En als het nou een Moor was. Zijn dan weer alle Marokkanen boos en mogen we dan nog wel een MOORKOP eten, ze zijn zo lekker.

  Like

 4. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 5. reageerbuis zegt:

  Als ze zo nodig Zwarte Piet in verband willen zien met slavernij, laten ze dan bedenken (en dan ook vieren), dat anderhalve eeuw geleden de slavernij is afgeschaft. Althans in Nederland, in sommige moslimlanden als Saoedi-Arabië, Mauretanië en Soedan bestaat hij nog steeds.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Telkens weer blijkt dat de linkse kerk geen, maar dan ook absoluut geen scrupules kent als ze hun doel willen bereiken.
  Liegen en bedriegen want het doel heiligt de middelen en wat zijn ze toch moreel superieur.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Wie intereseert een foponderzoek of niet !
  Die kunnen ons allemaal onze kont likken !

  Like

 8. Trouwens de Moren kwamen uit N-Afrika het waren berbers en moslims. ze veroverde Spanje en een deel van Europa. Het waren slavendrijvers, blanke vrouwen en kinderen. Die werden verkocht aan de Arabieren. Dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Wie is nu de echte zwarte Piet.

  Like

 9. Qvic zegt:

  De socialisten hebben de geschiedenis zo aan het verdraaien geweest, zodat weer een oud germaansfeest de nek om gedraaid wordt. (Het was ooit een rollen spel van dat de dagen steeds korter werden, de zwarten stonden voor de nacht en de witte voor de dag. Wat later tot sinterklaas verbasterd is door de inmenging van de christelijke kerk) Door hun psychische afwijking denken socialisten dat zij zelf boven alles en iedereen staan. Daarom denken zij dat zij iedereen voor moeten schrijven hoe een ander moet gaan leven. Ieder die hier niet van gediend is, wordt direct weggezet als ketter om een discussie uit de weg te gaan. Omdat de socialist in een discussie zijn mening meestal niet kan onderbouwingen van waarom die ander zo voorgeschreven moet leven en hij/zij niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s