VIDEO: Interview van de Zwitserse tv met president Assad: “Ik verdedig mijn land tegen de door het Westen ondersteunde terroristen” (19-10-2016)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

De Syrische president Assad zei in een interview dat hij zijn land zou verdedigen tegen de “terroristen, die als plaatsvervangers voor andere landen Syrië binnengemarcheerd zijn”. Bovendien wees hij de beschuldigingen van het Westen af zijn volk met chemische wapens aan te vallen. Hij zei ook dat het Westen terroristen zou ondersteunen om “van hem af te komen” en “marionetten” zijn land binnen te brengen.

epoch-times

De Syrische president Bashar al-Assad is er zeker van de oorlog in zijn land te winnen. Dat maakte hij in een zeldzaam interview in de westerse pers duidelijk.

In het 20 minuten durende gesprek met de Zwitserse “Rundschau” bepaalt hij zijn standpunt tegenover de bomaanvallen op Aleppo en de gifgasaanvallen op zijn bevolking. De Syrische machthebber maakte duidelijk dat hij zijn land zou verdedigen tegen de “terroristen die als plaatsvervangers voor andere landen Syrië binnengemarcheerd zijn”.

“Ik val geen mensen aan, ik verdedig ze”

Het Westen zou terroristen ondersteunen om “van hem af te komen en marionetten het land binnen te brengen”, aldus Assad in het interview. De regering in Syrië zou moeten overeenkomen met de westelijke “bedoelingen” – vandaar de oorlog. In tegenstelling tot de westerse machten zouden de “vrienden van Syrië, zoals Rusland, Iran of China, garanderen “dat het terrorisme hier niet zegeviert”.

Bovendien betwist Assad dat zijn leger ziekenhuizen in Aleppo bombardeert. Dat zou een valse bewering zijn. Als de Syrische regering het eigen volk zou doden, zou de meerderheid van de samenleving tegen haar zijn. Dat zou echter niet het geval zijn. “Ik val geen mensen aan, ik verdedig ze”.

Ook de inzet van chemische wapens en vaatbommen tegen de eigen bevolking wijst Assad als valse beweringen af: “Er bestaat geen spoor van bewijs dat het Syrische leger chemische wapens heeft gebruikt.” De zogenaamde bewijzen van de VN noemde Assad “ongeloofwaardig”.

In 2013 zou hij zelfs een VN-delegatie hebben uitgenodigd, omdat “de terroristen chemische wapens tegen het Syrische leger ingezet” zouden hebben. Maar destijds waren de VS daar tegen. De reden: de VS zou de terroristen ondersteund hebben. Ze zouden exact geweten hebben dat een onderzoek de inzet van chemische wapens zou bevestigen.

In de afgelopen dagen hebben het Syrische leger en Rusland om humanitaire redenen een tijdelijk staakt het vuren in Aleppo afgekondigd.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Midden-Oosten, Syrië, Terrorisme, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

19 reacties op VIDEO: Interview van de Zwitserse tv met president Assad: “Ik verdedig mijn land tegen de door het Westen ondersteunde terroristen” (19-10-2016)

 1. ReaGluurder zegt:

  Maar even afwachten welke kant er wordt opgekeken als de puinzooi-Syria opgeruimd, cq. weer in de benen geholpen moet worden!! Benieuwd met hoeveel “duizentjes” Russia over de brug komt!!

  Like

 2. Williaan zegt:

  de USA heeft al vaker gelogen, dus die kun je wat dat betreft niet vertrouwen en EU zijn slechts marionetten van de USA, daar heb je ook niks aan.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Williaan: 21.46. uur, op 22/10. Inderdaad de roden der EUSSR zijn hun marionetten, en ook de marionetten van: Bilderberg, de NWO, de plutocraat en rode Soros, en de Illuminati! Zo lopen de hazen.

   Like

 3. Mary zegt:

  Zoals de Amerikaanse Vredesraad heeft onderzocht en verklaard dat “de VS en andere westerse landen een massale leugenpropaganda bedrijft rondom Syrië-conflict, wat men te horen krijgt via de media zou een vervalsing zijn van wat er werkelijk plaats vind in Syrië. En ” De leiding wordt gedemoniseerd om vervolgens interventie te kunnen plegen door de VS zoals gewoonlijk”. In werkelijkheid wil de bevolking niets weten van welke interventie dan ook. Hopelijk blijven Rusland en China achter Assad staan zodat de VS en EU hem en de bevolking niks kunnen flikken.

  Geliked door 3 people

 4. Reint Meijer zegt:

  Inderdaad is het erg vreemd als Assad zijn eigen volk zou bestoken met gifgas. Het is de islamitische terroristen veel eerder aan te rekenen want zij zijn aan de verliezende hand.

  Like

 5. Voor mij spreekt hij de waarheid, de Amerikanen zitten al de hele tijd de boel op te jutten.

  Like

 6. Ik heb het gesprek kunnen volgen en hier sprak een man oprecht over de situatie die aan de gang is. Ik kreeg zelfs min of meer waardering voor hem dat hij stand hield.

  Like

  • Asgard zegt:

   Precies Cornelis,…ondanks dat Assad niet helemaal schoon is was dit zeker een oprecht gesprek,…..d.m.v het Internet is het handelen van overheden duidelijk bloot komen te liggen tegenover het volk,…we weten nu onderhand dat veel dingen achter de duim worden gehouden of word weggemoffeld om het volk maar niet wakker te laten worden, de wereldleiders geven dan ook geen ene fuck om het plebs,…het mooie van Internet is dat het juist is ontworpen om de controle te kunnen krijgen over het volk, d.m.v betaalsystemen, identiteitsbewijzen,..wat de kliek niet hadden verwacht was dat hun handelen zo openbaar bloot gelegd zou worden, zodat elk misverstand van handelen feitenlijk grote leugens zijn om maar niet achter de werkelijke waarheid te mogen komen,..eigenlijk keert het Internet zich nu tegen deze parasieten van de overheid, daar
   hadden ze dus niet of nauwelijks rekening mee gehouden, d.m.v het Internet is politiekvoering een stuk moeilijker geworden voor onze machtsgeile parasieten omdat het volk nu hen niet meer klakkeloos geloofd in wat zij verkondigen,…oorlogen die gevoerd worden door het westen onder het motto voor democratie zijn grove schendingen/leugens,…de Amerikanen bijv: voeren allemaal maar oorlog als er wat te halen valt, In GOD {Gold/Oil/Drugs} we trust.

   Like

 7. linda texel zegt:

  in de tijd dat ik in Syria was was Al Assad erg populair bij de studenten en de middenstand. Het land had een veel betere welstand dan bv Jordanië of Egypte. Vooral de kleding, tourisme en tapijten industrie deden het erg goed. Die hele opstand heeft me altijd erg verbaast

  Like

 8. Jade zegt:

  Alles draait om de knikkers, en de gaspijplijn die Amerika
  en SA eventjes neer dacht te plempen in Syrië…
  Helaas, Assad zei: “Fuck you”, en zodoende moet hij het veld ruimen,
  net zoals Gaddafi met z`n gouden dinar, om de olie te gaan af te rekenen.
  De wereld wordt bedreigd door een stel verschrikkelijke smeerlappen,
  zie video: https://www.youtube.com/watch?v=wovNaOo8UtQ#t=1312.564107
  Ik ben bang dat dit leger meelopers/imbecielen (o.a. Rutte en WA) groter is
  dan alle legers van Adolf Hitler bij elkaar, in de jaren 40…
  Wees waakzaam, steek ze een mes in de rug!

  Like

 9. Jade zegt:

  Zijn er nog T-shirts???
  Ik ben Assad,. of I hartje Assad…

  Like

 10. fleckie zegt:

  Er is een ‘behoorlijk’ VIJANDBEELD opgetrokken tegen ASSAD, ( Amerikaanse manier(reden , om oorlogen te …’ Rechtvaardigen’).

  Like

 11. Annette/Gerald zegt:

  Wat een geweldig interview. Trouwens, ook hulde voor de interviewer die iemand tenminste wel laat uitpraten. Ik hoop van harte dat dit filmpje door heel Europa, of beter gezegd over de hele wereld, gezien wordt. Dit is de andere kant van de medaille. Hier krijg je een duidelijk beeld van hoe de situatie is. Natuurlijk zal een volk dat door zijn eigen leider met gifgas wordt bestookt, zich tegen hem keren. Dat zegt dus eigenlijk al alles. En dat de Verenigde Naties met van alles en nog wat komen. Wat wil je, dat bestaat inmiddels voor het grootste deel uit moslims. Onbetrouwbaar als de pest. Hopelijk blijft Assad de steun houden van Rusland, Iran en de Chinezen. Dan moet het hopelijk lukken om dat tuig het land uit te trappen of beter te vernietigen. Anders krijgen wij dat spul er nog bij. Als Assad het alleen had moeten doen was het land allang verslagen. Ik denk dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen het andere nieuws gaan volgen en niet als een stel schapen NPO en RTL nieuws volgen. Dan is er misschien nog hoop voor de nabije toekomst. Goed trouwens dat de Zwitserse omroep wel de andere partij ook aan het woord laat.

  Like

 12. toetssteen zegt:

  http://www.lrb.co.uk/v36/n08/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line

  Boek is 24 uur gratis te lezen. Gaat over Syria en gifgas en de enorme leugens.

  Like

 13. Dit is op Ronnydeemobile's Blog herblogden reageerde:
  Assad staat aan de goede kant.. Wordt geholpen door Rusland, een land dat nog nooit door de geschiedenis heen zig agressief opgesteld heeft. Integendeel zelfs, de Amerikanen hebben de ellende gecreëerd in Korea, Vietnam, Iraq, Cuba, Balkan en Syrië. Door de geschiedenis heen zijn door politieke machthebbers in Amerika oorlogen gevoerd en puinhopen achter gelaten… En…. Als we niet oppassen gaat de Amerikaanse propaganda machine ons in een oorlog met Rusland frommelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s