Bert Koenders (PvdA) misbruikt herdenking Hongaarse Opstand voor linkse propaganda

screenshot_18

“Angst voor vreemdelingen = niet leren van het verleden”

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken (PvdA, foto) heeft zondag gewaarschuwd voor toenemende angst voor vreemdelingen, zowel in Hongarije als in Nederland. Dat deed hij in een toespraak tijdens de herdenking van de Hongaarse Opstand, zestig jaar geleden.

“Vrijheid, gelijkheid, democratie, rechtvaardigheid, mensenrechten, pluralisme, tolerantie, solidariteit. Voor die waarden hebben u en uw landgenoten gestreden en een hoge prijs betaald”, zei Koenders in de Haagse Kloosterkerk.

post-online

“We moeten elkaar daarop durven aanspreken en blijven leren van het verleden. We moeten die waarden blijven verdedigen. En ook dat is niet gemakkelijk, want soms schuurt het, in Hongarije, in Nederland, ook dat weet u als geen ander”, zei de minister.

Koenders doelde hiermee op de vluchtelingenstroom die op gang kwam nadat de Sovjet-Unie in 1956 de Hongaarse Opstand bloedig neersloeg. Zo’n 200.000 Hongaren ontvluchtten hun land. Drieduizend van hen werden in Nederland opgevangen.

“Nu proberen veel vluchtelingen Europa te bereiken. Velen steken de hand uit maar ook velen weten geen raad, overweldigd door zoveel nieuwkomers in hun land”, aldus Koenders.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, establishment, Eurabië, Europa, Historie, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op Bert Koenders (PvdA) misbruikt herdenking Hongaarse Opstand voor linkse propaganda

 1. A.J. de Koning zegt:

  Natuurlijk Bert Koenders weer, hij heeft het erover dat veel mensen angst voor vreemdelingen hebben en dat veel mensen geen raad weten. door zoveel nieuwkomers. Nou, ik heb geen angst en weet wel raad. Ik ben niet jong meer maar zal wel duidelijk maken dat er hier geen vreemdeling de deur in komt. En die raad is het onmiddelijk sluiten van de grenzen en verder niemand er meer in en liefst zoveel mogelijk buitenlanders zonder paspoort terugzenden en dat zijn denk ik de meeste.

  Geliked door 2 people

 2. louis-portugal zegt:

  Ik kan me dat nog herinneren want in onze klas op het Canisiuscollege in Nijmegen kwam zo´n jongen.
  Een positieve vent die meteen de taal leerde en gewoon meedeed met ons allemaal.
  Nooit eisen of iets dergelijks gehoord.
  Hij toonde blijschap dat hij er was.

  Like

  • Thom zegt:

   In mijn geboortedorp in Brabant kwam ook een Hongaars gezin te wonen na 1956. Hij werd meteen lid van de postduivenvereniging en had een dochter Ilonka die de mooiste meid van het dorp was.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, daar zullen de andere meiden dan niet blij mee geweest zijn! (LOL!)

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Dat begrijp ik nou niet.
    Ilonka was er toch niet om die vrouwen ’n plezier te doen.
    Altijd die vrouwen.
    Hoofdzaak was dat ie mannen veel plezier hadden met Ilonka, en dat zal prima gelukt zijn!

    Like

 3. Karen zegt:

  Wat ik me afvraag zou zo’n Koenders zijn eigen gelul nou nog geloven ook, kan het me bijna niet voorstellen. Angst voor vreemdelingen = niet leren van het verleden? Ik denk dat het andersom is. Omdat wij geleerd hebben van het verleden en omdat velen een hoge prijs betaald hebben voor onze vrijheid, mensenrechten, tolerantie etc. wensen wij niet overspoeld te worden door die stroom mohammedanen. Want ieder wel denkend mens weet dat de islam echt niets te maken heeft met deze waarden die wij in Nederland belangrijk vinden en bevochten hebben. Wij moeten elkaar er op blijven aanspreken, nou succes ga jij maar lekker een mohammedaan aanspreken op gelijkheid, tolerantie en gelijkheid (van vrouwen). Volgens mij hebben die mohammedanen geen idee wat deze waarden betekenen en inhouden.

  Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   Koenders is gewoon een verkoper .

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Koenders is het prototype van de smerige PVDA-minister die het vak heeft geleerd van Kok.
    Hij zou qua uiterlijk trouwens best ’n zoon van Kok kunnen zijn, met die opgezette pokdalige kop van ‘m.

    Like

  • Thom zegt:

   Wederkerigheid is een Westerse veelal christelijke gewoonte. Wederkerigheid houdt in dat wie goed doet, goed ontmoet. In de islam bestaat geen wederkerigheid voor niet moslims, een moslim mag geen vrienden worden met een niet moslim.

   Geliked door 2 people

   • Karen zegt:

    Ja Thom die wederkerigheid en goed doen is toch uit het Nieuwe Testament?. Ik ben zelf meer van dat Oude Testament ”oog om oog tand om tand’. En er zijn mensen die zo in slecht zijn (zoals die kinderverkrachter en zijn advocaat) waar het zelfs zou moeten zijn een oog om ogen en een tand om tanden.

    Geliked door 3 people

   • exmarineman zegt:

    Voor moslims is er geen wederkerigheid. Sterker nog zij EISEN dat WIJ ons aan hun onderwerpen, dat wij ONZE normen en waarden opgeven en die van hun – sharia o.a. – aan-/overnemen en respecteren. Terwijl zij ons nooit zullen respecteren, zich ook niet wensen en zullen houden aan onze wetten, regels, normen en waarden. Zij zullen ook onze vrouwen en hun klederdracht respecteren en hun als gelijkwaardige personen zien.

    En zo lang zij dus INTOLERANT zijn tegenover en t.o.v. andersgelovigen, andersdenkenden, dan kan er van onze kant gewoon simpelweg geen tolerantie komen noch zijn. Respect moet van 2 kanten komen en kan niet worden afgedwongen dat moet je verdienen……. Daarom is die gedachte van die rechters ook zo vreemd in die rechtszaak tegen Geert om de vraag te stellen hoe en wat intolerantie is en wat het is om dat te voeden. Terwijl de rechters in de zaak tegen die Pegida-spreekster dat niet aan de orde kwam maar die rechters gewoon vonden dat zij intolerant was geweest, opruiend enz in haar toespraak en zelfs een spreekverbod van 2 jaar kreeg opgelegd.

    Geliked door 1 persoon

 4. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “….maar ook velen weten geen raad, overweldigd door zoveel nieuwkomers in hun land”, aldus Koenders.

  Ja, vind je het gek?!!! We worden overspoeld!

  Geliked door 1 persoon

 5. peter zegt:

  Bert zou zich beter druk maken over S Arabië ,en haar buurlanden ,ongelofelijk rijk ,maar vluchtelingen sturen ze door naar Europa , spreek ze daar eens op aan Koenders ,en doe geen zaken meer met die lui ,maar daar ontbreekt je de kracht en de ballen .

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Die Hongaarse vluchtelingen hadden wel..een HEEL. ANDERE MENTALITEIT, …en…waren EUROPEANEN! en assimileerden, zonder vorm van proces……De huidige vluchtelingen, (van een ander continent,) zijn na het eerst zich ‘ timide voordoen’ (huichelen) met hun..niet-willende integratie , daarbij ook nog hondsbrutaal, dat schijnt of WIL..Koenders zich niet (te) realiseren!

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter selie zegt:

  Nee, meneer Koenders, Nederlanders zijn niet bang voor of van vreemdelingen, maar Nederlanders evenals de overige Europeanen zijn bang van Barbaren en als het dan ook nog door de fascistische EU extra pivileges krijgt, dan blijven ze geoorloofd onbestraft . Wij evenwel mogen zelfs niet eens benoemen als er weer zo’n verrijker een oudje van bijna 90 jaar heeft vermoord, zoals afgelopen nacht in Neuenhausen Dld. is gebeurd Wat een aanwinst toch!
  Sinds Satansdochter Merkel door de Chr. Partij CDU haar tot Kanselier heeft gemaakt heeft ze alle gelegenheid om Europa te vernietigen door de Blanke Europeaan te vervangen door de Isl. Barbarij. Wat niet zichzelf wil vermengen met welk barbaars soort dan ook, mogen door hen worden afgeslacht zoals al 14 eeuwen het geval is.

  Het Volk heeft het nog altijd niet begrepen wat er aan de hand is. Moet eerst hun straat worden opgeblazen? Blijkbaar!
  Pet Selie

  Geliked door 5 people

 8. Bernardus zegt:

  Och de verdraaiende media springt er weer bovenop met hun listige nieuwsvorming. Op de radio word alweer verkondigd dat er honderden mensen stonden te protesteren waar deze meneer Koenders een toespraak hield. Waar de heer Orban een toespraak hield stonden waarschijnlijk vele mensen meer maar onze ‘onafhankelijke kwaliteitsmedia’ draaien het weer de hun gewilde kant op. Jammer genoeg slikken de meeste mensen dit als zoete koek en denken ze niet verder. Missie weer geslaagd voor onze topmedia.

  Like

  • elisah zegt:

   Ik ken iemand die nu in Boedapest is, waar het gisteren trouwens zeer rustig was, en het is allemaal zeer overtrokken die zgn protesten.
   Elders lees je dat de mensen vooral protesteerden tègen de toenaderingen naar Rusland toe en niet voor de opname van vluchtelingen, zoals men wil beweren.

   Like

 9. Joshua zegt:

  Deze IDIOOT weet niet eens waarover hij praat. Deze lui lopen met hun hoofd in de wolken en hebben geen notie van wat er in werkelijkheid in de wereld gebeurd.
  Zij kletsen wat een stelletje eurofielen hen in gefluistert hebben eigen denken is er niet bij want anders zijn zij hun overbetaalde baantje kwijt, de lamstralen!!

  Geliked door 2 people

  • laura van der storm zegt:

   Heeft allemaal niets met vreemdelingen- en vreemdelingen haat te maken, maar met de islam. Hongarije wil geen islam en ik ook niet in Nederland. In heel Europa niet, maar het is allang 5 over 12!

   Geliked door 2 people

 10. Bas zegt:

  Daar gaat ie weer. Onze vrind Koenders. Flikt het, net als zijn vrindje in Brussel, de situatie van de Joden in de tweede wereldoorlog te misbruiken, voor zijn slinkse propaganda. Namelijk ongecontroleerd vluchtelingen binnen laten met een religie, die joden en christenen liefst naar het leven zouden staan. Koenders haalt werkelijk alles uit de kast om zijn propaganda voor vluchtelingen kracht bij te zetten. Kennelijk een zieke geest in een gezond lichaam.

  Geliked door 2 people

 11. Pieter zegt:

  De ene vluchteling is de andere niet, of weet Bertjelul Koenders dat niet.
  Wat doet deze vieze nep-socialist trouwens in de kerk ?

  Geliked door 1 persoon

 12. Rapunzel zegt:

  3000 Hongaren hier waar geen mens last van had, net zo min als van de Vietnamese bootvluchtelingen, Belgen in de 1ste wereldoorlog, de Franse Hugenoten en noem maar op.
  It’s islam stupid Bertje.

  En we hebben geen angst voor vluchtelingen, droplul.
  Zoals elk normaal mens verafschuwen we de vrijheid hatende hufterclub van de clitknippers .
  En terecht.
  Bang ben ik alleen van de psychopaten van de PVDA die over lijken gaan voor een prestigieus baantje. Gelukkig zijn we daar over een half jaar vanaf, dag Bertje, je hoeft hier niet om aardappelen te komen.

  Geliked door 2 people

 13. Mary zegt:

  Zeker even vergeten dat Hitler en de Islam de zelfde ideeën hadden en hebben, wellicht willen en misschien moeten daarom straks mensen weer vluchten omdat ze dan door o.a. jouw (en de rest van die smerige linkse kliek) toedoen weer geen vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, mensenrechten, tolerantie, solidariteit, pluralisme hebben (dit alles bestaat niet binnen de Islam) en dat begint er al aardig op te lijken hier, dus die zo genaamde angst voor vreemdelingen (de Islam!, Hongaren en Nederlanders zijn namelijk niet bang voor een Rus of een Noor) is meer dan realistisch, kijk de geschiedenis er even op na, en ja voor bovenstaande waarden hebben Hongaren en Nederlanders een hoge prijs betaald Koenders en hopelijk krijg jij geen kans ze dit af te nemen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Koenders is een slaapverwekkende spreker. Laat hij maar oprotten baar Malie waar hij zo graag zit.

  Geliked door 1 persoon

 15. Michael Jacobs zegt:

  Wat een verschrikkelijk type. Je kunt de hekel die je aan jezelf hebt niet op anderen afwentelen – en zeker niet zo oplossen, Bert. 😦

  Like

 16. Johan zegt:

  Dat viel mij nou ook gelijk op bij dat bericht over Koenders : Die droplul zat me daar een berg linkse propaganda uit te kramen; daar werd ik gewoon niet goed van.

  Like

 17. boorzalf zegt:

  Ach, het zijn allemaal freaks bij de pvda,

  Geliked door 2 people

 18. ildiko zegt:

  Wat een idioot, hoe durft hij nog zijn gore bek open doen? heeft hij in zijn leven eigenlijk ooit een dictatuur meegemaakt??? hij de linkse lul die via PVDA achterdeur politiek is naar het buitenland werd geplaatst omdat hier hij gewoon NIKS voorstelde. Die Hongaarse vluchtelingen waren echte vluchtelingen van een echte gevaarlijke situatie, ze zijn overal zonder moeite geïntegreerd, geen enkele eisen gesteld, alles hebben aangepakt om hier te mogen werken zelfs de hoog opgeleiden hebben laag ongeschoolde werk verricht zonder klagen. Ze hebben geen Hongaarse scholen, universiteiten, buurten kerken feesten cultuur opgeëist, nooit vrouwen jonge meiden verkracht, nooit terroristische activiteiten gedaan enz enz dus KOENDERS jij bent zo een NUL van een minister dat zou je sieren om af te treden.!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @ildiko: 10.01. uur. Ben het met U eens. Wat denkt deze malloot van de Partij van de Achterlijken wel? De Hongaren – het waren er geloof ik slechts enkele duizenden- kwamen NIET om ONS te bezetten, en te plunderen. Maar de ISLAM en de MASSA-IMMIGRATIE zorgen daar wel voor. De RODEN zijn de grootste verraders onder de zon.

   Like

 19. Bas zegt:

  Wat kan die Koenders toch praten zonder een visie te hebben over de nadelige gevolgen voor onze eigen modale bevolking. Die man loopt met molentjes en is ziende blind

  Geliked door 1 persoon

 20. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken (PvdA, foto) heeft zondag gewaarschuwd voor toenemende angst voor vreemdelingen…”

  Zijne Excellentie Bert K. (de misdadiger zou eigenlijk afgebeeld moeten worden met een zwarte balk over zijn ogen) verwart onze afkeer van de moslim binnendringers, die op een slinkse manier de islam hier proberen ingevoerd te krijgen, met angst. De angst zijn we allang voorbij.

  In plaats van te waarschuwen voor de angst voor vreemdelingen, zou hij moeten waarschuwen voor de oorzaak van die angst en/of afkeer. Namelijk het feit dat de islam ontegenzeggelijk onverenigbaar is met de normen en waarden zoals wij die hebben vastgelegd in de Grondwet.

  Onze Grondwet heeft vorm gekregen in de loop van eeuwen en is voortgekomen uit het karakter en de cultuur van ons Nederlanders. Nu bijna per dag duidelijk wordt dat de islamitische cultuur botst met de onze, heeft de aanvankelijke tolerantie plaats gemaakt voor het gevoel dat de islam onze cultuur figuurlijk geweld aandoet en onze vrouwen letterlijk.

  DE ISLAM DE WERELD UIT, OM TE BEGINNEN UIT NEDERLAND!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 21. N.E. Derlander zegt:

  O, als het allemaal zo vrijblijvend is, hoeft Koenders ook niet bang te zijn voor eigenrichting. Als immers onze autochtone vrouwen en kinderen nooit door bijvoorbeeld niet westerse allochtonen verkracht, of ouderen nooit gewelddadig beroofd (zullen) worden, dan zal de eigenrichting (daar waar het de politie aan tijd ontbreekt) ook nooit op hoeven te treden.

  Like

 22. Aegolius cs zegt:

  En links gaat altijd aan de loop met geschiedvervalsing of is dat ‘n ultiem recht van rechts?!
  Arm volk dat mag stemmen. EUSSR waakt over u.

  Like

 23. koddebeier zegt:

  Gekke Bertje gaat wel heel kort door de bocht, Geen enkel weldenkend mens zou het in z’n hoofd halen om Hongaarse Vluchtelingen te vergelijken met deze barbaarse horde die nu al in ons land zit en ook nog op ons afkomt !!!
  Dan moet toch wel volslagen de weg kwijt zijn, maar wat kan je anders verwachten van een linkse huichelaar !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s