Poetin kan na EU-top opgelucht ademhalen – EU oneens over sancties

screenshot_1

De Russische president Vladimir Poetin en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Oktober 2016.

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit verschillende EU-lidstaten kwam verzet tegen nieuwe Rusland-sancties. De Italiaanse minister-president Matteo Renzi zei dat nieuwe sancties nu geen zin zouden hebben.

epoch-times

De Russische president Vladimir Poetin hoeft volgens inschatting van de politicologe Judy Dempsey na de EU-top binnen afzienbare tijd niet te vrezen voor consequenties wegens zijn Syrië-politiek.

“Rusland weet nu dat de EU het niet serieus meent”, zei Dempsey, die ook voor de denktank Carnegie Europe werkt, tegen de Deutsche Presse-Agentur.

De 28 EU- staats- en regeringschefs hadden tijdens hun bijeenkomst daarvoor in Brussel een ontwerpverklaring op het laatste moment nog afgezwakt. De chefs verklaarden dat men “Alle beschikbare middelen zou moeten activeren” als er geen einde zou komen aan de bombardementen op de Syrische stad Aleppo. Een aanwijzing om op sancties in te zetten, zou nu echter geen zin hebben, zei bijvoorbeeld de Italiaanse minister-president Matteo Renzi.

“Dat laat eens temeer de kloof binnen de EU zien”, zei Dempsey. Enkele EU-landen zouden Rusland nog steeds als belangrijke partner zien.

In het Syrië-conflict wil de EU dat de Syrische president Bashar al-Assad vroeger of later aftreedt. Moskou daarentegen ondersteunt hem. Bombardementen op door vijanden van Assad bezette Syrische steden zijn vanuit Russisch oogpunt deel van de strijd tegen de terreurmilitie ISIS.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Poetin, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

19 reacties op Poetin kan na EU-top opgelucht ademhalen – EU oneens over sancties

 1. joopklepzeiker zegt:

  Dit ook maar eens goed lezen .

  WikiLeaks: Hillary Clinton wil Turkije buiten EU om aan TTIP toevoegen
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/WikiLeaks-Hillary-Clinton-wil-Turkije-buiten-EU-om-aan-TTIP-toevoegen

  Like

 2. Mary zegt:

  De bevolking wil echter Assad aanhouden, dus waar bemoeid de EU zich mee, Amerika wil sancties tegen Rusland en heeft de EU opgelegd dat ook te MOETEN doen, Putin gaat gewoon door en gelijk heeft hij, Amerika ook met ISIS te ondersteunen net zoals de EU.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is even een tegenvaller voor de yank

  Like

 4. mahoog zegt:

  Tja die Asad moet en zal weg ,want die gas pijplijn moet er komen,want vriend Putin zou de zijne wel eens dicht kunnen draaien naar de west door al dat gestook..en nu dat clinton wijf weer die oorlog uitlokt met maatje obama voor op.

  Geliked door 1 persoon

 5. Thom zegt:

  Het zijn slimmeriken in de EU en Nederland. Zo iets doms heet in eigen vingers snijden en maar door blijven snijden jongens omdat Oh Bonobo en Gekke Mutti dat zo willen. De gekken in Amerika met uitzondering van Trump willen de koude oorlog laten escaleren en roepen de EU op om over te gaan tot sancties.
  Het gevolg is dat de goede appeloogst van dit jaar voor een groot deel verwerkt wordt tot biogas en dat het fruit in België als mest op het land wordt gereden en ondergeploegd. De fruitboeren vangen amper hun kosten voor hun produkten. Er zijn fruittelers waar je voor 7 cent per kilo zelf appels kunt gaan plukken en dan vangt de boer meer dan door ze aan de appelmoesfabriek te leveren.

  http://www.ad.nl/economie/miljoenen-kilo-s-appels-en-peren-vergist-tot-biogas~ad223d16/

  Like

 6. Taljaard zegt:

  De EU-elite vreest met grote vreze dat Trump het nog wel eens zou kunnen winnen in de VS.
  En zij zijn daarop aan het anticiperen.
  Mocht hun grote favoriet Killary het wel winnen gaan ze natuurlijk gewoon door.
  Maar voorlopig stoppen ze eventjes met het pesten van Rusland en Putin.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Rutte kom er eens in, zijn dit nu de vriendjes ?

  Kiev threatened to send fighter jets to ground Belarusian passenger plane – air carrier

  Ukraine’s Security Service (SSU) turned around a passenger plane en route from Kiev to Minsk, the capital of Belarus, threatening to launch fighter jets to intercept it, a statement issued by Belavia airlines claims.

  According to the aviation company’s statement, its passenger plane bound for Minsk was forced to return to Zhulyany airport after departing from Kiev after the aircraft’s pilot received an order from a Ukrainian traffic controller to immediately head back, with no further explanation.

  https://www.rt.com/news/363763-ukraine-belavia-antimaidan-plane/

  Like

  • Thom zegt:

   Er zat een journalist in die artikelen geschreven had over de protesten op het Maidanplein in Kiev die de huidige regering niet bevielen. daarom hebben ze het vliegtuig terug laten keren wegens een zogenaamde terroristische dreiging. Nadat hij verhoord is, is hij een paar dagen later vrijgelaten.
   Kan nog leuk worden met die lui als ze voor een scheet met een brandblusser gaan spuiten. Dat gedoe in de Oekraine heeft het westen met Amerika voorop over zichzelf afgeroepen. Er is aan Gorbatchov beloofd, dat de NAVO niet in de richting van Rusland zou uitbreiden. Polen is toegetreden tot de NAVO, Bush zat in Georgië te rotzooien. Je kunt een beer wel kietelen maar beter niet aan zijn ballen.

   Geliked door 4 people

   • Tom Hendrix zegt:

    @Thom: 22.44. uur, op 22/10. Eens. Er is beloofd, aan de laatste leider van de USSR- nu Rusland- dat de NATO zich NIET zou uitbreiden naar het OOSTEN! En dat hebben de EUSSR en de NATO WEL GEDAAN! Als we het hebben over gebroken beloften, is hier het zoveelste bewijs!

    Like

 8. Williaan zegt:

  “Dat laat eens temeer de kloof binnen de EU zien” dat wisten wij “gewone dom volk” (volgens Minister-president Rutte) ook al. Niet iedereen luistert naar de USA en hun belangen.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Zou dit ook al een onthulling door WiKi-Leaks zijn:
  “Selfie” van Hillary: EENMAAL AAN DE MACHT !

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik mag het echt hopen dat het Trump gaat lukken en hoop dat ik nooit meer die kop van wijf hoef te zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Marjan, je reageert hier nog niet zó lang en je hebt, denk ik, nog niet veel gezien van mijn aanvankelijke streven op alles zo optimistisch mogelijk te zien.
   Ik hóóp dit uiteraard even sterk als jij. Maar op een gegeven moment moet men wel capituleren voor de realiteit: Ik geloof er, eerlijk gezegd, niet langer in:
   Ze hebben hem weten te pakken op één knullig flutdingetje, dat echter hieraan zijn kracht ontleent, dat het met s e x te maken had, en dan kun je het bij té veel verknipte Amerikanen wel schudden, ongelofelijk, maar wáár.
   VK-columniste Sylvia Witteman, die met haar gezin enige tijd in de VS woonde, heeft daar al bákken over kunnen vertellen:
   Onderwijzers kunnen daar een verdrietig, angstig of ziek geworden kind niet troostend bij zich op schoot nemen, op straffe van te worden beschuldigd van pedofilie.
   Haar 7-jarige dochter werd naar huis gestuurd vanwege een paar plastic strandschoentjes: Daarop stonden namelijk, behalve minuscule strandballetjes en zeehondjes, tevens minuscule zeemeerminnetjes afgebeeld, die een paar schelpjes droegen in plaats van een BH’tje!
   Een andere columniste moest er met haar gezin een hotel verlaten, om dat haar man het had gewaagd, om zich bij het zwembad even snel te verkleden achter een badstoel in plaats van in een badhokje, wat een rel veroorzaakte onder de hotelgasten!
   Ik bedoel maar…..
   Ken je misschien het Engelse vers, waarin tenslotte een koninkrijk verloren ging vanwege één hoefnagel? Nou, dat gaat bij de Amerikanen op met de grootste flauwekul, zodra het ook maar in de verte verwijst naar sex!
   Ik geloof niet, dat i k op dat continent ooit zou kunnen aarden!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa.

    Merkwaardige ommezwaai van je.
    Ik blijf er door logisch te redeneren en niet mijn gevoel te laten spreken van overtuigd dat Trump zal winnen.

    Alles wat we horen of zien wat kritiek op Trump uit, heeft te maken of komt uit de kokers van de bovenste lagen van de VS-samenleving, inclusief de bovenlaag van de middenstand. Deze informatie is volslagen onbetrouwbaar, of bestaat uit regelrechte leugens.

    Daaronder bevindt zich een véél groter deel van de VS-bevolking dat de gehele onderklasse plus 3/4 van de middenklasse inneemt.
    Het grootste deel van deze bevolkingsgroep is helemaal klaar met de decennialange devaluatie van Amerika. De steeds groeiende armoede. Het onrecht en het verval.
    Zij zijn de kiezers van Trump!
    Ook al zijn het negers, latino’s, moslims, homo’s, niet-genders, wel-genders.
    Zelfs vrouwen.
    Zij allen weten dat Clinton…:
    A. Volslagen onbetrouwbaar is. Een pathologische leugenaar die alles voor geld doet.
    B. Een zekerheid vormt voor een allesverwoestende nucleaire oorlog met Rusland.
    C. De situatie in Amerika niet zal veranderen. Blijft zoals zij nu is, zonder enige hoop op
    maatschappelijke verbetering.
    Zij zullen voor het overgrote deel zéker gaan stemmen.
    Terwijl een groot deel van de conservatieven een gevaar zien in Clinton en niet zullen stemmen.

    Nogmaals… en zo als al zo vaak:
    Als Trump niet wordt geliquideerd, of als er geen fraude op grote schaal wordt gepleegd zal Trump de nieuwe president van de VS worden!.

    Like

 11. Bas zegt:

  EU sancties tegen Rusland (zijn) zouden onzinnig zijn. Geen sancties ! Nu maar hopen dat de EU een geloofwaardige partner voor Rusland is. Ben bang van niet met dit Europese regerings- zooitje.

  Geliked door 2 people

 12. hendrikush zegt:

  De sancties waren bedoeld als straf voor de enige remedie die het Midden-Oosten tot bezinning kan brengen: minstens even hard en meedogenloos optreden als je tegenstander.
  De mohammedaanse vechtmentaliteit vraagt daarom.

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  IK denk dat Putin niet meer wakker ligt van die Merkel.
  Hooguit dat hij gaat bedenken wat hij als tegenzet zou gaan doen.
  De sancties hebben voor Rusland al de eerste grote resultaten.
  De europese boerenstand ligt volledig op zijn gat en Rusland is inmiddels de grootste graanexporteur van de wereld.
  Dat gaat met andere voedselprodukten ook gebeuren.
  Rusland heeft neer dan genoeg onbedorven land.
  Omdat Putin gemanipuleerd voedsel en zaden verboden heeft gaan over een paar jaar vooral de duitsers, die er verzot op zijn, voedsel importeren uit Rusland omdat hun eigen troep door vooral Basf–Monsanto verziekt is.
  Wat een grap.

  Like

 14. Frank zegt:

  Duidelijk dat de neuzen niet één kant op staan maar dat krijg je als je beleid opgedrongen krijgt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s