Arabisch geld: Frankrijk´s gekochte buitenlandse politiek

screenshot_105

De Franse president François Hollande en minister-president Manuel Valls.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Arabische heersers weten haarfijn dat men Franse politici het gemakkelijkst kan kopen. Geen wonder dat de Fransen in Syrië de radicale islamieten ondersteunen en Bashar al-Assad ten val willen brengen.

contra-magazine

In november 2015, korte tijd na de serie bloedige aanslagen in Parijs, voerde de Franse luchtmacht aanvallen uit op Syrisch territorium. Ook in juli 2016, na de aanslag in Nice, was het weer zover. Het was een “vergeldingsbloedbad” met 30 luchtaanvallen, waarbij in de buurt van de stad Manbij meer dan 100 burgers om het leven kwamen. In de westerse media werd dit gebagatelliseerd. In feite nam niemand het woord “oorlogsmisdaad” in de mond.

Maar een blik op de Franse buitenlandse politiek, vooral met het oog op Syrië, laat zien: waar je ook kijkt, overal herken je het handschrift van de Arabieren. In het Syrië-conflict spelen de Fransen mediaal gezien slechts een ondergeschikte rol, maar militair zijn de Fransen zeer actief en ook in de VN-veiligheidsraad – waar het land ondanks zijn inmiddels nog slechts ondergeschikte geopolitieke rol nog steeds een permanente zetel en vetorecht heeft – komt men niet aan Parijs voorbij. Dat weten ook de Arabieren, van Qatar tot aan Saoedi-Arabië.

Een jaar geleden al berichtte “Contra Magazin” er over hoe trots minister-president Valls verkondigde met handelsverdragen ter waarde van meer dan € 10 miljard uit de Saoedische hoofdstad terug te komen. Geld, dat de aangeslagen Franse economische economie (en dankzij de belastinginkomsten ook de Franse staat) goed kan gebruiken. Maar ook in de heerserskringen in Qatar rondom Hamad Bin Chalifa al Thani (tot 2013) gold het beginsel: “De Fransen zijn het gemakkelijkst te kopen”. Als ondersteuners van de Moslimbroeders leverde dit de Qatari´s en hun ideologisch aan hen verbonden Moslimbroeders natuurlijk voordelen op. Weliswaar opereert de nieuwe regering van Qatar onder Tamim Bin Hamad al Thani buitenlands politiek gezien iets terughoudender, maar de Fransen zagen in hem nog steeds de “uitdeler van € 500,- biljetten”, aldus de Franse journalist Georges Malbrunot, die samen met zijn collega Christian Chesnot het boek “Onze kostbare vrienden” schreef. Beide werden in het jaar 2004 maandenlang gegijzeld door een islamitische militie.

Juist Moskou, dat (vermoedelijk ook vanwege de historische “Entente Cordiale”?) steeds opnieuw de samenwerking met Parijs zoekt, moet hier natuurlijk aan de lopende band teleurgesteld zijn. Met eerlijke diplomatie red je het gewoon niet tegen het brute geweld (VS) en de enorme hoeveelheid dollars (Arabische staten). Dit legt echter ook het karakter van de Franse politieke kaste bloot, die zich buitenlands politiek prostitueert.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabieren, Arabische wereld, corruptie, Frankrijk, Graaien, Islam, Qatar, Rotzakken, Saoedi-Arabië, Syrië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Arabisch geld: Frankrijk´s gekochte buitenlandse politiek

 1. Luchtpint zegt:

  Verbaast mij geen kloten. Franse politici komen bijna altijd in het nieuws vroeg of laat door financiële schandalen. Dus ze zijn gemakkelijk te kopen. Typisch Frans zou ik het noemen.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Hollande heeft verscheidene arabs het “Legion d,Honneur” gegeven.
  De hoogste orde in Fr.
  Vele spotprenten hierover en ook mensen die verontwaardigd waren en hun “lintje” terug-gaven.
  Ook het hoofd Qatar Airways kreeg er een.
  Overname Air France ?

  De arabieren hebben net als in Londen al 1/2 Parijs in bezit.
  Grote warenhuizen, hotels etc.

  Nu nog een “Atractie-Park” ten Noorden van Parijs kopen.
  Spotprent Hierover.
  “Schoothondje” Hollande likt z,n meester..

  Nog maar een formaliteit.
  Het Elysée [ Paleis Hollande ],heb ik ook al gekocht.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  ” Het geld dat stom is, maakt recht wat krom is”. Wat zijn de LINKSEN toch een stel gore hypocrieten! De goedmens uithangen, over de ruggen van anderen! En niet hun beurs, maar de beurs van de ander leegmaken. Bah!

  Like

 4. hendrikush zegt:

  De erfenis van de Franse Midden-Oosten politiek zoals bedacht door De Gaulle.
  Zwelgend in hun eigen grootsheid wilden ze op het wereldtoneel meedoen en verklaarden ze Afrika en het Midden-Oosten tot hun invloedssfeer. Nu zijn ze besmet met de giftige invloeden van de islam en is hun revolutionaire motto “Liberté, Egalité, Fraternité” een lachertje geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s